MikkoElo

YLE ja Hesari pahimmat venäjävastaisen propagandan lähteet

Suomessa on kaksi mediaa yli muiden, YLE ja Helsingin Sanomat. Niillä on myös paljon yhteistyötä.  Johtavia toimittajia siirtyy mediasta toiseen.  Viime aikoina kyllä virta on vienyt Yleen.  Sen poliittista propagandaa johtaa Hesarista siirtynyt Atte Jääskeläinen, Bilderberg-rokotuksen saanut toimittaja.  Avukseen hän kutsui Hesarista viime viikolla Riikka Venäläisen Hesarista, kuinkas muuten.

Ylen venäjävastainen propagandaa suorastaan vyöryy korvista sisään.  Lähes kaikki uutislähetykset alkavat venäjäkielteisillä uutisilla.  Isäni tapasi kuvata henkilöitä, jotka aina löysivät moitittavaa muista seuraavasti: "jos ei ole veivi jäässä, niin on tahko paikassa."  Eli mikään ei ollut koskaan hyvin.  Näin näyttää nyt olevan Ylen uutisissa, joita poliittinen toimitus ohjaa.  Joskus tulee oikein sääli uutisten lukijoita, kun selvästi huomaa, etteivät he edes tiedä, mistä on kyse.

Hesari on kautta aikojen ollut lännen airut Suomessa.  Se kai lähtee jo omistajasuvun Erkon asenteista, jotka ovat aina olleet hyvin amerikkamielisiä.  Lehdessä on viime vuosinakin ollut monia toimittajia, joiden tärkein tehtävä on ollut lännen propagandan levittäminen.  Ehkä yksi yli muiden oli äskettäin edesmennyt Olli Kivinen, jota Janne Virkkunen muistokirjoituksessan kuvasi "lännen mieheksi".  Kivinen jaksoi vuodesta toiseen jankuttaa Amerikan ja NATOn erinomaisuutta.

Olen yrittänyt seurata, kenestä on tullut Olli Kivisen seuraaja "lännen miehenä".  Tämän päivän perusteella näyttää siltä, että ulko-ja turvallisuuspolitiikan toimittaja Kari Huhta.  Iloissaan Huhta kertoo, kuinka 56% suomalaisistapitää Venäjää uhkana ja prosentit ovat nousseet merkittävästi viime syksystä.  Huhdan mukaan aiemmat arviot Venäjästä ovat olleet vuodesta toiseen "puuduttavan muuttumattomia".

Omalla tavallaan Huhta on myös varmasti ylpeä siitä, että YLE ja Hesari ovat kyenneet luomaan kansassa pelkoja.  Tosin tutkimuksen laadusta ei paljon kerrota, ja siksi sen uskottavuus on hyvin kyseenalainen.  Harmin aihe kuiten kaikille suomalaisten käännyttäjille on se, ettei Nato-jäsenyyden kannatus lisäänny.  Siksikin tutkimustulos voidaan kyseenalaistaa.  Pelkkää propagandaako sekin?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (147 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Et ilmeisesti ole nähnyt Ylen Antti Kurosen raportteja Donetskin "kansantasavallasta," jonka vieraana hän on reissannut. No joo en minäkään uskaltaisi tuossa tilanteessa kertoa muuta kuin isäntien syöttämää propagandaa.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Jouni Snellman,
En todella ole nähnyt tuota Antti Kurosen raporttia. Kuronen raportoi myös hyvällä ruotsin kielellä. Oliko Kuronen liian ystävällinen Venäjää kohtaan Sinun mielestäs?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kaikki tässä ollaan suuria russofiilejä, ei kysymys siitä ole. Monet mediayhtiöt lähettävät toimittajiaan terroristiryhmien matkaan, mutta siinä on omat ongelmansa.

minnam ahonen

Tämä venäläinen lauluteos ei myöskään taida olla tuttu Mikko Elolle?
https://www.youtube.com/watch?v=-e00TPb9HmI#t=19

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Ei ole tuttu, ei. Olisiko hyvä olla?

minnam ahonen Vastaus kommenttiin #12

Kielitaidoton on aina välikäsien varassa rakentaessaan venäjävastaisuuttaan tai -myönteisyyttään, eikö? :)

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #24

Hollannin avulla sain afrikaansin kautta hieman tekstistä selvää, mutta suomeksi laulu voisi olla kiintoisa. Komedian keinoin voi harjoittaa ns. lempeätä kritiikkiä... ja ostamaan en sano mitä! :D

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #24

Minna

Näin se on. On aika vaikea toimia ns.asiantuntijana, jos et osaa kieltä. Itse olen kielitieteilijä koulutukseltani, mutta valitettavasti venäjä ei ole hallinnassa.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Minna Ahonen,
Kyllä kielitaidon merkitys on suuri. Erityisesti. Ns.asiantuntijoiden pitäisi tuntea maan kieltä ja kulttuuria.

Käyttäjän kimmosaarikko kuva
Kimmo Saarikko

Yle on poliittisempi kuin koskaan. Sitä johtavat salaseuraiset maallikot, jotka eivät osaa substanssia, eivätkä tunne yleisradiotoiminnan perinteisiä, kansainvälisiä arvoja.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Kimmo,
Ylen uutiset alkavat olla niin täynnä venäjävastaista propagandaa, että monet ihmiset ovat sanoneet jo kyllästyneensä siihen, eli propaganda ei tehoa.

Harri Mielikäinen

Uutisointi ollut jo kuukausia niin yksipuolisen typerää että suosittelisin toimittajille jatkokoulutusta. Propaganda EI tehoa.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Asiasta kannattaa kysyä suoraan vaikkapa täällä palstalla agiteeravalta kansanedustaja herra Tossavaiselta joka kuuluu YLE:n hallintoneuvostoon. Siellähän niitä vastuunkantajia, jos ei ohjelmatarjonta ole oman mielen mukainen.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

No toivon tosiaan, että Tossavainen kertoisi, aikooko hän ottaa asia esillä hallintoneuvostossa.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Hesarin tilaajamäärät vähenevät jatkuvasti, samoin käy sen propagandavaikutus ja uskollisimmat ja tunnustuksellisimmat propagandan syöttäjät täytyy siirtää YLE:en, jolla vielä jonkinaikaa säilyy propagandavaikutuksellisuus! Kunnes kansalaiset kyllästyvät kokonaan seuraamaan julkisella rahalla rahoitettua poliittista propagandatuuttia ja alkavat etsiä vaihtoehtoisia oikeita uutisia vaihtoehtomedioista, joita tällä hetkellä onneksi on olemassa!

YLE:n koko johtoporras ja toimitushenkilöstö pitäisi vaihtaa kertaheitolla ja määrärahat ainakin puolittaa! Nyt se ei tee sitä tehtävää, jota sen kuuluisi tehdä valtiollisena TV-kanavana!

Käyttäjän kimmosaarikko kuva
Kimmo Saarikko

"YLE:n koko johtoporras ja toimitushenkilöstö pitäisi vaihtaa kertaheitolla"

Hei Markku. Hyvin todettu. Olen kirjoittanut aiheesta otsikolla "Yleen pitää valita alan ammattilaisia - nimitysprosessit uusiksi" täällä:

http://kimmosaarikko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1668...

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Markku,

Olen täysin samaa mieltä paitsi ehä rahoista. Varmasti voidaan vähentää, mutta kun toimittajat olisivat ensisijainen tavoite. Objektiivisuus raportoinnissa ennen kaikkea.

Susanna Kaukinen

Johtoporras pois. Kansa äänestäköön netissä mitä haluaa nähdä YLE:llä.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Kokoomus on kaapannut Hesarin lisäksi Ylen. Kokoomusseulan läpäisseet toimittajat ovat viiden tähden lampaita. Propagandan sisältö on kopioitu MPK:n Helsingin tiedotuskomppanian harjoitteista.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo
Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Miten harhaan me joutuisimmekaan, elleivät Johan Bäckman ja Mikko Elo tasapainottaisi YLE:n ja HS:n vääristynyttä uutisointia objektiivisilla kommenteillaan.

Toinen luotettava lähde on toki Venäjän presidentti Putin, joka on harvinainen monilahjakkuus Venäjän median välittämien uutisten perusteella. Tässä Ukrainan ystävä Putin epävirallisella tarkastuskäynnillä Ukrainassa v. 2010:
http://yle.fi/uutiset/putin_huristeli_harleylla_uk...

Putin ei alentuisi halpaan provokaatioon.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_ilmatilan_louk...

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Kovin ovat vanhoja viitteet, vuodelta 2010. Itselläni on jonkinlainen tieteellinen koulutus (lisensiaatti), entä Sinulla.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Viitteideni ikä ei ole tässä olennainen, vaan asiasisältö. - Olet siis tieteellisen koulutuksen saanut lisensiaatti. Miksi tuot tutkintosi esille ja kysyt keskustelukumppanisi koulutusta, jos et itse argumentoi sen mukaisesti? Minulle kelpaa hyvä argumentointi, vaikkei olisi mitään tutkintoa.

Kysyit koulutuksestani. Kun klikkaat nimeäni, niin sieltähän sitä lötyy. Kelpaako? :-)

P.S.
Putin on yrittänyt tukkia myös Venäjän vapaan median äänen: Onko se venäjävastaisuutta?
http://www.economist.com/news/europe/21596580-beyo...

Putin itse on merkittävin "venäjävastainen" toimija. Venäjällä on historiansa aikana ollut useita ns. vahvoja ja palvottuja johtajia, jotka ovat toimineet oman (ja naapuri-)kansan etuja vastaan. Eikö näin ole nytkin?
Tälle väitteelle löytyy perusteluja koko Putinin valtakauden ajalta. Sääliksi käy venäläisiä.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #39

Seppo,

Kysyin vain sen vuoksi, onko Sinulla tieteellistä koulutusta, kun kommenttisi eivät heijasta sellaista Sinulla olevan.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #48

On tieteen laadulle onneksi, ettei tieteellisen pätevyyden arvioiminen ei ole Mikko Elon harteilla. :-)

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #134

Siihen aikaan kun Mikko Elo hengaili Turun Yliopistossa yleinen tieto- ja väitöskirjojen vaatimustaso oli samalla asteella kuin nykyhetken ylioppilastutkinnon suorittamisen edellytykset vaativat.

Pitäisi aina muistaa suhteuttaa oman aikansa oppiarvot tämänpäivän vaatimuksiin.

Susanna Kaukinen

Ei koulutus tarkoita yhtään mitään. Maailma on täynnä koulutettuja idiootteja. Mun mutsi on proffa ja faija lisensiaatti, totesin itse DI-opintojen loppupuolella ettei tällä paperilla mitään tee ja tein duunia.

Hannu Tanskanen

Kyllähän YLE nimenomaan on USA-vastainen, joka jumalan päivä YYA-ajan "dokumentteja", joissa USA "Suuri Saatana".

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Hannu,
Vahinko, kun en ole itse nähnyt noita dokumentteja. Kyllä Ylen tarjonta tällä,puolella on enemmän "Huvila ja huussi"-tasolla.

Hannu Tanskanen

YLE ykkösellä, mutta enemmän "Teemalla".

Risto Koivula

Hannu Tanskanen: " Kyllähän YLE nimenomaan on USA-vastainen, joka jumalan päivä YYA-ajan "dokumentteja", joissa USA "Suuri Saatana". "

Niin kummallista kuin tämä onkin sekä YLE että Hesari että myös Alkkari ovat jyrkästi USA:n liittovaltion virkavastuullisen todellisen tieteen vastaisia, ja sellainen on esimerkiksi neurofysiologiassa, psykiatriassa ja psykologiassa täydellisessä boikotissa. Viime aikona se on ollut sitä myös Aamulehdessä. USA:n todellisesta virallisesta titeessä tunnetaan lähinnä vain genomiprojekti.

USA:n yliopistot ovat virallisesti "yrityksiä".

http://hameemmias.vuodatus.net/lue/2014/01/barrack...

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Suomessa on hämärtynyt kuva ja tieto siitä, mikä taho minkäkin median omistaa. Tavallaan, kun ei puhu jonkun tiedossa olevan tahon suulla (omistajan), vastuukysymykset hämärtyvät.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Tarja,

No Ylen omistus on kuitenkin selvä, mutta toisaalta on niinkin, ettei isännöttämällä rahalla ole myöskään todellista isäntää, vaan Ylen tuotantoa ohjataan kulloistenkin vallanpitäjien tahdon mukaan. Nyt tuo vallanpitäjä on kokoomus, mutta kun Stubb aikansa häärii ja puhuu ihmisille kuin imbesilleille, voi olla, että isäntäkin muuttuu.

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Vastuukysymykset Ylessä on lailla määritetty. Kyseessä ei ole isännätön raha kuitenkaan. Ylen toiminta ei pidä samalla tavalla kuin joissakin muissa maissa olla suoraan poliittisten voimasuhteiden mukaista, vaan enemmän kansanvalistusta harjoittavaa tiedotusta. Uutiset minunkin mielestäni ovat pitkään olleet kielteisiä ja kielteisiä tunteita (naapurimaita kohtaan) nostattavia. Muu Ylen ohjelmatarjonta on ollut paikoin jopa kiitettävää.

Veikko Penttinen

Näihin rähmälläänolevien blokeihin voisi olla paras osallistua lainaamalla, oliko se, Pahkasiassa ollutta ilmoitusta: "Moraali, ymmärrys ja oikeudentaju kateissa. Löytäjä saa pitää. Vasemmisto"

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Höh! Ainakin minusta media kokonaisuutena esittelee suorastaan kiitettävästi putinistista disinformaatiota ja fasistista propagandaa, Kreml-peräisiä valheita ryyditettynä washingtonilaisilla epätotuuksilla, sekä lisäksi salailee venäläisittäin perusteellisesti ja Nato-tyyppisen tarkoitushakuisesti. Olen myös havainnut toisaalta räikeästi valikoivaa raportointia, toisaalta naama peruslukemilla ladeltua soopaa. Vielä voisin mainita sekä itäisen vääristelyn että läntisen kauhistelun, joten eipä jää journalismista puuttumaan juuri mitään. Yleisön tehtäväksi jää enää pikku muodollisuus; totuuden seulominen mediamassasta.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Tuomo,
Informaatiosodassa ensimmäinen kaatunut on aina totuus. Kyllä totuuden kaivaminen on työlästä, mutta ei mahdotonta.

Sakari Ahonen

Kyllä mikon kirjoituksessa totta on paljonkin,minua puistattaatämä jatkuva sodan uhalla pelottelu jossa toimittaja haastattelee toistaa toimittajaa asiantuntijana,koska omat lapseni kyselevät peloissaan tuleeko sota meille, tuollainen luo turvattomuutta ja pelkoa ,Se onvastuutonta

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Sakari,

Sodalla pelottelu on vastuutonta, ja Esim. Venäjän uhkaa Suomelle tuodaan esille jatkuvasti, mutta tarkoituksella. Siitähän Kari Huhta tänään Hesarissa iloitsee, että suomalaiset nyt pelkäävät Venäjän uhkaa.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Global Researchissa on pitkä, Steven Starrin juttu “The Russian Aggression Prevention Act” (RAPA): A Direct Path to Nuclear War with Russia" http://www.globalresearch.ca/the-russian-aggressio...

Artikkeli kertoo uudesta amerikkalaisesta RAPA-lakiehdotuksesta, jonka nimi suomeksi on "Laki Venäjän aggressioiden estämisestä. Artikkelin perusteella RAPA on karhun tökkimistä kepillä kuonoon. Tässä Yhdysvaltain kongressille tehdyssä lakiesityksessä vaaditaan mm. että Venäjä vetäytyy Krimiltä.

Eli päättävät Amerikassa, mitä Venäjän pitää tekemän ja samalla viittaavat kintaalla krimiläisten kansanäänestyksessä antamalle tahdon ilmaukselle.

Miltä tuntuisi, jos Yhdysvaltain kongressi säätäisi lain, jonka perusteella Suomen on luovutettava Ahvenanmaa sekä Etelä-Suomi Ruotsille? Tai jos Yhdysvaltain kongressi säätäisi lain Suomen aggressioiden torjumisesta miehittämällä Suomi?

Kysyisikö täällä kukaan, mitä amerikkalaiset luulevat olevansa päättämään Suomen sisäisistä asioista, sanelemaan muille määräyksiä?

Miksi Suomen media ei kerro tästä amerikkalaisesta RAPA-lakiesityksestä, miksi se ei vertaa sitä Venäjän vastaaviin lakiesityksiin ja kysy peruskysymyksiä kuten "Millä oikeudella, kenen antamilla valtuuksilla Yhdysvallat/Venäjä päättää voivansa puuttua toisen maan asioihin sotilaallisesti?"

"Millä valtuuksilla Yhdysvaltain kongressi määrää Venäjää siirtämään Venäjän puolella maarajaa olevat venäläiset joukot pois Ukrainan maarajan läheltä? Onko jossain vaiheessa annettu Yhdysvaltain kongressille valtuudet päättää muiden maiden armeijojen sijoittelusta?"

"Miksi muutaman maan turvallisuuspolitiikka aiheuttaa usean maan väestössä turvattomuutta?"

"Onko järjestelmässämme jotain vikaa, kun pieni klikki päättää sodasta ja rauhasta kärjistettyään ensin asiat sodan partaalle?"

Kuten jo aiemmin olen sanonut: Kun menee seuraavan kerran vaaliuurnille, kysyköön äänestäjä joka ehdokkaan kohdalla itseltään "Antaisinko tämän ihmisen päättää kotimaani sotaan lähdöstä puolestani?" ja äänestäköön sen mukaan.

Käyttäjän Tarsier kuva
Tatu Simanen

Vaikka Stasilaisten perseen nuoleminen olikin Mikko Elon elämän kohokohta se ei suinkaan tarkoita että muu Eurooppa halua venäläisiä miehitysjoukkoja takaisin Itäeurooppaan.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Tatu,
Oletkohan Sinä maistanut vähän liikaa "simaa", kun olet kirjoittanut tuon järjettömän kommentin?

Jukka Laine

Taitaa länsimaiden rahoittama palkka-armeija pyrkiä miehittämään Ukrainan itäisiä osia. Se on perin erikoista että maa hyökkää omia kansalaisiaan vastaan.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Kenelle katsot itäisen Ukrainan hallinnan kuuluvan? Voisiko ehkä ajatella, että isäntänä toimisi Ukrainan valtio?

Jukka Laine

Kiovassa taisi olla vallankaappaus? Ja nyt EU:n ja USA:n rahoittama palkka-armeija on hyökännyt maan itäisiin osiin. Joukossa on äärinationalistejä, jotka huusivat kuolemaa venäjänmielisille. Onko tämä ukrainalaisten tahto? Onko maassa vapaus vai natsihallinto?

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Tuomo,

En tiedä, kuinka ukrainalaisia Kiovan juntta pitää itä-ukrainalaisia, kun ovat tappaneetkin heitä jo 2000 ja yrittivät estää venäläiset avustukset.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Jukka,
Nyt tulit asian ytimeen. Yli 2000 ukrainalaista on tapettu Itä-Ukrainassa. Kun Maidanilla tapettiin vähän yli 100 ukrainalaista hämärissä oloissa, Janukovitsh joutui lähtemään. Nyt länsi, Suomi mukaanluettuna, puolustaa Kiovan junttaa.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Se vasta erikoista Jukka Laine olisi ellei suvereenin valtion johto ja asevoimat saisi kukistaa aseellista kapinaa valtioalueellaan!?
Totta ihmeessä tällaista valtion vastaista toimintaa harrastavien joukot pyritään saamaan aisoihin.
Mistähän löytyy se valtio, joka ei näin menettelisi?

Ukrainan hallinnon saama ulkopuolinen tuki on aivan toista kuin maanpetoksellisten separatisti-kapinallisten saama.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Ajattelen tässä Syyriaa ja muutamaa muuta Lähi-Idän ynnä Afrikan maata, jossa maanpetokselliset separatistit saivat ja saavat edelleen tukea länsimaista taistelussaan hallintoa vastaan.

Ilmeisesti niitä kuuluisia "se on ihan eri asia" -juttuja?

Risto Koivula

YLE:n toimittaja touhotti, miten ympäri Kiinaa on "(toimittajien mobilisoima) Tian An Menin "kurinpalutuksen" 1989 muistopäivänmielenosoitus", jossa ihmisiä piti kokokoontua erilaisille näkyville paikoille "MUSTIIN SURUASUIHIN" pukeutuneina. (Se ei ollut kuitenkaan ilmeisesti "sensuurin takia" mennyt kovin nappiin...)

SIINÄ "kampanjassa" ei ollut ilmeisesti KETÄÄN KIINALAISTA mukana, sillä tässä "uutisessa" ja hotellien baaritiskikampanjassa on aivan perustava karkea virhe:

SURUN VÄRI on Kiinassa VALKOINEN!

Tässä honkongilaisten kuvassa se näkyykin: mielenosoittajilla on valkoiset puvut.

Kuvakulma on tässäkin valittu jostakin syystä niin, että mustat tukat määräävät kuvan päävärin.

YLE on KAIKESTA TÄYDELLISESTI PIHALLA KOTONA JA VIERAISSA!

Tässä on kuva kiinalisten itsenä Hong Kongissa järjestämästä surumielenosoituksesta: jokaisella on valkoinen puku tai muu valkoinen vaatetus:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1015246305...

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Risto,

Hyvä, että toit tuon näkökulman keskusteluun. Ylen keskitason toimittajan osaaminen ei ole kovin korkealaatuista.

Risto Koivula

" SURUN VÄRI on Kiinassa VALKOINEN! "

PS: Vasarakirveskansan surun väri on ollut on ollut punainen, veren väri.

YHä tänään liettuassa sama sana "rauda" tarkoittaa sekä surua ja valitusta että punaa ja hehkua. Raudus (m., f. raudi) tarkottaa surullista, ja rauduskoivua.

http://hameemmias.vuodatus.net/lue/2013/12/sana-ro...

Käyttäjän kimmosaarikko kuva
Kimmo Saarikko

Ensin luodaan ja vahvistetaan mielikuvaa, että Venäjän vastaiset pakotteet ovat välttämättömiä. Sitten tehdään kyselyt ja todetaan, että pakotteilla on kansan kannatus.

Ylen toimittajien ainakin pitäisi tehdä myös kriittistä journalismia, vaikka jäisikin ilman johdolta tulevia voitelurahoja ja bonuksia tai joutuisi savustetuksi pihalle, jollaisen valinnan valitettavasti teki esimerkiksi Leif Salmen.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Kimmo,
Ei kriittinen journalismi mene valitettavasti läpi Ylessä tänä päivänä, mutta päivä se on huomennakin.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Mainittakoon tässä, että itsenäisyyspuolue (IPU) selvitti Eurooppa-tiedotuksesta, ettei Suomella ole Eu-sopimusten perusteella mitään juridista velvoitetta saati pakkoa osallistua Venäjän vastaisiin talouspakotteisiin. Pakotteisiin osallistuminen on siis poliittinen päätös.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Ihmettelen, jos vain 56 % suomalaisista pitää Venäjää uhkana tämänvuotisten tapahtumien jälkeen, joissa Venäjä on osoittanut täydellisen piittaamattomuutensa kansainvälisestä laista. Millähän saisi loput 44 % heräämään?

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Kyllä yritys herättää on kuitenkin kova sekä Ylessä että Hesarissa. Kun vielä voisi luottaa tutkimusten asiallisuuteen.

Risto Koivula

Venäjä osaa kyllä surffata Turvallisuusneuvoston pysyväisjäsenenä YK:n Peruskirjan kirjaimen mukaisesti.

Jukka Laine

Kansainvälinen laki. Muutama Nato maa siis. BRICS maissa asuu pelkästään 40% maailman väestöstä.

http://thebricspost.com/brics-condemn-sanctions-ag...

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Mihinkähän tämäkin (Jukka Laineen kommentti nro 34) on liittyvinään? Ainakaan se ei liity siihen, että toisten valtioiden alueiden anastaminen on yksiselitteisesti kansainvälisen lain vastaista.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Ylen ohjelmakokonaisuus on tosiasiassa kyllä kohtuullisen tasapuolinen, mutta ongelma on siinä, että Yle esittelee näyteikkunoissaan pääasiassa Suomen ja EU:n "viralliseksi" julistamaa linjaa. Näyteikkunalla tarkoitan uutisia ja ajankohtaisohjelmia, jotka toimivat nyt kaupallisen median tavoin: ne yrittävät miellyttää olettamaansa yleisöä, sitä, jonka muu umpikaupallinen media on marinoinut miellyttämisjournalismillaan.

Totuus on kuitenkin jotain aivan muuta kuin se, mitä kuviteltu "suuri yleisö" haluaa kuulla. Hesari on umpikaupallinen ja sen motiivit vääristelyihin voi ymmärtää vaikka ei tietenkään hyväksyä, mutta Ylen pitäisi kertoa asioista niin kuin ne ovat ilman yleisön miellyttämispakkoa, joka johtaa poikkeuksetta tosiaisoiden vääristelyyn.

Tasapuolisuus pitää kyllä säilyttää Ylen ohjelmakokonaisuudessa, mutta ei yksittäisissä ohjelmissa, jotka muuttuvat vain latteiksi ja näkemyksettömiksi tasapuolisuusvaatimuksesta. Henkilökohtaisesti kaipaan enemmän epätasapuolisia yksittäisohjelmia jopa ääripäistä, jotta kunnon keskustelua itse aiheista saadaan aikaan. Ei pidä pelätä miellyttämisenhaluisten ihmisten raivoa.

Mutta Ylen uutis- ja ajankohtaisohjelmisto on sellainen kokonaisuus, että tasapuolisuutta pitäisi toteuttaa sen puitteissa, eikä luottaa siihen että kyllä ihmiset löytävät Teemat ja Femmat, joissa nähdään jotain muutakin kuin Tv-1 ja 2 valtavirtaa.

Ne, jotka marisevat, että heidän verovarojaan käytetään ohjelmiin, joita he eivät halua nähdä tai kuulla, ovat enimmäkseen itsekeskeisiä tai muuten harhaisia, jotka kuvittelevat muun maailman ja muiden ihmisten pyörivän vain heidän ja heidän mielipiteittensä ympärillä. Vastakkaista mieltä olevat näet maksavat myös Yle-veroa, mikä monelle tulee – kuvaavaa kyllä – yllätyksenä.

ks myös:
http://artoartovihavainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi...

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Mark,

Kyllä uutislähetysten pitäisi vastata edes alkeellisia objektiivisuuden vaatimuksia.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Ehdottomasti.

Mutta niissäkin pitää tuoda esiin erilaisia näkemyksiä ja näkökulmia.

Ei-tasapuolisista ohjelmista puhuessani en tarkoita uutisia.

Käyttäjän RaatoLaaksonen kuva
Raato Laaksonen

Hesari saa itse tykönään päättää linjansa ja tuoda sen esiin sivuillaan. Ensisijaisesti lehden linja on luettavissa sen pääkirjoituksesta. Muualla toimittajien ja uutistoimistojen jutuissa saa enemmän näkyä tekijän oma kanta ja maailmankuva. Toki lehden omistajat ja päätoimittajat määrittelevät liikkumarajat.

Sitten YLE, tuo parlamentaarinen tiedotuksen kivijalkamme. Se ei koskaan ole ollut puolueeton. Sitä on vuorollaan parjattu milloin kommunistien, milloin demarien, milloin kepun ja milloin porvarien äänitorveksi. Nyt on menossa jälkimmäisten kausi.

Ja vielä Venäjästä ja luotettavuudesta. Ehkä on niin, että avustusrekka-asiassakaan Venäjään ei voitu luottaa. Aina tai melkein aina, kun se on mobilisoitunut pelastamaan tai vapauttamaan, kohdemaalle on käynyt kehnosti. Tietty varautuneisuus on aina paikallaan, kun Venäjästä on kysymys.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Raato,

Pahaa pelkään, että olet omaksunut tämän opin Kehitys Oy:ssä. Onko muuten Kehitys kehittynyt?

Käyttäjän RaatoLaaksonen kuva
Raato Laaksonen

Millään opilla en tajua miten kommenttisi liittyy yhtään mihinkään. Se on jopa lisenssin rustaamana käsittämätön.

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Niin. Suomen kaltaisena pienenä maana reaalipolitiikkaa on se, että joko valitsemme isännäksemme lännen ja USA:n tai sitten vaihtoehtoisesti palaamme takaisin idän ja Venäjän syleilyyn muutaman vuoden YYA-tauon jälkeen. Puolueettomuus ei ole ratkaisu, koska silloin valitaan käytännössä maailmanpoliittisen etupiirijaon vuoksi Venäjä. Kun tilanne on tämä, niin kysymys kuuluu, että kumpi on Suomelle parempi taloudellisesti, poliittisesti sekä ihmisoikeuksien kannalta? Tällä hetkellä se on poliittisesti sekä ihmisoikeuksien kannalta länsi ilman muuta. Taloudellisesti voisi olla tietysti parempi palata bilateraaliseen kaupankäyntiin Venäjän kanssa mikäli elinkeinorakenne sen sallisi, mutta mikä hinta siitä pitäisi maksaa?

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Kyllä liittoutumattomuus on Suomelle paras ratkaisu. Silloin voimme olla hyvissä suhteissa länteen ja Venäjään. Kiinakaan ei pidä unohtaa.

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Minkä takia Suomen itsenäisenä valtiona pitäisi kommentoijan mielestä valita joku taho isännäkseen???
Pitää riittää se, että katsomme välillä maantieteellistä sijaintiamme ja pienenä maana pyrimme siinä toimimaan mahdollisimman hyvin kansalaisten hyvinvoinnin turvaksi.

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Sen takia kun maailma on jaettu suurvaltojen etupiireihin, vaikka Suomi muodollisesti olisikin itsenäinen valtio. Puolensa on valittava, halusi tai ei. Puolueettomuus on mahdollista ainoastaan sellaisille valtioille, joiden elinkeinorakenne mahdollistaa taloudellisen itsenäisyyden (Sveitsi, Norja). Suomi on jo osa Euroopan Unionia ja Naton rauhankumppani, ja 3/4 suomalaisesta populaarikulttuurista tulee Amerikan Yhdysvalloista. Englannin kielen osaaminen on nuorison keskuudessa huomattavasti yleisempää kuin venäjän tai edes ruotsin osaaminen. Suomi on siis läpikotaisin osa länttä. Maantieteellisen sijaintimme perusteella minusta selkein johtopäätös on näin ollen se, että turvallisuutemme on uhattuna idästä jos jostakin.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #105

Ei ole mikään pakko valita. Se, että etupiirejä on ei tarkoita sitä että niihin tarvitsee kuulua. Lampaat tietenkin haluaa itselleen aina herran, mutta ei siihen muuta syytä ole.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Yle ja hesari ovat suhteellisen tasapuolisia,,verrattuna vaikkapa venäjään,,ei siellä opposition ääni juurikaan kuulu,saati näy !

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Jari,

Kuinka hyvin Sinä tunnet Venäjän mediakokonaisuuden, vai luotatko siihen, mitä Suomessa kirjoitetaan Venäjästä?

Käyttäjän RaatoLaaksonen kuva
Raato Laaksonen

Itar-Tass on maailmankuulu luotettavuudestaan ja objetkiivisuudestaan.

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Kaikessa tiedotuksessa näyttää nykyään siltä, että nimenomaan opposition ääntä kaivataan kuuluvaksi. Onko yhteiskunta kehittynyt jo niin pitkälle, että vakaan kehityksen puolestapuhujia ei enää tarvittaisi?

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Mistä johtuu suomalaisen median ylikorostunut into puuttua artikkeleissaan ja uutisissaan välillä melkein enemmän ulkomaiden tapahtumiin kuin kotimaan. Onko suomalaisten puututtava muiden maiden asioihin niin hanakasti?

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Tarja,

Tuo on mielenkiintoinen kysymys. Lähes aina Ylen uutiset alkavat nyt Ukrainala ja Venäjällä. Ei esim. Ranskan uutisissa puhuta juuri koskaan näistä, vaan puhutaan omista asioista. Kyllä Suomen YLE on ottanut missiokseen käännyttää suomalaiset Natoon ja Venäjää vastaan. Ei taida onnistua.

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Ylen on tärkeää muuttaa linjaansa uutisoinnin osalta. Politiikkamme päälinjat ovat itsenäisyytemme ajan olleet rauhaa puoltavia ja niin pitää olla jatkossakin.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #72

Tarja,

Juuri näin. Nyt esim. Kari Huhdan artikkelissa myönteistä on se, että venäjävastausuus on lisääntynyt. Mikä objektiivinen lähtökohta se on?

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa Vastaus kommenttiin #73

Kommentti #73 vaikuttaa muuhun kommentointiin nähden kummalliselta.

Kirjoitin Vapaavuoroon toisen tämän päivän kirjoitukseni otsikolla "Huomiotalous ja maapallo". Sivuaa ehkäpä tämän blogikirjoituksen aihepiiriä, joten linkkaan sen tähän:
http://tarjakaltiomaa.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kult...

Olavi Mansikka

kovin sitä haukutaan kun uutiset eivät omaa itseä satu miellyttämään... Tätä kait vois pitää jonkinlaisena narsismina...

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Kerro nyt, mitä narsismilla on tekemistä sen kanssa, että uutislähetykset olisivat mahdollisimman objektiivisia.

Käyttäjän RaatoLaaksonen kuva
Raato Laaksonen

Kenen mielestä objektiivisia?

Risto Koivula Vastaus kommenttiin #78

Objektiivinen on justiin sellsita, mikä ei riipu mielipiteistä, vaan tiedon kohteesta eli objektista.

Olavi Mansikka

narsistihan ei välitä mistään muusta kuin omasta totuudesta. Ja kun kaikki on muka aina väärin voidaan pitää merkkinä vahvoista narsistisista mielipiteistä. Oma totuus on vain se oikea ja kaikki muu väärää. Todellisuudessa kun totuus on siellä jossain puolivälissä. ei se sun jumaloima Venäjän lehdistä sen parempaa ole.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Suomessa ei ilmesty ainoatakaan sanomalehteä joka julkaisisi Venäjän ulko-ja sisäpolitiikan, Putinin, Venäjän talouden, maan demokratian tai maan sananvapauden ja tasa-arvon jatkuvaa ylistystä. Eivät edes puoluelehdet. Miksi eivät ?

Siihen on kai syynsä. Sitä sopii venäjämielisten rankasti miettiä. Venäjän erinomaisuuksien esiintuominen ja yleisen mielipiteen vastustaminen on kuitemkin näissä aviiseissa mahdollista mielipidekirjoituksissa ja blogeissa.

YLE on erinomaisen tasapuolinen. Ylellä on selvästi ajankohtaisohjelmia ja dokumentteja jotka ovat suunnattu erisuuntaisten poliittisten kantojen mukaan. Minusta on hyvä katsoa kaikkia. Ei ole sitten niin yksisilmäinen.

Hesari ja Aamulehti ovat sangen luettuja lehtiä. Toisinsanoen suosittuja ja lukijat hyväksyvät tai samaistuvat lehden kantoihin. Niiden yhteinen lukijamäärä on korkeampi kuin kaikkien muiden lehtien lukijamäärät yhteensä. Lähes 2 miljoonaa. (PS. Lukijamäärä ei ole tilausmäärä)

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Jos Ilkka Varsio on tyytyväinen Ylen uutisten objektiivisuuteen, se ei vielä merkitse, että kovin moni muu olisi.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Jos Mikko Elo ei ole tyytyväinen Ylen uutisten objektiivisuuteen, niin se ei välttämättä merkitse sitä, että kovin moni muu olisi samaa mieltä.

Mitkä ovat niitä medioita Suomessa joihin Mikko Elo uskot?

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #86

YLE ja Hesari ovat niitä, joihin luotan vähiten Ukrainan ja Venäjän uutisoinnissa. Yllättävää kyllä, Mtv ja Aöma Mediankin lehdet ovat objektiisempia kuin YLE ja Hesari.

Käyttäjän JaniLassila kuva
Jani Lassila

Ylellä ja Hesarilla on sentään toimittajat paikalla raportoimassa tapahtumista. Huonoimmat eväät neutraaliin tiedonvälitykseen on sellaisilla (verkko)medioilla, joilla ei ole kykyä tai haluakaan lähettää ammattimaisia toimittajia paikalle.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Tämä ei kuitenkaan takaa objektiivisuutta, koska ohjeistus sisältöön tulee muualta.

Risto Koivula

Jos se on sellaista "läsnäoloa" ja "raportomista" kuin tuossa YLE:n "Kiinan mustien pukujen mielenosoitusliikkeen" tapauksessa, ettei viitsitä edes hotellin baarin ikkunasta katsoa ulos eikä jutuuttaa ketään paikallisia...

Tosin on sitä sattunut "vastarintaliikkeillekin": erä valtakunnalllisesti tunnettu paikallisen kansaliikkeen johtaja sai vaaleissa kolme (3) ääntä eurovaaleissa samalla ministeri veti kolmanneksen saman kunnan äänistä.

Mediassa voidaan maalata seinälle ns. "FUSAG-tyyppinen" "kansanliike", jota ei todellisuudessa ole olemassakaan...

http://mentalfloss.com/article/30447/fusag-ghost-a...

Käyttäjän KaarleAkkanen kuva
Kaarle Akkanen

Voiko joku kertoa jotain ilahduttava nyky-Venäjästä? Se on kyllä totta,
että YLE ja HS ovat kun paita ja p...e! Yhteiskunnalliset näkemykset ja mieltymykset käyvät hyvin yksiin?

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Onhan Putinin Venäjä aivan jotain muuta kuin juopon Jeltsinin. Länsi oli tyytyväinen Jeltsiniin, joka ei paljon jaksanut Venäjän asioista kiinnostua, kun terveyskin alkoi pettää.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Pietarissa on tänään juhlittu Ukrainan itsenäisyyspäivää. Viimeistään illalla tiedämme, uskaltautuivatko Yle ja Hesari paikalle. Yksi radiotoimittaja siellä ainakin hakattiin.

Ukrainan lipun heiluttelusta tulee Venäjällä vähintään maija paikalle.

http://www.rosbalt.ru/piter/2014/08/24/1307231.html

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Jouni,

En minä ole koskaan kuullut, että esim. Syntyperäläiset ruotsalaiset olisivat juhlineet Suomen itsenäisyyttä. Eiköhän Pietarissa ole kysymys,provokaatiosta, joka saa Ylenkin liikkeelle.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Jouni,

En minä ole koskaan kuullut, että esim. Syntyperäläiset ruotsalaiset olisivat juhlineet Suomen itsenäisyyttä. Eiköhän Pietarissa ole kysymys,provokaatiosta, joka saa Ylenkin liikkeelle.

Petteri Hiienkoski

Valitettavasti arviot Ylen journalistisen tasapuolisuuden heikkoudesta ja poliittisesta yksipuolisuudesta vastaavat todellisuutta. Yksityisomisteisena mediana Hesarilta journalistista tasapuolisuutta ei kannata edes odottaa. Se, että poliitikkojen enemmistö antaa verovaroillamme ylläpitävän ja paisutettavan nykyisen kaltaista Yleä on kuitenkin kestämätöntä myös sananvapauden kannalta. Yksipuolisuus ja asenteellisuus uutisoinnissa ovat uhka demokratialle.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Täytyy oikein kysyä. Koska YLE oli tasapuolinen ? Tässä ovat minun syntymäni jälkeiset YLE:n toimitusjohtajat.

Ella Wuolijoki 1945-1949 skdl.
Einar Sundström 1950-1964 sitoutumaton.
Eino S. Repo 1965-1969 kesk.
Erkki Raatikainen 1970-1979 sd.
Sakari Kiuru 1980-1989 sd.
Reino Paasilinna1990-1994 sd.
Arne Wessberg 1994-2005 sd.
Mikael Jungner 2005-2010 sd.
Lauri Kivinen 2010- sitoutumaton.

Minä aikakautena YLE oli tasapuolinen kaikille suomalaisille ?

Nappasin juuri Yle:stä seuraavan uutisen.

http://yle.fi/uutiset/venaja-mieliset_kapinalliset...

Miten peukutat ? Tarua vai totta ? Vai olisiko pitänyt jättää uutisoimatta ?

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

En tiedä, kuinka paljon pääjohtaja vaikuttaa uutisten sisältöön, jotenkin kuitenkin tuntuu, että nyt Kivisen aikana on menty kaikkein pisimmälle ei-objektiivisuudessa.

Risto Koivula

YLE ei väärennä vain politiikkaa, vaan ennen kaikkea tiedettä,ja sitä kautta kaikkea muutakin politiikasta taiteeseen ja bisnekseen ja juridiikkaan, mitä yhteiskunnassa tapahtuu.

Käyttäjän RaatoLaaksonen kuva
Raato Laaksonen

YLE:n epäobjektiivinen uutistarjonta toi silmien eteen jutun, että Venäjän ilmalaiva hääräsi taas luvatta Suomen puolella. Se ei tietenkään ole totta, vaan venäjävastaista propagandaa, jolla houkutellaan pyöreäpäisiä ja ajattelukyvyttömiä suomalaisia natomyönteisiksi. Eikö niin?

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Raato,
Vaikka et ole vastannut kysymykseeni Kehityksen kehityksestä, en nyt näe tätä aivan niin suurena ongelmana kuin tuhansien ihmisten tappamista Ukrainassa maanmiestensä toimesta, tai humanitaarisen avun estämistä Itä-Ukrainassa.

Käyttäjän RaatoLaaksonen kuva
Raato Laaksonen

Voi hyvänen aika. Kehitys meni persiilleen, kun jätin talon. (Voit ottaa tämän huumorina, jos tiedät mitä se on.)

Keijo Räävi

Mitä se Elo taas höpöttää?

YLE on ainoa media joka tarjoaa venäläistä kulttuuria. On dokumenttia, tv-sarjaa ja elokuvia ihan venäjänkielisenä.

Monet veteraanit eivät luultavasti pidä tuollaisesta venäläisyyden esilletuomisesta.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Keijo,
Minä en ole noita dokumentteja nähnyt, joten se ei ole minun ongelmani.

Susanna Kaukinen

Mitä sä oikein sekoilet? Mun isoisä (sotaveteraani), jonka maat jäi rajan taakse sanoi aina, että venäläiset on mukavia, mutta ne saksalaiset - ne on semmosta herrakansaa!

Keijo Räävi

Venäläissotilaat olivat yhtä raakoja kuin natsitkin. Kaikki huipentui miljoonien saksalaisnaisten raiskauksiin.

Käyttäjän SeppoHietanen1 kuva
Seppo Hietanen

Mikko Elon tieteellinen pohja vaikuttaa nousevan vankalta Sirola-opiston perustalta, ja saaneen huipennuksensa Moskovassa, tuossa maailmankulussa Patrik Lumumba-yliopistossa. Keitäs muita siellä onkaan tiedemieheksi sivistynyt....; Jakke Laakso ainakin...

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Pettymykseksi täytyy sanoa, että opintoni olen suorittanut Turun Yliopistossa, ei Sirolaopistossa eikä Lumumba-yliopistossa.

Käyttäjän TapaniMoilanen kuva
Tapani Moilanen

Patric Lumumba yliopistossa oli vielä tummia afrikkalaisia kun NL haaveili maailmanvalloituksesta.Palasivatko he sieltä käpälämäkeen kun ei ainakaan Venäjän poliittisessa jodossa heitä näy....eikä Venäjän asukkaina.Sano Mikko missä he luhaavat vai onko heidät karkotettu vai järkisyistä lähteneet itse.Olisi kiva joskus nähdä Kremlin edustalla mustia Venäjän kansalaisina anomassa oikeuksiaan.Varmaankin miliisit,taksikuskit,katukauppiaat ,OMO:n joukot ja mummot ja papat ajaisivat heidät Moskovajokeen....sen verran rasisteja kun he ovat.Onhan heillä mm Tsetseenit joita räjäyttää ulkohuusiinsa kuten Putin vuosia sitten suorassa lähetyksessä kertoi.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Minulla tuo Lumumba-yliopisto jäänyt vähemmälle huomiolle. Tsetseenijohtajia tapasin Strasbourgissa, kun olin Euroopan neuvoston Suomen valtuuskunnan puheenjohtaja. Kun kerran kysyin, mistä he saavat rahansa, kun he asuivat komeasti Lontoossa ja Pariisissa, he eivät enää pyytäneet tapaamisia.

Käyttäjän TapaniMoilanen kuva
Tapani Moilanen

Mikko Elo se elvistelee oppiarvoillaan mutta osaatko hitsata,-tehdä sähkötöitä,-rakennustöitä,mekaanisia huoltoja kemianteollisuudessa ja telakoilla,korjata työkaluja,hitsauskoneita.Osaatko kiinteistönhoidon,koneiden ajamisen.Montako aloitepalkkiota olet saanut...entä hymypoikaa.Oletko saanut lopputilin 8 firmasta tuotannollistaloudellisista syistä ja aina noussut sieltä ylös.Oletko päässyt Maisteri Frangenin niksinarikkaan??
Nämä poliittiset broilerit vaan jatkavat jargoniaan vaikka SDP nuoriso-osaston keski-ikä ylittää sovitun eläkeiän.Johtajan oli nainen joka johti puolueen neljään vaaltappioon (silloin lähtivät Duunarit).Sen jälkeen tuli AY jyrä,jonka jälkeen lähti koulutetut naiset ja nuorempi sakki.Tehdään leikkauksia ja seuraavassa hallituksessa esitellään niitä suurina voittoina kun omia leikkauksia supistetaan.Isäni taisteli Ihantalassa ja luultavasti häneltäkin lähti elinvuosia sodassa rämpiessä kun hänen kuolemastaan tulee pian 50 vuotta.Adolf Ehrnrothin sanoja R on R vaikka Putinin voissa paistaisi.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

On meillä noita tapani moilasia. Kaikenlaista on elämässä tullut tehdyksi, mm.opettanut englantia ja ruotsia tuleville insinööreille ja diplomi-insinööreille 17 vuotta, 24 vuota eduskunnassa senlisäksi savijunan ajoa vuoden verran tiilitehtaalla vuoden verran Outokummun Porin tehtailla ja yhden kesä sahalla 15-vuotiaana. Että sillä lailla. Kirjojakin on kirjoitettu 3.

Käyttäjän RaatoLaaksonen kuva
Raato Laaksonen

SDP:ssä noin monipuolista miestä kutsutaan puuhamieheksi.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #106

Raato,

Kun Kehitys meni persiilleen, eikö se vienyt Sinun uskoasi Kehitykseen. Kommenteista päätellen Sinä olet edelleen Kehityksen tasolla. Mikä on muuten Sinun suurin äänisaaliisi vaaleissa. Niissähän kuitenkin valta ratkaistaan. Vai olitko Sinä vain Kehityksen takapiru, joka meni persiilleen?

Käyttäjän RaatoLaaksonen kuva
Raato Laaksonen Vastaus kommenttiin #107

Usko meni jo aiemmin, kun näin ja koin, miten sitä johdettiin. En silti vieläkään ymmärrä, miten se liittyy tähän keskusteluun? Ja kyllä olen edelleen kehityksessä mukana, toisin kuin sinä, joka näyt jumittuneen Neuvostoliiton aikakaudelle. Ei kai sinua aikoinaan peloteltu siellä Tehtaankadulla?

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #120

Kaunista, kovin kaunista kommentointia. Voisi hyvin poistaa, mutta jääköön muistoksi "rakentavasta" keskustelutyyilistäsi.

Käyttäjän RaatoLaaksonen kuva
Raato Laaksonen Vastaus kommenttiin #128

Palaapa kommenttiini numero 36, jolla tulin mukaan tähän keskusteluun ja omaan vastaukseesi siihen. Oliko kovinkin rakentava?

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #106

Raato,
Viitsitsitkö velä kertoa, kuinka aktiivinen Sinä olit SDP:n toiminnassa, kun en muista kertaakaan nähneeni demarien kokouksessa 40 vuoden aikana?

Käyttäjän RaatoLaaksonen kuva
Raato Laaksonen Vastaus kommenttiin #108

Viitsin, minä viitsin aina. Havaintosi on täysin oikea ja muistisi tuntuu vielä toimivan. En todellakaan ole käynyt koskaan missään demarien kokouksissa, enkä tule käymäänkään. Sotikaa keskenänne.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #121

Raato,

Näistä Sinun kommenteistasi heijastuu kyllä tietty sotimisen halu. Olisiko halua tehdä välirauha?

Käyttäjän RaatoLaaksonen kuva
Raato Laaksonen Vastaus kommenttiin #126

Minähän olen kiivas rauhan mies. Mutta kun haaste heitetään, otan vastaan.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #106

Parempi puuhamieskin kuin sellainen, joka vain eri palstoilla haukkumassa "kavereita", ei olla onneksi "tovereita".

Käyttäjän RaatoLaaksonen kuva
Raato Laaksonen Vastaus kommenttiin #129

Hyvä pointti tämä kaverien haukkuminen.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Minua kiinnostaisi tietää, mitä nimenomaisia objektiivisia totuuksia Venäjästä YLE ja Hesari pimittävät. Mitä Mikko Elo haluaa?

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Marja Saraskari,

Haluaisin monenlaista uutta näkökulmaa. Esim. tänään Kari Huhdan lähtökohta oli se, että oli myönteistä, kun ihmiset pitkän mediapelottelun jälkeen nyt pitivät Venäjää suurempana uhkana Sumelle kuin puoli vuotta sitten. Miten se Venäjä on nyt Suomea uhannut?

Jari Rauhala

Blogi terävöittää osuvasti suomalaista mediakenttää. Näitä on hyvä olla. Monet lukevat ja saavat tiedon. Vähemmistö kommentoi ja heistä osa kieltää tosiasioita.
2010 tuli julkiseksi, miten Sanoma Oy:n edesmennyt omistaja, Erkko, oli 1995 ennen eu-äänestystä manipuloinut salaisesti muut lehtitalot taakseen.Haastattelut ja artikkelit valittiin sen mukaan. Kritiikki siivottiin näkyvistä. Maa meni rimaa hipoen eu:hun.
Nyt väsymykseen asti on saanut seurata samaa teatteria natosta ja venäjästä. Samat mediat äänessä.
Kun Kenraali Hägglund esitti juuri ilmestyneen kirjansa myötä painavaa tekstiä, jossa yksi oli selkeä ei natolle, niin oli harvinaista lukea selväjärkistä tekstiä nimenomaan tästä aiheesta. Kulminoitui siihen, että nato on Usa:n ulkopolitiikan väline......miksi mediamme on jättänyt tämän pois? Pakko kaiketi jättää, jos käskytys tulee muualta.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Hägglund on jo aikaisemminkin esittänyt tervejärkisiä kommentteja Suomen Nato-jäsenyydestä. Hägglundin arvion painoa lisää se, että hän on ammattisotilas. Jos minulla olisi valtaa, vaihtaisin hänet puolusministeriksi Haglundin sijaan.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Mitä ilmeisemmin kommentoijille näyttäisi riittävän vain yksipuolinen uutisointi asioista. Se heille suotakoot,että maailma pysyy tarpeeksi yksinkertaisena.

Minä toivoisin monipuolista asioiden tarkastelua..sitä ei ole valtamediassa oikeastaan näkynyt Suomessa.Ehkä kansa ei sitten vain ole valmis siihen..

Todisteiksi riittää twitteriin laitettu viesti ilman kuvaa tai videota tai jonkun kotimaisen median otsikointi. Siinä se,sen enempään ei pystytä.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Valtamedia luottaa siihen, ettei kansa seuraa politiikkaa kovin tarkkaan, mikä lienee sinänsä oikea arvio. Tältä pohjalta sitten syötetään yksipuolista informaatiota. Esim. Nato-jäsenyyden kannatuksen heikko kannatus on medialle suuri ongelma. Kansa on sittenkin tervejärkisempää, kuin media on olettanut.

Susanna Kaukinen

NATO-kannatus oli korkeammalla 20 vuotta sitten kuin nyt, eikä silloinkaan lähelläkään sitä tasoa, jolla NATO:on voitaisiin liittyä sen omien sääntöjen mukaan.

Tästä syystä eliitti koettaa nyt viedä Suomea keittiön kautta sisään isäntämaasopimuksella.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #118

Susanna,
Näinhän on. Isäntämaasopimus on lähes Nato-jäsenyys. Ei se ole mitään meteoriitteja varten, kuten Tuomiojakin totesi.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Sama tapahtuu taloudessa..meilläkin mediassa yleensä on puhumassa Korkman tai joku pankin edustaja joka tietty puhuu sitä mistä hänelle maksetaan.

Itseasiassa,jos tarkkoja ollaan niin joka asiassa oikeastaan paistaa sellainen yksipuolisuus. Kaikki hiemankin poikkeava pitää leimata.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #122

Vellu Heino,

Juuri näin. Poikkeavaa on se, jos on valtamedianssa eri mieltä, jota johdetaan ulkopuolelta.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Tässäkin Sinä Raato esiinnyt SDP:n asiantuntijana etkä halua olla kuitenkaan puolueen jäsen. Miten nyt voi esiintyä puolueen nimissä ilman, että olisi koskaan käynyt edes kokouksissa.

Käyttäjän RaatoLaaksonen kuva
Raato Laaksonen

Koko mato olet kyllä vääntämään asiat päälaelleen. Missä yhteydessä minä olen esiintynyt jonkun puolueen nimissä? En ole minkään puolueen jäsen, enkä tule olemaankaan. Silti aion kommentoida puolueiden ja niissä toimivien yksilöiden touhuja, koska ne vaikuttavat välilliseti myös minun elämääni. Niin, ellei sinulla ole mitään sitä vastaan tietenkin.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

No, miten on tulkittavissa se, että kun kerroin jollekin muulle, mitä olen elämässäni tehnyt, Sinä suuressa viisaudessasi ?sanoit, että tuollaista miestä SDP:ssä sanotaan puuhamieheksi. Kenen nimissä Sinä sitten nimittelet?

Käyttäjän RaatoLaaksonen kuva
Raato Laaksonen Vastaus kommenttiin #135

Omissapa tietenkin. Olen kyllä eloni varrella tuntenut joitain sosialidemokratteja, joten sellaiset sanonnat, kuten "toveri" ja "puuhamies" ovat jääneet mieleen.
Onko puuhamies sinusta jotenkin halveksittava nimike? Tuo toveri kyllä kuulostaa nykyaikana vähän neuvostoliittolaiselta.

Jaana Holappa

Ala-arvoinen Venäjä propaganda on päättäjiemme ja sen valtamedian luoma vakava ja tahallinen vihanlietsonta, jota halutaan pelon tasolle. Sen ainoa tavoite on viedä meidät Natoon ja sitä kautta päästä naapurimaamme Venäjän iholle. Eli Suomi saada sotaan ja sitä kautta saattaa meille kansalaisille esimerkiksi ns. "sotapakotteita" joilla voidaan Suomi alistaa lopullisesti Nato/€u/USAn €liitin alle. Nyt olevat €u.n aloittamat pakotteet on vakava ja tuhoisa esimerkki. Tämän adressin tarkoitus on vastata valtamedian sarjatuleen ala-arvoisesta ja häpeällistä Venäjä propagandasta joka anna sijaa valtamediassa kansalaismielipiteille. Ps. Missään muualla maassa esim. Euroopassa ei ole näin voimakas ja dis-informaatioon perustuva Venäjän vihanlietsonta koneistoa ja sen propaganda kuin Suomessa, ei edes Venäjälläkään Suomea kohtaan. On aika herätä ja tehdä jotain itse kansalaisina sillä päättäjät ja sen valtamediat eivät meitä kuuntele...ennen kuin on liian myöhäistä. Emme elä enää 1940 lukua, elämme aikaa 2014 ihan omaa aikaamme. Mitta on tullut täyteen itselle sun toiselle jo tässä häpeällisessä Venäjä provosoinnissa.

Allekirjoita ja jaa, kiitos
http://www.adressit.com/vastine_median_ja_paatajie...

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Jaana Holappa,

Olemme nopeasti lähestymässä 1930-luvun ilmapiiriä, jolloin kaikki venäläisyys oli ryssittelyä. Venäjän arvostelu ja piikittely on Suomessa saanut kohtuuttomat mittasuhteet, vaikka itäinen naapuri ei ole uhannut meitä sotilaallisesti mitenkään. En ollenkaan ihmettelisi, vaikka "hengen nostattamiseksi" pian päätettäisiin alkaa ylimääräiset kertausharjoitukset.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

"jos ei ole veivi jäässä, niin on tahko paikassa." Onpa hyvin sanottu Mikko Elosta.

Käyttäjän ArtoViertola kuva
Arto Viertola

Muuhun en puutu, mutta sen sanon, ettei vääristellyssä sanonnassa, "jos ei ole veivi jäässä, niin on tahko paikassa.", ole mitään logiikkaa tai järkeä. Kun kirjoittaa tahkosta, tai kansanviisauksista, pitää ne tuntea, jotta tieteellinen täsmällisyys toteutuisi.
Vain tahko voi jäätyä, kun se pyörii vesikaukalossa, ja siksi kansanviisaus kuuluu: " Ellei ole tahko jäässä, niin on veivi paskassa"

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Arto,

Kiitos oikaisusta. Siinä oli myös iPadin tekemä virhe "paikassa". Ilmeisesti kuitenkin asia tuli selväksi. Niitä, jotka moittivat kaikkia aiheettomasti voidaan kuvata sanonnalla "jos ei ole tahko jäässä, on veivi paskassa", ja näitä ihmisiä on yllättävän paljon.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

"Niitä, jotka moittivat kaikkia aiheettomasti voidaan kuvata sanonnalla "jos ei ole tahko jäässä, on veivi paskassa", ja näitä ihmisiä on yllättävän paljon."

Todella hyvin sanottu. Ja heitä on paljon kuten esimerkiksi Mikko Elo.

Jari Rauhala

Ilmeisesti vahvasti perää tällä blogin aiheella. Sitä osoittaa vastustuksen määrä.

Toimituksen poiminnat