MikkoElo

Miksi Suomessa lietsotaan sotaa Venäjän kanssa?

Vuosi 2014 on kääntymässä lopuilleen, ja mikä vuosi!  Suomen ulkopolitiikkaa on yritetty tietyillä tahoilla muovata kokonaan uuteen uskoon Ukrainan kriisin varjolla.  Venäjästä, joka on ollut Suomen tärkeimpiä kauppakumppaneita ja jonka kanssa Suomi on pyrkinyt pitämään yllä hyviä suhteita, maalataankin kuvaa Suomen suurimpana vihollisena.  Mielestäni voidaan puhua jo tiettyjen tahojen sodan lietsonnasta Venäjää vastaan.

 

Reserviläisille kirje joukko-osastosta vuoden 2015 alussa?

 

Joulukuun alkupuolella ilmestyi monissa lehdissä tieto, että puolustusvoimat tulee lähettämään kaikille reserviläisille kirjeen joukko-osastosta, johon he kuuluvat sodan aikana. Kun reserviläisiä on ensi vuonna 230 000, varsin suuri osa suomalaista kodeista säpsähtää kirjeestä, koska sellaista kirjettä ei ole koskaan lähetetty kaikille reserviläisille sodan jälkeen.

Tiedotuspäällikö Eero Karhuvaara sanoi Helsingin Sanomissa (11.12.2014:"Tämä on keskeneräinen asia.  Tästä ei voi sanoa yhtään mitään."  Arto Nybergin suorassa TV-lähetyksessä puolustusvoimien komentaja Jarmo Lindberg ei kiistänyt kirjeen lähettämistä, vaan totesi, että kirjeen lähettämistä on jo valmisteltu pitkään(14.12.2014).

 

"Kärkipoliitikot sotaharjoitukseen"

 

Lisää vettä kiukaalle löi puolustusvoimien operaatiopäällikkö, kenraaliluutnantti Mika Peltonen, kun hän Helsingin Sanomissa (20.12.2014) ehdotti, että Suomen kärkipoliitikot ja sotilaat aloittaisivat yhteisen harjoittelun sodan varalta.  Peltonen perusteli ehdotustaan Ukrainan kriisillä.  "Nyt poliittinen johto ei harjoittele sotilaallista päätöksentekoa sotilaiden kanssa millään tavalla", sanoi Peltonen.

kysymys kuuluu, voiko tuota selvemmin kehottaa Suomea valmistautumaan sotaan?

 

Yle ja Hesari pahimmat sodan lietsojat

 

Jo pitkän aikaa on ollut nähtävissä Ylen ja Hesarin määrätietoinen Venäjän kritisointi, johon on sisältynyt myös selvä viesti Venäjän uhasta Suomelle.  Ylen  uutisissa on ainakin pari Venäjälle kielteistä uutista joka päivä, ja sama koskee Helsingin Sanomia.  Tuoreina esimerkkeinä ovat mm. uutiset Venäjän lisääntyneestä lentokoneiden ja sotilasalusten lisääntyneestä liikenteestä Itämerellä. Visusti halutaan vaieta siitä, että myös Nato on lisännyt liikennettään vastaavalla tavalla.  Tänään kuitenkin Helsingin Sanomat haastattelee kansainvälisen politiikan tutkijaa Tapio Juntusta, joka sanoo, että Itämerellä aktiivisia ovat sekä Venäjä että länsi (29.12.2014).

 

Salonius-Pasternak: Venäjä voi käyttää sotilaallista voimaa pelkästään Suomeen

 

Hesarin kiihotus saavutti tähänastisen huippunsa tänään (2912.2014).Ulkopoliittisen instituutin tutkija, "kaikkien alojen asiantuntija" Charley Sanius-Pasternak kirjoittaa jossittelevan artikkelin, jossa lähes kaikki verbit ovat konditionaalissa.  "Venäjän viimeaikaisten toimien vuoksi tätä olettamaa on arvioitava uudelleen.  Ennakoitavissa on skenaarioita, joissa Suomi olisi ensimmäinen ja siinä vaiheessa ainoa Itämeren alueen maa, johon sotilaallinen isku kohdistettaisiin".

Mihin tuollainen hölynpöly perustuu?  Suomen veronmaksajien rahoilla kirjoitellaan artikkeleita, joissa ei ole päätä eikä häntää.  Eikö Helsingin Sanomat osaa hävetä?

 

Mitä sanoo ylipäällikkö Niinistö?

 

Käsitellessään kirjettä reserville Helsingin Sanomien konkaritoimittaja Unto Hämäläinen kirjoittaa(14.12.2014):"Nyt on valtionjohdon, siis presidentin ja hallituksen, tehtävä miettiä, mitä pitää tehdä seuraavaksi.  Johdon täytyy pystyä tekemään yhteinen tilannearvio, eikä sooloihin ole enää varaa".  Kenraalienkin ulostulon jälkeen jään todella odottamaan, että presidentti, ylipäällikkö Niinistö kertoo oman kantansa.  Sopiva tilaisuus siihen on uudenvuodenpuhe.

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

21Suosittele

21 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (253 kommenttia)

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Annanpa suosituksen, koska ajattelen kirjoittamistasi asioista samalla tavalla.

Käyttäjän HeikkiSantala kuva
Heikki Santala

Mikko ja Seppo,

samoin koen minäkin.

Sokeassa vihassa ja vastuuttomassa uhossa huolestuttavan monilta tosiasiat unohtuvat tai, mikä pahinta, unohdetaan.

Geopolitiikalle emme voi mitään. Mutta maan tyrkyttäminen sotatantereeksi on oma valintamme. Se on suurta tyhmyyttä ja historian opin ohittamista.

70 vuotta olemme saaneet rauhasta nauttia. Se on todellinen asia, ja siinä kaikkein tärkein on sana rauha. Ei se, miten rauha kunkin mielihalujen ja ideologian mukaisesti on säilytetty.

Sodan kauhut kokeneille rauha on kaikki kaikessa. Valmiissa pöydässä istuneilla uhoajilla se näyttää olevan toissijaista. Se on vaarallista.

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki

Mikko, Seppo ja Heikki,

Sotaan kiihoittamisesta ja sotakiihkoilusta olen ihan samaa mieltä kanssanne. Keskustelukin alkaa olla aika kiihkomielistä.

En nyt näe PV:n kirjeessä niin suurta dramatiikkaa kuin sille on mediassa annettu. Ei kai kaikille ole tiedotettu sijoituksesta, mutta aika monille se lienee kerrottu. Enkä nyt näe niin suurta merkitystä tuolla poliitikkojen mukaanottamisella. Kait puolustusvoimien tarkoituksena on jakaa asianmukaista informaatiota ja vähentää tätä välillä lähes paniikinomaista keskustelua.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Eli viiden miljoonan suomi haastamassa satamiljoonaisen venäjän,-ei nyt sentään !

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Jari,
Lue nyt tarkasti, mitä olen kirjoittanut ja seuraa uutislähetyksiä. Jotain erikoista on tekeillä.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Seppo,
Kiitos rehellisestä ja myönteisestä kommentistasi.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Kuten monesti ennenkin, monista asioista olen Elon kanssa ollut samaa mieltäkin.

Nämä Venäjä hysteeriset jutut taas on aivan eri asiaa. En vain jaksa ymmärtää, että jokainen toimenpide, jolla pyritään Suomen puolustuskykyä edes jollakin tasolla pitämään, on Venäjävastaistaisuutta.

Suomalaisten päättäjien yksi tehtävä kun mielestäni on puolustusvalmiuden ylläpitäminen.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Venäjällä nähdään rajanaapureiden puolustuskyvyn vahvistaminen venäjävastaisuudeksi, mitä se tietyissä ikävissä olosuhteissa toki onkin.
Suomalaisten vastarinta talvisodassa oli neuvostovastaisuutta eli Neuvostoliiton tavoitteiden vastustamista.

Onhan Venäjä jo vuosia pitänyt Natoa uhkanaan. Jäsenyys puolustusliitossa on ennenkaikkea puolustuskyvyn vahvistamista.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Tomi,
Nyt ei kannata muistella talvisotaa. Kerro nyt, miten Venäjä uhkaa Suomea. Suomihan tässä on EU:n ja USA:n mukana pistämässä sanktioita Venäjälle.
Kokoomuksessa on ollut ainakin kaksi linjaa Venäjän suhteen: Paasikiven ja Stubbin. Minä olen Paasikiven kannallaystävät läheltä, viholliset kaukaa, jos ollenkaan.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #10

Ehkei kannata muistella talvisotaa.
Voidaanko siis maanpuolustussunnitelussa ja sitä koskevassa kansalaiskeskustelussa jättää huomioimatta saman kaltaisen tai vastaavan tilanteen syntyminen?

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #13

Tomi,
Varmastikaan ei voi jättää huomioimatta. Ilmapiiri pyritäänkin nyt luomaan Suomessa samanlaiseksi kuin 1930-luvulla. Suomi on kuitenkin aloittanut uhittelut Venäjää vastaan - nytkin. Miten Venäjä on uhannut Suomea? Kerro Tomi, kerro!
.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #20

Ei Suomi tai EU ole uhitellut Venäjälle. Ainoastaan reagoinut talouspakottein sen laittomaan ja rikolliseen toimintaan Ukrainan suhteen. Vaihtoehto olisi ollut puuttua siihen sotilaallisesti ja sitä ei länsimaissa ole haluttu tehdä.

Euroopassa on alettu siirrellä rajoja - tosin niin tapahtui jo Georgiassa eivätkä senjälkeen ne paljon puhutut hyvät ja luottamukselliset suhteet olekaan saaneet Venäjää vetäytymään miehittämiltään alueilta.

ja ollaan tosiaan yhtä mieltä siitä että kuvatun kaltaisen tapahtuman toistuminen myös meillä voi jossain olosuhteissa olla mahdollista jos kohta ei näytä tällä hetkellä todennäköiseltä. Keskustelu asiasta ei ole hysteriaa.

Toisaalla kaivataan kansalaiskeskustelua ja toisaalla kutsutaan sitä hysterian luomiseksi. Vaikeaa on.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita Vastaus kommenttiin #24

Men härre guud ja pari muuta isoa herraa! Reagoinut? Aloittanut avoimen sodan Venäjää kohtaan, kun on ensin järjestänyt Ukrainassa vallankaappauksen ja meidän 1918-vastaavan sisällissodan, josssa EU:n tukema puoli yrittää pyyhkäistä koko Itä-Ukrainen väestön Mustaanmereen.

Ja kaiken tämän tämä meidän ihana rauhanliitto EU tekee Washingtonissa laadittujen nupttine mukaan, omia kansalaisiaan säästämättä ja apumiljardeista tinkimättä.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #105

Kyllä on Seikku hatarat tiedot historiasta. Käy nyt hyvä mies siellä kirjastossa!

1918-kapina aloitetiin SDP:n puoluetoimikunnan alaisen toimeenpanevan komitean käskyllä. Tukea ja yllytystä kapinaan tuli bolshevikki-Venäjältä.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #20

Kuinka Suomi on viime aikoina uhannut Venäjää...kerro Mikko...kerro?

Miten maamme on uhitellut naapurille kun on kantanut huolta omasta PUOLUSTUKSESTAAN? On tekemässä sen vahvistustoimenpiteitä. Niidenkö vuoksi Venäjän johto uhoaa? Eikö se juuri aiheuta Suomen toimia?

Sinulle ei saa muistuttaa talvisodasta, kuitenkin vedät esiin 30-luvun. Eikö sitä edes voisi unohtaa?

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #71

Pertti rampanen,
Kerro nyt Sinä konkreettisesti, miten Venäjä on uhannut Suomea siten, että meidän pitää varustautua sotaan.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #150

Vastaa Sinä ensin kysymykseeni!

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #20

Mikko Elo,

"Ilmapiiri pyritäänkin luomaan Suomessa samanlaiseksi kuin 1930-luvulla."

Talvisodassa puolustusvoimamme puolustautuivat itänaapurin imperialistiselta hyökkäykseltä lähinnä malli Cajanderissa, joten kuvaamasi "ilmapiirin luominen" ei 1930-luvulla ulottunut ainakaan niihin poliittisiin päättäjiin, joiden vallassa oli huolehtia Suomen itsenäisyyden turvaamisesta varustamalla itsenäiselle Suomelle vahva armeija.

Poliitikkojen mielestä riittävänä Suomen turvana oli Neuvostoliiton kanssa solmittu sotilaallinen hyökkäämättömyyssopimus, minkä Neuvostoliitto kuitenkin sanoi irti ammuttuaan ensin kuuluisat Mainilan laukaukset. Sitten alkoi talvisota.

Nyt meillä on naapuruussopimus Venäjän kanssa.

Oletko sitä mieltä, että Venäjä pitää kiinni sotilaallisista sopimuksista kiinni toisin kuin Neuvostoliitto ?

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #112

Pekka Toivonen,
Talvisodan syttymisestäkin voidaan keskustella. Miksi parhaat Venäjän asiantuntijat Mannerheim ja Paasikivi olivat eri mieltä maan poliittisen johdon kanssa. He olisivat olleet valmiita myöntymään Neuvostoliiton vaatimuksiin. Talvisota vaati 20 000 miehen hengen. He olivat todellisia sankareita, mutta olivat poliittisen johdon virheellisen politiikan uhreja. Turha nyt puhua Baltian maiden kohtalosta. Suomen tie ei koskaan ole ollut Suomen tie.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #149

Mikko Elo,

Talvisodassa Neuvostoliitto ensin irtisanoi yksipuolisesti maittemme välisen hyökkäämättömyyssopimuksen ja sitten hyökkäsi Suomeen.

Turha yrittää selittää muuta : Suomi joutui Neuvostoliiton sotilaallisen valloitusyrityksen kohteeksi.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #152

Turha tätä talvisota-asiaa on Mikko Elolle jankuttaa, kyllä tämä lukeneena miehenä asian tietää ja ymmärtää, mutta kun aate istuu niin lujassa.

Suomesta täytyy yrittää väkisin saada talvisotaan syyllinen, ja mieluimmin vielä aloittajakin!?

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #149

Mikko Elo

Olivatko Neuvostoliiton armeijan tappiot, 95 000 kaatunutta ja 300 000 haavoittunutta Suomen väärän politiikan syytä ?

Kova oli Neuvostoliitolla tarve tulla hakemaan oman käden oikeutta itsenäisestä Suomesta.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #149

Mikko Elo.

Puoluetoverisi, bernsteinilainen sosialisti Mauno Koivisto on todennut eräässä puheessaan 1990-luvulla, että silloisen sekaisen maailmanpoliittisen tilanteen vallitessa maamme sotien aikaisen poliittisen johdon tekemät päätökset ja toimenpiteet olivat oikeita ja ymmärrettäviä.. Laitoin oikein kaksi pistettä!

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #15

Nämähän kohteet Jouni ovat vain maailman rauhantahtoisimman valtakunnan täysin puolustuksellisia ja maailmanrauhaa ylläpitäviä laitoksia. Ei niistä ole vaaraa kenellekään. Ei niistä mihinkään hyökkäillä... Ystävä on lähellä, viholliset kaukana... Ah tätä auvoa!

Antti Jokela Vastaus kommenttiin #10

"Minä olen Paasikiven kannallaystävät läheltä, viholliset kaukaa, jos ollenkaan."

Paasikivi sanoi myös: ”Maantieteelle emme voi mitään”.

Mutta Venäjä kyllä voi - ainakin poliittiselle maantieteelle - kuten olemme nähneet viimeksi Krimillä ja Ukrainan itäosissa. Siihen on syytä varautua.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #16

Antti,
Kerro nyt, mitä yhteistä on Ukrainalla ja Suomella?

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #21

Mikko Elo

Molemmat ovat itsenäisiä valtiota ja ovat YK:n jäseniä, Etyj jäseniä. Kumpikaan maa ei ole NATO jäsenmaa ja molemmilla on yhteistä rajaa Venäjän kanssa.

YK:n jäsenyys määriteltiin avoimeksi kaikille ”rauhaa rakastaville valtioille”, jotka hyväksyvät peruskirjan vaatimukset ja ovat järjestön mielestä halukkaita ja kykeneviä täyttämään nämä vaatimukset käytännössä.

Tämän 4. artiklan varmaan myös tunnet.

Kaikkien jäsenten on pidätyttävä kansainvälisissä suhteissaan väkivallalla uhkaamisesta tai sen käyttämisestä minkään valtion alueellista koskemattomuutta tai poliittista riippumattomuutta vastaan tai menettelemästä muulla tavalla, joka on ristiriidassa Yhdistyneiden Kansakuntien päämäärien kanssa.

Myös Venäjä on YK:n jäsenvaltio. Peruskirja taisi kadota matkalla Kremliin.

Antti Jokela Vastaus kommenttiin #21

"Kerro nyt, mitä yhteistä on Ukrainalla ja Suomella?"

Ilkka tuossa jo vastasikin. Siihen voisi lisätä vaikka pitkän maarajan Venäjän kanssa.

Erojakin on. Ukrainan koskemattomuus on taattu Budapestin sopimuksessa vuodelta 1994. Siinä Ukraina suostui luopumaan ydinaseistaan ja vastineeksi Venäjä, Yhdysvallat ja Britannia sitoutuivat puolustamaan Ukrainan rajojen loukkaamattomuutta. Ukraina oli tuolloin maailman kolmanneksi suurin ydinasevalta. Suomella ei valitettavasti ole tällaista sopimuksellista turvaa.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #10

On se kumma näkökulma näillä eräillä vasemmistolaisilla henkilöillä. Neuvostoliiton "Suurta Isänmaallista sotaa" kelpaa kyllä kunnioittaa ja muistella, mutta Suomen käymästä "Pienestä Isänmaallisesta sodasta" pitäisi vaieta!? Varsinkin brutaalin hyökkääjän esiin ottamisesta.

Presidentti Halonenkin oli kyllä mielellään vieraana Punaisella torilla, mutta ei katsonut aiheelliseksi kunnioittaa läsnäolollaan omia veteraanijuhlia!?!

Ja itänaapurin isänmaallisuus on kaunista ja ylevää, mutta suomalaisten osalta pelkkää sodanlietsontaa ja uhoa!? Suorastaan fasismia!

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #95

Pertti, jakolinjat vasemmisto, keskusta ja oikeisto ei näytä enää toimivan ulkopolitiikassa ja etenkään suhtautumisessa Venäjään. Pitäisi enemmänkin puhua venäjämielisistä ja suomimielisistä. Venäjämieliset pyrkivä tarkastelemaan asioita tieteellisen objektiivisesti ja Putinin toimet ymmärtäen. Toisaalta tähän objektiivisuuteen ei sisälly USA/Naton rikolliset hyökkäykset ympäri maailmaa. Suomimieliset haluavat ajaa ahtaasti vain Suomen etuja. Näin suomimielisiä kutsutaankin "kansallismielisiksi" läheltä pitäen fasisteiksi.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #268

Olet osin oikeassa Matti. Mutta, jos tehtäisiin tutkimus mitä puoluetta venäjämieliset kannattavat, niin eiköhän jakolinja oikeisto-vasemmisto tulle hyvin vieläkin näkyviin.

Tuota väitettäsi, että venäjämieliset tarkastelevat Putinin toimia tieteellisen objektiivisesti, en ymmärrä alkuunkaan. Kyllä tuo tarkastelu heillä on täysin subjektiivista ja vasemmistoaatteen sanelemaa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #269

Krhm… ei ole vielä myöhäistä aloittaa uuden vuoden juhlimista, ymmärrät Mattia sitten paremmin.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #270

Kröhöm vaan itsellesi. Juhlitaan uutta vuotta taas vuoden päästä!
Mitä et kommentissani ymmärtänyt?

Ymmärrän nyt Matin kommenttia paremmin hänen täsmennyksensä jälkeen.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #269

Taisinpa kirjoittaa vajavaisesti. Ajatus oli, että venäjämieliset pyrkivät antamaan sellaisen kuvan, että he tarkastelevat asioita "tieteellisen objektiivisesti". Jos ei ymmärrä heidän todisteluaan, on hieman moukka, heidän mielestään. Lainausmerkit olisi myös pitänyt laittaa tähän: USA/Naton "rikolliset hyökkäykset" ympäri maailmaa. Kun puhutaan Suomen puolustuskyvyn lisäämisestä uskottavaksi, vasta-argumentteinä esitetään USA sotia intiaanisodista aina Vietnamin sotaan ja Irakiin. Omasta näkökulmastani näillä ei ole mitään tekemistä Suomen kannalta.

Tottahan toki pitää paikkansa, että enemmistö venäjänmielistä löytyy vasemmiston puolelta, mutta kun niin runsaasti heitä näyttää olevan myös keskustassa ja oikeistossakin, tässä asiassa mielestäni ne, jotka ajattelevat aina venäjän etua ensiksi, eivät ole suomenmielisiä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #10

Niin, itse Talvisodan muisteleminen ei liene paikallaan. Sen sijaan siihen johtaneella kehityksellä ja nykymenolla on joitakin epämiellyttäviä yhtäläisyyksiä joita kannattanee tarkastella.

Silloinkin Venäjää eli silloista NL:a pidettiin pahanvaltakuntana. Silloinkin valmisteltiin yhteentoimivuutta vieraiden armeijoiden kanssa. Silloinkin demonisoitiin erimieltä olevia.

Meiltä puuttuu silloisesta menosta vain julkinen Suur-Suomi -politiikka ja erimieltäolevien suoranainen fyysinen vainoaminen. Molenpien muhimisesta pinnan alla on kuitenkin merkkejä.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #252

Siellä Sinun onnenmaassasi ei kai mielestäsi fyysisesti eikä psyykkisesti vainottu ketään?! Toisinajattelijoita kai laitetaan tänäkin päivänä mielisairaalaan. Stalinin hirmuvallan uhreja oli vähintäänkin 20 miljoonaa. Suurin osa mihinkään syyllisiä henkilöitä. Suomalaisia loikkareita ja itään muuten muuttaneita likvidoitiin 15000-20000. 1918-sodankin jälkeen proletariaatin onnelaan "turvaan" paenneita. Heti oli heillä edessä orjatyö, ellei ampuminen.

Hyvän valtakuntako kommunistinen neuvostovaltio oli? Lue vaikka kirjat Paul Dukesin "Punaisen hämärän maa", tai Boris Cederholmin "Punainen painajainen". Voisit ottaa käteesi myös Courtoisin "Kommunismin mustan kirjan".

Tarkastele vaan Myyryläinen talvisotaan johtanutta kehitystä, mutta Suomea et saa siihen syylliseksi sitten millään! Kun M-R-sopimuksen mukaisesti kaksi diktaattoria jakoivat Eurooppaa, ja Neuvostoliitto sai "luvan" vallata Suomen, ei asiaan vaikuttanut millään tavalla maamme johdon aiempi politiikka. Tai vaikutti se sen verran, että emme 1918 ja sen jälkeenkään liittyneet neuvostokansojen "onnelliseen" perheeseen. Silloin talvisota olisi vältetty.

Ole ihan rauhassa Myyryläinen, en tule Sinua lyömään "turpiin" vaikka eri mieltä olenkin asioista. Taitetaan sanallista peistä näin vaan rauhanomaisesti, vaikka kärjekkäästikin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #267

Rampanen kirjoitti: "Siellä Sinun onnenmaassasi ..."

Mitäköhän maata Rampanen mahtaa tarkoittaa? Itse en ole sellaista itselleni nimennyt.

Rampanen kehotteli: " Lue vaikka kirjat Paul Dukesin "Punaisen hämärän maa", tai Boris Cederholmin "Punainen painajainen". Voisit ottaa käteesi myös Courtoisin "Kommunismin mustan kirjan"."

Onhan noita selailtu. Ne edustavat sitä historian koulukuntaa jossa aina suurimpien ruumiskasojen esittelijä on suurin asiantuntija. Niitä ei myöskään ole rasitettu muulla johdonmukaisuudella kuin, että NL oli pahapahapaha ja länsi hyvähyvähyvä. En oikein jaksa innostua tuollaisesta yksisilmäisestä mustavalkoisuudesta.

Ramapnen kirjoitti: "Neuvostoliitto sai "luvan" vallata Suomen, ..."

En ole löytänyt NL:n ja Saksan välisestä hyökkäämättömyyssopimuksesta enkä sen lisäpöytäkirjasta hyökkäyslupia vaan etupiirijaon. Olisi hyvä tunnistaa niiden erot. Samaten olisi hyvä huomata, näin jälkiviisaana, kuinka molemmat kuitenkin tiesivät tulossa olevan yhteenoton ja kuinka Saksa siihen valmistautui myös Suomessa ja yhdessä Suomen kanssa. Tuo huomaaminen saattaisi myös auttaa tunnistamaan kehityskulkuja nykymaailman menossa.

Rampanen kirjoitti: "Ole ihan rauhassa Myyryläinen, en tule Sinua lyömään "turpiin""

Kiitos tästä lupauksesta. Oletankin meidän pystyvän asiallisesti keskustellen käsittelemään asioita joista olemme eri mieltä. En kuitenkaan ole ihan yhtä vakuuttunut ihan kaikkien muiden kyvyistä ja haluista.

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki Vastaus kommenttiin #273

Jorma & Pertti,

Joillekin se voi olla onnela. Eihän neukkulassa tarvinnut itseään työllä rasittaa eikä nyt välttämättä Venäjälläkään. Toisille taas ei, kun onhan se kiva tehdä töitä ja nähdä sen tuloksia. Kaikissa maissa on puolensa. Niissä missä on tullut oleskeltua Norja taitaa olla ainoa, jossa voisi viihtyä. Se taitaa kisata Suomen kanssa maailman turvallisimman paikan tittelistä.

Mistä sitä jälkikäteen tietää kuka päätti ja mitä ja miksi. En kyllä ihan äkkiä usko Suomen olleen varsinaisesti aloitteentekijä. Kyllä kait kyse oli aika paljon siitä, että sisällissodan naapurissa voittaneella osapuolella oli jotain intohimoja laajentua alueelle, jossa oltiiin oltu vallassa. Eikä taida olla ajatustapa kauheasti olla muuttunut, kun Krimin osalta retoriikka on paluuta emämaahan. Jos nyt ihan tarkkoja ollaan, niin eikös naapuri Kiovan ympärystästä alkanut, joten suunta on poispäin.

Mutta keskusteluyhteyden säilyttäminen naapurin kanssa on tärkeää ja siitä presidenttimme on pitänyt huolta. Piti muuten todella hyvän uudenvuoden puheen, joka ei välttämättä päässyt ihan oikeuksiinsa "tiivistelmissä".

Epävakautta tuo naapuri lienee aina hyödyntänyt niin kuin nytkin Ukrainan osalta, joten sisäinen turvallisuus on erittäin tärkeää. Mikko jossain kohtaa esitti turvallisuuskeskusteluun kokonaisnäkökulmaan. Se voisi olla paikallaan.

Näissä nettikeskusteluissa ei tosiaan vakuutu kaikkien kyvyistä ja haluista.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #274

Vaikeaa on todella tietää kuka aloitti ja mitä. Siksi meidän tuleekin olla jatkuvasti uteliaita selvittämään asioita.

Minun käsitystäni tiivistetysti: Sisällissodan naapurissa voittaneilla taisi olla jonkin verran kiireitä omien asioidensakin kanssa. Toisaalta siellä Lenin oli mieltä, että he tekivät ensimmäisen sosialistisen vallankumouksen ja ovat edellä. Sitten kun suurissa, kehityksessä pidemmällä olevissa maissa tapahtuu vallankumoukset, Venäjä on taas peränpitäjä. Kun saksalaisten spartakistien yritys epäonnistui, he päätyivät hoitelemaan vallankumousta omassa maassaan. Heillä oli kaikkinensakin ajatus, että kunkin maan oman työväestön on huolehdittava vallankumouksestaan. Stalin, syrjäytettyään kovakouraisti trotskilaiset, siirtyi sitten ihan tavalliseen pragmaattiseen ulkopolitiikkaan jossa aika pian sai valtaa ajatus, että Saksan kanssa tulee uusi sota (eikä muihinkaan länsimaihin juurikaan luotettu interventiosotien ja sitä seuranneen politiikan seurauksena). Siihen vastakkainasetteluun varautumiseen liittyivät NL:n ulko- ja turvallisuuspoliittiset liikkeet ennen II Maailmansotaa, myös suhtautuminen Suomeen.

Mitä taas Krimin kohtaloon tulla liittyneeksi ja liitetyksi takaisin Venäjään niin perussyy taitaa tulla esille tässä Uuden Suomen uutisessa viime keväältä: http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/67509-putin-palja....

Venäjällä todellakin on aina mieluusti liitetty Venäjän synty n.s. Kiovan Rus:iin. Sellaisilla mielellään nostatetaan henkeä kun sille koetaan tarvetta. Kyse on kuitenkin siitä miten tarve syntyy tai synnytetään. Onko esimerkiksi taustalla jonkun uhkaksi koetun lähestyminen omia rajoja ja sen torjumiseksi katsotaan tarvittavan yhteis- ja taisteluhenkeä sekä uhrimieltä.

Yhdyn Elon kokonaisnäkökulman kaipuuseen. Silloin meidän on katseltava realistisesti ja objektiivisesti kaikkien osapuolten toimija ja toimia eikä vain demonisoitava yhtä olettaen, että toisella puolella, omallakaan, on n.s. "puhtaita jauhoja pussissaan".

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki Vastaus kommenttiin #275

Perussyy Krimin osalta varmaan on tuo linkittämäsi sotilaallinen puoli, mutta retoriikka pyörii jännästi tiettyjen asioiden ympärillä. Sen osalta on hyvä, että Suomi huolehti Porkkalan takaisin itselleen ennenaikaisesti.

Kyllä Krimin valtauksessa tilaisuuttakin käytettiin reippaasti hyväksi. Ukrainan sisäinen epäjärjestys antoi siihen hyvät mahdollisuudet.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #276

Retoriikka pyrkii pyörimään siellä missä sitä tiedotushegemonian omaavat sitä pyörittävät.

Niin, olisi varmaan mielenkiintoisen kontrafaktuaalisen spekuloinnin paikka miten maailma makaisi jos Porkkalassa olisi venäläinen tukikohta ja meidän merkittävät yhteiskunnalliset toimihenkilömme hinkuisivat NATOn niinkuin nyt tekevät. Siinä voisi saada menemään useammankin kuin yhden oluttuopukaisen tai viinilasillisen varsin rattoisasti.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #277

Hienojakoista huumoria osoittaa tuo 70-luvun venäläisteksteistä suoraan käännetty "merkittävät yhteiskunnalliset toimihenkilömme" :)

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki Vastaus kommenttiin #278

Kyllä siinä olisi muusta kuin naurussa pitelemistä. Suomettuneet siitä huolen pitivät, ettei niin ole.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #273

Myyryläinen,

kommunistisessa Neuvostoliitossa ei ollut kuin yhtä värisävyä: mustaa.
Ei niin minkäänlaista häivähdystäkään valkoisesta. Ehkä hieman harmaata Gorbatshovin perestroikan aikana.

Kun eivät mainitsemani teokset kelpaa luettavaksesi, niin kerropa mistä opuksista olet itse ammentanut tietosi Neuvostoliitosta? Ja lähinnä Stalinin ajasta. Stalinin koottujen ensimmäistäkään osaa älä tuo tässä yhteydessä esille!

Tuossahan tuo tuli mainituksi Sinun aatteellinen, henkinen kotimaasi.

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki Vastaus kommenttiin #280

Aika luonnollista kun valkoiset hävisivät.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #280

Kaikkialla on havaittavissa kaikenlaisia sävyjä kun vain nousee sotien juoksuhautojen pimeimmistä pohjamujuista reunalle ja katselee ympärilleen avoimin silmin.

Kuten kirjoitin, olen lueskellut Rampasen mainitsemia teoksia. Samaten olen lueskellut paljoa muutakin aiheeseen liittyvää, niin Stalinin koottuja, NL-laisia historiateoksia kuin Solzenitsynin tuotantoa ja paljon, paljon muuta, myös läntisiä esityksiä aiheesta ja aiheen vierestä.

Miksi Stalinin koottuja ei saisi tuoda esille? Sinne on varsin kattavasti koottu Stalinin julkiset puheet ja kirjoitukset. Ne ovat ihan hyvää lähdemateriaalia siinä kuin moni muukin teos johon on koostettu jonkun ajan hetken n.s. "virallinen totuus". Stalinin kootuista on siis hyvä lukea miltä asioiden haluttiin näyttävän Stalinin ja NKP:n tuolloisen johdon kannalta. Muu sitten muualta.

Mitähän Rampanen mahtaa tarkoittaa minun aatteellisella, henkinen kotimaallani? Itse kun en ole itselleni sellaista mistään löytänyt, en edes Platonin Valtiosta tai Moren Utopiasta tai muista vastaavista. Olenkin päätynyt siihen, että ihmisen on rakennettava oma maailmankuvansa ihan itse niistä palasista jotka sopiviksi maailmalta löytää. Tilanne on vähän sama kuin Herman Hessen kuvaamalla Sidhartalla: Kukaan ei valaistu seuraamalla gurua sillä valaistuneita ovat vain gurut itse. On siis ryhdyttävä itse sellaiseksi. (niinpä Sidharta lopetti vaeltamisensa ja asettui lautturiksi Gangesin varteen. Mutta hiljaisemman tien varteen jotta jäisi aikaa istulle plataanipuun alla ja mietiskellä)

P.s. Mistä tulee tarve nimitellä eri mieltä oleville tuollaisia henkisiä kotimaita sun muita?

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #282

Itse nimittelet menetettyä suvun kotiseutua kaipaavia "riekkujiksi".

Mitään et ole oppinut Solzhenitsyniä lukiessasi!

Annan vielä yhden kirjallisuusvinkin: ruotsalaisen professori Klas-Göran Karlssonin "Vaino ja vaikeneminen". Siinä on pohdittu tieteellisen tarkasti Leninin alkamaa ja Stalinin jatkamaa bolshevikki-terroria. Ketään ei ole saatettu vastuuseen noista rikoksista ihmisyyttä vastaan toisin kuin on tuomittu natsirikollisia. Miksi?

Miksi Stalinia ei ole tuomittu "Nurnbergin"-oikeudessa hyökkäyssodasta Puolaan ja Suomeen?

Tsaari-Venäjän kaatumisesta Stalinin kuolemaan asti kommunistijohto harrasti maailmanhistorian verisintä leikkiä. Lopuksi johtajat tapattivat toinen toisiaan. Jopa Stalinin itsensä.
Eikö se, että pyöveli Stalinia nostetaan taas jalustalle Venäjällä herätä Sinussa Myyryläinen mitään negatiivisia ajatuksia?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #283

Rampanen kirjoitti: "Itse nimittelet menetettyä suvun kotiseutua kaipaavia "riekkujiksi"."

Rampanen yrittää tässä asettua evakkojen selän taakse.

Menetyksiä voi kaivata monella tavalla. Minä olen nimittänyt riekkujiksi, revanssisteiksi ja rajaspekulanteiksi niitä jotka ovat julkisesti lähteneet hakemaan revanssia II Maailmansodasta ja hakevat rauhansopimuksella vahvistetuille rajoillemme uutta paikkaa. En niitä jotka kaipaavat ja muistelevat.

Olen ollut myös huomaavinani, että monilla kiivaimmista revanssisteista ei edes ole omia kytköksiä luovutetuille alueille. Ei ainakaan henkilökohtaisia.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #285

Mihin ihmeen "evakkojen selän taakse"? Puhun omasta puolestani evakon poikana, edesmenneiden isäni ja isovanhempieni perinnöllisen kotikonnun mahdollisen palauttamisen puolesta. Mitä ihmeen riekkumista se on??

En lopeta tätä asiaa esillä pitämästä, vasta kun silloin, kun seison Suomeen palautetun valtioalueen kamaralla, isäni perheen kotikonnulla. Vaikkapa pelkällä ruohottuneella kumpareella. Vainolaisen hyökkäyksen vuoksi setäni polttaman talon raunioilla. Se on osin omaani. Silloin voin nostaa katseeni ylös ja todeta henkisenä yhteytenä isääni: nyt on vääryys korjattu!

Onko Sinulla Myyryläinen henkilökohtaisia evakko-yhteyksiä pakkoluovutetulle alueelle? Ellei ole, niin miksi olet ottanut elämäntehtäväksesi koittaa estää palautusasiaa enemmän asianosaisten vireillä pitämästä?( Kenen puolesta puhut?) Kansainvälisen lainrikkomuksen korjausta odottavilta. Koska kainsainväliseen lakiin vetoaminen on muuttunut revansismiksi??

Jos Sinulta Myyryläinen varastetaan auto, vaadit sen varmaankin lakiin vedoton takaisin, ja ryöstäjälle lisäksi rangaistusta. Eikö tämä ole revanssin hakemista ryöstäjästä? Voi tietenkin olla niinkin, että jos autosi kähveltäjä onkin köyhä proletaari, yhtä "köyhä" kuin Neuvostoliitto oli maana rikkaalta Suomelta alueita ryöstellessään, niin jätätkin asian sikseen.

Läheskään kaikki evakot eivät syystä tai toisesta laillani tee, kaipuuta on monenlaista, mutta miksi herjaat heitä, joiden "kaipuu" on vahvempaa?

Rauhan- ja rajasopimukset tulevat ja menevät. Niitä muutellaan ja solmitaan uusia. Eikä pelkästään sodalla. Mutta viimeksi mainittuun keinoon juuri tukeutuneen tiedät hyvin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #286

Rampanen kirjoitti: "Puhun omasta puolestani evakon poikana, edesmenneiden isäni ja isovanhempieni perinnöllisen kotikonnun mahdollisen palauttamisen puolesta. "

NL:lle rauhansopimuksen mukaan luovutetut alueet luovutettiin NL:lle ja heidän silloisten lakiensa mukaan omistusoikeus meni siellä valtiolle. Aiemmat omistajat ovat saaneet lainmukaiset kurvauksensa Suomen valtiolta. Luovuttajien nykyisillä perillisillä ei ole milläänlailla oikeutettuja vaateita vaikka se joistakin heistä epämukavalta tai jopa hankalalta saattaa tuntuakin.

Rampanen kirjoitti: "Onko Sinulla Myyryläinen henkilökohtaisia evakko-yhteyksiä pakkoluovutetulle alueelle? Ellei ole, niin miksi olet ottanut elämäntehtäväksesi koittaa estää palautusasiaa enemmän asianosaisten vireillä pitämästä?"

En ole ottanut ihan elämtehtäväkseni estää palautusasiaa mutta vastustan revanssin hakemista Natsi-Saksan ja fascistisen Italian rinnalla hävitystä II Maailmansodasta ja niihin liitettyjä rajaspekulaatioita.

Rampanen kirjoitti: "Kansainvälisen lainrikkomuksen korjausta odottavilta. Koska kainsainväliseen lakiin vetoaminen on muuttunut revansismiksi??"

Meillä on voimassa kansainvälisesti sovittu ja vahvistettu II Maailmansodan jälkeinen rauhansopimus jossa rajamme on vahvistettu. Ne ovat osa kansainvälistä oikeutta.

P.s. Auton varastamisvertaus menee tietenkin niin, että jos vakuutusyhtiö korvaa menetetyn auton niinkuin Suomen valtio on korvannut luovutetut maat, niin sen jälkeen ei ole enää nokankoputtamista. Se ei estä haikailemasta, että oli se entinen auto kuitenkin mukavampi kuin tämä uusi korvausrahoilla hankittu mutta ei se riitä, asia on loppuunkäsitelty.

Toisaalta, jotta autonvarastamisvertaus osuisi alueluovutuksiin, pitäisi katsella miten menetys on tapahtunut. Onko itse ensin lähdetty nakkikioskin räyhäjengin kanssa uhoamaan ja sitten hävitty ja korvauksena auto viety vai onko se jotenkin muuten lähtenyt muiden matkaan.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #287

Kyllä se vaan on Myyryläinen niin, että kansainvälisen oikeuden mukaan yksityinen omistusoikeus ei muutu sodalla miksikään! Suomen valtion osin olemattomat korvaukset, jotka olivat paljolti lainoja tai lainan luonteisia, jotta evakot pääsivät jotenkin uuden elämän alkuun, eivät asiaa muuksi muuta, eli eivät vaikuta evakkojen omistusoikeuden pysyvyyteen. Ei valtio voi muuttaa yksityistä omistusoikeutta millään poliittisilla rauhansopimuksilla.

Viimeksi kansanedustaja Olli Immonen on tehnyt eduskuntakyselyn tästä evakkojen restituutio-oikeudesta.

Katso Myyryläinen myös Pinheiron periaatteellinen kansainvälinen sopimus asiasta. Ja siihen liittyen YK:n ihmisoikeuksien julistuksen 17.artikla yksityistä omistusoikeutta koskien. Nämä ovat tuhat kertaa maailmanlaajuisesti moraalisesti ja oikeudellisesti sitovampia kuin jokin tähän liittyvä Venäjän erillinen päätös.

NL:n/Venäjän lait ovat heidän omiaan. Niillä ei välttämättä ole mitään tekemistä kansainvälisen oikeuden kanssa.

Oliko Suomen armeijan taistelu valtioalueemme takaisin saamiseksi sen ryöstäjää vastaan "räyhäjengin uhoamista"? Näinkö ajattelet aina itsenäisyyspäivänämme?
Tai, että evakot ja heidän perillisensä ovat, paitsi riekkujia, niin myös räyhäjengiä!!? Häpeäisit!

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #288

Rampanen kirjoitti: "Kyllä se vaan on Myyryläinen niin, että kansainvälisen oikeuden mukaan yksityinen omistusoikeus ei muutu sodalla miksikään!"

Alueet luovutettiin maalle jonka omassa suvereenissa lainsäädännössä ei tuolloin ollut yksityistä maanomistusta vaan se oli valtion kautta yhteistä. Niinpä sille luovutetuista alueistakin tuli ihan sen oman lainsäädännön mukaisesti valtion maata.

Rampanen kirjoitti: " Suomen valtion osin olemattomat korvaukset, ..."

Korvauksista päätti demokrattisesti valittu eduskunta laillisessa järjestyksessä. Se, että Rampanen ei pidä niitä riittävinä, ei mitätöi niitä. ja toisaalta jos Ramapanen haluaa reklamoida korvauksista niin hän on pahasti myöhässä. Ne ovat olleet jo kauan lainvoimaisia ja jos niihin liittyi jotain vilpillistä, teot ovat jo vanhentuneita.

Rampanen kirjoitti: "...eli eivät vaikuta evakkojen omistusoikeuden pysyvyyteen."

Omistusoikeus meni sillä, että alueet luovutettiin valtiolle jossa ei yksityistä maanomistusta tuolloin ollut. Se todettiin jo korvauslaissakin jossa puhuttiin menetetyn kiinteän omaisuuden korvaamisesta.

Ennakkotapaus omistusoikeudesta löytyy läheltä eli siitä miten omistusoikeutta kodeltiin Talvisodan tuloksena menettyjen maiden takaisinvaltauksen jälkeen: Tarvittiin erikoinen laki palauttamaan mistusoikeus niille jotka maksoivat aiemmin saamansa korvaukset takaisin.

Rampanen kirjoitti: "... myös Pinheiron periaatteellinen kansainvälinen sopimus ... YK:n ihmisoikeuksien julistuksen 17.artikla ..."

Rampanen sortuu tässä soveltamaan n.s. takautuvaa lainsäädäntöä. Ovathan YK:n ihmisoikeuksien julistus (1948) ja YK:n periaatteet pakolaisten omaisuudesta (2005) astuneet voimaan vasta Moskovan välirauhansopimuksen (1944) ja Pariisin rauhansopimuksen (1947) jälkeen. Jostakin kumman syystä se tässä sopii mutta ei esimerkiksi perustuslainsäätämisjärjestyksessä tehty sotasyyllisyyslaki.

Toisaalta Pinheiron periaatteet eivät ole kansainvälinen sopimus vaan "vain" joukko laajalti hyväksyttyjä, ja sinällään ihna kannatettavia, periaatteita siitä kuinka kohdella pakolaisia ja karkotettuja. On kuitenkin vähintäänkin kiistanalaista pitäisikö niitä omistusoikeuden osalta soveltaa Karjalan evakkoihin. heidän osaltaanhan on kyse kansainvälisen sopimuksen nojalla uudelleen asutetusta väestöstä jotka ovat saaneet laillisen korvauksen menetetystä omaisuudestaan.

Rampanen kirjoitti: "NL:n/Venäjän lait ovat heidän omiaan. Niillä ei välttämättä ole mitään tekemistä kansainvälisen oikeuden kanssa."

NL oli ja Venäjä on edelleen suvereeni itsenäinen valtio jolla on oikeus säätää omat lakinsa. Luovutetut alueet siirtyivät rauhansopimuksella sen lakien piiriin.

Eikö Rampasestakin olisi peräti kummallista jos esimerkiksi Alsace:ssa tai Gdansk:ssa käytettäisi vielä Saksan lakeja ihan vaan siksi, että alueet joskus kuuluivat Saksaaan Elsass:ina ja Danzig:ina?

Rampanen kirjoitti: "Oliko Suomen armeijan taistelu valtioalueemme takaisin saamiseksi sen ryöstäjää vastaan "räyhäjengin uhoamista"? "

Viittasin räyhäjengillä Suomen liittoutumiseen Natsi-Saksan ja fascistisen Italian kanssa. Onko tuo liittokunta päässyt Rampaselta unohtumaan?

Rampanen kirjoitti: "ai, että evakot ja heidän perillisensä ovat, paitsi riekkujia, niin myös räyhäjengiä!!? Häpeäisit!"

Rampaselta taisi jäädä huomaamatta, että kerroin jo aiemmin keitä riekkujilla tarkoitin. Ehkä hän virkistää muistiaan. Muistin virkistykseksi hieman kertausta: riekkujilla tarkoitan niitä jotka hakevat revanssia räyhäjengin eli Natsi-Saksan, fascistisen Italian ja heidän kanssaan hyökkäyssotaan lähteneiden, m.l. Suomi, kanssa hävitystä sodasta.

Kaikki evakot eivät ole tuossa joukossa ja itse asiassa suurin osa heistä ei ole ollenkaan evakkoja eikä edes heidän jälkeläisiään. Evakoihin suhtaudun pääsääntöisesti neutraalin myötämielisesti ihan niinkuin kaikkiin muihinkin jotka suhtautuvat asioihin asiallisesti ja rauhallisesti lietsomatta revanssia. Mutta toisaalta evakkouskaan ei estä minua vastustamasta kaikenlaista riekkumista kansainvälisesti sovituilla rajoilla.

Tässä jälleen Rampanen piiloutuu evakkojen selän taakse vaatiessaan häpeämistä kun puolustaa olemassa olevia, sopimuksiin perustuvia rajoja ja vastustaa niillä spekuloimista.

P.s. Jotta ei syntyisi käsitystä tämän pitkän keskustelun Rampasen kanssa menneen ohi plokin aiheen niin todettakoon, että pidän näitä revanssistisia pyrkimyksiä osana sodanlietsontaa. Ne liittyvät kiinteästi samaan yhteyteen jossa Venäjää demonisoidaan mahdolliseksi tulevaksi viholliseksi. Näen kehityksessä samoja piirteitä kuin 1930-luvun tarkoituksellisessa ja suunnitelmallisessa politiikassa silloista NL:a vastaan.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Jouko,
En minäkään pidä Suomen puolustuskyvyn ylläpitämistä Venäjävastaisena, mutta juuri tuo hysteria, jota lietsotaan Venäjää vastaan, on aivan järjetöntä. Suomalaisettaitavat nyt olla suurin uhka itselleen.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Olen kyllä eri mieltä. Tottahan se on, että Suomi on nyt ja vastaisuudessakin - niin ainakin toivon- rajanaapureita.

Venäjän toiminta nyt vain on sellaista, ettei sitäkään voi vaatia, että suomalaisten pitäisi niistä vallan hiljaa olla. '

Voisi jopa ajatella niinkin, että jatkuva ja karrikoitukin julkitulo, jossa korostetaan, miten Suomessa ollaan kovasti venäjänvastaisia, nimenomaan ruokkii Venäjällä tuota ajatusta.

Jos venäläinen ajattelu monissa asioissa pohjaa jonkun Bäckmannin idiotismiin, niin entäs sitten tämänkaltainen kirjoittelu, jossa annetaan kuva, miten Suomi ja suomalaiset luovat Venäjän vastaista hysteriaa. Antaako sekin Venäjälle pohjaa suomen vastaisuudelle! Mietippä sitä!

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Jouko,
Minulla on käsitys, että Venäjällä on jo pitkään tiedostettu Suomessa esiintyvä Venäjävastaisuus. Eiköhän Venäjän tiedustepalvelu seuraa tarkkaan, mitä Suomessa kirjoitetaan. Myös kansalaiset ovat Venäjällä tietoisia Suomen politiikan muutoksesta. Siksi he eivät niin mielellään tänne enää matkusta. Putinin kannatuslukemissa enäjällä on nyt 85%.

Käyttäjän procedescio kuva
Jouni Kari

Venäläisten matkailun väheneminen johtuu ennen kaikkea ruplan arvon romahtamisesta.

Eli venäläisellä turistilla ei enää ole samaa ostovoimaa Suomessa kuin aiemmin. Sitä näki ihan omin silmin jo viime kesänä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Onko noihin Elon mutu-tietoihin lähteitä tai linkkejä?

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Ja mitä enemmän kaikenlaiset kirjoittajat sitä korostavat, sen oikeammalta varmaan ajatus tuosta suuresta venäjänvastaisuudesta Venäjällä tuntuu.

Tavallisen venäläisen tiedot Suomen politiikasta perustunevat venäläisiin tiedotusvälineisiin ja lienee yleisesti tunnettua, että tiedotusvalta Venäjällä on hyvin tiukasti hallituksen ja Putinin käsissä.

Venäläisten matkustaminen vähenemisen suurin syy kyllä lienee ruplan alhainen kurssi, ei monelle Suomen hintataso on ylipääsemättömän korkea!

Varmasti tuo Putinin kannatusprosentin korkea taso johtuu osin siitä, miten ylivoimainen tiedotusvalta Putinilla on.

Ja varmaankin, jos Pohjois-Koreassa tehtäisiin kysely päämiehen kannatuksesta. niin tulos taitaisi olla 100%

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Kommenttiin 14.

Kun ovat tiedostaneet suomalaisten venäjänvastaisuuden, niin toivottavasti myöskin tiedostavat mistä se johtuu.

Oletko Sinä Mikko Elo russofobian syistä selvillä? Ellet, niin kirjastoista löytyy lukuisa joukko teoksia, jotka syitä hyvin valaisevat. Aloita vaikka Timo Vihavaisen kirjasta "Ryssäviha".

Suomessa ei ole sellaista muutosta politiikassa, että se vähentäisi turismia itänaapurista. Syynä on pelkästään kansalaisiin kohdistuva Venäjän talouden alamäki.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita Vastaus kommenttiin #77

Kirjastot eivät juuri auta ymmärtämään kuluvan vuoden aikana moninkertaistunutta informaatiosodankäyntiä. Jollei sitä ota huomioon, voi hautautua munkinkammioon lukemaan kirjastokirjoja ja odottamaan kuolemaa.

Minua huolestuttaa kuinka suomalainen valtamedia toistaa tässäkin informaatiosodassa Washingtonista tulevaa viestiä täysin kritiikittömästi. Toinen vastaava on TTIP-propaganda, jossa väitetään 62% gallup-kannatusta sopimukselle, jonka sisältöä vastaajat eivät voi tietää, koska paperit ovat vielä salaisia.

Meitä kaikkia viedään informaatiosodassa jonkin verran, toisia enemmän, toisia vähemmän. Mutta en usko, että kukaan olisi kykenevä arvioimaan nykyhetkeä ilman, että informaatiosodankäynti on sitä jotenkin haitannut. Siksi pitäytyisinkin hätiköidyistä johtopäätöksistä ja tuomitsemisista tässäkin tilanteessa.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #107

Vastasin venäläisiä mukamas huolestuttavaan venäläisvastaisuuteen Suomessa. Sen juurista saa, ainakin suomalaisesta historiankirjoituksesta, hyvän kuvan monen ansiokkaan historioitsijamme teoksista.

Kuolema tulee lähes jokaiselle odottamatta.

Informaatiosodankäynnin, esimerkiksi disinformaation levittäjänä, on itänaapuri ollut ylivertainen. Sekin selviää kun edes jonkin verran käyttää kirjaston palveluja. Toki tietoa saa muutakin kautta. Ja kirjojahan voi ostaakin.

Kumpikohan osapuoli tänä päivänä pimittää, panttaa ja vääristelee kansaltaan tietoa enemmän Suomi vai Venäjä?

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita Vastaus kommenttiin #123

Pertti Ramppainen >> "Informaatiosodankäynnin, esimerkiksi disinformaation levittäjänä, on itänaapuri ollut ylivertainen."

Keneen verrattuna? Minusta venäläisessä, ja etenkin aikoinaan neukkulaisessa informaatiosodassa oli se hyvä puoli, että kun siitä heti näki, että se on propagandaa. Samaa ei voi sanoa nykymeiningistä esimerkiksi suomalaisessa mesiassa.

Toki nytkin on menossa jos jonkinlaista kampanjaa, jotka perustuvat perinteiseen "kun kerrot saman valheen tarpeeksi monta kertaa, se muuttuu todeksi" -menetelmään. Hienostuneempaa on mutkan kautta mielikuvien luonti ja sitten näiden mielikuvien päälle rakentuva propaganda, jota monet eivät enää tajua propagandaksi. Tässä lajissa länsi on kyllä ylivoimainen.

Lännen kesken peli jakautuu vielä monee alipeliin, mutta Suomi on onnettomin palaaja ajaakseen mitään omaa/suomalaista ja vastaavasti USA pyörittää EU:ta pikkusormensa ympäri, myös tiedustelutiedollaan.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #135

Niin kuin sanoin, se selviää kyllä kun edes jonkun verran käyttää kirjaston palveluja, tai ostaa asiaa käsitteleviä teoksia kirjakaupasta.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita Vastaus kommenttiin #137

Usko nyt Pertti, että olemme samaa mieltä historiatiedon tarpeellisuudesta. Se tuntuu muuten lännen johtajilta olevan hukassa, siis sekä Suomen, EU:n että NATOn=Washington tasolla. Kylmästä sodasta ei opittu mitään?

Itse lähden siitä oletuksesta, että historiatieto pitää olla pohjalla, mutta sillä ei sinänsä ratkaista mitään tämän hetken kolmannen maailmansodan ongelmia, jos ei ymmäretä nykyhetkeen johtanutta lähihistoriaa, jota ei ole vielä kirjastoon keretty saamaan, kirjan julkaiseminen kun on nykyajassa hidas prosessi lähes reaaliaikaiseen tiedustelutietoon nähden.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

-Raha on paras rauhanneuvottelija, sano Stubb. Putinin on lähdettävä Krimiltä.
Kysymys on investointisuojasta. Eräs Suomeen Ukrainan kautta aikanaan tullut perheyritys ehti etujoukkona puolen kymmnetä vuotta sitten ostamaan viiniplantaaseja Krimiltä aikomuksenaan ryhtyä It-Euroopan viinikellariksi.

kannattaa lukea:

http://www.talouselama.fi/uutiset/hartwallin+suku+...

Stubbin vaimo on äskettäin nimitetty Sanoma Oy:n lakiasianjohtajaksi.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

Vain Stupido voi olla kyllin tyhmä uskoakseen, että raha/rahattomuus laittaisi Putinin, saati sitten Venäjän, lähtemään Krimiltä.

Tällainen osoittaa joko täydellsitä näköalattomuutta koko reilut puoli vuosikymmentä leivottuun kriisiin, tai, "vaikeutta pysyä totuudessa".

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

Jatkuvasti ja lähes poikkeuksetta aina Krimin kysymystä esillenostettaessa sivuutetaan mitä mieltä krimiläiset itse olivat tapahtuneesta?

USA:n hallituksen tilaama Gallup Inc:n selvitys kertoi seuraavaa:

Krimiläisistä 82.2% vastasi kansanäänestyksen vastanneen useimpien paikallisten näkemyksiä. 6.7% vastasi kansanäänestyksen olleen vastoin paikallisten näkemyksiä.

Krimiläisistä 76.2% vastasi USA:n toimineen enimmäkseen negatiivisesti roolissaan Ukrainan kriisissä, kun taas 71.3% vastasi Venäjän toimineen enimmäkseen positiivisesti.

Vai onko krimiläisten tahdolla ja näkemyksillä ja itsemääräämisoikeudella mitään merkitystä?

Kaikille neutraaliuteen pyrkiville seuraajille mutta ei niille, joita kiinnostaa lähinnä sota ja Venäjän demonisoiminen, tämän pitäisi olla selvää pässinlihaa.

Krimiläiset olivat erittäin tyytymättömiä Kiovassa tapahtuneeseen vallankaappaukseen, ja jo ennestään venäläismieliset ihmiset halusivat nopeasti turvaa Venäjästä.

http://www.bbg.gov/wp-content/media/2014/06/Ukrain...

Osoittaa lähes täydellistä sokeutta ja haluttomuutta perehtyä tosiasioihin, jos väitetään että Ukrainalla ja Suomella on käytännössä mitään sellaisia yhtäläisyyksiä, jotka johtaisivat Venäjän toimenpiteisiin Suomea kohtaan.

Niitä ei pitäisi edes joutua selittämään tai tavaamaan, mutta ehkä pitää:

- Suomessa ei ole suurta määrää kansallisia venäläisiä

- Suomessa ei ole (vielä?) oligarkkien ja kovan järjestäytyneen rikollisuuden vuosikymmeniä hallitsemaa pelikenttää, johon krimiläisetkin taatusti tuskastuivat

- Suomessa ei ole nähtävissä mitään yllättävää vallankumousta, jonka seurauksena syntyisi sellaista liikehdintää jolla olisi merkitystä Venäjälle siinä määrin että heillä olisi mitään syytä sen kummemmin reagoida asiaan

Näyttää jotenkin mahdottomalta saada näitä NATO- ja sotavaahtoilijoita Suomessa viilentämään kupoleitaan ja käyttämään järkeään viileästi ja neutraalisti, ilman tunteita.

He ovat nähdäkseni suurin turvallisuusriski Suomessa, koska tämä sekoilu ja kuume joka tuntuu pahimmassa tapauksessa leviävän kuin Ebola saattaa oikeasti johtaa johonkin niin typerään, että siihen voidaan vielä muiden väärinymmärrysten ja/tai muiden odottamattomien tapahtumien seurauksena reagoida.

Kannattaisi myös tutustua siihen millä agendalla ja tavoitteilla NATO:n kärkien USA:n ja Iso-Britannian kampanjoita johdetaan. Niistä on rehellisyys, avoimuus ja vapauden levittäminen kaukana.

Mutta taitaa olla liikaa toivottu.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Heikki,
Olen ymmärtänyt, että Venäjä ja Ukraina käyvät neuvotteluja Krimistä. Ilmeisesti jollakin rahasummalla Ukraina olisi valmis luopumaan Krimistä. Tosiasiallisesti Krim on jo lopullisesti osa Venäjää.
Helsingin Sanomat onkin Stubbin äänenkannattaja. Kansa on kuitenkin viisasta. Eivätedes Hesarin höpöjutut nosta Stubbin kannatusta.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Mikko Elo

Sinä siis olet sitä mieltä, että Venäjällä oli oikeus anastaa Krimi Ukrainalta.

Mitä mieltä olet siitä kun jotkut ovat sitä mieltä, että Venäjän pitäisi luovuttaa Neuvostoliiton ryöstämä Karjala Suomelle takaisin.

Olavi Mansikka

ite en kyllä ole moista havainnut. yle ja hesari ovat mitä ovat ja minkään värisillä laseilla ei niitä kannata lukea.

Tosin sota antaa aina taloudelle piristysruiskeen... Jälleenrakentamisen muodossa.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Olavi,
Sota nykyaikaisilla aseilla on ennalta arvaamatonta. Ydinaseiden käyttääkään ei voi sulkea pois. Voi olla, että mahdollisen sodan jälkeen ei ole enää paljon jälleenrakentajia.

Olavi Mansikka

ei tietenkään. Ihmettelen vaan miksi esim venäjä saa mielestänne uhitella ukrainalle ja muille entisen neuvostoliiton mailla? jopa napsia alueita heiltä. Sen jälkeen pitäisi vain muiden hyväksyä asia... Ja samallalaillahan Putin puhuu kuin Hitler aikoinaan. Saksalaisia suojellakseen haluasi alueita. nyt venäjä tekee samaa... Kun siis puhutaan 30 luvusta.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita Vastaus kommenttiin #23

USA ja NATO ovat veikanneet Krimin menetystä jo yli puoli vuosikymmentä. Siis että Krim menetetään, kun Ukraina alkaa oikeasti lähentyä NATOa.

Ainoa keino, jolla Krim strategisena kohteena olisi voinut jäädä Ukrainalle, olisi ollut sellainen Ukraina, joka ei uhkaa Sevastopolia.

Jos ei tätä halua myöntää itselleen, kannattaa laittaa tinahattu syvemmälle päähän ja virittäytyä Hesarin ja YLEn mukavan globaaliin ilmapiiriin.

Käyttäjän perttikostiainen1 kuva
Pertti Kostiainen

Noi Palsternakan tapaiset asiantuntijat ovat aivan järkyttäviä paskanjauhajia

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Pertti,
Niin ovat minunkin mielestäni. Tuollaisia jossittelevia höpötyksiä saadaan vain Ulkopoliittisesta instituutista, jota ylläpidetään verorahoilla. Miksi Heldingin Sanomat ei pyydä kirjoitusta esim. Markku Kiviseltä ja Markku Kangaspurolta tai Heikki Talvitieltä. Voin arvata. Siksi, etteivät nämä mainitsemani asiantuntijat suostuisi kirjoittamaan Hesarin vaatimaa sontaa.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Nämä moukkamaisesti ihmisten nimiä vääntelevät p..koja kynästään päästelevät sivistymättömät kommentoijat ovat järkyttäviä!

Käyttäjän PekkaKeskinen kuva
Pekka Keskinen

"Tuoreina esimerkkeinä ovat mm. uutiset Venäjän lisääntyneestä lentokoneiden ja sotilasalusten lisääntyneestä liikenteestä Itämerellä. Visusti halutaan vaieta siitä, että myös Nato on lisännyt liikennettään vastaavalla tavalla."

Johtuisiko tämä nyt siitä, että Naton lisääntynyttä liikehdintää ei pidetä Suomelle uhkana? Mutta ottaen huomioon Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan, Venäjän uhittelun, Venäjän neuvostoaikaisen mahdin haikailemisen ja ylipäätään Venäjän historian, niin on aika luonnollista pitää huolestuneena silmällä naapurimaan liikehdintää.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Pekka Keskinen,
Kerro nyt konkreettisesti, miten Venäjä uhkaa Suomea. Tuollainen yleinen höpötys Venäjän luomasta uhasta Suomelle on aivan joutavanpäiväistä.

Käyttäjän JanRossi kuva
Jan Rossi

Kuolaan uusia sotilastukikohtia, Alkurttiin avataan 7000 miehen iskujoukko. Suomen lähialueet on kalustettu raskailla Venjän pommikoneilla. Venäjän sukellusveneet pörräävät kaikkialla Itämerellä.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #28

Alakurtin 7000 hengen tukikohdalla Venäjä varmistaa, etteivät Sallan +20 rajavartijaa kapteeni Arto Luodeksen johdolla pääse yllättämään, mikäli he ehtisivät yli 200000 henkilön rajatarkastuksilta suunnitella sellaista... :D
http://www.raja.fi/lr/organisaatio/kelloselan_raja...

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #40

Seppo Saari
Eivät ne Alakurtin joukot niin kaukana ole nykyisistä Nato-maasta Norjastakaan ole.

Olavi Mansikka

No voidaan toki ajatella sen lapsiasimiehen puheet joissa suomalaista sosiaalijärjestelmää syytetään venäläisten vainoamisesta... Siis lapsia otetaan huostaan koska ovat venäläisten lapsia. Putin on useasti kertonut venäjän oikeudesta puolustaa kansalaisiaan kaikkialla. Tossa nyt olisi yksi esimerkki jolla voidaan perutella hyökkäys...

Todellisuudessa jos hyökkäisi tänne syitä olisi lukuisia. muutama laukaiseva tekijä ja niiden lisäksi muita piilossa olevia..

Käyttäjän PekkaKeskinen kuva
Pekka Keskinen

Juurihan edellä luettelin syitä, joiden johdosta myös Suomen tulee olla varuillaan Venäjän suhteen. Venäjän kehitys on huolestuttavaa. Jos Venäjä hyökkää naapurimaahan ja liittää siitä osan itseensä ja samalla lisää liikehdintää Suomen lähellä (rikkoen ilmatilaa), niin siinä on ihan tarpeeksi konkretiaa seurata Venäjän toimia tarkemmalla silmällä. Natosta vastaavaa ei voida sanoa.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Mikko Elo.
Kerrohan Sinä konkreettisesti, miten Suomi uhkaa Venäjää?
Se vasta on joutavanpäiväistä höpötystä, että 5 miljoonaisen kansan joku väittää olevan uhka 140 miljoonaiselle suurvallalle!?!

Ja joskus väitettiin, että 3,5 miljoonainen Suomi oli pirunmoinen uhka 240 miljoonaiselle Neuvostoliitolle. Voiko älyttömämpää esittää?!
Eivätkö venäläiset itse tajua kuinka moisella väitteellä halventavat oman maailman laajimman valtion mahtia, ja ali-arvostavat armeijansa taistelukykyä?!!!

Natosta jankuttaminen tässä yhteydessä on turhaa. Nato ei hyökkää Venäjälle, vielä vähemmän Suomi.

Käyttäjän JanRossi kuva
Jan Rossi

Kuka lietsoo sotaa? Putin se tässä sodanlietsoja on kun valtaa naapureidensa aleuita. Tuo ydinaseensa itämerelle ja loukka naapureidensa ilmatilaa. Putin on uhka Suomelle.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Jan Rossi,
Kerro nyt vähän tarkemmin, miten Putin on uhka Suomelle. Missä se ilmenee?

Käyttäjän JanRossi kuva
Jan Rossi

Katso miten Putin valmistautuu sotaan, harjoituttaa kaikkia sotakoneitaan Itämerellä, tuo sinne ensimmäistä kertaa pommikoneensa, jotka kantaa ydinaseita, loukkaa Ruotsia aluevesia sukellusveneillään, lennättää pimeinä koneitaan, avaa sotilastukikohtia Lappiin, Kuolaan uusi ydinasetukikohta, uusia muita tukikohtia lähelle Suomen itärajaa. Koeta hyvä Mikko Elo käsittää, että Venäjä valmistautuu sotaan länttä vastaan.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #33

Jan Rossi,
Kyllä Sinun propagandasi on kääntynyt päälaelleen. Venäjä ei ole uhannut Suomea, ja se on meille tärkeintä.

Käyttäjän JanRossi kuva
Jan Rossi Vastaus kommenttiin #38

Ei Putinin tässä tilanteessa tarvitse uhata, Venäjä valmistautuu tulevaan uhkaan. Suomi on täysin puolustuskyvytön Venäjän aseita vastaan. Tässä mikään Talvisodan henki enää auta. Ainoa mikä auttaa on NATO-jäsenyys.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #44

Jan Rossi.
Suomen Nato-jäsenyys toisi todellisen uhan Suomelle. Ei tarvita paljon järkeä ymmärtääkseen tuon.

Käyttäjän JanRossi kuva
Jan Rossi Vastaus kommenttiin #45

Niinkö, Miten Venäjä on uhannaut Baltiaa? Eipä mitenkään, miksi Suomen NATO-jäsenyys olisi ollut uhka? Nyt se olisi, koska Putin teki Natosta uhan itselleen. Te demarit olette tuhoneet Suomen tulevaisuuden.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita Vastaus kommenttiin #33

Jan Rossi,
otapa mustat lasit pois, ja mietipä MIKSI Venäjä ulkoiluttaa kalustoaan Itämerellä ja sen ilmatilassa.

Voisiko se mitenkään liittyä NATOn moninkertaistuneeseen aktiviteettiin kuluneen vuoden edetessä?

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Suurin uhka Suomen itsenäisyydelle on Kokoomus!

Käyttäjän JanRossi kuva
Jan Rossi

Jos ja kun sota alkaa, Venäjä hyökkää ensimmäiseksi Suomeen. Suomessa käydään Naton ja Venäjän välinen välien selvittely.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #36

Jan Rossi.
Mistähän Sinä nämä kaikki höpötyksesi keksit? Onko Sinulla joku salainen tietolähde?

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Seppo
Täysin samaa mieltä. Kokoomuksella on nyt tärkeimmät ulkopolitiikan avainpaikat, eli presidentin ja pääministerin. Erityisesti Stubbin kannanotot ovat arveluttavia Suomen kannalta.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Seppo Leskinen.

Ei äänestetä kokoomusta, sillähän se uhka poistuu. Armeijamme voidaan lakkauttaa, ja pelkkää päivänpaistetta ja auvoa on naapurin kanssa elo sen jälkeen.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Koska Venäjä ei kykene itse lietsomaan sotaa, Suomen keskeistä merkitystä sodanlietsojana "Venäjän kanssa" korostaa tuoreessa jutussa mm. professori Mark Galeotti (NYU). http://www.isn.ethz.ch/Digital-Library/Articles/De...
:D

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Seppo,
Kiitos hyvästä linkistä. Voin suositella muillekin.

Käyttäjän JanRossi kuva
Jan Rossi

Kremlistäkin on arvioitu, että sota on tulossa. Ukrainan päätös luopua liittoutumattomuudesta tarkoittaa, että kriisi eskaloituu lopulta. Pian Ukrainassa on avoimesti Naton joukkoja. Kuinak sokea ihmisen täytyy olla jos ei näe mitä Euroopassa on tapahtumassa.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #41

Jan Rossi,
Minä epäilen kyllä, että itse katsot vain toisella silmällä. Mihin tietosi perustuvat? Pitäisihän Sinulla olla linkkejä tai suoria lainauksia.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

@Mikko Elo #37.
Ette tainneet lukea linkkiä kunnolla. Siinä ei mainita Suomea kertaakaan. Sen sijaan Putinin hallinnon johtama Venäjä osoitetaan monin esimerkein maailman ja jopa Venäjän kansan kannalta häiriköksi, "ongelmien synnyttäjäksi, ei ratkaisijaksi".

On hyvä, että suosittelet ko. linkkiä muillekin. Tätäkin kannattaa suositella:
http://www.vox.com/2014/12/26/7381413/russia-putin...
"Its (=Russia) main tactic in eastern Ukraine, in Syria, and elsewhere is not to fix problems, nor even to build coalitions, but to create problems..."

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #49

Seppo Saari,
Luin artikkelin nopeasti läpi. Ja havaitsin toki, ettei Suomea ollut mainittu. Kaikkea kannattaa kuitenkin lukea ja suhtautua tarvittaessa kriittisesti.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita Vastaus kommenttiin #49

Niin, juuri tätä informaatiosodankäynnin washingtonilaismateriaalia meillä tuputtaa koko valtamedia. Lue nyt isekin vaikkapa vain tuo lainaamasi osuus ja mieti, onko se faktoja päätöksenteon taustaksi, vai hengennostatusta vihollista vastaan?

"Suomen sotilaat! Tulkaa tänne hakemaan leipää"! -- tilanteessa, jossa neukkulan tiedustelu ei tehnyt propagandatoimiston kanssa töitään kunnolla, ja neukkulaiset itse asiaassa paljastivat oman leipähuoltonsa toimimattomuuden.

Informaatiosodankäynti on edelleen paremmin hanskassa Washingtonissa kuin Moskovassa, ja sen huomaa.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #114

Seikku,
On helppo yhtyä kommenttiisi. Kyllä Suomessa valtamedia nyt trollaa Washingtonin hengessä.

Käyttäjän procedescio kuva
Jouni Kari

Toki voi kysyä, että mikä on blogistin motiivi esittää näin posketon väite, kuin tämän blogin otsikko on?

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Jouni,
Toivon, että luet blogini uudelleen järjen kanssa. Kyllä on jo kaikki syy puhua sodan lietsonnasta.

Käyttäjän procedescio kuva
Jouni Kari

Olen kyllä lukenut, että Venäjällä media maalaa uhkakuvia monesta muusta maasta.

Itse toivoisin, että erityisesti Venäjällä medioiden toiminta palaisi rauhallisempaan uomaan. Historiankin valossa.

Itse en ole havainnut lietsontaa suomalaisessa mediassa.

Sikäli ihmettelen edelleen blogistin otsikon motiivia.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #64

Jouni Kari,
Kovin on heikko havaintokykysi, jos et ole havainnut lietsontaa mediassa. Missä kohtaa vartaloa Sinun silmäsi mahtaa olla?

Käyttäjän procedescio kuva
Jouni Kari Vastaus kommenttiin #80

Erikoisen ala-arvoista kommentointia valtiopäiväneuvokseksi itseään tituleeraavalle.

Miksi moinen?

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #92

Jouni,
Yhtä hyvin minä voisin kysyä, mistä johtuu Sinun aktiivisuutesi tässä asiassa. Monta kertaa toistat samoja väitteitä ja kysymyksiä. Onko järkeä moisessa?

Käyttäjän procedescio kuva
Jouni Kari Vastaus kommenttiin #99

Minusta nyt vain on niin mukavaa, että Suomi on itsenäinen ja että Suomessa on rauha. Jo niistä voi olla hyvin kiitollinen.

Siinäpä sitä motiivia riittämiin.

Blogistin motiiveja ihmettelen edelleen.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #80

Mikko Elo,

Sodan lietsonta tarkoittaa suomen kielessä yksiselitteisesti " tietoista yritystä saada aikaan sota ".

Vaikuttaa suorastaan maanpetokselliselta toiminnalta , kun tunnettu suomalainen valtiopäiväneuvos kirjoittaa mediassa, että hän on havainnut Suomessa tietoisen yrityksen saada aikaan sota Venäjää vastaan.

On aivan selvä asia, että Venäjällä seurataan valtiopäiväneuvoksen kirjoituksia joihin tutustumisen jälkeen vieraan vallan provosoituminen on erittäin todennäköistä.

Onko kyseessä trollaus ?

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #118

Pekka Toivonen,
Minä vastaan vain omista kirjoituksistani. Lue nyt kunnolla blogini ja kuuntele sekä lue mediaa. Jos niitä todisteita, joista kirjoitan, voi kutsua sodan lietsomiseksi, mitä sitten?

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita Vastaus kommenttiin #64

Kari >> Itse en ole havainnut lietsontaa suomalaisessa mediassa.

Et siis ole kukenut yhtään otsikkoa tai katsonut yksiäkään uutisia tai kuunnellut radiouutisia tänävuonna? Ja kuitenkin kommentoit täällä mediassa asioita?

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita Vastaus kommenttiin #130

Mikko Elo >> Jouni Kari ...

Ja kun se ei ole viisauden puutetta, ilmeisesti tyhmyttä voi vaan olla yhtäaikaisesti viisauden kanssa. Tuokin Jouni Kari kirjoittelee ihan toisessa hengessä juttuja esimerkiksi koulutuksesta ja oppimisesta, niitä on mukava lukea.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #138

Seikku,
Sehän on mukava kuulla. En vain ole lukenut noita kirjoituksia.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita Vastaus kommenttiin #145

No voi hyvänen aika, jotkut kommentoijat eivät näköjään kestä edes kehuja. Mutta nyt minun varmaan pitää mennä lukemaan lakia, koska ilmeisesti minun on päivitettävä osaamistani ennen seuraavia käräjiä. Luulin, että tässä maassa kaikkien on osattava noudattaa lakia ihan tasa-arvoisesti ;-(

Jos taasen henkilökohtainen käsityskyvyn arviointi jollain osa-alalla julkisessa keskustelussa on liikaa, kannattaa olla näyttämättä itsestään julkisesti sellaisia ominaisuuksia, joita ei halua arvosteltavan.

Käyttäjän procedescio kuva
Jouni Kari Vastaus kommenttiin #138

Nyt pyydän Seikku Kaita sinua ystävällisesti olemaan kommentoimatta ihan itse kuvittelemiasi ominaisuuksia minusta.

Yleisesti henkilöön käyvää argumentointia pidetään vähintään tyylittömänä. Toki se usein kertoo myös asia-argumenttien vähyydestä.

Käyttäjän procedescio kuva
Jouni Kari Vastaus kommenttiin #130

Onko liikaa vaadittu valtiopäiväneuvokselta pyyntö kirjoittaa asiallisesti yksityiselle ihmiselle?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Enpä ole mitään sodan lietsomista havainnut. Venäjän kasvavaan uhitteluun on reagoitu sordiino päällä Suomessa. Sinänsä on hyvä, ettei mahdollinen konflikti yllätä suomalaisia housut kintuissa.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Börje,
Kukahan sen konfliktin aloittaa? USA:n kongressi on jo antanut luvan Obamalle aloittaa sodan Venäjän kanssa. Onko Suomi mukana USA:n liittoutumassa?

Käyttäjän JanRossi kuva
Jan Rossi

Ja Elo antaa lähteen tälle väitteelle. Kiitos.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #54

Jan Rossi,
Se, että USA:n kongressi antoi luvan Obamalle aloittaa sodan Venäjän kanssa on julkista tietoa. Päätös tehtiin 19.12.2014.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Venäjä epäilemättä. Suomi on mukana heti kun vihreät miehet tulevat rajan tälle puolelle.

Käyttäjän procedescio kuva
Jouni Kari Vastaus kommenttiin #65

Onneksemme täällä Suomessa säilyy rauha, vaikka aika erikoisiakin blogiotsikoita näkee. Kuten esimerkiksi tämän blogin otsikko. Sananvapaudella on monia puolia.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #65

Börje,
Mihin tietolähteeseen perustuu Sinun väitteesi, että Venäjä aloittaisi sodan Suomea vastaan? Onko tietolähde sylttytehdas?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #78

Ihanko vakavissasi kysyit onko minulla salainen tietolähde Venäjän tulevasta sodanjulistuksesta Suomelle. Ehkä olet myös huomannut, ettei sotakaan ole kuin ennen. Venäläiset tappavat ukrainalaisia sotilaita lomillaan. Putinilla ei ole mitään havaintoa, että siellä päin sodittaisiin. Sähköä, hiiltä ja kaasua myydään kuten ennenkin, jotta Ukraina toimittaisi sähköä Krimille. Jota ei tietenkään vallattu, vaan joka vapaaehtoisesti halusi liittyä Venäjään.

Odotellaan vaan rauhassa niitä tunnuksettomia pieniä vihreitä miehiä ja mietitään millä konsteilla ne käännytetään tulosuuntaansa. Muttei tietenkään lietsota eikä uhkailla vaan ostetaan uusia ydinvoimaloita, ettei venäläisille tulisi paha mieli. Loviisaan ainakin sopisi vielä pari Rosatomin reaktoria.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #81

Börje,
Mikähän Ukrainan osuus on siinä, että 4700 ukrainalaista on saanut sodassa surmansa. Kannattaisi vähän tutkia ennen, kuin hutkii.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Venäjä on uhka, mutta se uhkan kanssa on mahdollista tulla toimeen. Pidetään Suomen armeija itsenäisenä, vahvana ja suhteet Venäjään kunnossa. Ja lopetetaan se hullu sodanlietsonta, mitä uskalletaan tehdä vain siitä syystä kun kuvitellaan, että Nato antaa turvaa.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Juhani,
Muuten samaa mieltä kanssasi, mutta eihän Venäjä ole uhka Suomelle, jos teemme, kuten sanot toisessa lauseessa: Pidetään Suomen armeija itsenäisenä, vahvana ja suhteet Venäjään kunnossa.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Uhka ei ehkä ole tässä yhteydessä paras sana, olisiko vaarallinen parempi. Esimerkiksi sähkövirta on vaarallista, mutta kun sen kanssa toimii oikein, vahinkoa ei tapahdu.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Mikko Elo,

Suomella on Venäjän kanssa naapuruussopimus vuodelta 1992. Mikäli Venäjä noudattaa sitä, Suomi voi vaikka lakkauttaa armeijansa.

En jaksa uskoa vastoin käsitystäsi, että Suomi on hyökkäämässä Venäjälle.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #119

Pekka Toivonen,
Kysymys ei aina ole siitä, mitä me uskomme. Suomi on nyt pääministeri Kataisen suulla ilmoittanut olevansa liittoutunut maa. Presidentti Niinistö taas sanoi puoluejohtajien tapaamisen jälkeen, että Suomi haluaa pitää hyvät suhteet Yhdusvaltoihin. Presidentti Obama taas on saanut luvan kongressilta aloittaa sodan Venäjää vastaan. Onko Suomi yhdessä muiden EU-maiden kanssa liittymässä johonkin USA:n johtamaan liittoutuman? Tämä on kysymys.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Vuosi on ollut Suomessa merkittävä siksi, että valtamedia on aloittanut estottoman länsipropagandan levittämisen, ja sitä myötä sen luottamus kansan parissa on romahtanut.

Media on aloittanut tänä vuonna kansan aktiivisen ja aggressiivisen käännyttämisen, vaikka valtaosa kansasta haluaa rauhaa, ei kytkeytymistä sotaisiin liittoutumiin, eikä lietsoa sota- ja Venäjä-pelkoja.

Mutta kansan vastareaktio valtamedian täysin vastuuttomalle toiminnalle on odotettavissa.

Käyttäjän procedescio kuva
Jouni Kari

Muutama posketon väite siellä täällä ei muuta sitä tosiasiaa miksikään, että nyt lähden ulos lenkille rauhalliseen ja mukavaan suomalaiseen ulkoilmaan. Kyllä täällä media on tasapuolista. Kiitos suomalaisen sananvapauden ja kiitos lehdistönvapauden Suomessa.
http://rsf.org/index2014/en-index2014.php

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Jouni Kari,
Kyllä sananvapauskiista on Suomessa suhteellista. Ei Helsingin Sanomat olisi julkaissut tätä kirjoitustani. Onneksi on Uusi Suomi.

Käyttäjän procedescio kuva
Jouni Kari Vastaus kommenttiin #74

Sananvapauskiista?

Nyt taitaa valtiopäiväneuvos nähdä kiistaa asiassa joka on kiistaton.

Suomessa on maailman paras lehdistönvapaus.

http://rsf.org/index2014/en-index2014.php

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #93

Jouni,
Hyvä, kun huomasit iPadini tekemän harhautuksen. Kirjoitin "sananvapauskin on suhteellista". Siitä iPad muutti sen muotoon "sananvapauskiista".

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Mark,
Itsekin luotan kansaan, mutta kyllä yritys Ylellä ja muulla valtamedialla on kova saada kansa käännytetyksi Venäjää vastaan.

Keijo Räävi

Suomen ainoa vihollinen on Venäjä.

Tuon toteaa jokainen kadunmies.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Keijo Räävi,
Mistähän tuo kadunmies saa tietonsa? Eiköhän tärkein tietolähde hänelle ole YLE, joka on yksi pahimmista Venäjävihan lietsojista.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Professori Timo Vihavainen totesi äsken aivan oikein, että "Suomi on suhtautunut Venäjään kylmän rauhallisesti Ukrainan kriisin aikana", siis lukuunottamatta nyt sellaisten nuorten ja kokemattomien, kuten Stubbin, Sarvamaan ja Haglundin ym hermoilua.

Toivottavasti sama, viisas rauhallisuus vallitsee myös jatkossa. Keijo Korhosen, Gustav Hägglundin, J.K.Paasikiven, Arto Nokkalan ja UKK:n käytännönläheiset ohjeet pätevät edelleen; niin nyt kuin tulevaisuudessa. Suurin osa Suomen kansasta ja eduskunnasta on onneksi tämän ymmärtänyt, vaikka media vaahtoaa.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Ilmari,
Varsin pitkälle olemme samaa mieltä. Jotenkin tässä tilanteessa minusta on arveluttavaa, että Stubb ja Haglund ovat Suomen turvallisuuden kannalta avainministereitä.

Käyttäjän JanRossi kuva
Jan Rossi

Jos olet tuota mieltä, miksi siellä on puolueesi SDP tukemassa heitä?

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #73

Jan Rossi,
En ole niin varma SDP:n tuesta Stubbille ja Haglundille, mutta vaalivat jo lähellä. Kansa ratkaiskoon Stubbin ja Haglundin kohtalon.

Käyttäjän JanRossi kuva
Jan Rossi Vastaus kommenttiin #82

Stubbin kohtalo on jo ratkaistu. Lähtö on edessä. SDP on tukenut kokoomuksen politiikkaa 2011 asti ensin Urpilaisen ja Rinteen johdolla. Eipä ole Rinnekään ollut vaatimassa ennenaikaisia vaaleja. Puolueesi on ollut tukemassa Kataista alusta saakka, turhaan yrittää väittää muuta.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #85

Jan Rossi,
Eduskunnassa on suorastaan valtava porvarienemmistö, mutta eivätpä nuo puolueet pystyneet muodostamaan hallitusta. Sitä paitsi en ole enää kansanedustaja, vaan edustan vain omia näkemyksiäni.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Mikko Elo

Entisenä kansanedustajan tiedät, että Subb ja Haglund nauttivat eduskunnan luottamusta.

Eduskunta ei ole nähnyt heidän asemassaan mitään arvelluttavaa. Sinä näyt tässä asiassa nousevan eduskunnan yläpuolelle.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #87

Ilkka Varsio,
En ole aivan varma Stubbin ja Haglundin nauttimasta eduskunnan enemmistön luottamuksesta. Kukaan ei vain halua kaataa hallitusta 4 kuukautta ennen vaaleja,

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #88

Mikko Elo

Päivän vitsi. Kukaan ei halua kaataa hallitusta 4 kuukautta ennen vaaleja esittämällä epäluottamuslauseen.

Eihän siihen tarvita kuin 20 nimeä.

Välikysymyksiä on tehty tänäkin vuonna 6 kpl. Sinäkin tiedät, että välikysymykset tehdään silloin kuin niillä on mahdollisuus vaikuttaa ja niillä on jotakin toivoa menestyä. Et viitsisi pitää keskustelijoita typerinä.

Voitko kertoa koska viimeksi joku ministeri on saanut epäluottamuslauseen.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Kommenttiin 69.

Ja Erkki Tuomioja. Vai?

Käyttäjän procedescio kuva
Jouni Kari

Tulipas taas käytyä ulkoilemassa ihanan rauhallisessa ja aurinkoisessa Suomen talvessa pakkasen nipistellessä poskia. Eikä merkkiäkään muusta kuin ystävällisistä ja rauhallisista ihmisistä.

Maassa rauha ja ihmisillä hyvä tahto :)

Suomessa media on vapaata ja tulkitsen, että Suomessa myös media on rauhantahtoista.

Se mikä tässä on erityisen hienoa, että myös valtiopäiväneuvokseksi itseään tituleeraava voi tehdä ihan omat tulkintansa tilanteesta Suomen mediassa.

Toisinaan ihmettelen motiiveja lietsoa sangen erikoisia käsityksiä suomalaisesta mediasta.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Jouni,
Sinulla ei taida olla median lukutaitoa, jos väität, etteivät esim. YLE ja Hesari harrasta todella näkyvää Venäjävastaista propagandaa. Yritäpä terästää aistejasi!

Käyttäjän procedescio kuva
Jouni Kari

Ei tarvitse väittää aiheesta mitään.

Asia on kohtalaisen itsestään selvä.

Suomessa media on vapaata ja sananvapaus on ihan parhaasta päästä maailmalla.

Jo näistä asioista on helppoa olla tyytyväinen kotimaahamme Suomeen.

Käyttäjän KaiBackman kuva
Kai Backman

Kuukaudesta toiseen luodaan kuvaa ylivoimaisen vastenmielisestä ja pahasta vihollisesta Venäjästä. Samalla ihannoidaan menneitä sotia aivan kuin ne olisivat olleet joitakin reipashenkisiä partioretkiä talvisessa metsässä. Nykyaikaisella teknologialla varustetut sotakoneet, ohjukset ja muut laitteet pystyvät murskaamaan suurikokoisia kaupunkeja helposti, siksi sota ei ole mahdollinen niiden sivilisaatioiden välillä, joilla on käytettävissä korkeakulttuurin luomaa teknologiaa. Hyvät kauppa-ja kulttuurisuhteet yhdistyneenä puolueettomuuspolitiikkaan ovat parhaita keinoja vähentää väkivaltaisen ilmapiirin haittoja yhteiselle olemassaololle maailmankaikkeudessa. On hyvä muistaa, että maapallolla ei ole kuin yksi ihmislaji, jolla ei ole mitään syytä tuhota omaa lajiaan. Oleminen on mukavaa ilman sotaa.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Kai Backman,
Kiitos kommentistasi. Eipä siihen olisi paljon lisättävää. Näin on juuri tilanne. Pahaa pelkään kuitenkin, että Suomessa monien tunne on nyt järkeä voimakkaampi. Puolueettomuudesta ei haluta puhua, eikä huomata, ettei tämän päivän sotaa enää käydä panssarivaunulla eikä rynnäkkökivääreillä. Ydinaseet on tehty käytettäviksi, ei varastoon, jossa ne vanhenevat käyttökelvottomiksi.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Suomenkielisiä johdetaan kuin lukutaidottomia RUK:n opeilla käskyttämällä, olettaen, että he kunnon professoreiden tapaan jäykistyvät kuullessaan sanaparin "israelilainen Suomessa". Pikku-uutinen HS:ssa kertoi kaupunginjohdon neuvottelevan jonkinsortin maailman juutalaisuuden informaatiopisteen perustamisesta työ- ja elinkeinoministeriön rakennuksen nurkalle Aleksin ja Mariankadun kulmataloon.
Ihan varmaa tosin ei ole kokevatko kaikki maaalaisetkin Suomessa kuuuluvansa "Jumalan omaisuuskansojen liittoon".

Näin voi käydä maassa, jonka kirjallista elämää dominoi yksi ainoa kirjallisuuspalkinto ja jossa melkein kaikki ostavat läheisilleen saman kirjan joululahjaksi.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Heikki,
Tältä tilanne tällä hetkellä todella vaikuttaa. Näyttää siltä, että sokea yrittää taluttaa rampaa.
Minäkin huomasin tuon Hesarin pikku-uutisen.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Taisi ilmestyä itsenäisyyspäivän HS:ssä USA:n suurlähettiläs Bruce Oreckin haastattelu jossa hän kehui viihtyvänsä Suomessa suotuisan sijoitusilmapiirin vuoksi. Hän laittanut omia rahojaan täällä kiinteistöihin kasvamaan.

Englannin kielen taitoiset googlettavat helposti esiin hänen sukunsa taustoja, kuten myös Guggenheimin.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #109

Heikki,
Minusta Oreck ei lausunut mitään kovin järisyttävää, mutta antaahan Hesari USA:n suurlähettiläälle aina palstatilaa, sanoi hän mitä tahansa.
Kiitos myös hyvästä vinkistä.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Eikö valtiopäiväneuvokselle vielä ole selvinnyt miksi Suomessa on puolustusvoimat ja miksi se harjoittelee. Onko valtiopäiväneuvoksen mielestä harjoittelu venäjävastaista toimintaa?

"Minulla on käsitys, että Venäjällä on jo pitkään tiedostettu Suomessa esiintyvä Venäjävastaisuus. Eiköhän Venäjän tiedustepalvelu seuraa tarkkaan, mitä Suomessa kirjoitetaan."

Ei ole kivaa tuo Venäjävastaisuus. Mistähän se mahtaa johtua? Onko valtiopäiväneuvoksella mitään käsitystä syistä?

Venäjävastaisuus on ikävä ja salakavala piirre suomalaisissa. Samaa esiintyi kekkoskaudella neuvostovastaisuutena.

Kaikesta huolimatta kannattaa pitää ystävät lähellä ja viholliset kaukana, vähintäänkin rajan takana.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Matti Villikari,
Kyllä valtiopäiväneuvokselle on selvinnyt moni asia. Esim. kertausharjoituksia tarvitaan. Ruotsissakin kutsutaan 7500 miestä tai naista kertausharjoituksiin, ja Suomessakin voidaan lisätä niitä, mutta että kirje lähetetään joukko-osastosta, on jo selvää sotaan valmistautumista.
Matti Villikari,
Turha yrittää olla vitsikäs. Venäjävastaisuutta ilmenee myös Sinun kommentistasi. Jos tulet siten autuaaksi, niin siitä vain. Sota on kuitenkin vakava asia, eikä Matti Villikarin "vitseily"sitä paljon muuta.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Mikko Elo, eihän tässä mistään vitsikkyydestä ole kysymys jos tiedustelin sinulta mitä varten Suomessa on puolustusvoimat ja miksi pidetään kertausharjoituksia. Olisikohan Ruotsin, Norjan tai Viron hyökkäyksen varalta??

Joko ole saanut sen sotakirjeen käsiisi? Onko se peräti liikekannallepanomääräys? Itse olet nostanut esiin tämä sotakiihkoilun viittaamalla tähän kirjeeseen, jonka sisältöäkään et tiedä. Melkoista spekulointia ja propagandaa.

Et muuten vastannut kysymykseeni, Onko valtiopäiväneuvoksen mielestä harjoittelu venäjävastaista toimintaa? Vastaa nyt suoraan kysymykseen äläkä väitä, että yritän olla vitsikäs. Jos tämä kysymys on mielestäsi vitsi, voin vakuuttaa että se on aivan vakain mielin tehty.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #132

Matti Villikari,
Kyllä täällä on varmasti käynyt ilmi, etteivät kertausharjoitukset suinkaan ole mitään Venäjävastaista toimintaa.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita Vastaus kommenttiin #132

Lähdin spekuloimaan mukamas retorisen kysymyksen pohjalta. Vastaus paisui kuin EU-propaganda, joten kirjoitin se auki omaan blogiini http://seikkukaita.puheenvuoro.uusisuomi.fi/183219...

Erno Linnola

Kysymys voi olla siitäkin että tällä koohotuksella halutaan peitellä sisäpoliittisia kasvavia ongelmia.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Erno,
Sekin on mahdollista, että yritetään peittää sisäpoliittisia ongelmia, mutta valitettavasti näen taustalla vakavampia ongelmia. Kun presidentti korosti puoluejohtajien tapaamisen jälkeen myös hyviä suhteita Yhdysvaltoihin, onko nyt kysymys USA:n seuraamisesta Venäjää vastaan, kuten on tapahtunut sanktioiden kohdalla?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Mikko Elo,

Tasavallan presidentti tapasi puoluejohtajamme 19.12.2014, koska julkisessa Nato-keskustelussa esiintyi eri puolueiden eri edustajien erilaisia mielipiteitä ja käsityksiä Suomen suhteesta Natoon.

Haastattelussa, joka koski Suomen suhdetta Natoon, tasavallan presidentti listasi tärkeysjärjestyksessä asiat, jotka koki tärkeänä Suomen puolustuskyvylle:

1) oma puolustus

2) yhteistyö Ruotsin kanssa

3) Nato-kumppanuus

4) yhteistyö Yhdysvaltain kanssa

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Pekka Toivonen,
Ensimmäiset kaksi kohtaa, oma puolustus ja yhteistyö Ruotsin kanssa, ei mitään uutta, eikä oikeastaan myös Nato-kumppanuudessa.
Uusi asia, yhteistyö Yhdysvaltojen kanssa, hieman hätkähdyttää minua. Samana päivänä USA:n kongressi antaa luvan Obamalle aloittaa sodan Venäjän kanssa. Hätkähdyttää erityisesti tuo samanaikaisuus. Mistä on kysymys?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #140

Mikko Elo,

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ei maininnut Suomen ja Venäjän naapuruussopimuksen sotilaallista osiota, artikla 4, joka takaa Suomelle rauhan, jos Venäjä pitää kiinni sopimuksesta eikä riko sitä kuten Neuvostoliitto rikkoi hyökkäämättömyyssopimuksen vuonna 1939 hyökätessään Suomeen.

Miksi ei ? Siksi koska puoluejohtajat oli kutsuttu keskustelemaan Natosta.

P.S. Yhdysvallat on yksi Naton jäsenmaista.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #146

Pekka Toivonen,
Nato ei ole mitään ilman USA:ta, vaikka päämaja onkin Brysselissä.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #140

Mikko Elo

Miksi meillä ei voi olla yhteistyötä USA:n kanssa, kun meillä on sitä Venäjänkin kanssa.

Presidentti Niinistö on tänäänkin keskustellut Putinin kanssa. Ehkä Obamakin saa tiedon puhelun sisällöstä.

Onko yhteistyökin USA:n kanssa Venäjän vastaista sodanlietsontaa ?

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #147

Ilkka Varsio,
Totta kai meillä saa, ja jopa pitääkin, olla toimivat suhteet Yhdysvaltoihin. Yhteensattuma lienee se, että presidentti Niinistö ensimmäisen kerran otti mukaan Yhdysvallat tärkeimpien ulkopolitiikan tekijöihin samana päivänä, kun USA:n kongressi antoi luvan Obamalle aloittaa sodan Venäjää vastaan.

Antti Jokela Vastaus kommenttiin #140

"USA:n kongressi antaa luvan Obamalle aloittaa sodan Venäjän kanssa."

Lupa koskee - muun ohessa - puolustautumiseen tarkoitettujen aseiden toimittamista Ukrainalle Venäjän aggressiota vastaan. Sodan julistuksesta ei ole kyse:

Ukraine Freedom Support Act of 2014

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #158

Mutta olemmeko unohtaneet ne presidentti Putinin lähettämät valtavat rekka-autojonot, joilla Venäjä vei "humanitaarista apua Ukrainaan" kriisin alkuvaiheessa.

Kuka mahtoi saada kaiken sen "oliiviöljyn" , mitä ne mukanaan Ukrainan rajan yli Ukrainan itäosiin kuljettivat?

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #160

Pekka Toivonen,
Sinullako on tarkka tieto, mitä nuo rekat sisälsivät. Salli minun nauraa, tai ainakin hymyillä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #166

Mikko Elo,

Tuo " oliiviöljy" lienee ainakin päässyt pilaantumaan ja muuttunut äärimmäisen myrkylliseksi , koska kuolleisuus Itä-Ukrainassa nousi rekkojen ( 184 kpl ) lastin saavuttua perille.

Minusta siinä ei ole mitään hymyilemisen aihetta.

P.S. Tarkaa tietoa ei ole kuin lähettäjällä, presidentti Putinilla, koska eivät Etyjin tarkkailijat eivätkä liioin tullivirkailijat saaneet tarkistaa lastia sen viimein ylittäessä Venäjän ja Ukrainan rajan.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #170

Pekka Toivonen,
Eihän Sinulla ole tietoa, vain propagandatasoista höpinää.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #174

Huomaan, ettei valtiopäiväneuvoksen arvonimikään suojele kantajaansa propagandatasoiselta höpinältä omissa kommenteissaan.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #158

Antti,
Totta, ettei sodanjulistusta, mutta materiaalia, neuvonantajia jne. Käytännössä sodan aloittamisen lupa. Siitäkö nyt kiire Suomessa?

Antti Jokela Vastaus kommenttiin #167

"Käytännössä sodan aloittamisen lupa."

Yleisimmin käytetään ruotsalaisen rauhantutkimuslaitos Siprin määritelmää, jonka mukaan sodasta voidaan puhua silloin, kun tuhat uhria kuolee vuoden aikana aseellisessa taistelussa. Kun Yhdysvallat ei osallistu taisteluihin, niin tämä kriteeri ei täyty.

Ilmeisesti käyttämäsi määritelmä on eri?

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita Vastaus kommenttiin #158

Tuleeko kenellekään muulle mieleen Kuwait, Vietnam, Afganistan?
Olenhan ainoa, olenhan?

Janne Vaahtovuo

Arvoisa Mikko Elo:

En oikein tässä(kään) asiassa pysty seuraamaan logiikkaasi.

Jos Suomen Puolustusvoimat toteuttavat sille määrättyä päätehtävää - Suomen ja Suomen kansalaisten turvallisuuden takaamista kaikissa oloissa, on se sinusta "sodan lietsomista".

Toisaalta taas katsot jo pelkän keskustelun Suomen sotilaallisesta liittoutumisesta "sodan lietsomiseksi Venäjää vastaan" ja tässä yhteydessä niin sinä kuin kanssasi samalla tavalla ajattelevat vetoavat siihen, että Suomen OMA PUOLUSTUSKYKY pitää olla riittävän vahva, jolloin liittoutuminen ei ole edes tarpeen.

Miten sinusta, Mikko Elo, Puolustusvoimien tulisi tässä tilanteessa toimia?

1. Pitää huolta parhaalla mahdollisella tavalla toimintakyvystään, jotta se pystyy tarvittaessa puolustamaan Suomea kaikissa mahdollisissa oloissa.

vai

2. Jättää huolehtimatta toimintakyvystään "ettei Venäjä vaan suutu kun sitä vastaan lietsotaan sotaa" - joka ajaa väistämättä pohtimaan sotilaallista liittoutumista vaihtoehdoksi jos omaa kansallista puolustusta ei saa kehittää.

Eikö tässä kohtaa olennaisin asia ole huolehtia Suomen Puolustusvoimien kyvystä toimia parhaalla mahdollisella tavalla?
Se edellyttää joukkojen harjoittamista ja kouluttamista, varustuksen ja kaluston kehittämistä ja ajanmukaistamista. Kokonaismaanpuolustuksen raameissa tehtävää harjoittelua (poliittinen johto - sotilasjohto - yhteiskunnan muut rakenteet ja niiden yhteistoiminta9 jne jne.
Se, että Suomi ja sen Puolustusvoimat pyrkii huolehtimaan turvallisuudestaan, ei mielestäni ole missään määrin "sodanlietsontaa", enkä näinollen ymmärrä lainkaan logiikkaasi - enkä myöskään yhä useammin ja useammin aikalailla räikeästi yliampuvaa sokeuttasi Venäjän toimia kohtaan.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Janne Vaahtovuo,
Ensinnäkin yksi kysymys:miksi Sinulla ei ole profiilia täällä?
Kyllä minun logiikkani toimii, jos vain haluaa ymmärtää sitä..Sinä et halua.
1) minusta kertausharjoitukset ovat ok. Itse asiassa ne ovat täysin luonnollisia. Tavallista ei kuitenkaan ole sota-aikaisen joukko-osaton ilmoittaminen tammi-maaliskuun aikana, kuten on julkisuudessa ilmoitettu.
2). Ei ole myöskään normaalia, että valtamedia sisältää päivittäin Venäjän tarkoitusperiä ja taloutta halventavia "uutisia".
3) ei ole normaalia, että kenraali-tasoinen henkilö vaatii sotilaiden ja poliittisen johdon yhteistä valmistautumista sotaan.
4) loogisena johtopäätöksenä tästä tulee se, että Suomessa jotkut tahot valmistautuvat sotaan Venäjää vastaan ilmeisesti osana suurempaa liittoutumaa.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

#163

" loogisena johtopäätöksenä tästä tulee se, että Suomessa jotkut tahot valmistautuvat sotaan Venäjää vastaan ilmeisesti osana suurempaa liittoutumaa."

Mikko Elolle tiedoksi että Suomen PUOLUSTUSvoimien tarkoituksena on valmistautua PUOLUSTUSSOTAAN.

Kun Suomi ei ole sotilaallisesti liittoutunut niin, että mistä liittoutumasta on kysymys ja onko kysymys puolustussodan valmistelusta?

Ei kai tämä vaan ole spekulointia vakavalla asialla, ettei ihan sodanlietsontaa?

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #168

Matti Villikari,
Minulla on omat tietolähteeni eivätkä ne ole salaisia. USA:ssa kongressi on antanut Obamalle luvan sodan valmisteluun Ukrainassa, ja Suomessa on nyt ensimmäisen kerran nostettu "hyvät suhteet Yhdysvaltoihin" neljän tärkeimmän ulkopoliittisen tavoitteen joukkoon. EU on nyt USA:n tärkein kumppani Venäjän vastaisessa taistelussa, ja Suomi on Stubbin johdolla asemoinut itsensä tähän EU:n kovaan ytimeen. Mitähän tärkeää asiaa Stubbilla oli joulun aikaan tavata Britannian pääministeri Cameron Englannissa?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #172

#172

Mikko Elo: "USA:ssa kongressi on antanut Obamalle luvan sodan valmisteluun Ukrainassa". Täällä on esitetty epäilys, että lupa koskee materiaalin toimittamista Ukrainaan eikä suinkaan USA:n sotavalmistelusta Venäjää vastaan. Onko sinulla eri tietolähde?

Kirjoitit myös, että "Suomessa jotkut tahot (presidentti ja pääministeri?) valmistautuvat hyökkäyssotaan Venäjää vastaan ilmeisesti osana suurempaa liittoutumaa."

Jos päättelet näin siksi, että "Suomessa on nyt ensimmäisen kerran nostettu "hyvät suhteet Yhdysvaltoihin" ja että Stubb tapaa joulun aikaan pääministeri Cameron Englannissa, ei voi kuin ihmetellä vilkasta mielikuvitustasi. Eikös tämä ole juuri tuota sodanlietsontaa.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita Vastaus kommenttiin #168

>> Matti Villikari, #168

NATOkin on kuulema PUOLUSTUSliitto. Se vain on käynyt taistelemassa oman alueensa ulkopuolella, hm, jatkuvasti?

Tietääkseni nykyisin ei millään maalla ole hyökkäysvoimia, kaikilla on puolustusvoimat. Miten siis on mahdollista, että näitä puolustusvoimia on jatkuvasti jonkin toisen maan maaperällä?

Jospa jätettäisiin alakouluargumentointi sillä, millä nimellä Suomen armeijaa kutsutaan.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #218

#218

"Se (Nato) vain on käynyt taistelemassa oman alueensa ulkopuolella, hm, jatkuvasti?"

Tämäkö on sitä alakouluargumentointia kun ei ymmärrä mikä on YK:n operaatio? Yhtä hyvin alakouluargumentoinnin mukaista olisi väittää, että Suomen Hyökkäysvoimatkin on käynyt jatkuvasti hyökkäilemässä ympäri maailmaa.

Valitettavasti näitä YK:n tehtäviä on ollut enemmän kuin tarpeeksi. Olisi kai ollut Naton ja Suomen kannalta viisasta kieltäytyä.

Yhtään ainutta Naton omaa (5.artiklaan perustuvaa) operaatiota sen olemassa olon aikana ei ole ollut. Pelkkä PUOLUSTUSLIITON jäsenyys on estänyt ennalta jäsenvaltioihin kohdistetut sotatoimet. Tämä juuri onkin Naton tarkoitus, sillä yksikään sotapäällikkö ei vie joukkojaan varmaan tuhoon hyökkäämällä Natomaahan.

Keijo Räävi

Onko Suomi matkalla kohti NATOa kun IS:n gallupissa kannattajia on jo puolet?

Venäjän julistama NATO-doktriini taisi mennä puihin.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Keijo Räävi,
Kyllä tätä Nato-höttöä on tullut tuutin täydeltä. Viimeisin todellinen lukema on 30% kannatus Natolle. Kansa on viisaampaa kuin jotkut sen johtajista.

Käyttäjän JyriHovila kuva
Jyri Hovila

CIA on ollut huseeraamassa likimain jokaisen Yhdysvaltain etujen kannalta olennaisen kriisin taustalla jo vuosikymmeniä.

Ihmettelisin suuresti, ellei kyseinen putiikki operoisi hyvinkin aktiivisesti Venäjän ja Suomen välisen tilanteen kriisiyttämiseksi.

Confessions of an Economic Hitman valaisee asiaa todella läpitunkevasti:

https://www.youtube.com/watch?v=aqIHKWd9rSc

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Jyri,
CIA:n osuus on enemmän kuin todennäköinen.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Jyri, mikä etu USA:lle voisi tulla Suomen ja Venäjän suhteiden kriisiytymisestä? John Perkins taitaa olla paikallinen päivystävä "desantti".

Käyttäjän JyriHovila kuva
Jyri Hovila

Matti, kenelle tahansa tilanteeseen vähänkään perehtyneelle lienee varsin ilmeistä, että Nato haluaa saartaa Venäjän. Suomalaiset vain eivät "valitettavasti" ole olleet kovinkaan Nato-myönteisellä mielellä. Mikäpä sen parempi keino muokata vallitsevaa ilmapiiriä kuin pyrkiä maalaamaan Venäjästä mahdollisimman pelottava kuva ja/tai lietsoa käyntiin kriisi johon voidaan sitten tarjota ratkaisuksi Nato-jäsenyyttä.

John Perkins on entinen CIA-agentti ja tietää mistä puhuu. En näe mitään muuta syytä pitää häntä "desanttina" kuin sisäinen tarve sulkea hänen esiin tuomansa seikat omasta todellisuuskuplasta. Perkins ei suinkaan ole ainoa taho joka on CIA:n toimintatavoista avautunut.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #199

"Nato haluaa saartaa Venäjän"

Tämä taitaa olla melko vaikeaa, eikö? Taidat Jyri jostain syystä ainoastaan katsoa Venäjästä länteen ja sitten uskoa jotenkin, että "Venäjä on saarrettu".

Sitä paitsi on uskomattoman hienoa, miten "perehtynyt" olet, kun voit sanoa seuraavan: "kenelle tahansa tilanteeseen vähänkään perehtyneelle lienee varsin ilmeistä". Miksi et sinä, oi ihmemies Hovila, ole jo johtamassa maata Putinin tapaan...

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita Vastaus kommenttiin #203

Katsopa itse mitä kautta Venäjän yhteydet maailmalle oikeasti ovat. Mieti sitten uudestaan mitä merkitystä on saarrolla, jossa Atlantille ja Välimerelle päin kulkeva kaikki liikenne (myös dataliikenne) on NATOn kontrollissa (=Washingtonin kontrollissa).

Siksi toisekseen, Hovila on aivan oikeassa, asiat selkiytyvät kun vaivautuu vähän perehtymään. Ensin se saattaa näyttää sekavalta kaaokselta, mutta jos siinä vaiheessa luovuttaa, voikin sitten tulla tänne copy-pasteamaan valtamedian Disney-propagandaa. Onhan se ainakin paljon helpompaa kuin ottaa asioista oikeasti monipuolisesti selvää.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #199

Jyri, Venäjän saartaminen voisi Natolle olla ylivoimainen homma. Kiina, Mongolia ja Kazakstan tuskin haluavat liittyä Natoon, eivätkä ne Pohjois-Atlantin liiton sopimuksen mukaan voisikaan liittyä.

Kenelle tahansa hiukankin asiaan perehtyneelle on täysin selvää, ettei Natolla ole tuollaisia "saartamis" tavoitteita. Jos olisi, pitäisi perussopimusta muuttaa radikaalisti. On hyvä pitää mielessä se, että Natossa on 28 jäsentä ja päätökset tehdään yksimielisesti. Suosittelen tutustumaan Natoon vaikkapa täältä http://www.finlandnato.org/public/default.aspx?nod...

Antti Harjula

Tää on viimeinen taisto petrodollariimme yhtykää!

"Europe Beware! – WWIII could destroy Europe for the third time in a Century
by Peter Koenig

Washington is hell-bent on a war with Russia. It is part of the PNAC (Plan for a New American Century) to take over the world. After Russia, China would follow. That’s the plan. China is being encircled as we speak. Never mind that Russia and China have recently concluded a pact, a close financial and military alliance – which to defeat will be next to impossible."

http://vineyardsaker.blogspot.fi/2014/12/europe-be...

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Antti Harjula,
Kiitos kommentista ja hyvästä linkistä.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Jos haluamme pysyvän rauhan:
- Pysymme puolueettomina.
- Vahvistamme maanpuolustusta, (ei lisää hyrriä, vaan kaikkea sellaista mitä ihmiset jaksavat kantaa metsään), jotta minkään valtion ei tarvitse pelätä, että olemme "pelkkä kauttakulkumaa" tai astinlauta.

Henry

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Henry,
Kiitos kommentistasi. Eipä siitä voi olla eri mieltä.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio
Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

Voiko tätä kommenttia jotenkin suositella vaikkapa miljoona kertaa? Suomen ei olisi ikinä pitänyt liittyä Ottawan sopimukseen, se oli edellisen presidenttimme pahimpia maanpetoksia.

Jalkaväkimiina on väkisinkin luonteeltaan puolustusase, ja oikein käytettynä (kuten Suomen armeijan ohjeistus oli) se on turvallinen siviiliväestölle.

Irti vaan moisista roskasopimuksista ja heti!

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Ilkka Varsio,
Jalkaväkimiinat eivät ehkä auta, kun ei käydä perinteistä rintamasotaa, vaan sota käydään ohjuksin varustettuina mahdollisesti ydinaseilla.

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki Vastaus kommenttiin #243

Mikko,

Kuka sellaista sotaa kävisi? Ei siinä ole mitään järkeä, että laittaa kaiken maan tasalle. Jos joku sellaiseen oikeasti ryhtyisi, niin puolustuskeinot on vähissä. Kyllä miinotteilla vihollisen etenemistä pystytään hidastamaan olennaisesti Suomen oloissa eikä miinat hyökkää.

Markku Kanniainen

Jos herroille kerran on ilmoitettu että sota on tulossa niin hyvähän se on että rakenteet pistetään kuntoon etukäteen. Länsi-Venäjä konfliktissa ryssä kuitenkin pyrkii käyttämään vähintään Suomen ilmatilaa Pietarin turvaamiseksi ja meillä on tietty velvollisuus ampua koneet alas. Hereillä on siis oltava.

Lappia ja Norjan rajaa unohtamatta.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Markku Kanniainen,
Miksi Sinulla ei ole profiilia? Sinun kielenkäyttösi kertoo, minkälainen henkilö Sinä olet.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Tämä Venäjä mielisyys ylittää kyllä minun ymmärrykseni. Kaikki paha ei tule lännestä, eikä kaikki hyvä Venäjältä.

Venäjän toimissa on kyllä niin paljon asioita, joita ei tavallisella maalaisjärjellä ymmärrä. Tuskin Venäjä yksin syyllinen nykyiseen tilanteeseen, mutta erittäin vahvasti kyllä osallisena. Jos minun pitäisi suurin syyllinen nimetä, niin kyllä se idästä päin löytyisi.

Anteeksi nyt vain, monissa asioissa järkeviä mielipiteitä on Elo esittänyt ja olen sen sanonutkin,mutta tämä plogi ja vastaukset siihen kyllä ylittävät minun ymmärryskykyni. Kriittinen voi olla muuhunkin kuin vain yhteen suuntaan!

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Jouko Viitala,
En minä ole koskaan sanonut, että kaikki paha tulee lännestä ja hyvä idästä. Sinun pitää terävöittää tietojasi kaikilla aloila.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Tuskin oletkaan, mutta tekstejäsi lukemalla, kyllä sellainen johtopäätös on hyvin perusteltu.

Ehkä minunkin pitäisi ainakin hankkia oikeanväriset silmälasit?

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #189

Jouko Viitala,
Et tarvitse uusia laseja, vaan enemmän ja syvällisempää tietoa.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Tästä on kysymys, sen eri muodoissa, koko spektrin leveydeltä:

"Ruotsalaisen Aftonbladetin mukaan maan aluevesillä liikkuu hollantilainen sukellusvene. Viranomaiset ja hollantilaiset ovat ilmoittaneet aluksensa poistuneen vesiltä jo 16.päivä, mutta saariston asukkaat ovat valokuvanneet hollantilaista alusta ainakin vielä 19.päivä kuluvaa kuuta. Kuvia on kuulemma satoja. Entinen rannikkopuolustuksen asiantuntija on todennut kuvien perusteella, että alus on hollantilainen Walrus-tyyppinen sukellusvene."

"Sama ryssähysteerikko kirkui vielä tänä aamuna mediassa, ettei ole epäilystäkään siitä etteikö alus olisi ryssäläinen. Tämä on noloa. Jo muutama päivä sitten oli vuorenvarmaa, että Ruotsin aluevesillä liikkuu hollantilainen alus. Nimenomaan niillä vesillä, joista etsitään vierasta sukellusvenettä. Jos ulkopoliittisen instituutin tutkija ei ole perillä tästä, herää kysymys: mitä vittua hän siellä oikein verorahoilla puuhailee?"

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19716276.ab

"Myös YLE:n tyttelitoimittajat ovat nännit jäykkinä kyselleet joko ryssä on tulossa raiskaamaan ja tappamaan heitäkin. Valitettavasti Suomen rannikkopuolustuksen päällikkö pisti tytöille jäitä hattuun A-studiossa ja toppuutteli metroseksuaalisti stailattua YLE:n uutisten lukijaakin kertomalla miten aikaihmiset näitä asioita tarkastelevat. A-studion tytteli vaikutti hiukan pettyneeltä, kun kommodori ei luvannut ryssien maihinnousua ihan täksi aamuksi."

Henry

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Henry,
Tämäkin on hyvä kommentti. Sanamuoto on vähän karkea, mutta viesti on selvä ja minun mielestäni oikea.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Niin on myös Aftonbladetin juttu - ei repäissyt asiasta kolmea aukeamaa - kun ei ollut venäläinen sukellusvene. Pikku juttu riitti.
Mahtoiko Expressen julkaista koko juttua?

Henry

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #191

Täytyy jatkaa etsimistä, mutta ainakin lokakuun 20 päivänä Expressen tiesi näin paljon:
"Holländsk dementi om ubåt i Östersjön
Publicerad 20 okt 2014 11:43

Sökinsatsen efter främmande undervattensverksamhet har lett till vilda spekulationer i internationella medier.
Ryska medier rapporterar att det rör sig om en nederländsk ubåt.
Vilket dementeras av den nederländska marinen.
– Jag förstår över huvudtaget inte varför de säger så, säger Karen Loos, kommendörkapten och kommunikationsansvarig.

Ryska medier, däribland nyhetsbyrån Ria Novosti, rapporterar att det är en nederländsk ubåt som orsakat den pågående svenska försvarsinsatsen.
– För att minska spänningarna i Östersjön och bespara de svenska skattebetalarna pengar, rekommenderar vi att söka förklaringar hos den nederländska marinen. I förra veckan genomförde den nederländska dieseldrivna ubåten Bruinvis några praktiska uppgifter i närheten av Stockholm, säger en källa inom det ryska försvarsdepartementet till nyhetsbyrån."
___________________________

Mene jo naurettavuuksiin. Muita vanhempia uutisia aiheesta (otsikot, valitse Sinulle sopivat pelotteet ;) ):

LÄS MER OM UBÅTSJAKTEN I STOCKHOLMS SKÄRGÅRD

Bloggaren Wiseman: Hotet är på allvar| 15 nov

"Svårt tänka sig annan nation än Ryssland"| 14 nov

Tyvärr knappast något som lär avskräcka| 14 nov

Försvarets vapen i jakten på ubåten| 14 nov

Ryssland dementerar: "Det var ingen ubåt"| 14 nov

"Det som krävs är konkreta åtgärder"| 14 nov

Sverker Göranson hånas i rysk media| 14 nov

Statsminister varnar: Behäftat med stor fara| 14 nov

K-G: Kränkande makt skrattar åt varningen| 14 nov

Här är försvarets bevis för ubåtskränkningen| 14 nov

Ubåt i Stockholms skärgård bekräftad| 14 nov

Mer samarbete mellan civilt och militärt flyg| 10 nov

Säkerhetsexperten: Det är ett tungt bevis| 09 nov

Misstankarna stärks: Var troligen miniubåt| 09 nov

Rapporter granskas efter ubåtsjakten| 07 nov

Vittnen: Försvaret söker i skärgården| 01 nov

Lettlands ryss-oro: "Måste vara försiktiga"| 27 okt

Efter ubåtsjakten – nu vallfärdar Västsverige| 27 okt

Bildt: Självklart att misstänka Ryssland| 26 okt

Svenska ubåtsjakten kritiseras av Finland| 25 okt

Lavrov om jakten: Det kan vara en stock| 25 okt
Markförband dras tillbaka i skärgården| 25 okt

Löfven om insatsen: 'Professionell och bra'| 24 okt

Så mycket pengar har ubåtsjakten kostat| 24 okt

Försvaret: Var ingen konventionell ubåt| 24 okt

Se nya spåret: Gåtfulla avtryck på havsbotten| 23 okt

Jakten i skärgården avbryts| 23 okt

Världens ögon följer dramat i skärgården| 23 okt

Skärgårdsbor: Bilden föreställer sjömärke| 22 okt

Stora sprickan i ubåtsjakten| 22 okt

Mystiska bilderna på ryska specialfartyget| 22 okt

Finland redo att hjälpa till med insatsen| 22 okt

"Känd" ubåt har fångats på bild| 22 okt

Ovädret hotar försvarets insats| 22 okt

Försvaret har fångat misstänkt signal| 22 okt

Malin Roos: På spaning efter ubåt| 22 okt
Så jagar försvaret ubåtar i skärgården| 22 okt

Ryska ubåtsfartyget närmar sig Sverige| 22 okt

FRA: Vi lämnar också teknisk signalspaning| 21 okt

"Jag är definitivt säker på att det var en ubåt"| 21 okt

Bergström: Klassiskt talarknep för politiker| 21 okt

Försvaret har fått in två nya observationer| 21 okt

Ryskt spaningsflyg uppe över Östersjön| 21 okt

Butkevicius: "Det här är en varning"| 21 okt

Ryska specialfartyget försvann från radarn| 21 okt

Expert: Möjlig ubåt kan ha blivit utlotsad| 21 okt

Sverige ska utöka försvarssamarbetet| 21 okt

Löfven fortsätter nu sin resa i Baltikum| 21 okt

Öbo om insatsen: "Det här är obehagligt"| 21 okt

Läget i Europa farligare än kalla kriget| 21 okt

Här är helikoptrarna som Sverige sålde| 21 okt

Kustbevakningen utan kontakt med Concord| 20 okt

Försvaret lämnade felaktiga uppgifter| 20 okt

Sveriges avsaknad av helikoptrar kritiseras| 20 okt

Vem stör Sverige från botten av Östersjön?| 20 okt
Övade ubåtsjakt dagar innan observationerna| 20 okt

Följer klassiskt recept för desinformation| 20 okt

Löfven: "Är ingen ubåtsjakt just nu"| 20 okt

Försvarsmaktens källa ombads skissa ubåten| 20 okt

Oron: Sveriges största hamn är nu obevakad| 20 okt

Stefan Löfven bryter tystnaden om jakten| 20 okt

Lastfartyget ska lämna - förnekar inblandning| 20 okt

Expert: "Vilande" spioner finns i Sverige| 20 okt

Stefan Löfven på besök i Finland| 20 okt

"Östersjön är vårt gemensamma hav"| 20 okt

Insatsen flyttas snabbt söderut i skärgården| 20 okt

Detta har hänt: Jakten i Stockholms skärgård| 20 okt

Vilda ryktet om atomubåten| 20 okt

Försvarsministern kallar till extra möte| 20 okt

Försvarets vapen för att hitta ubåten| 20 okt

Grafik: Händelserna i Stockholms skärgård| 19 okt

Här i Baltjisk finns den ryska Östersjöbasen| 19 okt

Experten: Svensk ubåt bevakar NS Concord| 19 okt

Expert: Försvaret jagar hemlig miniubåt| 19 okt

Försvarets bild på misstänkt observation| 19 okt

Fd överbefälhavaren: Liten chans att lyckas| 19 okt

Tipsen strömmar in till Säpo och försvaret| 19 okt

U137-veteranen: Det får inte uppstå panik| 19 okt
Ställ dina frågor till Thomas Mattsson| 19 okt
Ställ dina frågor till försvarsbloggaren| 19 okt

Regeringen i möte om svenska ubåtsjakten| 19 okt

Mats Larsson: Ryska medierna rapporterar| 19 okt

Utländska medier: "Kalla kriget tillbaka!"| 19 okt

"Spetznas skrattar åt Sveriges försvar"| 19 okt

Säpo och Must jagar en svartklädd man| 19 okt

Civilia dykare på plats i Stockholms skärgård| 19 okt

S-politiker: Försvaret kan skjuta mot ubåt| 19 okt

Ryskt specialfartyg på väg mot Sverige| 19 okt

Hemliga elitförbandet sätts i beredskap| 19 okt

Försvarsministern har kallat till extramöte| 19 okt

Fjärdarna kryllar av avancerade fartyg| 19 okt

Ryska fartyget har kopplingar till Putin| 19 okt

Ryssland dementerar uppgifter om nödlarm| 19 okt

Veteranen tror inte försvaret hittar något| 19 okt

Har bild på främmande undervattensfarkost| 19 okt

Chatta med experten om ubåtsjakten| 19 okt

Västkusten kränktes av främmande makt| 19 okt

Experten: En rätt smart konstruktion| 19 okt

Teorin: Besättningen spränger farkosten| 19 okt

Här jagar försvaret den ryska ubåten| 19 okt
Partierna lägger locket på om nya uppgifterna| 18 okt

Misstänkt ryskt skepp rör sig märkligt| 18 okt

Räkna inte med något ryskt erkännande| 18 okt
"Om det stämmer är det sensationellt"| 18 okt

Uppgifter: Rysk ubåt söks i skärgården| 18 okt

Så mycket beräknas försvarets insats kosta| 18 okt

Se Försvarsmaktens bilder från insatsen| 18 okt

Bergström: Overkligt med ubåtsjakt igen| 18 okt

Försvarsbloggaren: Tydliga konsekvenser| 18 okt

Försvarets besked: Ska utöka insatsen| 18 okt

Mats Larsson: Det är bäst att vi vänjer oss| 18 okt

ÖB i möte med försvarsutskottet| 18 okt

Försvarsutskottet kräver mer öppenhet| 18 okt

Personen som slog larm till försvaret| 18 okt

Fartygen som jagar ubåtar i skärgården| 18 okt

Förmågan att bedriva ubåtsjakt sämre i dag| 18 okt

Fjärdarnas krig blossar upp igen| 18 okt

Stefan Löfven träffar Finlands statsminister| 18 okt

Expressens reporter såg försvarets fartyg| 17 okt

Riksdagspolitikerna följer militärinsatsen| 17 okt

Magnus var på fisketur – fick syn på en ubåt| 17 okt

Experten: Flera som inte är överraskade nu| 17 okt

Ubåtsbilderna som startat spekulationer| 17 okt

Mats Larsson: Det känns som en tidsresa| 17 okt

Försvarsministern: Har fullt förtroende| 17 okt

Försvarslarm i Stockholms skärgård| 17 okt
FLER ARTIKLAR OM UBÅTSJAKTEN I STOCKHOLMS SKÄRGÅRD
visa fler
________________________________

Että sellaista. Sokeakin näkee tämän propagandavyörytyksen tarkoitusperän.

Henry

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #196

Juu, ei löytynyt mitään Expressen-lehdestä, kun kyseessä olikin hollantilainen sukellusvene. ;)
Expressenin etusivu tänään - täynnä "tärkeitä" uutisia, jotka luonnollisesti syrjäyttivät varsinaisen uutisen:
http://www.expressen.se/

Henry

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita Vastaus kommenttiin #196

Kannattaisikohan Ruotsin laittaa radiotiedustelulleen lappu luukulle ja tehdä kestotilaus alueellaan liikkuvan kaluston identifioinnista Venäjältä ;-)

Mutta noin vakavasti, jos tuo on katkos ruotsalaisessa tilannehallinnassa, tilanne on todella vakava. Uskon kuitenkin, että tilanne on Ruotsissa tiedetty, mutta sillä on haluttu tehdä kaikki mahdollinen yleisen mielipiteen muokkaus Ruotsissa. Samalla siitä sai lisäpotkua meillä Suomessa käytävä informaatiosota.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Kommentin #178 teksit oli "Sanden blogista":
http://rayhablogi.blogspot.fi/2014/10/ulkopoliitti...

Osoite jäi epähuomiossa pois.

Henry

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Katsoin juuri Ylenannin tämän iltaisen Venäjä-vastaisen rykäisyn A-studiossa. Uskomatonta propagandaa.

Katkeroitunut toimittaja Jyrki Saarikoski aloitti Venäjän syyttämisen Ukrainan kriisistä. Ei sanaakaan Kiovan vallankaappauksesta, sen taustoista ja tekijöistä.

Sitten ne kaksi muuta toimittajaa. Yrittivät painostaa Suomen Pankin Solankoa todistamaan Venäjän talouden romahtamisen. Ei onnistunut.

Ja vielä tämä Moskovan ex-suurlähettiläs (2000-2004) Rene Nybergin kommentoinnit? Ei päätä eikä häntää. Nybergin todellinen Venäjä-huoli on East Office of Finnish Industriesin perustajien mahdolliset taloudelliset tappiot. Nyberg on East Officen toimitusjohtaja.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Rauno,
Katsoin ohjelman ja tein saman havainnon. Ei edes yritystä tasapainoiseen lähestymiseen. Nybergin tunnen ennestään, ei täällä muuta kommenttia hänestä.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Lintuselle:

Suurta kehumistako olisit halunnut.
Tuskin Venäjän talous aivan romahtanut on, mutta on kyllä vääristelyä sanoa, että talous hyvin voi.
En ohjelmaa nähnyt, mutta minusta ei Venäjään kohdistuvaa kritiikkiä pidä joka kerta Venäjä-vastaisuudeksi sanoa. Vai oletko sitä mieltä, että minkaanlaiseen kritiikkin ei ole aihetta?

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

"En ohjelmaa nähnyt, mutta .."

Ja hyvä kokoelma olkiukkoja muutaman rivin kommentissa.

Täytyypä muistaa nimi "Jouko Viitala", että ei tuhlaa aikaa kommenttien lukemiseen kiireessä.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala Vastaus kommenttiin #222

Kiitoksia rakentavasta ja perinpohjaisesti harkitusta kommentista!

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita Vastaus kommenttiin #226

Kiitos kiitoksesta. Edellinen kommenttisi vaan oli niin hyvä syötti. Jotenkin onneksi erilainen, kuin monet muut kommenttisi.

Kieltämättä, jouduin hetken harkitsemaan, onko korrektia ilmaista mielipiteeni noin voimallisesti, mutta miten sinä olisit vastannut minulle, jos olisin jossain ontunut yhtä pahasti:

1. "Tuskin Venäjän talous aivan romahtanut on, mutta on kyllä vääristelyä sanoa, että talous hyvin voi."

Onko joku yllä sanonut, että talous voi hyvin?

2. "En ohjelmaa nähnyt, mutta minusta.."

Osallistut siis kahden henkilön keskusteluun katsomastaan ohjelmasta, jossa ensimmäinen on jostain näkemästään sitä mieltä, että se oli "Venäjä-vastainen rykäisy". Näkemättä ohjelmaa kyseenalaistat tämän kommentoijan arviointikyvyn asiasta.

3. "Vai oletko sitä mieltä, että.."

Ja tässä laitat äärimmäisen vaihtoehdon kommentoijan suuhun ja kysyt, kuten syytetty aikoinaa tuomarilta: "Herra tuomari, joke olette lopettanut vaimonne hakkaamisen, kyllä vai ei?".

Ja kaikki tuo noissa kolmessa peräkkäisessä lauseessa. Nyt uudelleenarvioiden olen sitä mieltä, että kommenttini oli "perinpohjaisesti harkittu" ja rakentavaksi oletan sen siksi, että tuosta on pakko oppia jotain.

Vielä kerran, kiitokset kiitoksista.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Rauno Lintunen

Öljy teki tänään pohjalukemat. Kaasun hinnan arvioidaan putoavan ensi vuonna 30 %. Näistä USA:n Kiinan ja EU taloudet saavat talousruiskeen.

http://www.businessweek.com/news/2014-12-28/asian-...

USA:n BKT nousi Q3 jälkeen 5 %:iin.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Ilkka Varsio,
USA:n talouskasvu on Fedin elvyttävän rahapolitiikan tulosta. Euroalue kituu kuilun partaalla Eutoopan keskuspankin saamattomuuden vuoksi.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #242

Kiristyslinjan poliitikot vastustavat EKP:n valtuuksien lisäämistä eli liittovaltiokehitystä. Fed on lyhenne Federalista

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Noin periaatteessa!
Minua ovat koko elämäni ärsyttäneet äärimmäiset asiat. Oli sitten kysymys politiikasta tai mistä tahansa.
En oikein ymmärrä äärioikeistolaisia, enkä äärivasemmistolaisiakaan!
Aivan sama koskee Venäjää. Pahasta on ,jos ajattelee kaiken venäläisten tekemisien olevan väärin, mutta yhtä väärin on sekin, jos hyväksytään kaikki mitä Venäjä tekee.
Tässä keskustelussa tuntuu noita äärilaitoja kovin runsaasti olevan liikkeellä!

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Jouko,
Valitettavan paljon on niitä, joiden mielestä Venäjä on syypää kaikkeen, ja länsi on puhdas kuin pulmunen.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Tasan yksi suomalainen, jos häntä voi suomalaiseksi kutsua, kyllä pyrkii lietsomaan sotaa Euroopassa. Suoria sitaatteja Johan Bäckmanin blogikirjoituksista, kaikki joulukuulta 2014:

"Koko Ukrainahan on puolalaisten kehittämä russofobinen pseudokäsite, sen nimistä kansakuntaa ei oikeastaan ole, on vähä-Venäjä ja sen rinnalla suur-Venäjä ja valko-Venäjä, lisäksi tietysti edellä mainittu Novorossija eli uus-Venäjä, joka käy nyt itsenäisyystaisteluaan."

"Monet russofobiset teoriat, kuten ns. normanniteoria, ovat vakiintuneet länsimaiseen poliittiseen ideologiaan. Normanniteorian mukaan Venäjän valtio syntyi, kun kyvyttömät venäläiset kutsuivat normannit eli viikingit hallitsemaan itseään."

"Ukrainan fasistivallankaappausta ja amerikkalaisjohtoisen nukkehallituksen asettamista Kiovaan (ns. "Euromaidan") pidetäänkin Moskovassa selvänä harjoituksena Yhdysvaltain Moskovaan suunnittelemalle aseelliselle vallankaappaukselle ja Putinin syrjäyttämiselle. Tätä tehtävää toteuttamaan Moskovaan on saapunut Yhdysvaltain suurlähettilääksi CIA-mies John Tefft, joka tehtävä on aseellisen vallankaappauksen valmistelu Moskovassa."

"Seuraavassa vaiheessa (viides rintama) USA ryhtyy aseellisiin naamioituihin provokaatioihin, kuten terrori-iskut Tsetseniassa tai muualla, suomalaisen tai ruotsalaisen matkustajalentokoneen pudottaminen Suomenlahdella ja Kaliningradin syyllistäminen, tai ydinaseen räjäyttäminen Donbassissa ja Venäjän syyttämiseen."

"Meidän on tuettava Novorossijan valtion muodostamista. Tällä hetkellä se koostuu Donetskin ja Luganskin kansantasavalloista (DNR ja LNR) sekä Transnistriasta (PMR), joka oli pitkään uuden Novorossijan ensimmäinen palanen. Näiden alueiden ainutlaatuisuus on siinä, että DNR, LNR ja PMR ovat ainoita alueita Euroopassa, jotka on kokonaan vapautettu amerikkalaismiehityksestä. Siksi USA ei voi sietää niitä."

"Venäjä katsoo oikeudekseen asevoimien käytön mm. kansalaistensa suojelemiseksi myös Venäjän rajojen ulkopuolella. Esimerkiksi Venäjän kansalaisten mielivaltaista ja väkivaltaista huostaanottoa voitaisiin pitää väkivaltaisena hyökkäyksenä, etenkin kun Suomi järjestelmällisesti rikkoo kansainvälistä oikeutta lastensuojeluasioissa."

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Jari-Pekka,
Kyllä lähes Bäckmanin veroisia trolleja löytyy myös vastapuolelta. Seuraa nyt tarkasti esim. Hesaria ja Yleä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Hyvä kuitenkin huomata, että Bäckman on sinunkin mielestäsi suurin trolli.

Käyttäjän JoukoKosonen kuva
Jouko Kosonen

Suomalaiset ovat ottaneet tyynesti agitaattori Astahovin, diktaattori Putinin ja Venäjän kenraalien sotaisat puheet ja toimet Venäjällä, Tsetseniassa, Georgiassa, Krimillä ja Ukrainassa. Mitä tapahtuu muissa naapurimaissa? On vanha totuus: jos haluat rauhaa, valmistaudu sotaan. Me kuulumme länsimaiseen demokratiaan ja haluamme kantaa sen vaatimia uhrauksia. Venäjän uusi poliittinen doktriini on niin vierasta sanavapaudelle, kansojen itsemääräämisoikeudelle ja rauhalle, ettei voi syyttää suomalaisia, jos rajanaapurina valmistaudumme pahimman varalle. Tänne ei hyväksytä vihreillä tunnuksilla toimivia mellakoijia. Jos päädyttäisiin rintamasotaan, on Nato-optio ainoa mahdollisuus pitää Suomi vapaana. Venäjä eristää toimillaan maansa muusta maailmasta ja sotkee markkinat ja talouden. Ruplas menettää kansainvälisen arvonsa. Kaikki tämä on Putinin syytä. Kirjoitellaan vain Suomessa vapaasti. Nato-korttiakin on syytä heilutella Suomesta Venäjän suuntaan, jotta varovat kriisiyttämästä nykyistä selkkausta täysimittaiseksi sodaksi.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

Hyvin on infowar-materiaali mediassa tehtävänsä tehnyt. Iso mies, ja todistaa vapaaehtoisesti juurikin eräitä tehokkaimpia manipuloinnin menetelmiä.

" Kaikki tämä on Putinin syytä "

Juuri näin. Henkilöidään demonisointi. Pelkän valtion demonisointi on niin paljon vaikeampaa, mutta kun kerrotaan aivopestäville yksi nimi ja annetaan sille kasvot, on helppo alkaa valmistaa tikkatauluja sillä kuvalla.

Tällaiset esitykset saavat minut välillä epäilemään, että jotkut Vihreät saattavat olla oikeassa, että näistä persupunaniskoista ei ole heille vaaraksi. Sitten tarkistan, että onhan kaulassani vielä leijona miekan päällä, onhan.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Seikku,
Hyvä vastaus henkilölle, joka ei juri näytä paljon maailmanmenosta ymmärtävän.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Jouko Kosonen,
Oletko ollenkaan ottanut huomioon, ettei rintamasotaa ehkä käydäkään. Käytetään ehkä enemmän ohjuksia, jopa ydinasein varustettuina.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Siitä puhe, mistä puute: kaksi kieltä, yksi mieli. Semmoinen on Suomi, raaka paikka.
-Raha on paras rauhanneuvottelija, sanoo Stubb. Silloin tosin joudutaan menemään joskus toisten mukavuusalueelle.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Heikki,
Stubb on suuri ajattelija? Tai sitten ehkä ei kuitenkaan.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

No niin kaikki sotahullut ja vainoharhaiset(USASSA kansantauti mm.vietnaminsota,kommunistifobia).Mikä apu on ollut usan talouspakotteista,eun avustuksella.Onko nyt Suomessa kaikki hyvin ja stubbin lupaukset usalle toteutuneet?

Ainakin 2010 kataiska ja subbi aloittivat venäjä vastaisen kampanjansa,sitä oli stubb jo harjoittanut maailmalla kulkiessaan,pohjustanut.Mitä suomi saa tilalle,ja vastineeksi?

Miksi poliitikot ja ek:n ynm.golfveljekset käyttävät ajastaan 80 % eussa OMIEN etujensa ajamiseen,kenen tehtävä on siis SUOMEN asioiden hoito,ja SUOMALAISTEN edun ajaminen??

Maailma jatkaa kulkuaan,ja nuorempi sukupolvi elämäänsä.Poliitikkojen mestarillinen harhautus näyttää toimivan,aivopesu ei tosin kaikkiin tehoa.Suomessa ei tyhmien määrä olekkaan usan ja monen eu maan tasolla,paitsi suhteutettuna väkimäärään voi ikävä kyllä ollakkin.Usassahan ihmisten tiedonantajana toimi aikanaan Bushin hallituksen valheisiin ja määräyksiin perustuvat" uutiset"Hallitus määräsi sen mitä karjalle annetaan nähtäväksi ja luettavaksi.TV kasvattajana,kun lukutaito puuttuu.

EU, kriisipesäke,kommuuni jota ylläpidetään uhkailuilla ja pelotteluilla,sanktioilla.Epävakauden ja eriarvoisuuden,kansojen kurjistamisen ja köyhdyttämisen sekasikiö.Saksalaisten vyönkiristyspolitiikka ja yhteisvaluutta.Pohjoismaista ainoana Suomi luopui rahastaankin,puhumattakaan laittomuudesta jolla eu lobbareiden ja median avulla se kaupattiin harhaanjohtavilla mainoksilla suomalaisille.Ei kukaan antanut ääntään itsenäisyyden myymiselle,rahaliitolle,juoksupojan asemalle.

Toivottavasti pian hajoaa koko eliitin kolhoosi,kommuuneja ei tarvita.Niitä on yritetty ennenkin näiden harhaanjohtajien avustuksella.Merkel on YKSINVALTIAS,sosialisti,junker omassa veroparatiisissaan politiikassa ryvettynyt pöhnäpääpakolainen,salkkujen jakaja "pöydän alta ja salassa poliitikko".Sössi jo kotimaassaan,milloin mitäkin.Kolhoosin esi isä,yksi niistä. Suomalaisten tiedoksi pitääkin saattaa,julkisuudessa ,kaikkien näiden taustat ja kytkökset,EPÄSELVYYDET.Koska juoksupoikien käskytys tapahtuu Suomen rajojen ulkopuolelta.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Ilona,
Hyvää ja rohkeaa tekstiä.

Käyttäjän JoukoKosonen kuva
Jouko Kosonen

Putin on syypää "kaikkeen". En mitenkään voi ajatella kaikista venäläisistä samoin kuin Putinista, Venäjän presidentistä. Pidän useita venäläisiä hyvin syvällisesti ajattelevina, mukavina ihmisinä. Minusta Venäjä tekisi viisaasti, jos se antaisi omalle oppositiolleen täyden sanan- ja ilmaisuvapauden ja jos se tai Putin sallisi jonkinasteisen värikumouksen Venäjällä. Meidän kaikkien olisi helpompi elää, jos pääsisimme eroon totalitarismista. Minusta puheet fasismista Krimillä ja Ukrainassa ovat tarpeettomia, jos ei anneta tilaa Venäjän totalitarismin kritiikille. Putin on monissa puheissaan ja omien suojelussa kuin fasisti Hitler. Ahdistava johtaja omille kansalaisilleen. Oikeusvaltion suuntaan on Venäjänkin käännyttävä. Oman maan erilaisille mielipiteille on uskallettava antaa tilaa. Venäjän on opittava reilun kilpailun periaatteet. Vain näin se voi nauttia taloudellisesta ja henkisestä kasvusta. Näkisin Venäjällä puhaltavat länsivastaisuudet kaikkein vaarallisimmiksi tuuliksi. Varsovan liiton ikeen ja sosialismin alla kehitys tuppasi jäämään jälkeen läntisistä kumppaneista. Omaa taloutta, omia tapoja tehdä asioita, on uskallettava avata kilpailulle.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Mitenkähän nämä Venäjämieliset näkevät Aleksei Navalnyin oikeudenkäynnin ja tuomion?
En ole kyllä Suomessa kuullut ketään tuomittavan kavalluksesta, jos kohteeksi ilmoitettu sanoo, ettei heiltä ole mitään kavallettu?
Mutta lienee korkeampaa oikeudenkäyttöä tälläinen!

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Yksi kieli, monta mieltä, diskuteerataan
-Ruotsi
Kaksi kieltä, yksi mieli, turpa tukkoon, ryssä tulee ja vie kielen
-Suomi

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Vai johtuisikohan se siitä, että ihmiset katsovat asioita eriväristen silmälasien kautta?
Selväähän on, että miltään puolelta absoluuttista totuutta ei löydy.
Jotenkin vain en pääse irti siitä, että lähenpänä totuutta kyllä länsimedia on!

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki

Jouko,

Siitä juuri ja aivojen normaali toiminta takaa, ettei väri vaihdu kovin äkkiä. Eikä sen kuulukaan vaihtua. Muuten olisimme helposti manipuloitavissa.

Kyllä minäkin läntisiä lähteitä uskon, mutten Ukrainaa, joka taitaa olla pahasti korruptoitunutta itää.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Niinhän se Ukraina on.. Neuvostoliiton perujahan se. Venäjä hyvä esimerkki siitä, ettei demokratia helpolla tule, eikä se korruptio hetkessä näytä mihinkään häviävän!

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki

Niin se Ukraina on, mutta ko lähteestä tulevaa tietoa uutisoidaan "länsimaisena". En kyllä usko pätkääkään siihen, mitä ko maa sepittelee.

Ihan pieni veikkaus, että Venäjän kokoinen maa ei pysyisi kasassa, jos siellä kansalaisilla olisi yhtä paljon vaikutusmahdollisuuksia kuin Suomessa. Taitais mennä intressit pahasti ristiin. Mihin korruptio maailmasta ylipäätään katoaisi. Ison ydinasevaltion pienenä naapurina olen ihan tyytyväinen, jos pysyy kasassa. Värivallankumouksetkin saavat mielellään jäädä väliin. Viimeksikin innostuivat kyläilemään, kun ensin pääsivät vauhtiin omassa maassaan.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Näin olisi voinut mennä:

"Suomen presidentti toivotti televisioidussa isänmaallisessa uudenvuodenpuheessaan Karjalan ”tervetulleeksi kotiin.” Hän kuvaili, että Karjalan kannaksen paluu Helsingin haltuun on erittäin tärkeä etappi Suomen historiassa ikuisesti.

– Rakkaus omaa äitimaataan kohtaan on yksi voimakkaimmista ja nostattavimmista tunteista. Se näkyi täysin Karjalan ja Viipurin veljellisessä tuessa, kun he päättivät palata kotiin, presidentti sanoi."

No, ihan näinhän se ei mennyt koska Karjala tyhjennettiin suomenkielisistä Suomen viranomaisten päätöksellä.

Vaan meni tänään näin:

"Venäjän presidentti Vladimir Putin toivotti televisioidussa yltiöisänmaallisessa uudenvuodenpuheessaan Krimin ”tervetulleeksi kotiin.” Hän kuvaili, että Krimin niemimaan paluu Moskovan haltuun on erittäin tärkeä etappi Venäjän historiassa ikuisesti.

– Rakkaus omaa äitimaataan kohtaan on yksi voimakkaimmista ja nostattavimmista tunteista. Se näkyi täysin Krimin ja Sevastopolin veljellisessä tuessa, kun he päättivät palata kotiin, Putin sanoi."

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki

Ihan riittää, että saadaan päätöksentekokykyinen hallitus ja kuralla oleva talous kuntoon, vähennettyä köyhyyttä, palvelut hyvälle tasolle... ei meillä ole edes varaa ko toimintaan saatikka Karjalan kunnostamiseen sen jälkeen. :)

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki

Miksei muuten nykyisestä voimapolitiikasta ja terrorismista pahemmin keskustella. Nyt meillä on voimakkaampi terroristijärjestö. Se kun saadaan entiseen tapaan tuhottua, niin sen jälkeen meillä on todennäköisesti vielä voimakkaampi terroristijärjestö. Olisikohan voimapolitiikassa jotain pielessä. Mihin tarvitaan massiivisia ilmahyökkäyksiä, jotka vain lisäävät kiihkoa. Eikö olisi järkevämpää saartaa joukot ja odotella, että nille tulee nälkä. Eivät pääse sinne luvattuun paratiisiin, vaan saavat edelleen kärsiä maan päällä.

Toimituksen poiminnat