MikkoElo

"Rauha on parempi kuin sota, koska elämä on parempi kuin kuolema"

Tämän blogin otsikko on lainaus New Yorkin osavaltion entisen kuvernöörin Mario Cuomon kuuluisaksi tulleesta puheesta demokraattien puoluekokouksessa v.1984.  Mario Cuomo kuoli tämän vuoden ensimmäisenä päivänä.  Hänet tunnettiin loistavana puhujana, ja häntä ehdotettiin demokraattien presidenttiehdokkaaksi, mutta hän itse kieltäytyi siitä.

Cuomon lauseen sanoma on yksinkertainen, mutta samalla nerokkaasti muotoiltu:"Peace is better than war, because life is better than death".  Voiko rauhan puolesta paremmin puhua?

 

Saksassakin herätty sodan vaaraan:"Ei sotaa Eurooppaan meidän nimissämme"

 

Joulukuun 5.päivänä yli 60 Saksan johtavaa politiikan, talouden, tieteen ja kulttuurielämän edustajaa julkaisivat Die Zeit-lehdessä vetoomuksen:"Taas sota Eurooppaan? Ei meidän nimissämme!"  Alekirjoittajina olivat mm. entinen liittokansleri Gerhard Schröder ja entinen liittopresidentti Roman Hezog.  "Kukaan ihailua sotaa, mutta Pohjois-Amerikka, EU ja Venäjä ovat väistämättä ajamassa sitä kohti, elleivät ne vihdoin pysäytä tuhoisaa uhkausten ja vastauhkausten kierrettä", vetoomuksessa sanotaan.

 

Onko EU enää rauhanliike?

 

EU (alunperin EEC) perustettiin Rooman sopimuksella 1957.  Sen alkuperäinen ajatus oli nimenomaan rauhan säilyttäminen Euroopassa.  " Ei enää koskaan sotaa Saksan ja Ranskan välillä", kuului tunnuslause, koska eurooppalaiset olivat lopen kyllästyneitä vuosisadan alun kahteen maailmansotaan.  

Uskoakseni moni minun lisäkseni on alkanut kysyä, onko EU enää rauhanliike, vai ollaanko Euroopassa tosiaan valmistautumassa uuteen sotaan.  Nykyinen pakotteiden ja vastapakotteiden kierre USA:n vanavedessä on eurooppalaisten ampumista omaan jalkaan, kun EU-maiden talous on muutenkin jyrkässä alamäessä.

Diplomatiaa, ei pakotteita

 

Ukrainan kriisi ei ratkea pakotteilla, vaan nyt tarvitaan neuvotteluja ja diplomatiaa.  Sotaa ei toivoakseni kukaan halua.  Diplomatiankin keinoja kyllä löytyy, kun niitä halutaan käyttää.  Vain rauhanomainen ratkaisu on oltava kaikkien osapuolten tavoitteena.

 

Vetoomus myös Suomen johtajilta

 

Olen miettinyt, että myös Suomen entiset johtajat voisivat vedota saksalaisten tapaan rauhan puolesta sotaa vastaan.  Haluan mainita joitakin ehdokkaitakin: Martti Ahtisaari, Tarja Halonen, Pertti Paasio, Paavo Lipponen, Jacob Söderman, Esko Aho, Kalevi Kivistö, Ilkka Suominen ja Pekka Vennamo.  Lisäksi tietysti edustajia taloudesta, tieteestä, kulttuurista ja urheilusta.  Uskon, että tämä vetoomus noteerattaisiin Suomen rajojen ulkopuolellakin

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (59 kommenttia)

Mohamed Rasal

Heh, hullunkurista miten venäjän asiamies Mikko Elo puhuu rauhasta kun venäjä valmistautuu suursotaan jonka se itse aloittaa.

Paljollako ostettiin Mikko Elo?

Ruplilla, mutta ruplien kurssi on huono.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Mohamed Rasal,
Sinäkö olet sodan kannattaja? Mikä Venäjän asiamies minä olen? Eikö rauha kelpaa Sinulle?

Antti Jokela

”Rauha meidän elinajaksemme” (Neville Chamberlain, 1938)

Tai pidempänä versiona alkukielellä:

” My good friends, this is the second time there has come back from Germany to Downing Street peace with honour. I believe it is peace for our time. We thank you from the bottom of our hearts. Now I recommend you go home, and sleep quietly in your beds.”

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Antti Jokela,
I recommend you go to bed and take a nap before writing next time, eli suomeksi ja suoraan sanottuna, otapa nokoset ennen, kuin kirjoitat seuraavan kerran.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Venäjä valmistelee sotaa ISIS periaatteen mukaisesti.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on antanut säädöksen, jonka mukaan Venäjän asevoimiin voidaan ottaa myös ulkomaalaisia vapaaehtoisia.

Uusi asetus helpottaa paikallisten värväämistä Venäjän armeijan avuksi. Venäjällä on halua levittää sotilaallista voimaansa omien rajojensa ulkopuolelle, mutta omien sotilaiden lähettäminen on kallista. Paikalliset vapaaehtoiset tulisivat halvemmiksi.

http://yle.fi/uutiset/bbc_ulkomaalaiset_voivat_lii...

Että sellainen rauhanrakentaja se Putin on.

Mitäs tykkäisit Elo, että Suomi ottaisi armeijaan vapaaehtoisina vaikka NATO:n reserviläisiä. Voisivat tuoda aseet mukanaan niinkuin Venäjän lomailevat sotilaat Itä-Ukrainaan.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Ilkka Varsio,
En tiedä niin tarkalleen Putinin sodan valmisteluista, mutta Amerikassa kongressi on jo antanut luvan Obamalle sodan valmisteluun Ukrainassa (War support act).

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Mikko Elo, lue "Ukraine Freedom Support Act of 2014" ennen kuin alat väittämään mitään:

https://www.congress.gov/bill/113th-congress/senat...

Tuossa on lainaus kyseisen lain lopusta:

"(Sec. 11) States that nothing in this Act shall be construed as an authorization for the use of military force."

Toisin sanoen kyseinen laki EI anna lupaa käyttää sotilaallista voimaa. Sinä sen sijaan väität, että kyseinen laki antaa Obamalle luvan sodan valmisteluun. Joko sinä olet väärässä taikka sitten Yhdysvaltain kongressin sivuilla on väärää tietoa.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #14

Petri Luosto,
Lakiin sisältyy myös kohta, jossa sallitaan USA:n "training" Ukrainan sotilaita. Sehän tarkoittaa miesten lähettämistä kouluttamaan Ukrainaan. Eivät kai ne siviileitä ole?

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto Vastaus kommenttiin #21

Toisen maan sotilaiden kouluttaminen ja itse sotaan lähteminen ovat kaksi eri asiaa. On oletettavaa, että Ukraina tulee käyttämään koulutettuja sotilaita separatistejä ja heidän venäläisiä neuvonantajiaan vastaan, mutta tuo on täysin toinen asia kuin yhdysvaltalaisten joukkojen lähettäminen Ukrainan taisteluihin. Obaman hallinnolla voi olla valtuudet lähettää kouluttajia Ukrainaan, mutta sillä ei ole valtuuksia lähettää taistelujoukkoja Ukrainaan auttamaan Ukrainan hallitusta.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #47

Petri Luosto,
Kyllä sotilaat voivat myös kulkea salanimellä "kouluttajat". Kuten esim. Afganistanissa.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto Vastaus kommenttiin #56

Sotilaiden kouluttaminen on aikalailla toisenlainen tehtäväprofiili kuin joukkojen lähettäminen taistelutehtäviin. Sotilaskouluttaja ei ole mikään salanimi vaikka toisin saatat väittää.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Mikko Elo

Miksi et kerro miten asiat oikeasti ovat ? Obaman saama lupa ei hyväksy asevoimien käyttöä Ukrainassa. Putinilla sellainen lupa on.

Putin sai luvan sodankäynnilleen duumalta jo viime vuoden maaliskussa.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on pyytänyt ja saanut parlamentin ylähuoneelta hyväksynnän asevoimien käytölle Ukrainan Krimillä.

http://www.iltalehti.fi/ukrainan-kriisi/2014030101...

Erotuksena Putinin luvalle käydä sotaa Obaman senaatilta saama lupa ( War support act ) sisältää vain mahdollisuuden lähettää Ukrainaan tarvikkeita $350 miljoonan edestä. Tarvikkeet ovat rajattu sotilaiden varustuksen kohentamiseen ja tavanomaisiin aseisiin.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #16

Ilkka Varsio,
Tuohon lupaan, jonka valtuutus tulee muuten laista nimeltään Ukraine support act, sisältyy myös lupa lähettää sotilaita Ukrainaan.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #18

Mikko Elo

No linkitä se kohta tänne.

Tässä sitä ei ole, että sotaa saa alka käydä Ukrainassa.

http://www.foreign.senate.gov/press/chair/release/...

Eikä tässä alkuperäisessa senaatin laissa.

https://www.congress.gov/bill/113th-congress/senat...

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #20

Ilkka Varsio,
Onhan tässä "Ukraine Freedom Support Act"-asiakirjassa monenmoista, jolla joukkoja voidaan lähettää Ukrainaan. "Training", eli koulutus on ainakin yksi sellainen. Sehän voi tarkoittaa vaikka tuhansia amerikkalaisia sotilaita Ukrainaan. Toinen on "drones", eli lennokit, joilla pystytään tappamaan siviileitä ja sotilaita vaikka kuinka paljon.

.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #26

Mikko Elo

Et siis löytänyt kohtaa jossa voidaan käydä sotaa. Minä löysin kohdan jossa sota ehdottomasti kielletään.

SEC. 11. RULE OF CONSTRUCTION.

Nothing in this Act or an amendment made by this Act shall be
construed as an authorization for the use of military force.

Passed the Senate December 11, 2014.

Kyllä sinä ymmärrät mitä tarkoittaa military force.

Tuhannet amerikkalaiset sotilaat ovat military force.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #27

Ilkka Varsio,
Miten Sinä ymmärrät sanat "training" ja "drones"? Pelkkiä siviileitä?

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #33

Mikko Elo

Koska koulutus on ollut taistelua sodassa. Koulutusta voidaan antaa Ukrainan armeijan upseereille ulkomailla. Suomalaisetkin upseerit ja aliupseerit ovat jatkuvasti koulutuksessa ulkomailla .

Drone on lennokki ja sitä osaavat käyttää ihmiset. Minäkin leikin lapsena lennokeilla.

Military action on aseellista sotajoukon toimintaa sodassa. Tässä kohtaa tekee milei kysyä ketä vastaan amerikkalaiset joukot sotisivat Ukrainan maaperällä ? Ei Ukrainassa ole vieraan valtion joukkoja. Sen sinä olet täällä jatkuvasti todistanut.

Asevoimien käytön lupa vieraalla maaperällä, Ukrainassa, on vain Putinilla aseiden myymisen lisäksi. Putin allekirjoitti myös lain, että Venäläiset asetehtaat saavat myydä aseita vapaasti kaikille halukkaille ostajille.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #49

Ilkka Varsio,
Samanlaisia kouluttajia ja neuvonantajia USA jättää Afganistaniin 17 000. On siinä aika määrä "neuvonantajia" ja " kouluttajia". Näistä kai on kyse Ukrainassakin.
Sinun lapsuutesi lennokit olivat vähän erilaisia kuin tämän päivän "drones", jotka ovat tappaneet kosolti siviileitä mm. Pakistanissa.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

"Rauha on parempi kuin sota, koska elämä on parempi kuin kuolema"

Kertokaa tuo tunnuksettomille ja muutoinvain lomaileville venäläissotilaille ukrainan maaperällä,,ja ennenkaikke Putinille !

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Jari Pirppu,
En usko, että nuo sotilaat ratkaisevat sodan ja rauhan kysymystä Euroopassa. Obamalta on jo lupaa käynnistää sota Ukrainassa kongressin senaatilta (Ukraine support act).

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Ette usko,,ja silti euroopan ainoat vieraalla maalla sotivat sotilaat kyseessä,,kyllä uskoisitte jos ne olis natosta,usasta tai kokoomuksen lähettämiä !

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #19

Jari Pirppu,
Mitä todisteita Sonulla on Ukrainasta, jotka olisivat uskottavia ja luotettavia. Läntinen propagankoneisto suoltaa jatkuvasti Venäjää syyllistäviä "uutisia", joissa ei ole totuuden hiventäkään.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu Vastaus kommenttiin #24

Itäinen propagandakoneisto myös suoltaa aineistoa jossa ei ole totuuden hiventä,,-sorry vaan Elo,Söyring Etc,,en usko teitä,saati linkkejänne !

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #31

Jari Pirppu,
Minä seuraan valtavan paljon uutisaineistoa CNN-kanavalta, tanskan TV-Mondea ja Ruotsin uutisia. Tämän Cuomon kuolemattoman lauseen sain CNN-kanavalta. Miten laajasti Sinä seuraat eri maiden tietolähteitä?

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu Vastaus kommenttiin #24
Keijo Räävi

Venäjä on ainoa kriisin osapuoli joka toivoo sotaa. Sota on sen ainoa pelastus.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Keijo Räävi,
Räävitöntä puhetta. Miksi Saksan yli 60 vaikuttaja eivät vedonneet pelkästään Venäjään?

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Sodan ongelma ei ole kuolema, vaan muut sodan aiheuttamat kärsimykset. Elämä saattaa olla kurjempaa kuin kuolema. Eli otsikon lause perustuu harhaiseen logiikkaan.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Juhani Perttu,
Tämä Mario Cuomon lausunto rauhan paremmuudesta sotaan verrattuna saa varmasti lähes kaikkien ihmisten tuen. Luulen, että Juhani Perttu jää todella pieneen vähemmistöön mielipiteineen.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Rauha on yleensä lähes poikkeuksetta parempi kuin sota. Siitä olemme ainakin melkein samaa mieltä. Mutta Mario Cumon vertaus on huono. Rauha on elämä, sota on kuolema. Asia ei ole niin yksinkertainen.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #63

Juhani Perttu,
Mikä tekee Cuomon lausunnosta monimutkaisen. Miten sota voisi olla parempi kuin rauha?

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu Vastaus kommenttiin #66

Rauhan aikana omat tai vieraat isännät voivat sortaa, orjuuttaa, murhata ja kiduttaa kansaa. Asioiden korjaamiseen tai ennalta ehkäisyyn saatetaan tarvita sotaa. Eli en ole pasifisti, vaikka osaan kyllä arvostaa myös pasifistisia ajatuksia. Cuomon lausunto ei ota huomioon asioiden suhteellisuutta, tai sitten ottaa, mutta asiayhteydestä irrotettuna se ei selviä.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Mikä on Venäjän realistinen tavoite? Krim ja Ukrainako? Vaiko vanhan Varsovan liiton rajat + Suomi?

Ovatko suomalaiset valmiita uhraamaan miehiä Ukrainan vapauden puolesta? Entä ovatko joidenkin Lähi-Idän tai Afrikan maiden vapauden puolesta? Moniko valtio olisi valmis uhraamaan kansalaisiaan pelkästään Suomen vapauden puolesta?

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Pekka Lampelto,
Vastauksia kysymyksiisi:
1) Krim. Uskoakseni Venäjä on vielä valmis keskustelemaan hinnasta, mutta ei luovu Krimistä ilman sotaa. Ukrainaa Venäjä ei tavoittele, mutta haluaa pitää sen NATOn ulkopuolella.
2)Hyvä kysymys, ovatko suomalaiset valmiita uhrautumaan Ukrainan puolesta. Sodasta ja rauhasta Suomessa päättä eduskunta. En usko, että eduskunta päättää lähettää suomalaisia sotimaan Ukrainassa.
3)Myöskin hyvä kysymys. Tuskin yksikään valtio on valmis taistelemaan Suomen vapauden puolesta.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Batmannin ampuivat johonkin turbovolkkariin, panssaroidulla pohjalla, tiesululla, Bjednakov tai jotakin vankilanjohtajana Abu Graibin tapaan. Separatistit ottavat mittaa toisisttaan ja Girkinkin suositteli venäläisten joukkojen vetäytymisestä itäisestä Ukrainasta. Tiesulun eloonjääneitten haastattelussa toinen mainitsi jotain aseistariisumisesta ennen tiesulkua ja totesi ettei ollut mitään koruja tai vastaavaa, joita luovuttaa. Alkaa olla Syyrian tapaista touhua. Pätkät löytyy leveleakissa osassa ukraine. Batman oli jonkin sortin sotasankari. Itse lähettävät näitä klippejä. joten ei voi ainakaan USA:ta syyttää trollauksesta.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Joukkojemme taisteluhenki on erittäin hyvä, armeijamme toimintakyky on erittäin hyvä, ja kaikki ovat asennoituneet voittamaan. Näillä joukoilla saamme pian tuotua rauhan Ukrainaan, karkoitamme vihollisen Ukrainasta, suljemme rajan ja pystytämme uudelleen ukrainalaisen vallan miehitetyille alueille."

Näin presidentti Petro Poroshenko. Nyt pakkasilla tuskin vielä mitään tapahtuu, mutta kun lumet sulavat, aseet puhuvat taas. Näin on esimerkiksi minua viisaampi Vzgljad-lehti ennustanut.

http://www.rosbalt.ru/ukraina/2015/01/05/1354973.html

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Linkin videopätkästä näet, kuinka Poroshenko ampuu rynnäkkökiväärillä.

http://www.gazeta.ru/politics/news/2015/01/06/n_68...

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Jouni,
Tuo vaikuttaa aika realistiselta ennusteet varsinkin, jos Jatsenjuk saa jatkaa pääministerinä.

Käyttäjän KaiBackman kuva
Kai Backman

Miten niitä sotia voisi käydä kahden nykyaikaisen valtion välillä sellaisilla aseilla, jotka jättävät kokonaisesta kaupungista muutamassa minuutissa jäljelle pelkkää tuhkaa? Sotia käytiin ennen markkinoiden valtaamiseksi varastamalla väkivalloin toisten ihmisyhteisöjen luonnonvarat ja muu omaisuus. Silloin kokonaisista ihmislaumoista tehtii sotilaita, joita sitten tapettiin laattamaisina massoina tuosta noin vain. Nykyään ihmisistä on tehty kuluttajia, sillä he tuottavat suuremman voiton kuin sodat konsanaan. Miten suomalaiset kaupungit selviytyisivät ohjusiskusta? Yksikertaisesti sanottuna eivät millään tavalla. Siksi ainoaksi vaihtoehdoksi jää rauhantila, joka on ainoa mahdollisuus jatkaa nykyisenkaltaista elämää hyvinvoinnin ja yltäkylläisyyden yhteiskunnassa. https://www.youtube.com/watch?v=F5zCzPzCiCE

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Kai,
Tätä samaa olen yrittänyt toistaa näissä kommenteissani. Täällä sodan lietsojat lähtevät siitä, että sota käydään rintamasotana kivääreillä, tykeillä, tankeilla helikopterien ja koneiden ehkä tukemina. Todennäköinen mahdollisuus on kuitenkin, että sota käydään ohjuksin ehkä ydinasein varustettuina. Juuri siksi rauha on aina mahdollisuus, jos ihmiskunta vähänkin säilyttää järkensä.

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki

Mikko,

Rauha on se ainoa järkevä vaihtoehto. Toivottavasti nimeämäsi henkilöt esittäisivät vetoomuksen sen puolesta.

Rintamasotana tuskin tullaan mitään sotaa enää käymään. Uskottavaa omaa puolustusta on silti syytä ylläpitää sisäistä turvallisuutta unohtamatta. Siihen meillä on ihan pätevää henkilökuntaa kunhan heille annetaan riittävät resurssit. Vapaaehtoisten nettitaistelijoiden mielipiteet ovat oma lukunsa ja ne voi jättää omaan arvoonsa.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #64

Jari,
Kuten huomaat, nämä nettitaistelijat ovat kuitenkin sitkeitä sissejä. Mario Cuomonkaan näkemyksille ei paljon anneta arvoa.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Suomalaiseksi ra(u)hanvetoomuksen allekirjoittajaksi ehdotan valtiosihteeri Olli-Pekka Heinosta, lähtöisin Porista, joka saa palkkaa enemmän kuin esimiehensä, pääministeri.

Hänen johtamansa valtioneuvoston kanslia on saanut vuodenvaihteessa kolminkertaistettua budjettinsa valmisteltaessa Valtiokonsernia. Tiettävästi konsernille kaavaillaan kaupallista nimeä "Yhdessä - kaksi kieltä, yksi mieli".

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Heikki,
Me olimme Heinosen kanssa kyllä samasta vaalipiiristä, mutta Heinonen asui Raumalla, ja kotoisin Eurajoelta.

Jaana Holappa

Nuo artikkelissa olevat henkilöt ovat lähes kaikki vieneet meidät tähän hulluuden tilaan. En itse uskoisi adressiin jos joku noista tyypeistä laittaisi sen alulle. On todella oltava naivi jos uskoo ESIM: Ahtisaareen "rauhan välittäjänä". Ensin hajota - ja sitten hallitse! NWO agendaa, sen tietää kaikki jotka vähänkin seuraa muuta kuin €liitin propaganda mediaa.
Meillähän on addressi (joka on vieläkin auki) täysin Suomen kansalisilta jo lähtenyt rajojen ulkopuolelle, Venäjälle, ja itse Putinille suoraan. Ai niin ettehän te voi tietää siitä koska länsi €liittimme valtamedia "erkkomedia" ei ole suostunut julkaisemaan sanallakaan siitä.

Vastine median ja päättäjien negatiiviseen Venäjä julkilausumiin adressi on saapunut perille, sinne minne se kuuluukin. Rauhan puolesta <3

Venäjällä iso uutistoimisto uutisoi aiheesta näin:

Suomalaiset keräsivät allekirjoitukset tukeakseen ystävyttään Venäjään.
18:52 03.12.2014 (Päivitetty: 21:11 03.12.2014)
MOSKOVA 3. joulukuuta - RIA Novosti.

Suomalaiset keräsivät allekirjoitukset tukeakseen ystävyttään Venäjään,
Suomalaiset aktivistit järjestivät adressin sosialisessa verkossa, jossa he tuomitsevat Suomen valtion sekä median venäjän-vastaisen aseman ja haluavat säilyttää suomen itsenäisyyden.
Adressi on suunattu Venäjän presidentille Vladimir Putinille ja sen julkaisuhetkellä adressi sisälsi yli 1700 allekirjoitusta. (nyt n.2000)

Saatekirjeessä aktivistit kertoivat omista motiveistään, korostaen, että eivät hyväksy suomen liittymistä natoon eikä ystävyys/kauppasuhteiden tuhoamisen sanktioiden avulla.
Me olemme monesti valittaneet valtion päättäjille meneilään olevasta vastakkain asettelusta Venäjää vastaan, Suomen mediassa sekä laittomasta yhteistyösopimuksesta nato:n kanssa.
Meidän nykyistä valtionjohtoa ei kiinnosta meidän mielipide, kertoivat aktiiviset kansalaiset.

Teksti valitus kuuluu seuraavasti:
(Adressin sisältö)

Vastoin Suomen valtamediassa esitettyjä valitettavan yksipuolisia ja negatiivisia poliittisten päättäjiemme julkilausimia, Meillä on tahto välittää teille Suomen kansalaisina sen yhteisen mielipiteen, jota maamme valtamediat ei halua tuoda esiin.
ME emme halua mitään konfliktia Venäjän kanssa.
ME emme halua sotilaallista liittoutumista NATO:n sotilasliittoon.
ME emme tue päättäjiemme negatiivisia ja diplomaattisesti ala-arvoisia Venäjän vastaisia lausuntoja.
ME emme tue poliittisten päättäjiemme häpeällistä käyttäytymistä Ukrainan kriisin aikana.
ME emme halua osallistua mihinkään sotatoimiin EU/NATO:n puolesta.
Olemme edelleen demokraattisten arvojen mukaan puolueeton ja liittoutumaton maa ja aiomme puolueettomana pysyä myös jatkossa.
ME emme koe Venäjää uhkana, kuten päättäjämme antavat vasten yleistä tahtoa ymmärtää.
ME koemme tärkeäksi ylläpitää Venäjän kanssa hyvät suhteet, niin poliittisesti kuin kauppasuhteissakin.
ME kunnioitamme keskenäistä naapuruussopimusta, vaikka päättäjämme juridisesti yrittävät mitätöidä sen vastoin Suomen kansan tahtoa.
ME puolueettomana Suomen kansana toivomme, että tämä viestimme tavoittaa Venäjän ylimmät päättäjät, sillä tämä viesti on aito tervehdys, aidolta Suomen itsenäiseltä kansalta itseltään.

Allekirjoittaneet: Suomen itsenäinen, ja puolueeton kansa

РИА Новости http://ria.ru/world/20141203/1036421353.html#ixzz3...

Tässä adressi joka on yhä auki ilman kaksinaamaisia "ahtisaareja". Me emme tarvitse mihinkään €liittiä ja sen rikollisia päättäjiämme, sitä minkä aivan itse voimme, ja olemme jo voineet tehdä :) ja taistelu tulee jatkumaan! Suomi on itsenäinen kansa, myös teoillaankin. Allekirjoita, ja ole samalla mukana taistelussa €uta ja sen rikollista €liittiä sekä sen propaganda valtamediaa vastaan! Rauhan puolesta kaikki likoon, enää ei mennäkään samalla historian kaavalla, täysin länsi €liitin omiin sotiin. Ei kiitos enää.

http://www.adressit.com/vastine_median_ja_paatajie...

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Jaana,
Hyvää ja selvää tekstiä. Helppo yhtyä lähes kaikkiin näkemyksiin.
Kyllä kuitenkin eliitin vaatimus siitä, ettei Suomi heidän mielestään kannata sotaa Eurooppaan, olisi vaikuttava ja tehokas keino hillitä median Venäjävastaisuutta ja sodan lietsontaa. Kyllä eliitin sana kuuluu, jos eliitti niin haluaa.
Ahtisaareen en minäkään usko adressin aloitteentekijänä. Ahtisaari on NATOn mies.

Jaana Holappa

En koskaan itse tule nöyrtymään enkä polvistumaan €liitin edessä, enkä kerjäämään mitään heiltä. Enkä usko "ihme parantumisiin", enkä pidä "sosiaali pornosta" mitä esim. Ei isänmaalainen kokoomus pitää rakkaiden veteraaniemme kustannuksella, eli käyttää vain hyväkseen valtamediansa avulla. Minulle tuo kaltainen "paavo lipponen" rauhan julistus olisi vain sitä: pelkkää sosiaali pornoa, vain €liitin tavoite johonkin, pyrkimys edes ns.katu-uskottavuuteen, teennäinen imagon muokkaus eli kansalisille vain lisää harhakuvia. Aikaa ja tilaisuuksia olisi heillä jokaisella ollut tehdä toisin -korjata virheensä, vaan eivät ole tehneet sitä tähän päiväänkään mennessä. He ovat jo sielunsa myyneet.
Lopetan sanoihin: En edelläänkään usko ihme parantumisiin, varsinkaan henkisellä tasolla. Uskon Suomen kansaan, ja sen voimaan nähdä todellinen totuus, sitä myötä myös kansan omaan harkintakykyyn ja tekoihin ilman länsi €u/usa/nato €liittiä.
Näin sen näen, ja koen.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Jaana,
Minä uskon edelleen yhteiskunnan merkittävien henkilöiden vaikutusmahdollisuuksiin varsinkin, kun he eivät enää ole aktiivipolitiikassa mukana. Eivät saksalaiset vaikuttajatkaan aivan turhaan vedonneet. Kansalaisten äänelle pitäisi antaa enemmän painoa, mutta kansalaisten ääni ei pääse esille. Siitä pitää valtamedia huolta.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Olisi mielenkiintoista tietää, kuka kirjoitti kuvernööri Mario Cuomon puheet.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Pekka Toivonen,
Mario Cuomo oli tunnetusti loistava puhuja. Ei loistavaksi puhujaksi tulla toisten kirjoittamilla puheilla.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Esimerkiksi Urho Kekkonen ja John F. Kennedy tunnetaan loistavina puhujina. Kummallakin oli useita puheitten kirjoittajia ja sanontojen ja iskulauseitten laatijoita.

USA:ssa kuvernööriä ympäröi suuri määrä avustajia ja neuvonantajia ja puheen kirjoittajia.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #94

Loistava puhuja ei tarvitse A4 nippua eteensä. Vain pieni muistilappu riittää.

On selvää, että poliittiset puhujat eivät tekstejään itse kirjoita.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #95

Ilkka Varsio,
Eivät kuivat puheiden kirjoittajat tee hyviä puhujia kenestäkään. Jos näin olisi, olisi esim. Olli Rehn hyvä puhuja, mutta kun hän on onneton puhuja kaikilla kielillä. Kyllä Mario Cuomo oli loistava puhuja. Ei hänen maineensa perustu puheenkirjoittajien erinomaisuuteen.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #94

PekkaToivonen,
Jotakin minäkin tiedän puheiden pitämisestä. Olin valitsemassa Kekkosta hänen viimeiselle kaudelleen v.1978. Loistava puhujia ja esiintyjiä olivat sekä Kekkonen että Kennedy. Iskulauseita eivät niinkään viljelleet, mutta puheissa oli sisältöä, jonka suunnan he määräsivät.

Keijo Räävi

Ronald Reagan oli myös loistava puhuja ja N-liiton romahdus lasketaan ainakin osittain hänen ansiokseen.

Toivottavasti Valkoisen talon seuraava isäntä laittaa asiat oikeaan järjestykseen kuten Reagan teki aikoinaan. Nyt tarvitaan vahvaa johtajuutta Venäjää vastaan.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Mikko Elo

Amerikkalaisia sotilaita koulutetaan Suomessa Rovaniemellä ! Käyvätkö ne sotaa ? Onko tämä törkeä provakaatio Venäjää vastaan ?

http://yle.fi/uutiset/amerikkalaiset_harjoitteleva...

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki

Kyse on ihan siitä, mitä tekstissä lukee eli kahdeksasta vaihto-oppilaasta. Meiltä on ollut vaihto-oppilaita Jenkeissä. Kyse ei edes ole varsinaisesta koulutuksesta, vaan enemmän benchmarkingista. Vai meinaako Varsio hyökätä isoonkin maahan kahdeksalla miehellä.

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki

Mikko,

En oikein ymmärrä sivuraidetta koskien rauhan ehtoja. EUn/Suomen osalta rauhan ehdot ovat tietenkin nykyiset rauhanehdot. Konfliktin levitessä voi olla toisin. Ne nyt ovat tähän asti olleet voittajan enemmän tai vähemmän sanelemat ehdot. Eli jos maailma ei ole kauheasti muuttunut, niin siinä sitten alistuu.

Mihinkään yhdinaseiden käyttöön en nyt kauheasti usko, mutta ehkä jotain saman tapaista kuin Japanin kaksi ydinpommia toisen maailmansodan aikoihin voi toki olla mahdollista. Kyllä joku suurvalta voi sellaiseen ryhtyä, jos joku pieni saa paljon vahinkoa aikaiseksi kuten Japani tuolloin. Tämä lienee myös sinun skenaario, kun kommentoit, että mahdollisesti ydinaseilla?

Terrorismi ja ebola ovat kyllä suurempia uhkia kuin edes rajoitettu ydinsota.

Toimituksen poiminnat