MikkoElo

Poroshenkon hallinnon epäsuosio kasvaa - kansa buuasi presidentille Kiovassa

Maidanin muistotapahtumaa vietettiin viikonvaihteessa Ukrainassa.  Päätapahtuma oli luonnollisesti Kiovan Maidanilla, jossa puhui presidentti Poroshenko.  Tapahtuma sai alusta alkaen erikoisen käänteen, kun yleisö alkoi buuata ja huutaa pilkkasanoja presidentille.  Pettymys sekoittui suruun.  Kansalaisten suuret odotukset uudelta hallinnolta ovat johtaneet lähinnä kaaokseen.

 

Maidanin todelliset tapahtumat edelleen selvittämättä

 

Ukrainan hallinnon virallisen selvityksen mukaan silloisen presidentin Janukovitshin miehet olisivat ampuneet yli 50 mielenosoittajaa Maidanilla 20.2.2014.  Tämä tieto on kiistetty monilta tahoilta ja on väitetty, että mielenosoittajien ampuminen oli valtaan pyrkivien provokaatio.  Mm. saksalainen televisioyhtiö ARD julkaisi 10 minuuttisen tutkimuksen 10.4.2014, jossa se osoittaa, että tarkka-ampujat olivat sijoittuneet hotelli Ukrainan 8. ja 9. kerrokseen eivätkä he olleet Janukovitshin miehiä.  Lopullista varmuutta siitä, kuka ampui ketäkin, ei ole olemassa.

 

"Nyt vallitsee täysi kaaos"

 

Mielenkiintoista kyllä Helsingin Sanomat julkaisi eilen (22.2.2015) haastattelun, jossa länsiukrainalaisen pikkukaupungin pormestari Iryna Verestsuk arvostelee Kiovan nykyhallintoa kovin sanoin:"Mitään vallan hajautusta ei ole toteutettu, mitään uudistuksia ei ole tehty", toteaa Verestsuk tiukkaan sävyyn.  

Helsingin Sanomat oli haastatellut Verestsukia vuosi sitten tammikuussa.  "Tarkoituksena ei ollut vaihtaa vain presidenttiä, vaan muuttaa koko järjestelmä demokraattiseksi, toimivaksi ja vähemmän korruptoituneeksi", hän sanoi tuolloin.

Verestsukin mukaan valta oli korruptoitunut, mutta valta kuitenkin.  Nyt vallitsee hänen mukaansa sen sijaan täysi kaaos.

 

Ukrainan kolme ongelmaa:korruptio, korruptio ja korruptio

 

Ukrainassa valta on vaihtunut 2000-luvulla moneen kertaan.  On ollut Justshenko, Timoshenko, Janukovitsh ja nyt Poroshenko.  Mikään ei kuitenkaan muutu, vaan korruptoitunut valta jatkaa vain eri miehityksellä.

Maan talous on romahtanut, sillä länsimaista apua ei ole lupauksista huolimatta juuri tullut, mutta sen sijaan Ukraina on menettänyt tärkeimmän kauppakumppaninsa Venäjän.

Uusien vallanpitäjien aloittama korruptionvastainen taistelu on edennyt viraston perustamiseen, mutta eliitin halusta vähentää korruptiota kansalaiset eivät ole vakuuttuneita.

 

EU ja USA satsanneet väärään hevoseen?

 

Suomenkin media on hehkuttanut Kiovan uuden hallinnon puolesta.  Totta on vain muka se, mitä Ukrainan korruptoitunut johto sanoo, ja Venäjä sen sijaan valehtelee lähes kaiken.  Venäläisiä lähteitä ei edes juuri lainata, tai jos lainataan, leimataan ne propagandaksi.  

Muös Suomen poliittinen johto on sitonut itsensä monin tavoin Ukrainan virallisen johdon tukemiseen lähinnä EU:n kautta.  Pakotteet ovat pääministeri Stubbin mukaan "välttämättömiä", vaikka Suomen oma talouskin kärsii.  Mm. elintarvikevienti vienti Venäjälle väheni 71%.  Antaahan Ukrainan kriisi kuitenkin Stubbille ja kumppaneille tilaisuuden paukutella henkseleitä NATOn puolesta, kun "Venäjän uhka on niin selvä".

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (257 kommenttia)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Poroshenkolla on erittäin vaikea toimintaympäristö työssään maan jouduttua naapurinsa aseellisen huomion kohteeksi. Ei käy kateeksi.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Lauri,
Onkohan Poshenkon uhri vai susi lampaan vaatteissa?

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Kukahan on susi ja missä muodossa?

Katselitkos Mikko Elo juuri päättyneen Dokumenttiprojektin:Venäläiset valtaajat? Hyytävää kuvakerrontaa ja asiaa!
Luulisi mainitun ohjelman herättäneeen Sinut ruususen unesta, ainakin pistänyt raottamaan hieman silmäluomea, itänaapurin suuntaan.

Ihmettelen kuinka suomalaiset yritykset investoivat yhtään euroa Venäjälle, jos johto katsoi tuon dokumentin.

Jaa, mutta sehän olikin YLE:n propagandaa!

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #232

Pertti Rampanen,
En ehtinyt katsella tuota propagandaa. Minulla on se käsitys, että suomalaiset yritysjohtajat tuntevat Venäjän riittävän hyvi eivätkä he kaipaa meidän neuvojamme.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #244

Se on valhekäsitys, että tuntevat nyky-Venäjän hyvin. Jos tuntisivat, eivät Venäjälle investoisi. Eivät euroakaan! Toisaalta yritysjohtajien ahneus on sitä luokkaa, että riskeistä ei välitetä hiukkaakaan kun optioita kerätään.

Kyllä on itänaapurin yhteiskunta todella järjettömässä jamassa. Oligarkit ja silovikit varastavat mafian, poliisin ja tuomareiden avustamana yksityisyrittäjien ja valtion omaisuuden ja rahat. Yksittäisellä ihmisellä ei ole minkäänlaista lainsuojaa umpikorruptoituneessa maassa. Tuomioistuinlaitos on pelkkä kulissi.

Et ilmeisesti uskalla katsoa Mikko Elo kyseistä dokumenttia, ettei aate laimene.
Vastaavia ohjelmia on näytetty TV:ssa itänaapurista useita viime aikoina. Ja eri tiedotusvälineet olleet kyseistä asiaa täynnään. Sinä et vaan usko!?

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Mikko Elo

Monenlaisia mielenosoituksia mahtuu jokaiseen päivään. Sinä tietysti haluat nähdä asiat valitsemallasi tavalla. Minulla on näiden blogiesi perusteella syntynyt ajatus, että Neuvostoliiton hajoaminen oli sinulle raskas isku ?

Moskovassa kymmenettuhannet ihmiset ovat protestoineet Venäjän tunkeutumista Ukrainaan. Arvion mukaan Moskovan keskustaan on kokoontunut arviolta 50 000 mielenosoittajaa.

Mielenosoittajat heiluttelivat Ukrainan lippuja ja vaativat presidentti Vladimir Putinia vetämään joukot pois.

Joissakin kylteissä Venäjän toimia verrattiin natsi-Saksan toimiin toisen maailmansodan alla, kun se vaati itselleen Tshekkoslovakian sudeettialueet.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Ilkka Varsio,
Ei minulle Neuvostoliiton hajoaminen ollut mikään raskas isku. Kommunismin lopettaminen oli iloinen asia kaikille demokraateille. Se taas, että Venäjä joutui alennustilaan, oli lähinnä juopon Jeltsinin syytä. Venäjä olisi ansainnut paremman presidentin kuin Jeltsin oli, mutta hän sopi hyvin maailmanheruuteen pyrkineelle USA:lle.

Kalevi Wahrman

Viikonlopun iso mielenosoitus oli kylläkin ns. Antimaidan.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Kalevi, juuri näin. Minäkin ihmettelin, mistä mielenosoituksesta Ilkka Varsio puhuu. Sehän oli Putinin puolesta, ei vastaan.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä Vastaus kommenttiin #14

Puhutte siitä maksettujen (300 ruplaa / mielenosoittaja) apinoiden kyltinheiluttelusta?

Noh ainakin sen verran on menty neukkulasta eteenpäin, että nyt maksetaan eikä pakoteta konepistoolilla uhaten...

Ukrainaa puolustetaan sydämmestä, Putinia vain lompakon takia.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #14

Mikko Elo

En minä sanonut, että se oli viime viikonlopun Moskovan antiMaidan mielenositus.

Kiihkossanne ja yksisilmäisyydessänne teidän koko ajatusmaailmanne hyväksyy ja näkee vain yhden vaihtoehdon.

Mainitsemani mielenositus oli viime vuoden maaliskussa kun Venäjä valtasi Krimin. Siinä mielenosituksessa oli kuvista päätellen muita kuin viheltelijöitä.

http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/valta...

No tähän teillä on vastaus, että se oli viime vuonna. Vanha juttu. Samalla teidän pitää tietää, että nämä mielenositukset ovat nyt tukahdetettu ja vastaavista joutuu maanpetturuudesta vankilaan 8 vuodeksi. Vapaassa demokratiassa voi niinkin tapahtua ?

Venäjällä on hiljainen vastavoima, joka nousee hiljaa kunnes aika on oikea.

Jarno Liedes

Ainut mitä google tarjosi oli pientä tiedotuspoikasta 2 pv sitten.

http://www.ksml.fi/uutiset/ulkomaat/moskovassa-mie...

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Ukrainalaiset saavat sentään vapaasti ilman vankilatuomion pelkoa arvostella hallitustaan. Venäjällä se ei vetele. Mitä tiukemmin Putin vallankäyttöönsä sitoutuu, sen huonommin Venäjällä ja venäläisillä menee. Aluevaltaukset eivät ole vaurastuttaneet Venäjää. Jossain vaiheessa Putinin harjoittama valloituspolitiikka käy taloudellisesti mahdottomaksi. Mitä enemmän aikaa valtauksiin käytetään, sitä surkeampi on lopputulos.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Viljo Heinonen,
Kyllä Sinä nyt puhut palturia. Onhan Venäjällä yritetty järjestää mielenosoituksia Putinia vastaan, mutta eivät ne onnistu, kun 90% venäläisistä tukee Putinia.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Eiväthän ne Putinin vastaiset mielenilmaukset oikein onnistu. Tässä muuan selitys:
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-14212889458...
"Tunnettu venäläinen oppositioaktivisti antoi radiohaastattelun – pidätettiin heti."

Elo ei taida vieläkään ymmärtää, miten arvokas asia sananvapaus on. Putin taas tietää sen hyvin. :D

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #43

Seppo Saari,
Kyllä Venäjällä saa osoittaa mieltään. Onhan siitä esimerkkejä vaikka kuinka paljon viime ajoistakin. Putinin todellinen kannatus on kuitenkin 90%, joten mielenosoitukset jäävät pieniksi.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Heinonen lupasi: "Ukrainalaiset saavat sentään vapaasti ilman vankilatuomion pelkoa arvostella hallitustaan. "

Väärin. Ukarainassa kaikenlaiszet natsiryhmittymät ja oligarkkien yksityisarmeijat pitävät huolta, että erimieliset eivät pääse kuin oman turvallisuutensa uhraamalla ääneen. Lisäksi parhaillaan esimerkiksi Ukrainalaiset kommunistit ovat vainojen kohteena myös hallinnon taholta.

Ukrainassa on perustettu erikoinen informaatioministeriö (vrt. Orwellin totuusministeriö) vahtimaan ukrainalaisten sanankäyttöä. Sen tehtäviin kuuluu m.m. kommunistisen ja epä-ukrainalaisen viestinnän kitkeminen.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Jorma,
En ole tähän ollut vakuuttunut Venäjän väitteestä, että Kiovassa valtaa pitävät nyt "fasistit". Ei taida väite olla kaukana totuudesta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #33

Trollit peesaavat toisiaan ... ;)

Jari Rauhala

Kyllähän mennyt vuosi on uutisoinneissa ollut maailmakuvaa muuttava, etenkin median uskottavuuden kannalta. Se vaikuttaa olevan enemmän yhden intressiryhmän mielipiteen vahvistamisen kanava.

Hämmästyttävä on se, että jopa uuteen eduskuntaan pyritään sillä, että analysoidaan vieraita valtioita pitkillä kirjoituksilla. Suomesta ei puhuta mitään muuta kuin "liitytään Natoon". Mutta ilmeisesti on ihmisiä, joille se on täällä ainoa ongelma. Tai sitten heidät on järjestetty ehdokkaaksi vain naton takia?

Mielenkiintoista tämä geopolitiikka ja sen vaikutukset tänne Suomeen asti.
Onko juuri niin, että Venäjän luopuminen petrodollarista on yksi syy koko tälle härdellille mitä nyt tapahtuu?

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Jari,
Kyllä olen minäkin miettinyt erityisesti Suomen median uskottavuutta. Olettaako media, että kaikki suomalaiset ovat aivottomia, joihin uppoaa minkälainen propaganda tahansa? Siinä he muuten erehtyvät pahasti.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Linkissä on kuva Maidan muistopäivän marssilta Kiovasta. Poroshenkon vieressä näyttää marssivan Saksan liittopresidentti Joachim Gauck.

http://society.lb.ua/life/2015/02/22/296401_marsh_...

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Jouni,
Mitä Gauckin mukanaolo mielestäsi osoittaa? Onko sillä merkitystä Poroshenkon kannatukselle?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Poroshenko valittiin viime kesänä ylivoimaisella ääntenenemmistöllä Ukrainan presidentiksi. Marssin huutelijoista olen nähnyt suomalaisilla palstoilla pari mainintaa, mutta kuvaa en vielä missään.

En usko, että Putin pysähtyy ennen kuin kansainvälinen vastarinta häntä vastaan kasvaa liian suureksi. Gauckin mukanaolo kertoo Saksan tuesta Ukrainalle ja on siksi hyvä asia. Gauck tietää omasta kokemuksesta, mitä venäläismiehitys voi pahimmillaan tarkoittaa.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #20

Jouni,
Gauck on lähinnä keulakuva. Merkel johtaa Saksan politiikkaa, ja hän yrittää luoda rauhaa Ukrainaan. Hyvä keskusteluyhteys myös Putiniin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #20

Snellman kirjoitti: "Gauckin mukanaolo kertoo Saksan tuesta Ukrainalle ja on siksi hyvä asia. "

Gauckin mukana olo osoittaa, että Saksa valtiona on sotkeutunut tukemaan sisällissodan yhtä osapuolta. Se vahvistaa jälleen kerran, että Saksa ja sen mukana EU ei ole rauhanvälittäjäksi riittävän riippumaton. Se ja sitä kautta mekin olemme puolemme valinneet. Se on valitettavaa koska silloin on menetetty aito mahdollisuus välittää uskottavasti aito rauha osapuolten välille.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #54

Aito rauha saadaan heti, kun Venäjä lopettaa sotatoimet Ukrainassa.

Kalevi Wahrman
Käyttäjän AskoGabrielTuurna kuva
Asko Tuurna

Uusi raportti Venäjältä paljastaa, että Putin oli suunnitellut ja määrännyt invaasion jo ennen kuin Ukrainen hallitus romahti. A Russian newspaper claims to have an official government strategy document outlining the invasion of Ukraine that was prepared weeks before the Ukrainian government collapsed last year.

http://www.mcclatchydc.com/2015/02/21/257386/russi...

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Asko Tuurna,
Valitettavaa Sinun kannaltasi on se, että olen oppinut lukemaan mediaa. Sinun kommenttisi kuuluu kategoriaan " propaganda".

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Tuurna lainasi: "A Russian newspaper claims: "A Russian newspaper claims ..."

Eihän tuo voio pitää paikkaansa. Venäläiset tiedotusvälineethän on kaikki tyystin Putinin ropakantaa. Mistä lie peikkotehtaasta tuokin.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Jorma,
Sieltäpä hyvinkin, jostakin lännen trollitehtaasta.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Suomen strategiasta vastuussa olevien mielestä kansallinen olemassolomme on aina perustunut oikein ajoitettuun takinkääntöön, joten moni ehdokas voi huokaista helpotuksesta lukiessaan Ukrainan separatistien aloittaneen raskaiden aseiden vetämisen etulinjasta samaan aikaan kun Italian hallitus käynnistelee sotilaallisteollisen yhteistyön elvyttämistä Moskovan kanssa.

Sitä ennen sinikeltaisia kravatteja käyttävät pakkokielikonsultit piti vaihtaa italialaisiin, jotka ynmmärtävät ihmisen identiteetin syntyvän ensisijassa vapaassa kanssakäymisessä omakielisten kanssa. Muuten ihminen menee rikki.

22.2. Gazeta.ru, konekäännös:

"Venäjä ja Italia aikovat jatkaa yhteistyötä sotilaallisten-teollisuus, kirjeenvaihtaja "Gazety.Ru"

Tämä lausuma ministeri kauppa- ja teollisuusministeri Venäjän Denis Manturov.

"Puhuimme johtaja puolustusministeriön Italiassa, hän on vastuussa sotateollisuuden," - sanoi Manturov.

Ministeri korosti, että Moskova ja Rooma - pitkäaikaisia yhteistyökumppaneita, jotka ovat kiinnostuneita jatkamaan yhteistyötä."

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Heikki,
Hieno kommentti. On niitä tervejärkisiä ihmisiä monissa EU-muissakin, joissa johtajat haluavat pitää huolta kansastakin. Suomessa pääministeri Stubb vain sanoo, että hallitus on epäonnistunut. Olisikohan pääministerillekin siinä osuutta?

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Italia on EU:n jäsen ja sen pitää noudattaa Venäjään samoja pakotteita kuin muidenkin EU -maiden. Jos uutinen sotilasyhteistyötä Venäjän kanssa pitää paikkansa, silloin Italia rikkoo päätöksiä, joita se on ollut EU:ssa tekemässä. Ei vaikuta uskottavalta. Varmaan kyseessä on trollaus, jota varten Venäjälle on perustettu oikein uutistoimisto tai useampiakin.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Mitäs Viljo Heinonen tietää "trollitehtaasta", joka näyttää olevan Uomen Ylen keksintö päätrollajana Jessikka Aro, joka ei ole edes täyttänyt omaa tehtäväksiantoaan. Hänenhän piti paljastaa suomalaiset trollit, mutta eipä ole tullut mitään siitäkään.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

En pidä uskottavana että italialaiset parituhatvuotisen läntisen ajattelun kehittäjän mutkikkaan historiansa unohtaen antautuisivat Barack Obaman juoksupojiksi yhtä nöyrinä kuin lapsenuskoiset suomalaiset.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Niin, EU:lle ja USAlle olisi puheista huolimatta kauhistus, jos Ukraina muuttuisi demokraattiseksi valtioksi, ja siksi niiden venäjänvastaisille tavoitteille on edullista pitää Ukrainassa yllä sellaista korruptiota, joka sataa tehokkaimmin lännen laariin.

En silti väitä, etteikö Venäjälläkin olisi samantapaisia suunnitelmia Ukrainan suhteen.

Mutta kumpi oli ensin, muna vai kana?

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Mark,
Hyvä kysymys, muna vai kana? Joka tapauksessa geopolitiikasta on kysymys, ja jotenkin m imusta tuntuu, että Ukraina on sittenkin lähempänä Venäjää kuin USA:ta, erityisesti taloudellisesti.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

MTV 3 ohjelmassa "studio 55" entinen vasemmistoliiton puh.joht. Claes Andersson ennusti Putinin joutuvan syrjään viimeistään puolentoista vuoden kuluessa. Tuohon näkemykseen on helppo yhtyä, oligarkkien omaisuuksien kuivumisen myötä Putinin asema heikkenee, olkoon kannatus kansan keskuudessa kuinka korkea tahansa.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Arto,
Claes Andrrsson on hieno ja sivistynyt mies. Opin tuntemaan hänet hyvin eduskunnassa. Ulkopolitiikka ei taida kuitenkaan olla hänen vahvin alansa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Yhdysvaltain senaattori John McCain häpeää maataan ja itseään, koska Ukrainan eteen ei ole tehty tarpeeksi (video). Miten on suomalaisten laita, onko Ukrainaa autettu riittävästi?

http://www.unian.net/politics/1047181-senator-ssha...

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Jouni,
Oletko Sinä sitä mieltä, että meidän pitäisi velkarahalla auttaa Ukrainan johtoa, joka tuli valtaan laittomalla vallankaappauksella, ei rehellisellä vaaleilla? Eipä taida kansa olla samaa mieltä kanssasi.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Ukrainassa on tällä hetkellä vaaleilla valittu parlamentti ja presidentti. Miksi koet tarvetta vääristellä tätä asiaa?

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #27

Petri Mäkelä,
Ensinnäkin Poroshenkon syrjäyttäminen tapahtui vallankaappauksella. Toiseksi läheskään koko Ukraina ei äänestänyt vaaleissa, vaikka Kiovan johto nyt haluaa säilyttää myös Itä-Ukrainan osana koko maata.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä Vastaus kommenttiin #29

Poroshenkon poistuman syy on irrelevantti.

Nykyisellä hallinnolla on kansan sen osan mandaatti, jonka äänestämistä kapinalliset tai Venäjän armeija eivät estäneet.

Kiistätkö tämän?

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #31

Petri Mäkelä,
Ei minulla ole tarvetta kiistää mitään. Totean vain sen, ettei nykyinen Kiovan hallinto edusta koko maata. Se on tosiasia. Myöskin hallinnon epäsuosio on kiistaton tosiasia,

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #34

Mikko Elo

Itsestäänselvyyksiä täällä latelet. Tiedän yhden maan maailmassa, jossa kansa on tyytyväinen hallintoonsa ja johtoonsa. Siellä äänestävät kaikki.

Kaikissa muissa maissa on oppositio ja tyytymättömiä kansalaisia.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #31

Petri Mäkelä,
Anteeksi. Tarkoitan tietysti Janukovitshia, joka syrjäytettiin vallankaappauksella.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #29

Mikko Elo. Milloin Poroshenko syrjäytettiin vallankaappauksella? Hänethän valittiin demokraattisilla vaaleilla Ukrainan presidentiksi.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #37

Seppo Saari,
Anteeksi nyt sananvalintani. Kysymys oli tietysti Janukovitshista.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #42

Sellaista sattuu, kun on oikein innoissaan "asian puolesta".
Putinkin pidättää harva se päivä ihmisiä ja venäläisoikeuden tuomioiden sananvalinnat lipsuvat.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #45

Seppo Saari,
Tuo nyt ei ollut kovin asiallinen kommentti.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #37

Saarella on mielenkiintoinen käsitys demokraattisista vaaleista. Vain osa ukrainalaisista pääsi äänestämään presidentin ja parlamanetin vaaleissa. Ehdokkaatkin oli rajattu väkivalloin. Nyt jälkikäteen vieläkin siivoillaan jälkiä kun muutama "sopimaton" pääsi livahtamaan edustajien joukkoon.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen Vastaus kommenttiin #29

Poroshenko on parhaillaan Ukrainan presidentti. Eikös se ollut Janukovist, joka joutui eroamaan ja pakoon Venäjälle Maidanin mielenosoitusten seurauksena. Eduskuntavaalit ja presidentin vaalit pidettiin Ukrainassa sen jälkeen.

Käyttäjän SauliAittola kuva
Sauli Aittola Vastaus kommenttiin #29

Eikös Poroshenko ole vielä presidenttinä, ei lähtenyt luikkimaan kuten Janus-jänis.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

"Ukrainan johtoa, joka tuli valtaan laittomalla vallankaappauksella, ei rehellisellä vaaleilla? "

Myönnät siis valehdelleesi tässä kohdassa? Nykyinen hallinto on nimittäin vapailla vaaleilla valittu ja demokraattinen.

Sinulla on kova into pyrkiä vääntämään asia näyttämään muulta kuin miltä se on.

Et varmaan vieläkään tunnusta edes sitä, että Venäjän armeija sotii Ukrainassa?

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Petri Mäkelä,
Missä ovat Siunun todisteesi, että Venäjän joukkoja on Ukrainassa. Sinä taidatkin olla ihmemies, kun kukaan muu ei ole vielä uskottavasti pysynyt todistamaan sitä.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Ainakin Krimillähän niitä laittomasti on, oliko muita typeriä kysymyksiä?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #56

Eikös siellä ensin ollut Sevastopolissa ihan sopimuksen mukaisesti joukkoja. Sen jälkeen siellä järjestettiin kansanäänestys Ukrainasta eroamisesta ja sen jälkeen erosivat ja anoivat Venäjän parlamentilta liittymistä johon suostuivat. Minusta kansainvälisten esimerkkien valossa homma meni jokseenkin säällisessä järjestyksessä.

Jos alamme tuota juristerisesti repostella niin sitten meidän lienee tasapuolisuuden nimissä avattava myös esimerkiksi Kosovon tapaus ja muutenkin Jugoslavian hajottaminen sekä moni muu tapaus.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä Vastaus kommenttiin #58

Väärin, Venäjän asevoimat miehittivät Krimin ja valtasivat mm. alueparlamentin ennen mitään itsenäisyyysjulistusta tai äänestystä. Eli mielestäsi sotilaallinen miehitys on säällistä?

Käyttäjän JariHollsten kuva
Jari Hollstén

Miksi Putin osallistui Ukraina neuvotteluihin ja lateli tulitauolle ehtoja vaikka ei näköjään ole kriisin osapuolikaan?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #168

"Miksi Putin osallistui Ukraina neuvotteluihin"

Muistaakseni Ukrainan hallitus kieltäytyi neuvottelemasta separatistien kanssa, ehkä Putin neuvottelee heidän puolestaan. Onhan siellä Merkelkin ollut neuvottelemassa.

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki

Mikko,

En nyt ihan ymmärrä, jos Punaisella ristillä on vaikeuksia saada apua perille ja Ukrainan armeijan sotilaat kertovat joutuvansa ostamaan varusteet itse (ihan suomalaisesta mediasta luettua), niin kuinka joku jaksaa puolustaa toimintaa vähän hankalalla toimintaympäristöllä yms.

Niin ja sitten nämä vertaukset Venäjään. Ei siellä ole kaikki asiat hyvin. Mutta ei Venäjällä ole meneillään mitään lännen demokratisointiprojektia, joten aika hölmöä verrata. Ennemmin tarvitsee kysyä, miten Afganistan, jossa on ollut vastaavanlainen projekti.

Se on hyvä, jos McCain on tunnustanut tosiasiat. En tiedä, mitä McCain on tarkalleen ottaen ehdottanut, mutta avun tarvitsisi suuntautua Ukrainan kansalle, joka saisi itse vapaasti päättää asioistaan. Itse näkisin, että kansainvälisillä järjestöillä kuten ETYJ, YK ja Punainen risti tulisi olla suuri merkitys. Annettaisiin apua niiden kautta sinne, minne se kuuluu eli suoraan Ukrainan kansalle Itä-Ukraina mukaanlukien. YKn rauhanturvaoperaatiokin voisi olla ihan paikallaan, vaikka Venäjä sitä vastustaakin, muttei mikään Natolta tilattu versio. Ihan perinteinen rauhanturvaoperaatio. Voi ihan yhtä hyvin olla ETYJn kautta. Se ilmeisesti sopi Venäjälle. Mutta mistä me löydetään ne puolueettomat rauhanturvaajat, kun vähän kaikki ovat tässä sopassa mukana. Oiskohan Kiina halukas lähettämään.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Jari,
Hyviä kysymyksiä. Vastaukset ovatkin vaikeampia. Nyt kuitenkin Minskin rauhanprosessi näyttäisi olevan raiteillaan. Vankeja vaihdetaan ja raskasta kalustoa on alettu vetää pois eturintamalta. Rauhanturvaajien pitäisi tulla sieltä, mistä osapuolet voivat sopia.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Ei Minskin sopimus ole lähelläkään raiteita. Parhaillaan Venäjä ryhmittää Itä-Ukrainaan joukkojaan ja niiden aseistusta. Nimellisesti se on vetäytymistä. Käytännössä meneillään on joukkojen uudelleen ryhmitys aikaisempaa rajumpaan hyökkäykseen. Siitä minulla ei ole tietoa, miten länsi aikoo tai yleensä pystyy varmistamaan hauraan rauhanprosessin jatkon. Putinilta voi odottaa vain vallanhimoa. Mitä pikemmin hänen rakennelmansa romahtaa sen parempi Venäjälle ja koko Euroopalle.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #51

Viljo,
Mistä trollitehtaasta kaikki Sinun tietosi ovat peräisin? Rauhanprosessi jatkuu huomenna Merkelin, Hollanden, Putinin ja Poroshenkon tapaamisella. Vankeja on jo vaihdettu ja raskaita aseita vedetty pois. Et ksi ole pettynyt, jos rauhanprosessi etenee?

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen Vastaus kommenttiin #82

Ei rahan aikaan saamiseen voi pettyä, vaan sodan jatkumiseen, mikä on todellinen uhka.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #82

Viimeisten tietojen mukaan Ukraina jättää raskaat aseet asemiin:

http://www.faz.net/aktuell/politik/ausland/ukraine...

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen Vastaus kommenttiin #106

Niin varmasti tekeekin. Se on pakkotilanne, kun Venäjä keskittää asearsenaalia ja miehistöä valtaamilleen alueille. Tästä syystä Venäjä ei suostu siihen, että Ukraina valvoisi myös itärajaansa

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki

Mikko,

Niin on menossa oikeaan suuntaan. Takkuillut se on, mutta suunta on oikea.

Tuo Kiina tuli vain mieleen, kun Kiina on aloittanut rauhanturvaajien lähettämisen ja on tässä kriisissä jokseenkin neutraali taho. Lisäksi sekä USA että Venäjä ovat hyvissä väleissä Kiinan kanssa kuin myös EU. Jos Kiina saataisiin tukemaan rauhaa tarvittaessa perinteisten rauhanturvaajien muodossa, niin kyllähän se vahvistaisi todella paljon rauhaan pääsemistä.

Oikea tie on tukea rauhanprosessia niin kuin Merkel on tehnyt eikä nyt pysähdellä ja päivitellä yksittääisiä tapahtumia. Merkel totesi ihan hyvin, että ne asiat tutkitaan sitten jälkikäteen.

Juu, en minä ole minkään maan presidentti, vaikka tulin joskus sellaiseksi tituleeratuksi. Se johtui valtionhallinnon johdon laiskasta osallistumisesta ulkosuhteisiin ja siitä, että Suomessa on paha tapa allekirjoitella sopimuksia aika alhaisella tasolla. Kv-puolella sen vuosi syntyy aika hassuja tilanteita, kun vastapuolella on korkea-arvoinen virkamies tai poliitikko ja Suomea edustaa maan matonen. Se voisi tuoda Suomen vientiin potkua, jos siitä päästäisiin ja ylimmän johdon ahterit liikkuisivat paremmin kuin ennen.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #52

Kiinalaiset tai intialaiset voisivat hyvinkin olla riittävän riippumattomia rauhanturvaajiksi Kiovan hallinnon ja donbassilaisten väliin.

Olen myös samaa mieltä, että Suomen ylimmän johdon ahterit voisivat liikkua vikkelämmin asiallisissa asioissa kuin ennen. Nythän he ovat enemmän pahanteossa.

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki Vastaus kommenttiin #55

Intiakin tosiaan kävisi.

Niin ja kansa voisi unohtaa vinkumisen matkamäärärahoista. Suunnileen saman se maksaa kuitenkin meni sinne pressa tai vaivainen taatelintallaaja. Ei se vastapuolen korkea-arvoinen, mihinkään rähjäiselle paikakunnalle johonki murjuun suostu tulemaan. Tietty se on tasa-arvoa, jos alemmatkin saa elellä leveästi, mutta tuloksen saavuttamisen kannalta se on vähän huonoa.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #65

Jari Vuorijoki

Jostakin syystä Ukrainaan kelpaavat vain sellaiset rauhanturvaajat jotka Venäjä hyväksyy.

USA ja EU eivät ole asettaneet mitään ehtoja.

Outoa, koska Venäjä ei ole osallinen Ukrainan kriisiin.

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki Vastaus kommenttiin #72

Ilkka Varsio,

Lähdin ajatuksesta, että ovat puolueettomia ja jotka kaikki osapuolet USA, Venäjä, EU, Ukraina ja kapinalliset voivat hyväksyä.

En ymmärrä ajatusmaailmaasi tässä enkä missään muussakaan asiassa. Eikä onnesi suurvaltojen johtajatkaan taida ymmärtää. USAlla tai EUlla tuskin on ongelmia hyväksyä esim. Kiinaa tai Intiaa tai mikä ikinä onkaan se puolueeton valtio.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #81

Johtuisikohan Venäjältä kysyminen siitä, että länsi on sen nimen omaan vaatimalla vaatinut donbassilaisten puhemieheksi eivätkä ole heitä itseään neuvottelupöytiin hyväksynyt?

Toisaalta USA ja EU eivät liene asettanut ehtoja koska on nimen omaan vaadittu EU:n joukkoja. Ainakin Poroshenko on niin tehnyt.

Epäilenpä, että donbassilaiset eikä heidän puhemiehekseen vaadittu Venäjä näe niitä riittävän riippumattomina.

Toivottavasti eri osapuolilla ei ole vastaansanomista Kiinan tai Intian kaltaisille riippumattomille. Ehkä jotkut eteläamerikkalaiset myös kelpaisivat, samaten kuin jotkut afrikkalaisetkin.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #81

Jari Vuorijoki

Rauhanturvaajajoukkojen mandaatti perustuu YK:n peruskirjaan. Rauhanturvaamisessa rauhanturvajoukko toimii YK:n alaisuudessa ja sen komentaja vastaa toimistaan YK:n pääsihteerille.

Nämä rauhanturvajoukot ja koostumus päätetään YK turvallisuusneuvostossa. Veto oikeutta käyttäen voidaan kaikki ehdotukset torjua.

Rauhanturvaamisesta ei päätetä keskinäisillä sopimisilla. Kai sinä sen ymmärrät.

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki Vastaus kommenttiin #98

Ilkka Varsio,

Voi kuinka sööttiä. YKn operaatiota minä ehdotinkin. Veto-oikeuden käyttäjinä tässä jutussa tulee lähinnä kyseeseen USA ja Venäjä, joten siihen ratkaisuun ei päästä, jos ei sovi kaikille.

Kiina nyt vain tuli ensimmäisenä mieleen sellaisista valtioista, jotka voisivat mennä läpi. Canada olisi ollut minun ykkössuosikki, mutta mahtaisiko mennä läpi niiden kartta-/suunnistuvitsailujen jälkeen.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #98

Varsio kirjoitti: "Rauhanturvaamisesta ei päätetä keskinäisillä sopimisilla. "

Rauhanturvaamisessa on nimen omaan oleellista, että sotiminen on lopetettu aselepoon t.m.s. ja rauhanturvaajat tulevat molempien aiemmin sotineiden luottamuksella ja suostumuksella rintamalinjojen väliin valvomaan ja tekemään se näkyväksi.

Vuorijoki ehdottelee Canadaa rauhanturvaajaksi. Vaikka se ei nyt kaikkein sotaisimpia paikkoja olekaan ja sitä pidetään sinä fiksumpana puolena Pohjois-Ameriikkaa niin siitä huolimatta he ovat NATO-maa ja kävivät erityisesti näyttämässä lippuaan Mustalla merellä tämän kriisin aikana. Tosin lähtivät kiireenvilkkaa pois kun venäläiset kävivät katselemassa vähän lähempää. Hakisin siis nykyisen kriisin kannalta riippumattomampia tahoja.

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki Vastaus kommenttiin #115

Ei kun olisin ehdottanut, jos ei olisi millään lailla osallistunut. Kiinakin taitaa kuitenkin olla huono. Tuli mieleen siltaprojekti Krimille ja Ukrainalta edellisen hallinnon aikana ostettu maapläntti. Ehkä se Intia olisi puolueettomin tai Japani taikka Bolivia... Se kai on YKn asia, mutta joku jolla ei ole osaa eikä arpaa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #52

Jos Kiinan kommunisteja kutsutaan miehittämään Eurooppaa, minä lupaan vaihtaa maanosaa.

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki Vastaus kommenttiin #97

Mistä lähtien YKn rauhanturvaoperaatiot ovat olleet miehittämistä?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #105

Ehkä Snellmannilla on rauhanturvaamisesta NATOn luoma vääristynyt käsitys, a´la Afganistan, Libya j.n.e.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Kun olen lukenut läpi tämän(kin) viestiketjun, minua yhä enemmän ihmetyttää länsimaisen median työmoraali ja ammattitaito. He eivät saa aikaan yhtään todenmukaista uutista Ukrainasta ja Venäjältä. Kaikki uutiset on jossain CIA:n kellareissa manipuloitu päälaelleen tyydyttämään yksinomaan USA:n tarpeita.
Ei ole enää olemassakaan vapaata ja riippumatonta länsimaista lehdistöä ja uutistoimintaa. Rauha heidän tomulleen.
Paikan auringossa on ottanut venäläinen media. Se on objektiivista ja luotettavaa tavaraa tuottava, ei kenenkään valvonnassa oleva taho. Jos venläinen media valvojansa Put.... tai siis vapaaehtoisesti kertoo, että Venäjä ei ole minkäänlainen osapuoli Ukrainan kriisissä, niin sehän ei silloin ole. Eihän?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Taitavat Hollande ja Merkelkin olla Putinin sumuttamia? Vain Poroshenkolla ja Ilta-Sanomilla sekä kavereillaan on oikea totuus hallussaan.

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki

Kirjoituksessahan viitattiin Helsingin Sanomiin, joka tietääkseni on suomalainen media. Iltapäivälehdet nyt on, mitä on.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #67

Ilta- ja Helsingin Sanomat on samaa konsernia ja niiden linjasta löytyy siten paljon yhteistä vaikka operatiivisella tasolla tyylit hieman poikkeavatkin. KOnserni kierrättää kuitenkin samoja sisältöjä niiden tyyliä stilisoiden. KOnserniin kuuluu lisäksi m.m. The Moscow Times.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #67

Jari,
Olin rehellisesti sanoen jopa hieman yllättynyt, että Hesari oli haastatellut Kiovan hallintoon kriittisesti suhtautuvaa ukrainalaista. Eipä ole näkynyt pitkään aikaan. Aletaanko Hesarissakin jo haistella uusia tuulia?

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki Vastaus kommenttiin #103

Mikko,

En tiedä. Luen edelleen mielummin Husista. Kait kaikenlainen uhoaminen kuuluu suomalaiseen kulttuuriin ja se vaikuttaa kaupallisten julkaisujen kuten Hesarinkin linjaan. Uudet tuulet tarkoittaa varmaan uhoamista toiseen suuntaan. Minä olen jäänyt sen ulkopuolelle enkä kaipaa lainkaan. Sorry nyt vain, mutta olen kulttuuritaustaltani suomenruotsalais-venäläinen niin kuin kasvattajanikin. Jälkimmäisen kultturin osalta sitä porukkaa, joka pakeni 1900-luvun alussa ja joka taatusti ampuu tarvittaessa innokkaasti idän suuntaan. Isoäitini veljistä kaksi kuoli Suomen itsenäisyyden puolesta.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Raimo.
Todisteita Venäjän osallisuudesta on haettu kissojen ja koirien kanssa. Ei ole vain löytynyt. Löytyisikö Raimolta muutakin kuin teräviä kannanottoja.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Minkälainen todiste olisi Mikolle kelvollinen, ettei sitä tuomittaisi pelkäksi propagandaksi?

Käyttäjän AskoGabrielTuurna kuva
Asko Tuurna

Kannattaa lukaista Atte Kalevan näkemys Ukrainan tapahtumista. Se luonnollisesti poikkeaa verraten paljon Mikko Elon ja Venäjän näkemyksistä:

http://attekaleva.puheenvuoro.uusisuomi.fi/187809-...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Tuurna mainostaa kokkuliehdokas Kalevan kirjoitelmaa. Kirjoittaja paljastaa kuplettinsa juonen toisessa kappaleessaan: " Nyt olisi korkea aika viedä aloitettu puolustusvoimauudistus päätökseen, myös turhan byrokratian karsimisen osalta, nostaa puolustusmäärärahat riittävälle tasolle ja ennen kaikkea, Suomen pitää viimeistään nyt liittyä Natoon." Siinä näyttäisi kiteytyvän Kalevan viesti, muu hänellä onkin tarkoitushakoisesti keräiltyä sieltä sun täältä eri peikkotehtaista.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Voisiko olla mahdollista, että Kaleva sotatieteilijänä olisi enemmän asioista ja taustoista perillä kuin Myyryläinen? Huolimatta siitä, että on kokoomuksen ehdokas.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #63

Kadettikoulun käyneen evp-kapteenin nimittäminen sotatieteilijäksi on hieman yliampuvaa. Kaleva lienee suuntautunut jonkin verran jihadismin tutkimukseen mutta ei edes omassa CV:ssään osoita mitään suorituksia aiheeseen liittyen vaikka mainitsee jopa nuoremman sammutinhuoltajuudenkin. Sen sijaan armeijan vakoilun ja analysoinnin peruskurssit ovat kuulemma suoritettu. Mitenköhän opit ovat menneet perille kun ihan julkisuudessa monestakin toisistaan riippumattomista lähteistä nähdyt ihan perustavaa laatua olevat seikat hän jutustaan puuttuvat.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #66

Sotatieteiden maisteriksi tuo itsensä tituleeraa. No, koska on kuitenkin kyvytön ja porvari, niin nimittäkäämme hänetkin CIA:n trolliksi.
Mitkä ovat Myyryläisen ansiot sotatieteen alalla?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #69

Laaksonen kirjoitti: "Sotatieteiden maisteriksi tuo itsensä tituleeraa."

Sotatieteen maistereita ovat nykyään kaikki koko kadettikoulun käyneet. Tosin koulu on nimetty raflaavasti Maanpuolustuskorkeakouluksi. Sen välitutkinnon suorittaminen johtaa sotatieden kandiksi ja määräaikaiseen virkaan luutnanttina. Jatkopinnot tarvitaan jotta pääsee vakivirkaan ja silloin saa kapteenin arvon. Kaleva on siis suorittanut tuon perustutkinnon ja saanut kapteenin arvon.

Laaksonen kirjoitti: "Mitkä ovat Myyryläisen ansiot sotatieteen alalla?"

Ansioista en tiedä. Varusmiespalvelu on suoritettu ja sotilasarvoni on vänrikki.

Tässä Kalevan jutussa ei kuitenkaan ole kyse sotatieteiteistä jotka kapteeneillakin ovat sodan käymisen operatiivistä tasoa. Ukrainan tapahtumissa on kuitenkin analysoitava kansainvälistä politiikkaa niin pitkien linjojen kuin päivänpolitiikankin tasolla, kriisien eskaloitumisen dynamiikkaa kuin Maailman talouttakin. Noissa suhteissa luulen olevani yhtä maallikko kuin Kalevakin. Tosin minulla iästäni johtuen on yleistä elämänkokemusta hieman pidemmältä ajalta. Laaksosen tiedoista ja kokemuksesta en tiedä.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #84

En minä sodasta ja sotastrategioista mitään ymmärrä, paitsi sen mitä olen Tuntemattomasta sotilaasta oppinut. (Mennäänpäs mokoman suon yli, että heilahtaa). Venäläisen sarvimiinan osaan purkaa seitsemän metrin aallokossa. Siis teoriassa.

Niinpä vähäisellä sotakokemuksellani kysynkin teiltä viisaammilta, miksi Venäjä asettaa ehtoja rauhanturvaajille Ukrainassa, jos se ei ole edes osapuolena kalabaliikissa?

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #89

Raimo.
Kai Venäjällä on tietty intressi siinä, mitä sen lähinaapuristossa tapahtuu. Merkel, Hollande ja Putin tekevät hyvää työtä ratkaistakseen Ukrainan kriisin. Kaikki vain eivät Suomessa ja eräissä muissakaan maissa halua näköjään kriisin ratkaisua. Sota Venäjää vastaan saattaisi heille olla kriisin ratkaisun avain.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #84

Jorma,
Raimo "Raato" Laaksonen on entinen työväen kirjapainon työntekijä, joka on kirjoitellut eri lehtiin lähinnä nimimerkillä "Raato". Tietellisistä ansioista minulla ei ole tietoa, mutta kiistämättä teräväsanainen kirjoittaja hän on.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #91

Ensimmäisessä sivulauseessa on jo paha asiavirhe. Se tietenkin asettaa kaiken muunkin sanoman kyseenalaiseksi.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #101

Raimo,
Kerro nyt, mikä se asiavirhe on. En tee virheitä tahallani.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #66

Jorma Myyryläinen

Atte Kaleva tekee parhaillaan väitöskirjaa Helsingin yliopistossa. Onhan siellä toki väitöskirjan tehnyt kohudosentti Johan Bäckman. Kustoksen toimi Markku Kivinen, joka joutui Bäckmanin väitöskirjaa hiukan selittelemään. Siinä mielesse olet oikeassa. Sieltä voi tulla mitä tahansa, jopa sinulle mieleisiä dosentteja.

Myyryläinen. Sinun kohdallasi olen usein miettinyt, että olet hallintovirkamies joka ei saa päiväänsä oikein kulumaan.

Minä olen eläkkeellä. Minulla on aikaa ennenkuin kynnöt alkavat.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #71

Varsio kirjoitti: "Myyryläinen. Sinun kohdallasi olen usein miettinyt, että olet hallintovirkamies joka ei saa päiväänsä oikein kulumaan."

Minulla työstäni johtuen mahdollisuus sovitella työtehtäviäni päivänmittaan hieman keskivertoduunaria vapaammin.

Varsio kirjoitti: "Minä olen eläkkeellä. Minulla on aikaa ennenkuin kynnöt alkavat."

Jos on eläkkeellä niin eikö pitäisi pysytellä eläkkeellä. Muuten on vaarassa, että menee "puurot ja vellit" sekaisin. Töntekohan pitäisi kuulua niille jotka eivät ole eläkkeellä?

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #79

Jorma Myyryläinen

Suomessa elääkkeelle siirtymisen jälkeen voi jatkaa elinkeinonharjoittajana sen vaikuttamatta eläketuloihin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #92

Varsio: "Suomessa elääkkeelle siirtymisen jälkeen voi jatkaa elinkeinonharjoittajana sen vaikuttamatta eläketuloihin"

Niin me olemme eriarvoisessa asemassa. Mutta tämä aihe lähtisi hieman eri suuntaan Ukrainasta joten olkoon tällä kertaa.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #71

Ilkka Varsio,
Minä ole koulutukseltani filosofian lisensiaatti, mutta en tituleeraa itseäni tutkijaksi, vaikka väitöskirjakin oli tekeillä, kun minut valittiin eduskuntaan v.1979.

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki Vastaus kommenttiin #66

Kyllä Atte Kaleva ihan varteenotettava tutkija on, mutta vaalimainosen ja Kalevan artikelin välillä taitaa olla vähän ristiriitaa:

"Tällöin al-Suri esitti kritiikkiä al-Qaidan kiinteiden leirien ja tukikohtien verkostoa kohtaan. Hänen mukaansa aikakaudella, jolloin Yhdysvaltain asedominanssi oli jo niin selvää, ei mikään sitä vastustava taho voinut sitoutua yksittäisiin kohteisiin ja asettaa toimintansa näin
vaikutukselle alttiiksi. Hän lisäksi kyseenalaisti voimakkaasti bin Ladenin
paikallaan pysyvän linnoittautumismentaliteetin ja sen aiheuttaman sidonnaisuuden yhteen alueeseen. Tällaisen ajattelun vastapainoksi hän kehitti useita toimintamalleja kumouksellisille joukoille, jotka eivät saaneet sitoutua sen enempää toisiinsa kuin mihinkään alueeseen tai tukikohtaan. Hänen omien sanojensa mukaan rakenteellista mallia voi kuvata arabiankielisellä lausahduksella nizam la tanzim – systeemi, ei organisaatio."

Terrorismitutkija Kaleva taitaa sanoa, että järkyttävän suuri sotilaallinen voima johtaa siihen, että vastavoima kehittää uusia toimintamalleja. Kokoomuksen ehdokas Kaleva ilmeisesti on erimieltä, kun järeä aseistautuminen ei ilmeisesti hänen mukaansa johda toimintamallien muuttumiseen. Kirja taitaa jatkua niin, että muuttuvat vaikeammmin hallittavaan suuntaan.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #73

Jari,
Kyllä Atte Kalevan ylipitkät jaatitukset ainakin minä näen lähinnä vaaleja varten kirjoitettuja, mutta ovat tosiaan liian pitkiä tehotakseen lukijoihin.

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki Vastaus kommenttiin #78

Mikko,

Ne ovat ylipitkiä. Minua ärsyttää muutkin tutkijat, jotka esittävät poliittisia mielipiteitä käyttäen tutkijan statusta selkänojanaan. Atte nyt siinä sarjassa tekee sitä vähiten ylipitkillä kirjoituksillaan. Samoin kuin kaikki julkkisehdokaat. Jälkimmäiset ehkä vähemmän, mutta kuitenkin.

Jos joku ihan haluaa lukea vielä pidempää, niin sitaatti on tästä teoksesta:

Vihatkoot kunhan pelkäävät : näkökulmia terrorismiin ilmiönä
Strategian laitos; Paronen, Antti; Teirilä, Olli (2014)

https://www.doria.fi/bitstream/handle/10024/100080...

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #63

Raimo,
Ei Natojäsenyys ole tiedon, vaan järjen asia. Miksi muuttaa Suomen tilannetta. Mitä tekemistä esim. Ukrainalla ja Suomen Nato-jäsenyydellä on? Ovatko mielestäsi Stubb ja Haglund "viisaita", kun he suosittavat Suomelle Natojäsenyyttä? Entä Kokoomuksen ehdokkaat, kun he yli 90 prosenttisesti tukevat jäsenyyttä, demarit taas tietämättömiä, kun vain 5,5% heistä kannattaa Natojäsenyyttä?

Käyttäjän RistoMononen kuva
Risto Mononen Vastaus kommenttiin #100

Atte Kaleva: "Erityisesti Suomessa kannattaa muistaa Ukrainan historia ja panna merkille se, miten mittaviin ja verisiin toimiin Vladimir Putin on valmis ryhtymään naapurimaassaan valtapyrkimyksiensä täyttämiseksi."

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Asko Tuurna,
Kalevan kirjoitus oli nitinöitä, etten jaksanut sitä kunnolla tutkailla. Realismia siinä ei paljon näkynyt, mutta Natointoa ja nuoren kapteenin pyrkyryttä eduskuntaan sitäkin enemmän.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Olin Ukrainassa parikymmentä vuotta sitten kuukauden, ja opin tuntemaan ukrainalaisia, jotka ovat mukavia, sydämellisiä ihmisiä. Sääliksi käy. Ukrainasta on tullut suurvaltojen politiittisten intressien solmupaikka, ja maata hajotetaan tohjoksi...ja se korruptio edelleen voi hyvin.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Kaija,
Minäkin olen käynyt Ukrainassa muutaman kerran, tosin Euroopan neuvoston edustajana ja vaalitarkkailijana. Korruptio tosiaan voi hyvin silloin ja edelleen.

Käyttäjän ErkkiKelloniemi kuva
Erkki Kelloniemi

Odotin mediamme kertaavan Maidanin muistopäivänä tapahtumien kulkua ja mm niitä kysymyksiä, joihin ei ole riippumattoman lähteen tutkimustietoa eikä vastauksia. Tarkk'ampujien taustat on selvittämättä edelleenkin. Onhan siellä on 500 Etyjin tarkkailijaakin, joten ei luulisi olevan ylitsepääsemätöntä estettä toimittaa sinne 10 hengen tutkimusryhmää kaivamaan totuus tapahtumista Maidanilla. Aineistoahan riittää:

http://kimmosainio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/162361...

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Erkki,
Kyllä mediamme on ainakin toistaiseksi "lännen" puolella, eli Kiovan korruptoituneen hallinnon puolella. Jos rauhanprosessi etenee, kuten toivomme, voi olla, että mediakin kääntää takkinsa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Mikko Elo, voiko Kiovan nykyinen hallinto olla korruptoituneempi kuin edeltäjänsä?

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #90

Kai Niemeläinen,
Ei minulla ole niin tarkkoja tietoja, että voisin vertailla eri presidenttien korruptoituneisuutta, mutta eri selvitysten perustella voi päätellä, että korruptio on istunut syvällä Ukrainassa ja istuu edelleen. Siksi, jos esim. IMF antaa lupaamansa 40 miljardia dollaria, valvonnan pitää olla todella tarkkaa, etteivät rahat häivy pelkästään eliitin taskuihin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #95

Nähtävissä ei ole merkkejä korruption vähenemisestä joten pitkä linja Kravtsukista ja Kutzmasta lähtien Jutshenkon, Timosenkon ja Janukovitsin kautta Porosenkoon ja Jatsenjukiin. Joten eiköhän korruption määrä ole säilynyt "hyvällä kansainvälisellä tasolla".

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Lueskelin tuossa viime kevään blogeja. Siellä tämä Myyryläinen väitti, että vihreät miehet mitään Venäläisiä sotilaita olleet? No se venäjän systemaattinen valhe selvisi jo.

Yritetään vielä sekoittaa tapahtumien järjestystä. Kyllä miehitys tapahtui ennen sitä ns kansanäänestystä.

Eiköhän tämäkin tästä selviä. Jokainen terve järkinen ymmärtää, ettei kapinallisjoukkio pysty järjestämään tällaista asevoimaa itselleen ja ampumaan taivaalle autokolonnittain räjähteitä.

Jostain on se ilmatorjuntakalustokin tullut mikä estää Ukrainan ilmavoimia lentämästä. No

Täytyy olla tyhmä tai valehtelija. Elokin on niin innokas väittämään milloin ketäkin valehtelijaksi. Taitaa kapsahtaa kintuille. Venäjän asialla oleminen menee jo syntyjään. Olithan estämässä euroopan neuvostossa kommnismin rikosten tuomitsemisemista. Sitä täytyy lukea, että neuvostoliiton rikosten.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Jp Lehto kirjoitti: " Siellä tämä Myyryläinen väitti, että vihreät miehet mitään Venäläisiä sotilaita olleet?"

Jospa Jp Lehto tarkistaisi kyseisen ajankohdan yleisen luotettavan tietämyksen, kirjoitusteni kontekstin ja asiallisen sisällön sekä sen jälkeen osoittaisi mikä meni pieleen. (huom: itselläni on tarkasti tallessa jokainen kirjoittamani viesti tarkistusta varten)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #111

Lehto esitti väiteen joten todistustaakka lienee hänellä, vai kuinka?

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Jp Lehdon kirjoituksista näkee, ettei hänellä ole tietoja sivistyksestä puhumattakaan. Voisi hyvin tutustua Euroopan neuvoston asiakirjoihin, niin tietäisi, mitä kirjoittaisi.
Kommunismin tuomitseminen ei edes ollut agendalla, vaan puhuttiin fasistien ja natsien tekojen tuomitsemisesta. Ruotsalainen äärioikeistolainen Göran Lindblad toi mukaan esityksen myös kommunistien tekojen tuomitsemisesta. Euroopan historiaa ajatellen olisi hyvä ajatella, mitä Euroopassa olisi tapahtunut, jos ei Neuvostarmeija yhdessä liittoutuneiden kanssa olisi pysäyttänyt Natsi-Saksan etenemistä. Juuri äskettäin Euroopan johtajat viettivät Auschwitzin keskitysleirin vapauttamisen 70 v.juhlaa. Neuvostoarmeija vapautti keskitysleirin. Sekö olisi pitänyt tuomita?

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

”Euroopan Neuvoston Jäsenmaiden parlamentaarikoista koostuva yleiskokous (PACE) päätti 25.01.2006 äänin 99 puolesta, 42 vastaan, 12 tyhjää, tuomita totalitarististen kommunistivaltioiden tekemät ihmisoikeusrikokset. Päätös rinnastaa toisiinsa kahden totalitarismin, natsismin ja kommunismin rikokset.

Päätöstä vastustivat voimakkaasti mm. Venäjän, Ranskan ja Kreikan kommunistiset puolueet sekä Suomen sosialidemokraatit Mikko Elo ja Sinikka Hurskainen. Sosiaalidemokraattien EN-ryhmästä noin puolet äänesti päätöksen puolesta. Kokoomuksen ja keskustan ryhmät olivat päätöksen takana.”

(Pro Karelia)
http://prokarelia.net/fi/?x=artikkeli&article_id=8...

Siis kyse oli ihmisoikeusrikkomuksista, eikä misstään keskitysleirivapautuksista. Yhtä lailla natsien kuin kommunistienkin.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #132
Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #132

Raimo.
Voihan sitä yrittää kaikkia väännellä. "Pro Karelia" ei vain ole kaikkein luotettavin lähde suhteessa Venäjään. Sosiaalidemokraattisessa ryhmästä tosiaan puolet äänesti samoin kuin Hurskainen ja minä. Kaikella ystävyydellä Raimo, luulen kuitenkin tietämäni parhaiten, mistä äänestyksessä oli kysymys.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Ei vaan heidän ja neuvostoliiton tekemät miljoonien ihmisten kuolemaan johtaneet teot.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Prersidentti ja Nobelin rauhanpalkinnon voittaja Martti Ahtisaari kuvasi Ukrainan tilannetta ja Venäjän osallisuutta siihen varsin osuvasti tannoisessa TV-haastattelussaan.

Kannatta katsoa vanhan valtiomiehen mietteitä asian suhteen.

http://areena.yle.fi/tv/2449062

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki

Niin teki ja Ahtisaaren haastattelu oli hyvä, mutten kyllä muista Ahtisaaren sanoneen oikeastaan juuri mitään Ukrainan nykyisestä hallinnosta/presidentistä ym. mistä täällä jänkätään.

Itse tulitaukosopimusta Ahtisaari kommentoi erittäin asiantuntevasti ja kertoi, mitä siitä puuttuu, jotta pysyvä rauha saavuteittaisiin, mutta piti tulitaukoakin hyvänä.

Minskin sopimus toki etenee, mutta takkuillen. Paljon siellä on tekemistä senkin jälkeen ja rauhanponnistelut vaativat tukea kaikilta osapuolilta, jotta sinne rauha joskus saataisiin.

Jos nyt ajattelee, että tässä on vuosi vierähtänyt eikä SPRn lähetykset kovin hyvin vaikuta menevän perille yms. Eikä rahaakaan ole aina Ukrainalle annettu, kun sovittuja uudistuksia ei ole tehty, niin kyllä siellä on riittämiin korjaamattomia Ukrainan sisäisiä ongelmia.

Mikä se sinun alussa mainitsemasi vaikea toimintaympäristö on? Toki siellä on haastetta korruption kitkemiseen, sisällissota käynnissä ja talous kuralla jne. Enkä nyt odottanutkaan vuodessa minkään niin kauheasti muuttuvan. Yhtäältä tuo on ongelmia vähättelevä ja toisaalta saamattomuutta hyväksyvä ilmaisu.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

"Yhtäältä tuo on ongelmia vähättelevä ja toisaalta saamattomuutta hyväksyvä ilmaisu."

Eiköhän Ukrainan hallinnolla liene haastetta kerrakseen maan epätoivoisen tilanteen myötä. Todennäköisesti Venäjän aggressio Ukrainaa kohtaa tulee vain yltymään kevään aikana, sillä tästä ainakin viikonloppuna järjestetty Moskovan antimaidan antoi jo viitteitä.

Länsi ei Ukrainaa tule pelastamaan ja sen varmasti myös VP tietänee varsin hyvin.

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki Vastaus kommenttiin #166

Jos ei länsi lähde Ukrainaa pelastamaan ja tue ukrainalaisia siis ihan tavallisia ukrainalaisia, niin ei varmaan tule tilanne Ukrainassa rauhoittumaan. Eriarvoisuus luo pohjaa paitsi terrorismille myös sisällisodalle ja levottomuuksille. Siinä ei paljoa edes tarvitse sohaista, niin johan leimahtaa.

Jos me autetaan hätää kärsiviä Ukrainassa, niin yhdellä anti-Maidanilla ei ole yhtään mitään merkitystä. Sen kun pitää, vaikka kymmenen. Huudettiinhan Suomestakin takaisin, että tule sinä hakemaan leipäs päälle voita.

Jos me nyt jätetään Ukraina tuohon tilaan, missä se on, niin siinä meillä on uutta pohjaa uudelle ISIS-järjestölle.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Lauri Kiiski,
Martti Ahtisaari on NATOn kannattaja ja "lännen" mies. Itse olin vetämässä täällä Satakunnassa Ahtisaaren tukiryhmää v.1993, jolloin Ahtisaari kilpaili SOS.dem.puolueen presidenttiehdokkuudesta ja voittikin Kalevi Sorsan. Myöhemmin olen kyllä pettynyt tapaan, jolla hän on ottanut etäisyyttä SOS.dem.puolueeseen mm. Natokusymyksessä. Jotenkin hänessä heijastuu katkeruus, kun hän ei päässyt ehdokkaaksi v. 2000.

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki

Mikko,

Länsimielisyyden Ahtissaari kyllä toi ohjelmassa esille eikä sillä nyt ole vaikutusta siihen, mistä vielä tulisi sopia.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #142

Onko "länsimielisyydessä" sitten jotain rikollista tai muuten tuomittavaa? Entä itämielisyydessä?

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #143

Raimo,
Ei länsimielisyydessä ole mitään erityisen tuomittavaa, mutta kannattaa kyllä muistaa, minkälainen naapurusto meillä on. Kaikkien kanssa kannattaisi yrittää elää sovussa.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #150

Eihän me olla haastettu riitaa kenenkään kanssa. Meidän suvereeniuttamme kyllä on loukkailtu vähän väliä.

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki Vastaus kommenttiin #151

Raato,

Käy ihan piruuttasi lukemassa Venäjän sotilasstrategia, joka pohjaa siihen, että hyödynnetään naapurin sisäisiä ristiriitoja.

Mitä on rikottu. Tarkoitatko noita ilmatilanloukkauksia? Niihin tietenkin reagoidaan eikä meille niistä aiheudu vaaraa, kun meillä on erilainen tutkajärjestelmä kuin muualla. Tuskin nyt sotaa sentään kannattaa niiden takia julistaaa.

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki Vastaus kommenttiin #143

Raato,

Kun ne törmäävät tulee sota.

Niin kauan kuin kumpainenkin pysyy tontillaan, niin ei. Suomi on hyvä maa ihan sellaisenaan joskin ollaan menty mielestäni väärään suuntaan ja eriarvoisuus on lisääntynyt, muttei mitään sellaista ole tapahtunut, etteikö sitä voisi korjata. Myös muut Pohjoismaat ovat ihan ok.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #154

Norjalaiset taitavat sitten olla idiootteja, kun Natoon ovat hurahtaneet?

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki Vastaus kommenttiin #155

Ei norjalaiset ole Natoon hurahtaneita. Norjalaiset kokevat Naton riittämättömäksi. Jäseniä kylläkin ja mukava paikka asua. Olen siellä asunutkin.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kuuluuko Liisa Jaakonsaari sosdemeihin, mielestäni yksi kovimpia Naton kannattajia, mutta seinäthän on leveällä ja katto korkealla ja sivistynyt Elokin kuuluu valtiopäiväneuvoksena puolueen näkyvään kaartiin.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Näitä löytyy vaikka kuinka. Jormalla oli kova tarve todistella, että paikallisesti perustettuja itsepuolustusjoukkoja miehittäjät olivat. Vaikka kalusto oli erikoisjoukkojen prikaatin uusinta uutta. Nyt on jo jaettu kunniamerkit Krimin miehitykseen osallistuneille.

Jorma Myyryläisen kommentteja.
19.3

Saksi kirjoitti: "Joten Putin toimi rikollisesti lähtiessään miehittämään Ukrainaa."

Putin eikä Venäjä miehitä Ukrainaa. Sillä on valtiosopimuksen mukaisesti joukkoja Sevastopolissa

19.3
Meneekö Saksilta sekaisin Venäjän armeija ja paikalliset itsepuolustus- tai kodinturvajoukkojen nimellä kulkevat pyssyjoukot?
14.4
Tossavainen kirjoitti: "VENÄJÄ ei aluksi "tunnistanut" Krimin "vihreitä miehiä". Myöhemmin HÄN kiitteli vuolaasti heidän, siis Venäjän erikoiskoulutettujen ammattisotilaisen toimintaa." (korostus yllekirjoittaneen)
24.3
Mannola kirjoitti: "..valloittavat tämän maan armeijan tukikohtia, vaikka mitään sotaa ei ole vielä julistettukaan?"

Onko uskottavasti todistettu, että tukikohtien valloittajat, ennen Krimin Venäjään liittämisen lainvoimaisuutta, valloittajat olivat Venäjän armeijan joukkoja eikä paikallisia, suurelta osin kasakoista koostuvia kodinturva- tai itsesuojelu- t.m.s. joukkioita?
Siis jos venäläiset kiittelevät niin kiitoksenkohteet muuttuvat venäläisiksi? Jopa erikoiskoulutetuiksi ammattisotilaiksi? Kukahan valehtelee?

P.s. Tossavainen käyttää persoonapronominia Venäjästä. Mitähän tästä olisi rivien välistä luettava?
14.4
Tossavainen kirjoittaa "vihreistä miehistä". Niitäkö ei muka olisi Ukrainassa omastakin takaa? Siellä asustaa m.m. kasakoita jotka tykkäväät esiintyä erilaisissa sotilasasuissa. Samaten Ukrainan armeijasta on siirtynyt väkeä pois vallankaappaajien puolelta. Samaten koko Bergut taitaa olla heidän puolellaan. Heistä riittää "vihreitä miehiä" nähtäväksi varmaan ihan riittämiin, ihan ilman deliriumiakin.
27.2
Tyry kirjoitti: "Tosiasia on, että Ukrainaan on hyökätty, eivätkä ne ole Ukrainalaisia. Ei edes etnisiä Ukrainalaisia. Kyllä ne ovat Putinin venäläisiä."

Mistä Tyry tietää heidän olevan venäläisiä Putinin lähettämiä ja sodassa?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Lehto on kaivanut joukon viime keväisiä kommenttejani. Niin, tuolloin esittämini kysymykset lienevät edelleenkin ihan relevantteja. Niihin ei silloin tullut vastauksia eikä niitä näytä olevan vieläkään vastauksia.

Krim ja itäinen Ukraina on ollut jo pitkään kasakoiden asuma-aluetta. Niin rauhallista aikaa ei olekaan, etteikö sikäläiset raavaaksi itsensä kokevat miehet mielellään esiintyisi sotilasasuissa, nykyään n.s. "kurkkusalaateissa".

Toisaalta Lehdon ensimmäiseksi kopioima kommenttini liittyy Sevastopolin tuolloin Venäjälle vuokrattuun laivastotukikohtaan ja siellä olleisiin joukkoihin. Tuon kommentin kirjoittamisen aikoihin Venäjällä ei ollut siellä likimainkaan sopimuksen sallimaa määrää joukkoja.

Joten missä on Lehdon pihvi?

Antti Jokela

Kyse on kai siitä, olivatko "pienet vihreät miehet" venäläisiä sotilaita vai paikallisia ukrainalaisia. Jorma Myyryläinen näyttää epäilleen venäläissotilaiden läsnäoloa Ukrainan hallintorakennusten ja varuskuntien edustalla, ja kumma kyllä epäilee yhä, vaikka Putin on vahvistanut asian. Putin tosin itsekin epäilee, ettei ole tuonut asiaa esille kyllin äänekkäästi:

Putin:
I have already spoken about this publicly on several occasions, perhaps not loud enough. --- Of course, the Russian servicemen did back the Crimean self-defence forces. They acted in a civil but a decisive and professional manner, as I’ve already said.

Irina Khakamada:
I would like to congratulate you on honestly acknowledging that the “green men” were Russian military who protected the Russians in a peaceful manner. It is very important to state such things in public so that there is no speculation.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #251

Ehkä Jokelan kannattaisi tarkistaa missä yhteydessä ja tilanteessa tuo on sanottu. Lisäksi kannattaisi ottaa huomioon ajankohta ja tehtävä jota nuo Putinin mainitsemat miehet olivat suorittamassa. Koko Putininin kommentti:

"I have already spoken about this publicly on several occasions, perhaps not loud enough. However, in my conversations with my foreign colleagues I did not hide the fact that our goal was to ensure proper conditions for the people of Crimea to be able to freely express their will. And so we had to take the necessary measures in order to prevent the situation in Crimea unfolding the way it is now unfolding in southeastern Ukraine. We didn’t want any tanks, any nationalist combat units or people with extreme views armed with automatic weapons. Of course, the Russian servicemen did back the Crimean self-defence forces. They acted in a civil but a decisive and professional manner, as I’ve already said.

It was impossible to hold an open, honest, and dignified referendum and help people express their opinion in any other way. Still, bear in mind that there were more than 20,000 well-armed soldiers stationed in Crimea. In addition, there were 38 S-300 missile launchers, weapons depots and rounds of ammunition. It was imperative to prevent even the possibility of someone using these weapons against civilians."

Tilanne oli Krimin kansanäänestyksen turvaaminen, ei valloitus tai miehitys. Nuo joukot olivat niitä, jotka olivat saapuneet Krimille sopimuksen mukaisesti mutta totta: tiukasti sopimuksen mukaan he eivät olisi saaneet auttaa paikallisia. Siinä suhteessa tuo toimi kai vertautuu ns. "humanitaariseen interventioon". Vai olisiko venäläisten pitänyt katsella vierestä kun Kiovan hallinnon joukot y.m. Azovin pataljoojat olisivat alkaneet ammuskella äänestyspaikoilla?

Toisaalta kattaako tuo kaikki Krimillä olleet "vihreät miehet"? Onko mahdollista, että venäläisten äänestystä turvanneiden lisäksi alueella olisi muitakin "vihreitä miehiä"? Minkä värisiä univormuja muut joukot, esim. Ukrainan armeijan joukot, käyttivät?

Antti Jokela Vastaus kommenttiin #253

Hohhoijaa. Putin sanoo, että "pienet vihreät miehet" olivat venäläissotilaita. Voidaanko siis sopia, että se on fakta? Useimmille tämä oli selvää alusta pitäen, joten vetoaminen "yhteyteen ja tilanteeseen" osoittaa vain, ettet osannut vetää tapahtumista oikeita johtopäätöksiä.

On hyvä, että "tiedät" Putinin tarkoitusperät. Kukaan muu niitä ei tunnu tietävänkään.

En yritä muuttaa mielipidettäsi, mutta jos joku muu sattuu lukemaan tätä, niin tässä vain muutamia faktoja oman mielipiteen muodostamista varten:
- Krimin parlamentin valtasivat asemiehet
- Pääministeri pakotettiin eroamaan ja tilalle istutettiin Sergei Aksyonov, joka on toiminut nimellä Goblin Salem-rikollisjärjestössä ja häntä on syytetty mm palkkamurhista
- Aksyonovin separatistipuolue oli saanut 4% äänistä edellisissä vaaleissa
- Kun kansanäänestyksestä päätettiin, paikalla oli 36 edustajaa 100:sta, joten päätös oli laiton, mutta hallitus väitti paikalla olleen 61 edustajaa. Useat parlamentin jäsenet ovat kertoneet, että heidän nimissään oli äänestetty, vaikka he eivät olleet paikalla.
- Venäläinen FSB:n agentti Igor Girkin (aka Strelkov) kertoi Venäjän televisiossa, että hän asemiehineen pakotti parlamentin äänestämään kansanäänestyksestä. Asemiehet siis valvoivat, että tulos on haluttu.
- Kansanäänestyksen vaihtoehdot olivat A) Venäjään liittyminen ja B) Krimin de-facto itsenäisyys. Uusi hallitus ilmoitti ennen vaaleja, että mikäli jälkimmäinen vaihtoehto voittaa, hallitus hakee Venäjään liittymistä joka tapauksessa. Krimin aseman pitämistä ennallaan ei voinut äänestää.
- Vastapuolten (ainakin tataarit ja Ukrainan yhtenäisyyttä kannattavat) ei annettu järjestäytyä ja järjestää omaa vaalikampanjaa
- Virallisten lukujen mukaan äänestysaktiivisuus oli 83.1%. Venäjän presidentin ihmisoikeusneuvoston selvityksen mukaan todellinen äänestysaktiivisuus oli 30-50% ja Venäjään liittymistä kannatti 50-60%. Muiden arvioiden mukaan äänestysprosentti oli 30-40%. Andrey Illarionov, Venäjän hallituksen entinen neuvonantaja, arvioi Venäjään liittymistä kannattaneiden osuudeksi noin 34% aiempien mielipidetiedustelujen perusteella.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #258

Jokela kirjoitti: "Useimmille tämä oli selvää alusta pitäen, joten vetoaminen "yhteyteen ja tilanteeseen" osoittaa vain, ettet osannut vetää tapahtumista oikeita johtopäätöksiä."

Juuri tilanteen ja asiayhteyden ymmärtäminen mahdollistaa oikeiden johtopäätösten tekemisen. Muuten menee metsään ja syvälle ellei halkaise kaaliaan puunkylkeen ennen sitä.

Antti Jokela Vastaus kommenttiin #261

Juuri tästä on kyse. Suurin osa näillä palstoilla osasi vetää oikeat johtopäätökset "pienistä vihreistä miehistä" jo vuosi sitten.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Kaikki meidän viestit on täältä palvelusta löydettävissä.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Jp Lehto,
Mikä tieteellinen tai muu arvo teidän viesteillänne on?

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Yle 28.3
Venäjän presidentti Vladimir Putin on kiittänyt Venäjän armeijaa Krimin niemimaan valtaamisesta. Putin arvioi, että se on osoitus Venäjän armeijan "uudesta toimintakyvystä".

– Viimeaikaiset tapahtumat Krimin niemimaalla olivat vakava koe. Ne osoittivat sotilasvoimiemme uudet laadulliset kyvyt ja henkilökunnan korkean moraalin, Vladimir Putin sanoi televisioidussa puheessa.

Putin vahvisti näin ensimmäistä kertaa Venäjän armeijan roolin Krimin niemimaan valtaamisessa. Aiemmin hän on väittänyt, että valtaajat olivat "paikallisia itsepuolustusjoukkoja". Hän kiitti venäläisiä sotilaita täsmällisestä ja ammattimaisesta toiminnasta.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Jp Lehto,
Mistähän trollitehtaasta YLE oli uutisensa saanut, kun sitä ei mikään muu tietotoimisto ole julkaissut, eikä kukaan edes väittänyt, että Venäjän armeijalla olis ollut osuutta Krimillä. Väestöhän oli 85% venäjänkielisiä.

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki

Mikko,

Venäjän valtion omistama Venäjän ääni julkaisi ko uutisen.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #124

Jari,
Onko jossakin jokin linkki? Toinen kysymys:montako ihmistä venäläiset asemiehet tappoivat Krimillå?

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki Vastaus kommenttiin #129

Mikko,

Niin se siis Venäjän äänen uutisena olikin, että Putin kiitti Krimillä olevia joukkoja siitä, ettei siellä menetetty ihmishenkiä. Olisin linkittänyt, mutten löytänyt. Ukrainan kriisistä on niin paljon tavaraa, ettei löytynyt helposti Googlellakaan. Enkä kyllä jaksa etsiä.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #137

Se oli Putinin uuden vuoden puheessa:
"Kiitän Mustanmeren laivaston komentajia ja sotilaita ja muita Krimillä olevia joukko-osastoja maltillisuudesta, rohkeudesta ja tiukan ammattimaisista toimista, jotka mahdollistivat provokaatioiden ja verenvuodatuksen välttämisen sekä kansanäänestyksen rauhallisen ja vapaan järjestämisen, Putin sanoi."

Jopa aina luotettava Ilta-Sanomat on kertonut tapahtuneesta.
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-12886709803...

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki Vastaus kommenttiin #140

Raato,

Se kyllä löytyi. Mutten löytänyt juuri noilla linkittämilläsi tiedoilla, joilla yritin etsiä Venäjän äänestä kyseistä kiitospuhetta. Se oli kyllä niin lyhyt tiivistelmä, muistaakseni kutakuinkin tuo sitaattisi. Koita sinä etsiä, kun intoa tuntuu löytyvän.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #147

En minä viitsi. Ei niillä ole mitään todisteluarvoa täällä.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Ette saa Mikkoa uskomaan, vaikka asepukuisia venäläisvainajia rapulle rahtaisitte.

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki Vastaus kommenttiin #125

En ole edes yrittämässä eikä ole tavoitteenani. Pystyn ihan keskustelemaan Mikon kanssa ilman, että minun tarvitsisi vaikuttaa siihen asiaan. Mikkokin näkyy kykenevän keskustelemaan asiallisesti minun kanssa, vaikka olen sitä mieltä, että Venäjä miehitti Krimin. USA ja Venäjä kykenevät keskustelemaan, vaikka ovat erimielisiä...

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

No ketä haluaa Putina uskoa? Siinä voi pettyä.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Ihan televisossakin näin Putinin näitä kiittelevän. Enhän minä Venäjää osaa että jos toimittajat käänsivät väärin? Kyllä nyt menee lapselliseksi Mikko.

Sitten tämä aina kun Mikko menee ahtaalle hän alkaa tuota asemaa ja koulutusta jne,,,, vääntämään. Voi voi..

Ei kai näillä mitään tieteellistä arvoa ole. EI sinunkaan kirjoituksillasi. Atte Kalevasta kyllä paistaa tieteellistä osaamista

Tulee ihan mieleen Raision k-valtuusto missä eräs kokkari aina välillä aloitti, että minä olen yliopistot käynyt ja sinä vain sähköasentaja. No niillä eväillä mennään mitkä annettu on. Mutta kusetus ja valhe ei silti mene läpi.

Ei näihin Mikon juttuihin juuri kukaan viisaampi viitsi edes kommentoida. Ihme Ilkka Varsio jaksaa. Hyvä niin.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Jp Lehto,
Saahan sähkömies kirjoitella, mutta olisi hyvä, kun olisi joku tietopohja. Ei pelkkä halu kirjoittaa riitä muuta kuin saamaan nimensä tänne. Olen muuten esittänyt toivomuksen, ettet kommentoisi kirjoituksiani. Et ole ehkä huomannut tuota mainintaa sivullani.
Sähkömies on arvon ansainnut, kun hän tekee sitä työtä, jota hän osaa. Ihmettelen vain, miten sähkömiehestä on tullut "viisas" oikeistolainen, jolle Venäjä on punainen vaate ja Nato koko ihmiskunnan pelastaja.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Olet tuossa väärässä. Venäläisiä tapaan töissä päivittäin. Mukavaa porukkaa.
Putinin politiikkaa en hyväksy.

Natoa en pidä maailman pelastajana. Mutta suomen siihen kannattaisi liittyä. Nato maat muuten ovat vähentäneet puolustusmenojaan. Ajaneet armeijoitaan alas. Siis ennen tätä kriisiä. Usa on oma lukunsa. Se niitä lienee kasvattanut.
Suomi on näiltä ostanut merkittävän määrän kalustoa. Eli ei tämä orgaani maailman valloitusta ole suunitellut.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #152

Jp Lehto,
Lähes kaikki venäläiset kuitenkin hyväksyvät Putinin politiikan.

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki Vastaus kommenttiin #172

Mikko,

Venäjällä asuvat. Ei niinkään täällä asuvat. Samahan se on kiinalaisten kanssa. Täällä asuvat ovat usein niitä, jotka ovat tyytymättömiä maansa hallintoon. Ei kai he muuten olisi tänne muuttaneet.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #173

Jari,
Sitähän tämä Lehto ei ollenkaan sanonut.

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki Vastaus kommenttiin #175

Mikko,

Täällä taitaa olla tunteet aika pinnassa.

Ihan oikeasti Ukrainan tilanne on huolestuttava. Tyytymättömyyttä siellä on nykyhallintoon ja tilanne aika räjähdysherkkä. Ihan tosissaan kannattaisi parantaa ukrainalaisten elinoloja ja huolehtia siitä, että apu menee perille. Ei sitä mikään muu vähennä.

Sen jälkeen siellä on kansa joka huutaa takaisin, että tule hakemaan leipäs päälle voita.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #177

Jari,
Hyvä, että ymmärrät nykytilanteen kestämättömyyden. Toisaalta ei Ukrainan tilannetta voi ratkaista ulkopuoleltakin, ei Venäjä eikä USA. Korruptiovapain ei häivy hetkessä, mutta jotenkin esim. ulkopuoliseen taloudelliseen apuun pitää yhdistää myös avun käytön ehdot. Muutoin taas tulevat uudet korruptiohallitsijat nykyisten tilalle. Ei ole Ukrainan tilanne todellakaan helppo. Ensin tarvitaan rauha, sitten vähitellen uusi hallinto, joka aidosti pyrkii parantamaan taloutta ja kitkemään korruptiota. Näin suurin piirtein.

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki Vastaus kommenttiin #181

Mikko,

Sen nyt luulisi ymmärtävän vähemmälläkin. Ei ulkopuolinen sitä voi ratkaista, mutta ruoka voisi tehdä terää. Meillä on tällä hetkellä ylituotantoa ruuasta pakotteiden vuoksi. EU ostaa sen pois ja kuskaa Ukrainaan niin helpottaa ainakin vähän. Ratkeaa maataloustukikin samalla.

Voivat sitten huutaa tule sinä hakemaan laktoositonta maitoa...

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #175

Minä sanoin, että minä en hyväksy.

Eipä kyllä ole tullut vastaan muitakaan. Mutta mehän ollaankin vain duunareita ja ilmeisesti meidän pitäisi pysyä katsomossa ihastelemassa viisaampien mielipiteitä.
Tosiaan, eipä juuri ole tullut vastaan ihmistä töissä, joka Putinin touhun hyväksyisi

No huomenna suuntaan töihin inhoamaanne jenkkilään.katsotaan kuinka sotainen on portland.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Mikko Elo

Sinähän äijä panet kovaa tekstiä. Väität koulutuksen sivistyksen pohjaksi. Olet sitä mieltä, että kansakoulun, peruskoulun, yläasteen ja amattikoulun käyneellä ei ole riittävää tietopohjaa esittää ajatuksiaan yleisillä foorumeilla. Heidän pitäisi pitää turpansa kiinni ja tehdä omaa työtään.

Olet aivan selvästi sananvapauden vastustaja. Koulutuksestasi huolimatta täysin sivistymätön öykkäri, joka ei anna muiden mielipiteille mitään arvoa. Olen jo nuorena ymmärtänyt, että koulutus ei ole tae sivistyksestä. Sinä olet oiva esimerkki.

Väheksyt vasta argumentteja ja vaihdat puheenaihetta, kun huomaat, että argumenteillasi ei ole mitään kantavuutta tai yksinkertaisesti jätät ottamatta kantaa niihin johihin et pysty vastaamaan.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #158

Ilkka Varsio,
Sinä annat todellisen näytteen öykkärin kommentista.
Totta kai olen loppuun asti sananvapauden puolustaja. Jokainen sanokoon, mitä lystää. Toinen asia on sanottavan painoarvo. Jos ei ole tietoja, ei sanakaan paljon paina.
Kun Sinultakin loppuu argumentit, käyt henkilön kimppuun.
Suomen porvarillisessa yhteiskunnassa sananvapaus ei ole aina niin taattu. Tämä Uusi Suomi on poikkeus. Täällä voi jokainen sanoa, mitä haluaa ja vastata sanoistaan.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #174

Mikko Elo

Joo, joo, mutta kuten huomaat en ole korkeakoulututkintoa suorittanut. Kuulun heikompaan ainekseen.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #183

Ilkka Varsio,
En minä ole arvioinut, oletko suorittanut korkeakoulututkintoa vai et. Sinun tiedoissasi ei useimmiten ole mitään vikaa. Mielipiteet meillä ovat yleensä hyvin erilaiset.

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki Vastaus kommenttiin #183

Ilkka Varsio,

Ei mielipiteiden arvo ole koulutuksesta kiinni. Mielipiteet ovat mielipitetä esitti niitä kuka tahansa. Sitä olen yrittänyt vähän niin kuin sanoakin. Se, että joku on tutkija, ei tee hänen mielipiteistään yhtään sen parempia kuin kenenkään toisen. Välillä herättää ärtymystä se, että oletanet minun olevan jotakin mieltä, mitä en ole. Kuin myös se, että yrität opettaa minulle kansainvälistä oikeutta. En ole alan asiantuntija, mutta kyllä perusteet on sentään hallussa. Jos se johtuu siitä, että olen ottanut kantaa siihen, onko kansanäänestys kansaivälisen oikeuden vastaista vai ei, niin se perustuu siihen, ettei kansainvälinen oikeus juurikaan ota kantaa mihinkään kansanäänestykseen. Mikä sen merkitys on kansainvälisoikeudellisesti ja missä kohtaa syntyy uusi valtio, onkin ihan eri juttu. Sen tiedän, että sellaistakin on sattunut.

Mutta milloin voidaan puhua uudesta valtiosta on kysymys, johon alan professori on oikea henkilö vastaamaan. Senkin tiedän, että se ei ihan synny pelkästään sillä, että Krim äänestää ja Venäjä hyväksyy. Vähän tarvitaan enemmän hyväksyjiä, jos Ukraina ei hyväksy. Ymmärrän tässä suhteessa hyvin Poroshenkon haluttomuuden asioida kapinallisten kanssa suoraan, koska voidaan lähteä väittämään, että on jossain muotoa tunnustanut.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

No sitten pistät eston päälle. Eipä sinunkaan tietopohjasi kovin vankka ole. Kuten yllä tuossa jo sinua on korjattu.

Kovasti kalikka ainakin kalahtaa kun vähäpätöinen sähkömies saa valtipäiväneuvoksen ja euroopan neuvoston kunnijäsenen hermostumaan.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Täällä on moneen kertaan mainittu Kokoomuksen eduskuntavaaliehdokkaan kapteeni Atte Kalevan nimi. Jostakin muistan lukeneeni, että hänen ja hänen vaimonsa Leila Kalevan vapauttaminen maksoi Suomen veronmaksajille satoja tuhansi euroja. Ehkäpä Googlesta löytyy tarkka summa.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Mikko Elo

Ei löydy googlesta. Todista, että heistä maksettiin lunnaita. Mistä olet kuullut, että on.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Ilkka Varsio,
Googlesta löytyy monta lähdettä, joissa viitataan lunastussummaan. Siellä kuitenkin väitetään, että Oman ja Quatar olisivat maksaneet jopa 20,4 miljoonaa dollaria Kalevoista ja kolmannesta siepatusta. Tämän mukaan Suomen valtio ei olisi maksanut mitään, mutta valtioteivät koskaan myönnä maksaneensa.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #165

Mikko Elo

Google on epäluotettava sivusto. Se on Venäjällä kielletty. Venäjällä rakennetaan omaa hakukonetta jota valvoo Venäjän viranomaiset.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #186

Ilkka Varsio,
Minulle riittää Google.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #165

Eivät todellakaan myönnä, mutta eivät myönnä poliitiset toimijatkaan tehneensä huonoja päätöksiä.

Käyttäjän RistoMononen kuva
Risto Mononen

Maksoiko satoja tuhansia? Ja mitä siitä, miten se liittyy Poroshenkoon joka oli kirjoituksesi aihe? Mikko arvostelee Kalevan pariskuntaa henkilöinä kun oikea sanottava loppui.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Risto Mononen,
En ole arvostellut Kalevoita henkilöinä, mutta onhan äänestäjien hyvä tietää, mitä keskustelua on lunnaista käyty. Sitä löytyy Googlesta.
Muuten, tässä keskustelussa minua on arvosteltu paljon rankemmin kuin Atte Kalevaa.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #212
Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #214

Raimo,
Mahtaakohan olla ennemminkin poliittiset mielipiteet, jotka aiheuttavat henkilöön käyvän hyökkäykset.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Elo kirjoitti: "Tapahtuma sai alusta alkaen erikoisen käänteen, kun yleisö alkoi buuata ja huutaa pilkkasanoja presidentille ".

Voisiko plogisti mahdollisesti ilmoittaa linkin, johon hän väitteensä perustaa ?

Itse en yrityksistä huolimatta väitettä tukevaa uutisointia löytänyt.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Lauri Kiiski.
Tämä tuli Ylen uutisissa perjantai-iltana Kerstin Kronvallin välittämänä. Taisi olla sekä suomenkielisissä että ruotsinkielisissä uutisissa. Kronvall myös totesi, että Poroshenkon puhe oli enemmän poliitikon puhe kuin muistopuhe.

Jukka Nieminen

Joo, ihan `tieteen nimissä´ heitän kanssa välikommentin tuosta Putinin uudenvuodenpuheesta. Sehän oli siis kiitokset "maltillisuudesta" Krimin kriisin aikana. Joka oli siis kiitos että tukikohdassa olevat sotilaat pysyivät aloillaan. Jostain syystä se kääntyi YLEuutisilla "kiitokseksi miehityksestä" ja siitä tää kielikukkanen elelee vieläkin yhdenlaisena "todisteena" Krimin miehityksestä.
Mitään muita todisteita miehityksestä ei sitten koskaan löytynytkään mutta propagandan tehohan nojaa toistamiseen ja taas toistamiseen. Kun vaan joka päivä jaksaa muistuttaa kuinka Venäjä valtasi Krimin niin ennemmin tai myöhemmin itsekunkin henkinen vastarinta nujertuu ja olematon muuttuu todeksi. Tosin jos kokonainen vuosi päivittäin toistetaan samaa niin propaganda alkaa olla jo lievä termi - aivopesu kuvastaisi asiaa paremmin.

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki

Tuo sama oli Venäjän äänessä lyhennettynä. Tuota uutista juuri tarkoitin. Venäjän valtion media RT ihan niin kuin Venäjän ääni ja Sputnik.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Jukka,
Kiitos hyvästä täsmennyksestä. Aivopesusta tosiaan alkaa olla kysymys.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Mikko,
Kun äsken tulin tänne US:n sivuille niin huomasin tämän sinun Blogin ja kuinka paljon oli otettu kantaa. Täytyy sanoa, että sinun puolustelusi Putinin politiikkaan on kertakaikkista, tuskin Putin itse olisi parempaaan pystynyt.

Sinä olet vaatinut todisteita Venäjän osallistumisesta. Muistan kuinka alkukesällä Ukrainalla oli tilanne hallinnassa aikoivat viimeiset alueet ottaa haltuunsa. Yht äkkiä saivat sellaisen tulimyrskyn vastaansa, että perääntyminen muistutti jatkosodan aikaista suomalaisten Kannaksen halkijuoksua. Mistähän separatistit olivat löytäneet sellaisen asearsenaalin ja koulutetun miehistön niitä käyttämään. Samoihin aikoihin Ukrainalaiset vangitsivat muutaman venäläisen erikoisjoukkoihin kuuluneen sotilaan jotka olivat "eksyneet" parikymmentä kilometriä rajasta Ukrainan puolelle.

Näin maalaisjärjellä ajatellen en tarvitse muuta todistusta venäläisten osallistumisesta sotaan.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Paavo,
Maalaisjärki on tärkeää, mutta se ei kyllä yksin riitä todisteeksi suuntaan eikä toiseen.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara Vastaus kommenttiin #210

Paavo,
"Maalaisjärki on tärkeää, mutta se ei kyllä yksin riitä todisteeksi suuntaan eikä toiseen."

Minulle riittää ja luulisin, että jokaiselle jolla maalaisjärkeä on sen verra, että ei kuumalla puurolla polta itseään.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Elo se jaksaa. Jos hän edustaa demarien kantaa,niin hyvin kauaksi tulevaa hallitusta heidät pitää jättää.mutta se on pakko sanoa, että vankka on uskossaan.hyvin väärässä kumminkin. Voi vain onnitella, ettei ilmeisesti ole ehdokkaana. Eduskunta ja suomi eivät häntä tarvitse.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Jouko Viitala,
Se on hyvä, että Sinäkin osaat sanoa jotakin, jos ei asiasta, niin henkilöstä. Miten Sinun kommenttisi edistää ja rakentaa tätä keskustelua?

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Mikko, kun sinä vaatimalla vaadit meiltä kommentoijilta jos jonkinnäköistä todistetta, linkkiä ja vaikka mitä pumaskaa sanomamme pönkäksi, eikä mikään kuitenkaan sitten kelpaa, niin voisitko myös mahdollisesti tästä lähin itse luotettavista lähteistä todistaa omia väittämisiäsi.

Äläkä nyt heti kysy, että mitä ihmeen väittämiä.

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki

Ja silläkö Ukrainaan tulee pysyvä rauha?

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Se ei täällä meidän porinoillamme tule muutenkaan, vaikka päällämme seisoisimme.

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki Vastaus kommenttiin #192

No ei tuu, mutta Suomeen sillä saa kinaa aikaiseksi. No onneksi vain netissä. Alkaa pikku hiljaa kyllä lakata kiinnostus tähän keskusteluun, vaikka avaus oli hyvä, kun täällä keskustellaan enemmän Mikosta henkilönä kuin Ukrainan tilanteesta.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Raimo,
Jos joku väittämäsi on väärä, haluan tietysti, että se oikaistaan. Mielipiteet ovat taas tietysti jokaisen omia.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Kuka päättää, onko se oikea vai väärä?

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #193

Raimo,
Sen päättää henkilö, joka halua oikaista tietojani. Itse arvioin, onko korjaus perusteltu vai ei.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Jos mikään venäjää koskeva kritiikki ei aloittajan mielestä ole paikkansa pitävä, jos mikään muualta kuin venäjältä saatu ole muuta kuin salaliittoa venäjää vastaan, niin silloin me toisin uskovat olemme kai kaikki lännen propakandan manipuloimia. Sensijaan venäjän 8-90 % putinia kannattavat perustavat kannatuksensa tosiasioihin. Näinkö? Eihän tässä täysin syytöntä ole muiden kuin venäjän kannattajien mielestä.tosiasia on että ukrainan rajojen sisäpuolella on venäläisiä asemiehiä .krimi on lattomasti naapurimaan hallussa. Ei ole niin että venäjä on viaton ja kaikki johtuu muista, niin on väitteesi. Koskaan ei ole vain yhtä totuutta kuten te venäjämieliset väitätte.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Jouko Viitala,
Nuo ovat Sinun mielipiteitäsi. En halua horjuttaa uskoasi siihen.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Niin ovat ja ymmärtääkseni aika monen muunkin suomalaisen. Meitä manipuloituja lienee muitakin. Jotka emme idän "totuutta" usko.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Mikko tuolla metrin verran ylempänä vakuuttaa, että Putinin kansansuosio on 90%. Vaikka mitään linkkiä tai todistetta ei olekaan, saatan tuon suurin piirtein uskoa. Se 10% on kielitaitoista kansanosaa, joka ymmärtää muutakin kuin venäjää.

Suuri osa kielitaidottomasta kansasta on aivopesty valtion propagandalla, eikä pysty kyseenalaistamaan mitään väittämää. Se, mitä Pravdassa sanotaan, on sanasta sanaan totta. Ja siellähän ei Putinia arvostella.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #196

Raimo,
Kyllä Sinulkakin näyttää noita selityksiä riittävän, enemmän tai vähemmän uskottavia.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #198

Kumpaakohan tämä edustaa? Jo muinaisen Neuvostoliiton aikana kansa oli täydellisesti yhden totuuden vanki. Suomen tilanteesta näytettiin dokumenttina elokuvaa Ryysyrannan Joosepista ja kansahan uskoi kurjuuteemme. Miksei olisi uskonut, kun valtion johto niin sanoi. Jos politrukit kertoivat, että suuren neuvostotasavallan pellot tuottivat neljä satoa vuodessa, niin nehän tuottivat.
Putin kabinetteineen ja marionetteineen jatkaa hyväksi havaittua linjaa ja tuollainen 90 prosentin kansansuosio on taattu. Miksei yli sadan prosentinkin kuin silloin ennen.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #202

Raimo,
Nyt Sinä olet lähtenyt uudelle uralle:satusedän. Venäjän kansa on lahjakasta monessa suhteessa, ja he ovat myös isänmaallisia. Vaikka olen ilmeisesti Sinua vanhempi, en muista kuulleeni noita neljän sadon vuosia, mutta Sinulla lienee jo silloin ollut herkkä korva Venäjän asioille.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #208

Joo, samaa mieltä osasta. Neuvosto-Venäjältä on tullut hienoja kirjailijoita, säveltäjiä ja taiteilijoita yleensäkin, sekä jokunen jääkiekkoilija. Kansakin on ihan mukavaa, ainakin he, joiden kanssa olen saanut aikaani viettää.
Samaa ei voi sanoa heidän johtajistaan kautta aikojen. Niin ja Inturistin komissaareista. He vasta satuja rallattelivat.

Käyttäjän Timo-PekkaMustakallio kuva
Timo-Pekka Mustakallio

BBC (ote jutusta 20.2.15 kappale "Setback for Poroshenko"):

"A recent poll showed his approval rating had decreased from 57% to 45%, with 46% saying he was doing a bad job. The "don't knows" were 9%.

http://www.bbc.com/news/world-europe-31552773

Tämä kysely on kenties tehty ennen Debaltseven tappiota, ja ainakin ennen katkerien sotilaiden paluuta kotiin tarinoitaan kertomaan. Hallinnon sisälläkin mm. Semyon Semenchenko kuuluu esittäneen hyvinkin kriittisiä lausuntoja. Saksalaislähteet taas arvioivat sisällissodan todellisen uhriluvun olevan moninkertainen ilmoitettuun verrattuna (kymmenkertainen, arvioidaan... Frankfurter Allgemeine lie seriöösi lähde?!) eikä tarvita rakettitiedettä päättelemään, että lukuisat surun murtamat ihmiset haluavat syylliset esiin...

http://www.faz.net/aktuell/politik/ausland/ukraine...

Minun mielestäni on vain ajan kysymys kun Poroshenko joutuu Kiovan liittolaistensa tai kansan vihan kohteeksi, ja lähetetään laitumelle. Mikäköhän sekasotku siinä tapauksessa vielä syntyykään? Monihan on jo kirjoitellut huolestuneena lukuisista aseistetuista joukkioista (molemmin puolin), jotka sodan raaistamina ja pettyneinä ovat hyvinkin arvaamattomia, eivätkä enää kenenkään hallinnassa.

Ja joku ehdottaa tosissaan, että pitäisi vielä lähettää lisää aseita keskelle tuota ehkä täydellistä kaaosta?

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Timo-Pekka,
Oma ajatteluni kulkee samaan suuntaan. Poroshenkon ja Jatsenjukin päivät näyttävät luetuilta. Ongelma vain on se, että kaikki, joilla on kokemusta hallinnosta, näyttävät tavalla tai toisella korruptoituneilta. Toinen ongelma on tietysti USA:n asenne. Se ei helposti päästä Kiovan hallintoa käsistään ja Britannia on sen uskollinen tukija. Ranska ja Saksa näyttävät kulkevan nyt eri suuntaan kuin USA.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

http://yle.fi/uutiset/putin_krimin_valtaus_osoitus...

Jos Mikko olet sitä mieltä, että tämä ylen uutinen on valhe? Kaiketi otat asian esille ja viet sen julkisen sanan neuvostoon??

Antti Jokela

Mikko Elo ei kelpuuta Yleä lähteeksi eikä taannoin kelvannut myöskään Valkoisen talon arkisto. Testataanpa kelpaako Kreml:

Putin:
I have already spoken about this publicly on several occasions, perhaps not loud enough. --- Of course, the Russian servicemen did back the Crimean self-defence forces. They acted in a civil but a decisive and professional manner, as I’ve already said. --- On the one hand, one cannot apply harsh epithets to the people who have made a substantial, if not the decisive, contribution to enabling the people of Crimea to express their will. They are our servicemen. As I have already said, their actions were very courageous, decisive and highly professional.

Irina Khakamada:
I would like to congratulate you on honestly acknowledging that the “green men” were Russian military who protected the Russians in a peaceful manner. It is very important to state such things in public so that there is no speculation.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Antti Jokela,
Mistä tämä "Kremlin tieto" on peräisin. Sitä ei näy kommentissasi.

Antti Jokela Vastaus kommenttiin #224

Paina hyperlinkkiä (sinistä Kreml-sanaa), niin sieltä avautuu Kremlin President of Russia -sivusto ja "Direct Line with Vladimir Putin, April 17, 2014, 15:55 Moscow".

Käyttäjän RistoMononen kuva
Risto Mononen

Mikko: "Ukrainan kolme ongelmaa:korruptio, korruptio ja korruptio"

Oikeasti Ukrainan ongelma on sota. Vastuuton ydinasevalta hyökkäsi idästä eikä pidä kiinni mistään sovitusta aselevosta. Poroshenkon voi vaihtaa mutta ongelma pysyy. Se on muuten koko Euroopan ongelma sillä Moskovan ahneus ei lopu Ukrainan alistamiseen.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Risto Mononen,
Mistä Sinä olet tuollaisen lähes uskonnollisen käsityksen saanut? Vai onko Sinulla aivan varmaa tietoa?

Käyttäjän RistoMononen kuva
Risto Mononen

Venäjän joukot Ukrainassa tarkoittaa että kyseessä on valtioiden välinen sota eikä sisällissota kuten Venäjä yrittää uskotella. Tulitauko ei pidä.

http://m.france24.com/en/20150223-ukraine-osce-mon...

Käyttäjän VilleVarjo kuva
Ville Varjo

Tuo Mikon viestissä oleva "onko varmaa tietoa" on hyvä kysymys ja se totuus onkin varmaan asia, mikä tässä kokonaisuudessa onkin ollut hyvin harvinaista. Media ja erilaiset poliittiset järjestelmät tuottavat mitä erilaisempaa informaatiota, mutta mikä on totta?

Esimerkiksi Jugoslavian hajoamissodista on kulunut jo lähes 20 vuotta, eikä meillä vieläkään ole selvää käsitystä siitä, mitä siellä todellisuudessa tapahtui ja mikä osapuoli teki mitäkin. Epäselvää taitaa olla myös se, ketkä yleensä olivat osapuolia tuossa tragediassa. Ken toista väittää, niin hän voisi astua Antony Beevorin jalanjälkiin ja kirjoittaa vastaavan kokoelmateoksen Jugoslavian hajoamissodista kuin mitä Beevor on kirjoittanut esim. Espanjan sisällissodasta.

Hyvin epäselvää lienee myös Ukrainan tilanne ja kuka hyvänsä voi tulkita asiat erilaisten informaatiolähteiden pohjalta miltei miten hyvänsä. Saattaa olla että 20 vuoden kuluttua meillä ei vieläkään ole absoluuttisen varmaan tietoa siitä, mitä tuolla todellisuudessa tapahtui ja kuka teki mitäkin. Jugoslaviaan verrattuna tuo asian mittakaava taitaa vain olla vähintään kolminkertainen?

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Ville,
Pahaa pelkään, että olet oikeassa. Mahdetaanko koskaan saada tietää, mitä todella tapahtui Maidanilla 20.2.2015. Ihmeellisen hiljaista on myös alasammutun malesialaiskoneen ympärillä, kukaan ei puhu mitään. Omituista.

Käyttäjän VilleVarjo kuva
Ville Varjo

Tulevaisuus ehkä joskus nuo asiat selvittää, mutta paljon jää kokonaan pimentoonkin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Mikko Elo,

Koko kansa ei kuitenkaan buuannut. Ukrainan väkiluku on 45 miljoonaa henkeä.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Pekka Toivonen,
Tämä 45 miljoonaa on vähän liioittelua. Eivät he kuitenkaan kaikki asu Kiovassa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Mikko Elo,

Jo edesmenneessä Neuvostoliitossa osattiin retusoida valokuvista pois poliittisesti väärät henkilöt.

Kyllä samanhenkinen itäinen organisaatio osaa nykyaikana lisätä äänen , tässä tapauksessa kansan buuauksen, kuvamateriaaliinsa.

Ei pidä olla liian sinisilmäinen nykyisessä mediatulvassa. Kaikki ei todellakaan ole sitä miltä näyttää ja kuuluu.

P.S. Kiovassakin asuu jo 2,8 miljoonaa ihmistä. Kuinka iso se Maidanin aukio oikein on ?

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Mikko Elo

Ukrainalaiset ja Venäläiset muistivat Kievin muistotilaisuutta hiukan erilaisilla tavoilla.

http://mashable.com/2015/02/21/ukraine-euromaidan-...

Antti Harjula

Ukrainan kurjuudesta syytetään Putinia mennen tullen. Putinin "trolli" Ron Paul kehoittaa kuitenkin etsimään syyllistä Lännestä.

http://www.ronpaulinstitute.org/archives/featured-...

Yhdysvaltain edustajat ovat itse kertoneet, miten maailman yksinapaisuus on tarkoitus säilyttää ja Ukraina on yksi palanen suurta palapeliä. Minkä hepulin Krimin liittyminen Venäjään onkaan Washingtonissa aiheuttanut, sinnehän piti perustaa Yhdysvaltain laivastotukikohta.
Nähtävästi Merkelin mitta alkaa olla täysi ja hän on lähtenyt hakemaan rauhanomaista ratkaisua.

http://vineyardsaker.blogspot.fi/2015/02/seven-cou...

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Antti,
Erinomainen linkki tuo Ron Paul. Hänen kirjoituksensa sanoo selvemmin kuin yksikään länsimainen lähde, mistä kaikki lähti liikkeelle.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Epäluotettava YLE oli kuvausmatkallaan törmännyt varmastikin eksyneeseen tai lomamatkalla surffailevaan kalustokaravaaniin. Mehän emme usko, että se olisi vasiten matkalla Ukrainaan.

http://yle.fi/uutiset/ylen_kuvausryhma_kohtasi_ven...

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki

Raato, minä sain paikannimien perusteella kuvan, että olisi tulossa Ukrainasta ja menossa takaisin (Mariupolin suuntaan) Venäjän puolella. Sinne samaan suuntaan taitaa muuten olla poikain tukikohtakin, jos kääntävät jonkun matkan päästä etelään.

Jukka Nieminen

Tälläsiä kolonnia jotka ajelee rajan tuntumassa, saatetaan myös tietyissä olosuhteissa kutsua rajavalvonnaksi. ei tainnut vaan YLEn toimittajille tulla tälläinen mahdollisuus mieleenkään...?

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki Vastaus kommenttiin #233

Vähän on rajun puoleiset vehkeet kyseisillä rajavartioilla. Itse en pitäisi mitenkään kauhean ihmeellisenä sitä, että joku näkee Venäjällä venäläisen sotilasajoneuvosaattueen ja poistaa kuvaajilta kamerat. Mutta se, että tarvitsee selitellä kyseessä olevan Venäjän rajavartiolaitos herättää enemmän kuin vähän epäilyksiä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #234

Niinpä, tuskinpa rajavartioita. Mutta kun rajan takana soditaan, voisi ehkä kuvitella, että joku haluaa valmistautua sen leviämiseen myös omalle puolelle, ihan varmuuden vuoksi. Mitenkäs sitä Tuntemattomassa pähkäiltiinkään sodan olevan kova kulkemaan, salamasotaa kun on.

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki Vastaus kommenttiin #237

Siihen taas ei taida kantama Rostovista riittää, kun rintamalinja on aika kaukana Ukrainan rajasta.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Haluan kaikille suositella Antti Harjulan linkkiä, josta avautuu amerikkalaisen senaattorin Ron Paulin artikkeli. Ron Paul on merkittävä poliittinen vaikuttaja Amerikassa. www.ronpaulinstitute.org

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki

Mikko, hyvä linkki ja mielenkiintoista luettavaa. Ehkä joskus vielä selviää, mitä oikeasti tapahtui tai sitten ei koskaan. Yleensähän nämä jäävät aika pitkälti selvittämättä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Minustakin hyvä linkki. Paus on osannut nostaa keskeisiä käännekohtia jotka niin helposti monilta näyttävät unohtuvan.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #247

Jorma,
Tuo Ron Paulin teksti on sellaista, johon on vaikea keksiä mitään vastaansanomista. Se vaikuttaa hyvin realistiselta kuvaukselta.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #249

Nytkö sitten riittää, että vaikuttaa realistiselta?

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki Vastaus kommenttiin #252

Riittää. Vastaavan aikajanan voi toki tehdä, niin että otetaan mukaan kilpaileva unioni yms. Sitten saadaan vertailtua ja muodostettua jokin käsitys, mitä todellisuudessa on tapahtunut.

Aikajana on hyvä tapa jäsentää asioita.

Itse olen sitä mieltä, että riitaan tarvitaan aina vähintään kaksi osapuolta ja kyky sopia asioista erimielisyyksistä huolimatta on erittäin hyvä asia. Sen selvittämiseksi ei tarvitse eikä sovinnon jälkeen enää tule aikajanoja osapuolten toimesta piirtää. Se on mennyttä ja siitä lähdetään eteenpäin. Historian tutkijat voivat sitten penkoa, kun aika on kypsä. Oliko se nyt 50 vai 100 vuotta, kun oli rajana siinä, milloin aletaan puhua historiasta?

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #256

Neuvosto-Venäjä myönsi itse ampuneensa Mainilan laukaukset 70 vuotta laukausten jälkeen, joten odotellaan nyt rauhassa.

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki Vastaus kommenttiin #257

Monta asiaa on tullut ilmi vasta historiantutkimuksen yhteydessä ja kaikki asiat eivät ole koskaan selvinneet ja hyvä niin!

Venäjä on antanut aika vapaat kädet kritisoida neuvostoaikaa. Tuoreempiakin juttuja on paljastettu. Osta vaikka Ville Haapasalon uusin kirja ja lue siitä. Siinä on neuvostoajan jälkeisiäkin asioita.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Joskus selviää -olettaen että selvitämme perustaen ihmisjärkeen ja siihen nojaaviin tieteisiin - myös lapsenuskoisten suomalaisten ahkera juoksuttaminen Ukrainan asioita sotkemassa, etenkin vanhalestadiolainen Pentikäisen veljeskunta Juha, Mikael ja Antti.

Myös kärsineen juutalaisen Ben-pojan lapsekas ilme orjantappurakruunu pään yläpuolella Suomen Pankin valtuuston puheenjohtajana, kuten myös maailman rikkain suomalainen Poju, asekauppias Tampereelta. Ja entä kulttuurin vientipäällikkö Tuomiojan Eki, tuo Eira-Töölö-Tuusulan kyläkosmopoliitti, jonka esivanhemmat ovat kantaneet hänen puolesta omakohtaisen riskin lähtemisestä kaukomaille omilta syntysijoiltaan?

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Heikki,
Hyvää tekstiä. Minun mielestäni Ron Paulin teksti on totuudenmukainen kuvaus siitä, mitä Kiovassa todellisuudessa tapahtui. Tuskin edes suomalaiset pystyvät sekoittamaan lisää Ukrainan tilannetta.

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki Vastaus kommenttiin #246

Mikko,

Looginen se on ja mahdollinen tapahtumankulku. Mutta enempien todisteiden puuttuessa mennään todistustaakkasäännöillä ja kaikki ovat syyttömiä kunnes toisin todistetaan.

Tokihan tässä on yksittäisiä tapahtumia varmistunut/myönnetty, kuten Krim ja Nulandin puhelu (1-1) ja joistain tapahtumista välittynyt kotimaisten toimittajien ja ETYJn toimesta tietoa. Kanerva sanoi Puolan ja Liettuan toimittaneen aseita. Venäjä nyt ei myönnä, mutta raskaan aseistuksen listaukseessa oli Venäjän armeijan kalustoa (aseapu 1-1). Ukrainan taloustilannetta nyt ei voi laittaa kuin Ukrainan piikkiin.

Käyttäjän VilleVarjo kuva
Ville Varjo

Tuo Heikin kommenttihan on jo melkein lyriikkaa, menee miltei samaan sarjaan Juice Leskisen tai Eppu Normaalin sanoitusten kanssa.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Ville,
Heikki on sanavalmis kaveri. Joskus hän vain puhuu aika kryptisesti, mutta on aina selventänyt sanomaansa, kun olen pyytänyt.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö
Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki

Minä arvostan Heikkiä, kun Heikin kryptiset pysäyttävät tehokkaasti kaaoksen.

Toimituksen poiminnat