MikkoElo

Ron Paul: USA ja EU suunnittelivat ja tukivat vallankaappausta Ukrainassa

Kuka Ron Paul?

Ron Paul ei ole kuka tahansa amerikkalainen poliitikko, vaan merkittävä vaikuttaja jo 40 vuoden ajan.  Hän on koulutukseltaan lääketieteen tohtori, ja politiikkaan hän alkoi osallistua jo 1970-luvulla, jolloin hänet valittiin ensimmäistä kertaa kongressin edustajahuoneeseen.  Hän on pitkään ollut edustajahuoneen jäsen republikaanisen puolueen jäsenenä.Hänen uransa huippukohta lienee vuosi 2008, jolloin hän kilpaili republikaanisen puolueen presidenttiehdokkuudesta.  Ron Paul on ollut hyvin itsenäinen poliitikko ja monet hänen näkemyksistään ovat olleet kiistanalaisia republikaanipuolueessa.

Ron Paulin tietoja politiikasta ei kukaan voi kiistää.  Maidanin vuosipäivän johdosta hän kirjoitti kolumnin 22.2.2015.  Tässä blogissa siteeraan hänen näkemyksiään, joita minulla ei ole syytä epäillä.  Koko kirjoitus on luettavissa:www.ronpaulinstitute.org

 

Lähtökohta: USA, EU ja Nato Ukrainan vallankaappauksen tukijoita ja suunnittelijoita

 

Paul kuvaa ensin Ukrainan tilannetta ja vaihtoehtoja v.2013.  Hän toteaa, että Ukrainan talous oli raunioina, ja presidentti Janukovitsh katsoi ensin länteen, mutta päätti sitten hyväksyä Venäjän avuntarjouksen.  Etelä-ja Itä-Ukraina olivat tyytyväisiä, mutta läntinen Ukraina alkoi protestoida.  Paul myös sanoo sen tunnetun tosiasian, että Ukraina on syvällisesti jakautunut kansa.

Paulin mukaan oli selvää, että päätöksestä nousisi tyytymättömyyttä, mutta ongelma olisi saattanut ajan kuluessa ratketa itsestään, jos tilanteeseen ei olisi puututtu ulkoa.  Ne, eli USA ja EU, jotka halusivat puuttua asioiden kulkuun, voittivat ja heidän projektistaan on tullut tuhoisa.

Senaattori John McCain kävi Kiovassa useita kertoja rohkaisemassa protestoijia vallankaappaukseen.  Paul vertaa tilannetta siihen, että esim. Putin tulisi Washingtoniin ja kehottaisi syrjäyttämään Obaman hallinnon laittomasti.

 

Victoria Nuland teki yksityiskohtaiset suunnitelmat uutta hallitusta varten

 

Julkisuuteen vuotaneesta puhelinkeskustelusta käy ilmi, että USA:n Ukrainan suurlähettiläs ja apulaisulkoministeri Victoria Nuland oli tehnyt yksityiskohtaiset suunnitelmat uutta hallitusta varten sen jälkeen, kun Janukovitsh olisi syrjäytetty.

20.helmikuuta eurooppalainen delegaatio oli tehnyt sopimuksen, jossa oli monia myönnytyksiä Janukovitshilta, kuten mm. ennenaikaiset vaalit.  Samana yönä kuitenkin eräät väkivaltaisimmista ryhmistä, jotka olivat lähellä USA:ta, toteuttivat vallankaappauksen ja Janukovitsh pakeni maasta.

Kun Itä-Ukraina kieltäytyi tunnustamasta uutta hallitusta ja järjesti kansanäänestyksen erotukseen lännestä, Kiova lähetti tankit pakottaakseen heidät antautumaan.  Mieluummin kuin, että olisi hyväksynyt itsenäisyyttä haluavien lähdön, Obama päätti vierittää kaiken syyn Venäjän niskoille ja alkoi määrätä pakotteita.

 

Entä jos USA olisi toiminut toisin?

 

Sota on kestänyt näihin päiviin asti ja enemmän kuin 5000 ihmistä on tapettu ja useat heistä siviilejä.  Entä jos McCain olisi pysynyt kotona ja huolehtinut äänestäjiensä eduista Arizonassa sen sijaan, että lähti 6000 mailin päähän Ukrainaan?  Entä jos muut US ja EU-poliitikot olisivat tehneet saman?  Entä jos Victoria Nuland olisi keskittynyt todelliseen diplomatiaan eikä hallituksen vaihdokseen?  

Jos he olisivat tehneet niin, olisi suuri mahdollisuus, että suuri osa, jos eivät kaikki, väkivaltaisuuksissa kuolleet olisivat elossa vielä tänään.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (160 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Putinilla on Yhdysvalloissa toinenkin tukija: kaikkien rakastama älykkö Steven Seagal.

http://www.theguardian.com/world/2014/aug/10/steve...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Paul vertaa tilannetta siihen, että esim. Putin tulisi Washingtoniin ja kehottaisi syrjäyttämään Obaman hallinnon laittomasti."

Vaikka tulisikin, niin hänen huutonsa kaikuisivat kuuroille korville. Ei pystyisi puheilla edes Suomen hallitusta syrjäyttämään. Ukrainassa olivat kansan syvät rivit mukana. Niitä syviä rivejähän Venäjän trollit (kuten tiedät ...) pyrkivät eri puolilla länttä aikaansaamaan, mutta toteutus on niin tökeröä, että se tunnistetaan välittömästi.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Juha Kuikka,
Ei taida Obamankaan suosio olla aivan huipussaan. Paljon on vaalilupauksia vielä lunastamatta, ja voi olla, että seuraava presidentti onkin taas republikaani, ilmeisesti Bush, Jeb Bush.

minnam ahonen

Tarkemmin ajatellen on emeritus-gynekologi Ron Paulilta varsin vauhdikas veto myöntää senaattori John McCainille pystymetsästä presidentin arvovalta.

Vähän kuin tekisi Paavo Arhinmäestä Suomen valtion virallisen edustajan Ateenan Syrizan vaalijuhlaan. :)

Ron Paul ei ilmeisesti tiedä tai ole huomannut että senaattori ei ole kansainvälisten diplomaattisopimusten tunnustama valtion virallinen edustaja. Kyse on kv-protokollan noudattamisesta. Eli isäntämaa vastaa mm. arvovaltaisen vieraan turvallisuudesta. Siltikin mahtavimpien, USAn, Kiinan tai Venäjän johtajien mukana oma massiivinen turvaorganisaatio.

Edellisellä Obaman Mumbain vierailulla poistettiin kookospalmuista pähkinätkin seurueen reitin varrelta. Tuoreella Obaman Intian vierailulla tyhjennettiin jo kokonainen kaupunki:

"No head of state—not even the president of China or Russia—has managed to shut down an entire city on a visit to India. Except Barack Obama."

Tämä selitys näin rautalangasta väännettynä siitä, miksei Obama "putkahtanut" esim. lyhyellä varoitusajalla Pariisin Charlie Hebdon rauhanmarssiin. ...tai Kiovan Maidanille.

Tai miksei Putin mennyt viime keväänä National Mallille Valkoisen talon eteen hengailemaan tukimielessä alkuasukaintiaanien telttaleirille. Vaikka olihan inkkareilla ja Putinilla yhteinen ja aivanselvä legitiimi intressi tuon Keystonen öljyputken torppaamisessa. Eikö? :)

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Jouni,
Ron Paul on kuitenkin kansainvälisesti tunnettu poliitikko, jonka mielipiteillä on laajalti arvostusta.

Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen

En yllättyisi vaikka etupiirijako olisi jo tehty.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Millainen se olisi? Ukraina Venäjälle ja Suomi jenkeille?
(Mutta muista, että ne suurvaltojen väliset etupiirijaot ovat voimassa aina vain paperilla jonkin aikaa ...)

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Juha Kuikka,
Miten Sinä jaksat vetää Suomen tähän. Suomen oma ulkopoliittinen johto päättää, tuemmeko rauhaa vai USA:n ja eräiden EU-maiden sodanlietsontaa. Suomen kannattaisi nyt ilmoittaa vankan tukensa Minskin rauhanprosessille.

Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen

En usko Suomen yhdysvalloille kelpaavan. Ei meidän valtion rahoilla osteta tarpeeksi NATO-yhteensopivuutta, jotta rautaa kannattaisi atlantin yli liikuttaa. Toisaalta vaikea uskoa putinin juntankaan meitä haluavan, kun olisi tulevaan diktatuuriin alistuvan oikeiston määrä on niin pieni suhteessa tavallisiin ihmisiin. Nythän näyttää niitten tyytyvän vain maksamaan kampanjarahaa oikeistolle ja nauravan kun me ryssitään riidellessä kansantaloutemme ja joudutaan myymään halvalla koko maa lopulta nikkeleitä myöten.

Mikko Elo: Eivät välttämättä ole taaskaan tajunneet millaisen lippaan ovat avanneet ajamalla veljeskansan toistensa kurkkuihin. Politiikan palkkatappajat kuvittelivat saavansa aikaan riitaa ja epäsopua, mutta tilanna kärjistyi itä-länsi otteluksi. Eikä ole ensimmäinen kerta kun nuo suurvallat saavat revittyä etupiirissään kokonaisen kansan rikki, silti täällä Suomessa ei tehdä muuta kuin pelätä oman perseen puolesta.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Oskari Seppänen,
Pahintahan tässä näyttä olevan se, että Minskin aselepo ei tyydytä sotajoukkoja, ei Suomessa eikä muuallakaan.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Eipä tietenkään mikään rauhansopimus tyydytä sotajoukkoja. Sota on armeijan työtä, ja jos sotaa ei ole, armeija on tarpeeton.

Siksi sotia lietsotaan, ja tietysti suurimpana hyötyjänä on aseteollisuus, jonka liiketoiminnassa lobbarit ovat keskeisiä.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Mikko Elo

Ron Paul pyrki Yhdysvaltain presidentiksi vuoden 1988 presidentinvaaleissa sai äänistä 0,47 prosenttia. Paul pyrki republikaanipuolueen ehdokkaaksi vuoden 2008 ja vuoden 2012 presidentinvaaleihin, mutta häntä ei valittu.

Yleispoliitikko verrattavissa tavalliseen kansanedustajaan. Mainetta saanut radikaaleilla mielipiteillä.:

Kannattaa verotuksen lakkauttamista. Haluaa purkaa Yhdysvaltain keskuspankkijärjestelmän. Hän ajaa kaiken verottamalla rahoitetun julkisen sosiaaliturvan ja kehitysavun alasajoa.

Vastustaa huumevastaista sotaa ja aborttia.

Vaatii Yhdysvaltojen eroamista YK:sta ja Natosta. Vastusti Irakin sotaa, mutta puolusti Afganistanin sotaa.

Näiden mielipiteiden perusteella voi vain odottaa, että hän vastustaa myös Ukrainan pyrkimyksiä assimilotua länteen ja pitää Venäjän toimia oikeutettuina.

Kun sinä pidät Ron Paulin kantoja älykkäinä ja viisaina ja pidät niitä laajasti arvostettuina, en voi muuta kuin ihmetellä.

Poimintoja Wikipediasta.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Ron_Paul

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Kun sinä pidät Ron Paulin kantoja älykkäinä ja viisaina ja pidät niitä laajasti arvostettuina, en voi muuta kuin ihmetellä."

Taistelu käydään aina niillä aseilla, joita on käytettävissä. Tämä koskee myös sanan säilää. Hukkuva turvautuu oljenkorteen, sanotaan.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Varsio olettaa kummallisesti, että jos on jossakin asiassa (esim. Ukrainan kriisi) jonkun Esim. Ron Paul) kanssa samaa mieltä, pitää olla hänen kanssaan samaa mieltä kaikesta muustakin.

Käsittääkseni Elo mainitsee Paulin itsenäiseksi poliitikoksi joka on kiistanalainen omassa puolueessaan mutta jonka tietämystä politiikasta ei voi väheksyä. Minusta se ei ihan tarkoita kaikkien mielipiteiden pitämistä viisaina ja arvostettuina.

Paulin merkitys kai tässä yhteydessä on, että hän on melkoinen haukka ja USA:n ylivertaisuuden kannattaja mutta siitä huolimatta näkee USAn Ukraina-politiikassa pahoja virheitä. Se on tietenkin suomalaisille NATO- ja USA-kiimakoille hankala paikka kun he ovat USA:ta nimenomaan noista teoista kehuneet.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Jorma,
Kyllä nyt kaikki sotahaukat ovat ihmeissään Suomessa ja muualla. Siksi Ylekin jaksaa muistuttaa, että tulitaukoa on rikottu, ja tietolähde on Ukraina, kuinkas muuten?

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Ilkka Varsio,
Ron Paul sanoo: I am not Pro-Putin, I am not Pro-Russia, I am Pro-facts. Kerro nyt, mikä mahdollisesti ei pidä paikkaansa Ron Paulin kolumnissa.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Yhtäältä Elo väittää, että Ukrainassa tapahtui länsimaiden sponsoroima vallankaappaus. Toisaalta on syytä huomata, kuinka heikosti länsimaat ovat vastanneet Venäjän toimiin niin Krimillä kuin myös itäisessä Ukrainassa.

Jos Kiovassa olisi tapahtunut länsimaiden tukema vallankaappaus, niin silloin kyseiset länsimaat olisivat antaneet Ukrainan uudelle hallitukselle selvää sotilaallista tukea. Kannattaa huomata, että länsimaat ovat pyrkineet ratkaisemaan Ukrainan tilannetta neuvotteluteitse ja samaan aikaan Venäjän tukemat kapinalliset . Miten se oli: "Debeltseve ei kuulu tulitauon piiriin".

Lähde: http://www.thedailybeast.com/articles/2015/02/17/u...

Ron Paulin sijaan kiinnitäisin huomiota esim. Georgi Satarovin, Mark Solonin, Aleksandr Goltsin, Semjon Novorpudskijin ja Anton Muhinin näkemyksiin:

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulkomaat/eurooppa/...

Mielenkiintoisin lainaus tuosta artikkelista on Mark Solonin näkemys Venäjän roolista Ukrainassa:

"Hänen mielestään kaikille paitsi idiooteille on selvää, että Venäjä sotii Ukrainassa, koska muuten esimerkiksi kapinallisten aseistus olisi loppunut jo aikoja sitten."

Solonin tuntuu puhuvan asiaa, sillä raskaat tykistöaseiden ammukset kuten 152 milliset tykin ammukset ja Grad-raketit painavat yli 40 kiloa kappaleelta. Yhteen kunnon tykistökeskitykseen tarvitaan kuorma-autollinen niitä. Niitä on käytetty itäisessä Ukrainassa sangen aggressiivisesti ja Ukrainan asevoimien tila varusteiden suhteen on huono. Mistä nuo tykinammukset ja raketit ovat peräisin?

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Petri Luosto,
Nuo nimet, jotka mainitset, ovat kyllä varsin vaatimattomia Ron Pauliin nähden. Eivätpä taida nimet Satarovin, Solonin ja muut paljon maailmaa hetkauttaa.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Minusta on kummallista, että suomalainen demari hehkuttaa Ron Paulia. Missä muissa asioissa Elo on samaa mieltä kuin Paul?

http://en.wikipedia.org/wiki/Political_positions_o...

Tässä on aikaisempi kysymyslistani Elolle:

"Kannattaako Elo valtion menojen vähentämistä ja pienempää julkista sektoria? Kannattaako Elo verotuksen keventämistä? Kannattaako Elo keskuspankkijärjestelmästä luopumista? Kannattaako Elo sosiaaliturvasta luopumista? Kannattaako Elo sitä, että valtio ei sekaannu talouden toimintaan? Kannattako Elo tuntuvia lievennyksiä aselainsäädäntöön? Kannattaako Elo abortin kieltämistä? Kannattaako Elo kuolemantuomiota? Kannattaako Elo valtion omaisuuden kuten maa-alueiden yksityistämistä? Vastustaako Elo valtiorahoittaista lääketieteellistä tutkimusta?"

Kannattaa huomata, että käytännössä Ron Paul on isolationisti. Jos hänen oppejaan olisi noudatettu 1940-luvulla, niin USA:n osallistuminen II maailmansotaan olisi ollut hyvin kyseenalaista. Oikeastaan Paul on erittäin tunteeton johtaja:

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4167841,...

Tässä lainaus yllä olevasta linkistä, mitä Ron Paul on sanonut: "I wouldn't send US troops to fight Nazis."

http://www.mediaite.com/online/former-aide-ron-pau...

Käsitykseni mukaan Ron Paul ei ole rasisti, mutta hän on niin tiukan linjan isolationisti, että hän olisi pitänyt USA:n poissa II maailmansodasta. Toisin sanoen hän olisi antanut Saksan ja Japanin huseerata vapaasti.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #34

Petri Luosto,
Tämän saman litanian luin eilen Atte Kalevan pitkästä jaarituksesta. Nyt Sinun pitää kertoa, mikä ei pidä paikkaansa Ronkkii Paulin kolumnissa. Muuten, Ron Paul oli noin 5-vuotias toisen maailmansodan aikoihin. Hän ei silloin pystynyt paljon vaikuttamaan.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto Vastaus kommenttiin #38

Mainostat aktiivisesti Ron Paulia, mutta kieltäydyt sanomasta, että missä asioissa olet toista mieltä kuin hän. Tuo osoittaa sinulta aikamoista ylimielisyyttä. Kyse on siitä, että sinä selvästi poimit rusinat pullista kun kieltäydyt kommentoimasta Ron Paulin muita mielipiteitä.

Toiseksi, olen jo KAHTEEN kertaan kertonut kolme asiaa, jotka eivät pidä Paulin artikkelissa paikkansa. Kolmanteen kertaan en ala listaamaan asioita. Jos Elo uskoo Putinin hallinnon valheita ja haluaa olla kyseisen hallinnon yhteistyöhenkilö, niin se on hänen valintansa. Se vain osoittaa, että kuinka vähän hän käytännössä välittää synnyinmaastaan.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Puolan ulkoministeri Grzegorz Schetyna haluaa sitoa lännen seuraavat Venäjä- pakotteet mahdolliseen hyökkäykseen Mariupoliin. Pakotteet tulisivat automaattisesti voimaan, jos hyökkäys alkaa. Hän mainitsee yhtenä vaihtoehtona Venäjän sulkemisen pois pankkien SWIFT-maksujärjestelmästä.

Ukrainan tietojen mukaan Venäjä on jo muutaman päivän kerännyt panssareita ja muuta kalustoa Mariupolin lähistölle.

http://www.unian.net/world/1048177-mid-polshi-priz...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Maailman johtajat ovat väsyttäneet itseään vuorokausitolkulla matkaillessaan ja neuvotellessaan Putinin kotikentällä ja sitten aikaan saatiin "kaikkien osapuolten hyväksymä tulitauko".

Viikko sen jälkeen uhataan, että "jos hyökkäätte Mariupoliin, niin tulee lisää pakotteita".

Simmottis ...

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Jouni,
Olisi hyvä kommentoida blogiani, jossa kerron Ron Paulin näkemyksistä siitä, mitä Ukrainassa on todellisuudessa tapahtunut. En ole kuullut aikeista hyökätä Mariupoliin. Mistä Sinun tietosi ovat peräisin?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Venäjä havitteli Mariupolia jo viime kesänä. Tuoreimman Unianin uutisen lähde on Ukrainan virallinen äänitorvi Dimitri Tymtshuk.

http://www.unian.net/war/1048204-boeviki-styagivay...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

On aivan yksi lysti, mitä joku hörhö Amerikan suuresta marginaalista sanoo. Päivän uutinen on se, että Yhdysvaltain kärsivällisyys alkaa loppua. Russia has been lying "to my face," sanoo ulkoministeri John Kerry.

Venäjän sulkeminen SWIFT-järjestelmästä on ollut lännen johtajien huulilla viime päivinä. Se olisi todella radikaali toimenpide, joka varmasti panee Putininkin miettimään kahdesti. Tärkeä periaatteellinen muutos olisi sekin, jos aseapu Ukrainan armeijalle saadaan vihdoin käyntiin.

http://abcnews.go.com/Politics/wireStory/kerry-rus...

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Jouni Snellman,
Koska Ukrainan tietolähteistä on tullut luotettavia?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Schetynan lausunnon osalta ukrainalainen Unian viittaa venäläisen TASSin uutiseen, joka on tässä. TASS kertoo Schetynan puhuneen Puolan televisiossa. Kun en puolaa osaa niin en tietenkään tiedä, mitä on oikeasti sanottu.

http://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/1789112

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Mistäkö tykkien ammukset ja raketit? No, vaikkapa massiivisista mottitaisteluitten sotasaaliista.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Milläs aseilla ne massiiviset mottitaistelut sitten ensin käytiin?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Kai Ukrainan armeijalla oli Donbassissakin varastoja joita ottaa haltuun. Siellä on myös asetehtaita. Samaten kriisin alkuvaiheessa kokonaiset armeijan ja poliisin sekä rajavartioston yksiköt aseineen ja varusteineen valitsivat puolekseen Kiovan kaappareiden vastustamisen. Lisäksi tuolla alueella asuvilla kasakoilla on omat pössykkänsä kotonaan rauhanaikanakin. Rautaa on siis löytynyt ihan omastakin takaa.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #23

Jorma,
Jos oikein muistan, Itä-Ukraina on nimenomaan raskaan teollisuuden aluetta Ukrainassa. Eiköhän siellä osata aseitakin tehdä.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Juha Kuikka,
Eiköhän siellä löytynyt aika määrä aseita Neuvostoliiton ajoilta.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #26

Neuvostoaikaisilla aseilla pysäytetään neuvostoaikaiset panssarit. Uudenaikaisia, aseteknologian kehityksestä johtuen paremmin suojattua ps-kalustoa vastaan ne ovat virattomia. Niinkuin nyt on Itä-Ukrainassa nähtykin.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #29

Tomi Ketola,
Eiköhän Itä-Ukrainassa osata tehdä aseitakin, kun muutoinkin Ukrainan teollisuus on keskittynyt sinne,

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius

Myyryläisen mielestä tuolla on varmaan tapahtunut sama ilmiö, mistä raamattu kertoo, kun Jeesus ruokki viidellä leivällä ja kahdella kalalla viisituhatta miestä.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

JaakkoWilenius,
Nyt voidaan hyvällä syyllä sanoa, että olet siirtynyt jeesustelun puolelle. Mikä Ron Paulin kolumnissa ei pidä paikkaansa? Se on ydinkysymys.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Pata kattilaa soimaan, musta kylki kummallakin, Elo. Olen jo kirjoittanut kolme asiaa, joissa Paul on väärässä:

http://attekaleva.puheenvuoro.uusisuomi.fi/187942-...

"That coup was not only supported by US and EU governments -- much of it was actually planned by them."

Tuo on Paulin mielipide. Hän ei iske mitään käytännön todisteita pöytään. Hän vain toteaa, että USA:n ja EU:n roolin Ukrainan tapahtumissa.

"As we soon found out from a leaked telephone call, the US ambassador in Kiev and Assistant Secretary of State, Victoria Nuland, were making detailed plans for a new government in Kiev after the legal government was overthrown with their assistance."

Onko tässä kyse siitä samasta puhelusta, jossa Nuland sanoi, että vuodesta 1991 aina vuoteen 2013, USA oli tukenut Ukrainan demokratiakehitystä noin 5 miljardilla dollarilla? Pitää muistaa, että Putinin trollit väänsivät kyseisen asian niin, että USA olisi muka tukenut Ukrainan vallanvaihtoa 5 miljardilla dollarilla.

Lähde: http://www.stopfake.org/en/324/

"That war launched by Kiev has lasted until the present, with a ceasefire this month brokered by the Germans and French finally offering some hope for an end to the killing. More than 5,000 have been killed and many of those were civilians bombed in their cities by Kiev."

Elo ei vaivautunut vastaamaan tuohon. Kenties hän on nyt halukas kommentoimaan. Tuossa on kolme asiaa, jotka todistavat, että Paul on väärässä. Tuota kautta myös putoaa pohja Paulin artikkelilta.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #40

Kyllä Petri Luosto puhuu pötyä. Mikään hänen kommenttinsa ei pysty todistamaan, etteivät Paulin tosiasiat pitäisi paikkaansa.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto Vastaus kommenttiin #66

Kun esität tuollaisia, niin näytä mitkä väitteeni eivät pidä paikkansa. Jos et siihen pysty, niin saarnaat ylimielisesti omaa Putin-uskovaista näkemystäsi.

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius

Täytyy uskoa ihmeisiin, koska Myyryläisen väitteet eivät ole muuten selitettävissä. Ron Paulin kolumnissaan esittämät johtopäätökset ovat hänen omiaan. Uskoo ken tahtoo.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #51

Eivät Ron Paulin käsitykset ole mitään mielipiteitä, vaan tosiasioita. Sano nyt, mikä ei pidä paikkaansa!

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Euroopsn suurin asevarasto löytyy suolakaivoksesta, Ukrainan Slovanskista.
Kaivoksessa on noin 3,5 käsiasetta ja määrätön määrä ammuksia.
http://www.eastonline.eu/en/opinioni/open-doors/wh...

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Tuossa artikkelissa on kyse nimenomaan käsiaseista. Siinä ei mainita tykistöammuksia taikka Grad-raketteja, joita on käytetty Ukrainassa ahkerasti.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Paljonkohan Grad-raketteja ja tykin kranaatteja joutui aluejoukkojen käsiin kesän 2014 valtavista mottitaisteluista?

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto Vastaus kommenttiin #45

Luultavasti jonkin verran, mutta ne on luultavasti käytetty loppuun jo aikoja sitten. Suosittelen lukemaan seuraavan artikkelin:

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulkomaat/eurooppa/...

Tuossa lainaus siitä: "Länsi on kuin säälittävä anoja talonisännän portaitten juurella, lataa sotahistorioitsija Mark Solonin, jota on haastateltu Fontanka.russa. Hänen mielestään kaikille paitsi idiooteille on selvää, että Venäjä sotii Ukrainassa, koska muuten esimerkiksi kapinallisten aseistus olisi loppunut jo aikoja sitten."

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #50

Tuohon voi vain esittää kysymyksen: Kuka on Mark Solonin. Tunteeko hänet joku muu maailmalla?

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto Vastaus kommenttiin #63

Wikipedia tuntee, joten sarkasmisi on eeppinen epäonnistuminen:

http://en.wikipedia.org/wiki/Mark_Solonin

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius

Ihanko kävit itse inventoimassa?

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Wilenius, ihan oikeasti. Älä viitsi. Lue se linkki.

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius

Ei ollut kovin todistusvoimainen artikkeli. Huhujen mukaan 1,5 -3 miljoonaa käsiasetta ammuksineen mallia II maailmansota - nykypäivä. Mistä on saatu tykistö, ammukset, raketinheittimet, huoltomuodostelmat tarvikkeineen, panssarivaunut korjausvarikoineen ja varaosineen jne...

JP Immonen

NATO intoilijoiden kannattaa muistaa, että Ron Paulin poika Rand Paul on ehdolla 2016 presidentin vaaleissa ja on todella suosittu sekä vahva ehdokas. Rand ei aja ihan yhtä radikaalia sisä- tai ulkopolitiikkaa kuin isänsä, mutta on varma että USA:n ulkopolitiikka tulee muuttumaan jos hänestä presidentti tulee. Joten nyt kun EU vittuilee venäjälle USA taustapiruna... anteeksi taustatukena, niin 2016 me saatetaan olla täysin yksin, kun USA:ssa saattaakin olla presidentti joka keskyttyy vain USA:n sisäisiin asioihin.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Rand Paul puuhu nähtävästi siitä, mitä Obama on tehnyt jo vuosia.

Obama pehmoili Syyriassa ja Putin huomasi tilanteensa tulleen Ukrainassa.

Putin ei välitä pätkääkään EU:n vaikutusvallasta, vaan ainoa todellinen vastapooli Venäjän toimiin on USA, jonka hallinto on osoittautunut varsin " nössöksi " Ukrainan tilanteen aikana. On aivan ymmärrettävää, että USA on kyllästymässä vanhan mantereen jatkuviin ongelmiin, joita se on joutunut selvittämään vuosikymmenien ajan 1940-luvulta lähtien.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Lauri Kiiski näyttää ajavan oikealle republikaanien teekutsuliikkeestä. Kaikkea Suomenkin politiikkaan mahtuu.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #62

Kuinka niin ? Miten tämä nyt teekutsuliikkeisiin liittyi ?

USA on ollut flegmaattinen Ukrainan tilanteessa, johon en itse ota kantaa puolesta tai vastaan.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Ron Paulin viiltävät arviot osuvat tällä kertaa Ukrainan kriisin ytimeen.

Ukraina on yksi osa USA:n, EU:n ja Naton ulko- ja sotapolitiikan yli kaksi vuosikymmentä jatkuneessa katastrofien ja julmuuksien sarjassa.

Hyökkäykset Afganistaniin, Irakiin, Libyaan, Syyriaan ja Keski-Afrikkaan ovat johtaneet miljoonien kuolemaan ja vammautumiseen, maiden hajoamiseen ja verisiin sisällissotiin.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Rauno,
Hyvä kertaus USA:n "saavutuksista" sota-alalla. Paul vastusti Irakin sotaa.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Mikko Elo
YK:n mandaatilla. Rikollisjärjestö on siis YK.

Turvaneuvostossa kukaan ei vilauttanut Veto korttia. Ei edes Vennään maa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #74

Tuota lienee syytä täsmentää hiukan, jottei kukaan pääse väliin ilkkumaan.

Ensimmäisessä Persianlahden sodassa Kuwaitin vapauttamiseksi USA:lla oli YK:n mandaatti. Toisessa Irakiin suuntautuneessa operaatiossa turvallisuusneuvosto oli velvoittanut Irakin alistumaan kansainvälisten tarkkailijoiden vastaanottamiseen selvityksen saamiseksi siitä oliko Irakilla joukkotuhoaseita ja noudattiko se jo aiemmin tehtyjä rajoituksia ohjusten kantomatkoista y.m.

YK:n tarkkailijaryhmää johti ruotsalainen leppoisa ja hyväntahtoinen Hans Blix, joka ei pannut Saddamia lujille, mutta pyrki jotain todistusaineistoa saamaan näytettyjen ohjusten ylipitkistä kantomatkoista. Hän totesi kuitenkin, että "probably this can not be considered a smoking gun."

USA hyökkäsi välittömästi sen jälkeen, kun tarkkailijat olivat poistuneet eikä asiaa silloin ollut viety enää turvallisuusneuvostoon.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Valtiopäiväneuvos Elo yrittää kääntää katsetta pois tästä ydinasiasta:
http://yle.fi/uutiset/novaja_gazeta_venaja_suunnit...

Nyt on kiinnostava seurata, kuinka käy Novaja Gazetalle lehtenä, tai mitä tapahtuu sen toimittajille. Toistuuko vanha kaava?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Valtiopäiväneuvos Elo yrittää kääntää katsetta pois tästä ydinasiasta:"

Niin juuri, mutta miksi hänellä on sellainen missio?

Ne paljon puhutut trollit eivät koostu pelkästään huonoa suomea kirjoittavista Suomi24 anonyymipalstan huitaisijoista, vaan niitä on värvätty useilta poliittisilta tahoilta, jotka kaikki noudattavat "informoinnissaan" melko pitkälti samanlaista kaavaa ja logiikkaa. Yksi taho näyttää olevan hiukan kaunaiset veteraanipoliitikot, jotka ovat joutuneet syrjään puolueensa keskiöstä. Joku agentti ilmeisesti päätoimisesti etsii kohteita ja omaa jonkinlaisen taitavan keinovalikoiman saada uhri värvätyksi ilman, että totuus tulee julki.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Juha Kuikka,
Tuo on jo sellainen väite, että käräjätuvalle voitaisiin mennä. Sinäkään et pysty muuhun kuin arvostelemaan henkilöitä. Mikä Ron Paulin kolumnissa ei pidä paikkaansa.
Muuten, minä sanon saman kuin Paul:I am not Pro-Putin, Pro-Russia, but Pro-facts, eli suomeksi varmuuden vuoksi: en ole Putininin enkä Venäjän puolustaja,vaan tosiasioiden puolustaja.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #59

Pähkäilin omaa missiotasi ja motivaatiotasi. Sen lisäksi luonnehdin yleisellä tasolla YLE:nkin uutisoiman trollitehtailun toimintatavoista. Kenestäkään yksittäisestä henkilöstä en ole mitään väittänyt.

Juhani Pitkänen Vastaus kommenttiin #64

Itse epäilin velkasuhdetta Tehtaankadulle, mutta mikäli kyse olisi pelkästä painostuksesta, niin vähän turhan innokkailta vaikuttavat. Voihan se olla mahdollista että rakkaus itärajan taakse on niin voimakas ettei sitä horjuta mikään.... Fifty shades of Elo!

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #78

Juhani Pitkänen,
Olisiko Sinulla sanottavaa jotain itse asiasta?

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Gazetan uutinen tuntuu uskottavalta. Tottakai suurvallaksi itseään luulevalla Venäjällä on suunnitelmia ja b-suunnitelmia naapurimaittensa suhteen.
Hölmöhän se olisi jos se sellaisen kiistäisi, kuten nyt näyttää tekevän.

Ja tottakai sillä on suunnitelmia ja b-suunnitelmia myös Suomen ja Ruotsin suhteen koska olemme kuvittelemassaan 'vaikutuspiirissä'.

Hölmöintä täällä on lykätä pää pöpelikköön ja uskotella etteikö sellaisia suunnitelmia muka sikäläisistä kassakaapeista löytyisi.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Tomi Ketola,
Sinulla näyttää olevan vilkas mielikuvitus. Suomi alkaa itse olla ulkopolitiikallaan suurin uhka itselleen.

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki Vastaus kommenttiin #106

Mikko,

Tomilla ei ole vilkas mielikuvitus, vaan totesi, että on aika itsestään selvyys, että on suunnitelmia. Suunnitelmia riittää varmaan pilvin pimein tässä maailmassa. Ei niitä kukaan toteuttamassa ole, ihan vain suunnitellaan puolin ja toisin. Se, että jostain löytyy joku suunnitelma ei ole mikään uutinen.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #161

Olen Vuorijoen kanssa tästä samaa mieltä. Kaikkien armeijoiden esikunnat laskevat skenaarioitaan ja tekevät suunnitelmia koko ajan. Sitä varten ne ovat olemassa. Niitä pusataan myös Helsingin Kasarmintorin reunalla.

Sitten on ihan eri juttu kun jotkut alkavat lyömään niillä poliittista mynttiä omien tarkoitusperiensä puolesta ja saavat lauman sopuleita ja muitä älämölöä pitäviä elikoita peräänsä.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Seppo Saari,
Miksi Sinä tuot keskusteluun vallan muita asioita? Miksi et kerro, mikä ei pidä paikkaansa Paulin kolumnissa!

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Tuota nyt on jankutettu lähes joka viestissä; "miksi et kerro...."
Millä sinä todistat, että Mr Paulin kolumnissa on edes siteeksi totta?

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #87

Raimo,
Ron Paulilla on tietoa, jota ei tavallisilla ihmisillä ole. Hän on sisäpiirin miehiä kuitenkin. Julkisuudessakin on kuitenkin mainittu mm. McCainin käynnit Kiovassa yllyttämässä vallankaappaukseen. Myös Victoria Nulandin osuus on mainittu julkisuudessa.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Ei tarvitse. Toitte itse Paul'in esille. Linkissäni on sentään useita historioitsijoita takana.

Tuomalla Paul'in blogiin ns. Ukraina-kriisn asiantuntijana, saatte välittömästi huonot suositukset valinnasta.

Kolme vuotta Yhdysvalloissa työskenneelleenä voin todeta, ettei Paul todellakaan saisi tässä esiin tuomallasi ns. 'asiantuntemuksella' edes alaviitettä muutoin kuin populistina. Se on suunnilleen yhtä vakuuttavaa kuin se, että joku tarjoaisi Vladimir Zhirinovskia USA-asiantuntijaksi.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #105

Seppo Saari,
Tuo kommentti ei osoita suurta politiikan tuntemusta. Olisi kannattanut tutustua paremmin Amerikan politiikkaan. Mikä muuten on väärää tietoa Paulin kolumnissa?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Ron Paul on - vain yhden 80-vuotiaan vanhuksen näkemys Ukrainan tilanteesta.

Yhdysvalloista löytyy monenlaisia näkemyksiä, olivatpa ne sitten nyt mitä tahansa.
Turhautunut Paul ei liene terävin kynä penaalissa kommentoimaan tilannetta ehtoopuolellaan ja herran arvostus taitaa olla enemmänkin myötähäpeää, kuin todellista. Sama pätee myös moniin muihin vanhoihin herroihin.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Lauri Kiiski,
Kaikella ystävyydellä, uskon kuitenkin, että Ron Paul on tunnetumpi ja arvostetumpi kuin eräs Lauri Kiiski Suomessa. Mikä muuten Ron Paulin kolumnissa ei pidä paikkaansa? Ehkä olisi parempi keskustella asioista kuin henkilöistä.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Ron Paulin väitteitä ovat toistaiseksi vain väitteitä, spekulaatiota ilman varsinaista esiintuotuja todisteita USA:n, EU:n ja NATO:n salaliitosta Ukrainassa. Paul voi olla oikeassa, tai Paul voi olla myös väärässä tai sortunut liioittelemaan edellisten osuutta Ukrainan tapahtumiin.

Venäjän invaasiosta Ukrainaan on olemassa todellista konkretiaa.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #75

Lauri Kiiski,
Kyllä Ron Paulilla on paljon tietoa, jota ei tavallisilla ihmisillä ole.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #75

Lauri,
Kerro nyt vielä se Venäjää koskeva konkretia. Novojo Gazetassa sitä ei taida olla.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Pitää nyt uskoa, että muuten niin epäluotettavista amerikkalaismielipiteistä kelpaavat täällä totuudeksi vain Putinia nuoleskelevat teelmykset. Olkoot mielipiteen esittäjä sitten vaikka "toinen jalka haudassa"-tyyppiä.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #88

Raimo,
Ei Ron Paulin kohdalla ole kysymys mielipiteistä, vaan tosiasioista. Kerro nyt, mikä ei kolumnissa pidä paikkaansa.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #99

Minä en pysty kolumnin väittämiä julistamaan totuudeksi enkä valheeksi. Ihmettelenkin miten sinä pystyt?

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki

Mikko,

Ron Paulin tarkastelu on ihan hyvä ja asioita on järkevä tarkastella aikajanalla. Ongelmana siinä on vain miten pitkällä aikavälillä asioita tarkastellaan.

Ron Paul nyt tuskin on muun kuin rauhan puolella ja näkee paremoana ratkaisuna antautua ehdoitta kuin sotia. Minä en oikein usko sellaiseen rauhan utopiaan.

Tämän päivän Husiksessa oli hyvä juttu, jossa oli haastateltu Suomessa asuvaa ukrainalaista. Hän kertoi, että ennen Ukrainassa eri kieltä puhuvat olivat ystäviä keskenään, mutta 70-luvulta lähtien on tapahtunut eriytymistä.

Jos siihen suhteutetaan, niin varmaan kaikilla lännen ja idän tekemisillä on jokin merkitys, mutta voiko siinä enää puhua syyllisyydestä ja onko mitään järkeä etsiä syyllistä.

Rauha sinne tarvitsisi saada. Mutta miten onkin hankalampi juttu, kun siellä kytee varmaan pitkään, jos eriytymistä on tapahtunut 70-luvulta lähtien. Siihen ei Ron Paul oikein anna vastausta ja siinä mielessä artikkeli oli pettymys, mutta ehkä sen tarkoituksena olikin vain hillitä intomielisiä.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Jari,
Minusta on todella hyvä, että Ron Paul kirjoittanut tuon kolumnin. Minulla on myös se käsitys, että se vastaa todellista asioiden kulkua. Kuten tiedät, USA on juristien kultamaa. Jos Paulin väitteet eivät pitäisi paikkaansa, voisi edessä pian olla haaste oikeuteen.

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki

Mikko,

Juristi on kuin kameleontti ja puolustaa päämiestään. Kaikki on resursseista kiinni. Jos Paulilla on hyvä lakimies, niin ei kukaan haastamaan lähde.

Itseasiassa Paulin kirjoituksessa ei ole mitään, mistä voisi haastaa. Se on asiallinen analyysi tilanteesta eikä mene mitenkään henkilökohtaisuuksiin edes julkisuuden henkilöiden osalta. Julkisuuden henkilöistä voi vähän vapaammin esittää mielipiteitä kuin yksityishenkilöistä.

Se on todella hyvä, että on kirjoittanut kyseisen ihan asiallisen kolumnin. Vastaavat kolumnit ovat paikallaan oli niiden lopputulema, mikä tahansa. Niihin voi sitten vastata kolumnilla.

Kommentit Ron Paul on sitä tai tätä taikka Mikko Elo on sitä taikka tätä olen aina jättänyt omaan arvoonsa. Toki henkilön taustan tunteminen auttaa ymmärtämään henkilön mielipiteitä. Mutta yleensä on kyse siitä, että uskotaan auktoriteetteihin ja luokitellaan niitä hyviksi ja pahoiksi.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #72

Jari,
Hyvä juristin näkökulma. Kyllä muuten tässäkin ketjussa mennään henkilökohtaisuuksiin, kun asia-argumentit loppuvat.

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki Vastaus kommenttiin #96

Mikko,

Mennään ja älyttömään jankuttamiseen. Ihan molempien leirien esitämät näkemykset tapahtumienkulusta ovat mahdollisia sen vähäisen tietämyksen perusteella, mitä meillä asioista on. Ja rauha ja tilanteen normalisoituminen nyt se ensisijainen asia on. Syyllisiä ehtii etsiä jälkeenpäinkin, vaikka kuinka pitkään.

Käyttäjän Timo-PekkaMustakallio kuva
Timo-Pekka Mustakallio

Tässä Guardianin arvostelu Frontline Ukraine"-kirjasta, "viileäksi, tasapainoiseksi ja hyvistä lähteistä kerätyksi" kehuttu. Tasapainoista värittämätöntä tietoahan Ukrainasta ei ole vielä juurikaan saanut. Kirja näytti olevan tilapäisesti loppuun myyty, mutta seuraava satsi tulossa toimitettavaksi:

http://www.theguardian.com/books/2015/feb/19/front...

Tuo jutun alussa mainittu "Yats":in haastattelu taannoisen MSC:n ajalta Saksan TV:ssä (oliko Tagesthemen, en nyt muista) löytyy Youtubesta. Ainakin minä jäin ihmettelemään käykö tuo herra ihan täysillä vaikka huomioisi, että hän on menneen vuoden elänyt aika hurjan paineen alaisena. Kiovan vallanpitäjistä Turchynovista (hän oli siis vallankaappaushallinnon vt. presidentti) tuntuu olevan kovin huonosti tietoja... oikea tosidemokraatti, joo. On vaikeaa olla ihmettelemättä minkä oudon väen kanssa Länsi on asioinut Kiovassa, ja eikö arvostelukyvyn puute ole selkeä syy miksi Ukraina-keikka on nyt Lännen kannalta akseleitaan myöten kurassa?!

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Timo-Pekka,
Nyt olet asian ytimessä. Ilmeisesti USA ja EU ovat satsanneet väärään hevoseen. Todelliset demokraatit eivät voi tukea mitään syvälle korruptoitunutta hallitusta. Nyt jo väki liikehtii, ja Poroshenkon sekä Jatsenjukin osalta tiimalasi on kulumassa loppuun. Mutta mitä heidän sijalleen? Ymmärtävätkö USA ja EU vetäytyä ajoissa, vai onko pakko tukea väärin valittua politiikkaa. Silloin saattaa sota olla edessä.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Esson baarilla pääteltiin lännen pyrkivän tekemään Kiovasta Helsingin kaltaisen toimilupakonttorin josta kansainväliset kaivosyhtiöt hakevat vauhtia uusille Talvivaaroille.

Miltei einsitöinään Talvivaara vietiin Lontoon pörssiin samoihin aikoihin kun Timo Soini kirjoitteli finanssilatinaa rapakon takaisiin businesslehtiin.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Heikki,
Esson baarilla saatettiin osua oikeaan.

Olavi Mansikka

Mietin vaan miten tunnettu määritellän. Itse en ikinä kuullutkaan moisesta poliitikosta. Sehän että itse tuntee ja arvostaa ei vielä tarkoita että on laajalti arvostettu. Kuitenkin seuraan ihan aktiivisesti politiikkaa. Ja politiikassahan on eriaviä mielipiteitä. Nyt tää saa julkisuutta.

Itse ukrainan tilanteeseen hankala ottaa kantaa se on sellainen sekasotku että vellit puurot ja kaikki muukin on sekaisin. Mielipide tulee riippuen mitä lähteitä lukee.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Ron Paul haukkuu Usa:n Ukrainan politiikkaa oppositiopoliitikon mandaatilla. Sinun näkemyksesi Ukrainan sodosta voisi muuttua, jos kuuntelisit Venäjän oppositiota. Aloita vaikka lukemalla se Novaja Gazetan artikkeli, johon on tässäkin ketjussa viitattu useasti.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Manu Korkman,
Kyllä Ron Paul puhuu vain tosiasioiden puolesta. Todellista oppositiopolitiikkaa edustaa saman puolueen John McCain.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Suomalainen vasemmistodemari vetoamassa amerikkalaiseen republikaaniin jonkinlaisena asiantuntijana? Ohhoh!

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Tuomo,
Ei tässä ole mitään ihmettelemistä. Minä olen pro-facts, kuten Ron Paulkin sanoo olevansa, eli tosiasioiden puolesta. Ihmiset lienevät läpeensä kyllästyneitä poliitikkojen valehteluun.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Tuossa Suomen kuvalehden jutusta "Salainen asiakirja: Ukrainan sota suunniteltiin Moskovassa
Riippumattoman Novaja Gazeta -lehden mukaan suunnitelma laadittiin viikko ennen presidentti Viktor Janukovytšin kukistumista." vahvistaa käsitystä, että myös Moskovassa varauduttiin vallanvaihtoon Kiovassa.

En pidä Mikko Elon esille tuomaa Ron Paulin artikkelia lainkaan epäuskottavana, molemmilla tiedustelun suurvalloilla lienee ollut omat vaihtoehtoiset suunnitelmansa. Onko toimittu oikein, minusta jälkikäteen on sanottava, että Ron Paulilla on aikalailla vahvoja argumentteja käytössä, eli ei ole toimittu järkevällä tavalla.

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulkomaat/eurooppa/...

Englanti on nyt ryhtynyt tukemaan Ukrainaa, mutta sotilaalliseen ratkaisuun ei edelleenkään uskota.

http://www.telegraph.co.uk/news/politics/david-cam...

"British troops will be deployed in Ukraine to train soldiers fighting Russian separatists, David Cameron has said, as he delivered an extraordinary warning to Vladimir Putin over his continued aggression in eastern Europe." http://www.telegraph.co.uk/news/politics/david-cam...

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Jouni Aro,
Kiitos tasapuolisesta kommentistasi. Itse pahaa pelkään, että sotaankin valmistaudutaan. Ukrainassa voi tapahtua kaikenlaisia provokaatioita, jotka sytyttävät sodan. Toisaalta jokaisen täytyy ottaa huomioon ydinsodan mahdollisuus. Toivottavasti sodanlietsojat tulevat järkiinsä.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Kiitos itsellesi!

"Interventionism Kills" oli Ron Paulin tekstissä otsikkona pahaenteisesti, Englanti lähtee nyt toimittamaan puolustukseen liittyvää materiaalia Ukrainalle, kun olivat sitä pyytäneet. Siellä kun ei ole poliisivoimia, ei puolustusta kunnossa....
Korruptiota sitäkin enemmän, edellisten hallintojen ajoilla pesiytynyt?

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #86

Jouni,
Ensinnäkin Ron Paulista voidaan olla mitä mieltä tahansa, mutta se, että hänen instituuttinsa yksi tehtävistä ilmoitetaan olevan "interventionismin", eli toisten maiden asioihin puuttumisen, estäminen, on ensiarvoisen tärkeää.
Korruptio on kaikkialla ongelma, mutta Ukrainan syvällisin ongelma. Mikään hallinto ei istu kauan, jos korruptiota ei aleta kitkeä. Kansa ei vain kestä sitä.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #90

On kiistelty henkilö, mutta poika Rand Paul on pyrkimässä USA:n presidentiksi, saattaisi olla jopa mahdollisuuksia päästä, kunhan saisi isänsä tukijat puolelleen ja myöskin ne jotka eivät olisi missään tapauksessa äänestäneet hänen isäänsä. "And while Ron Paul was generally viewed as someone who ran for president to prove a point, his son could be a serious contender for the nomination. What he has to do is navigate the tricky dance of keeping his father's supporters engaged and on his side while attracting a whole other group of voters who might not have given Ron Paul a chance." http://www.cbsnews.com/news/rand-paul-balancing-ac...

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

"Serbi-serkut" tulivat järkiinsä mattopommituksilla Sarajevon liepeillä (ilmeisesti wanha serbialainen kaupunki)... oli siellä venäläisiäkin... jos vaikka luupää hiukan tasoittuisi.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Tulee mieleen kiihtouskovaiset, hekin hyväksyvät Raamatusta vain sen, mikä tukee heidän omia käsityksiään. Eivät missään nimessä kaikkea, mitä Raamattu sanoo.
Aivan samalla tavalla Elolle kelpaa Ron Paulin mietteistä vain se, mikä hänen omaa - tai kenen lie - mielipidettään puoltaa.
Jos oikein olen Paulin mielipiteitä lukenut, niin hyvin monessa asiassa hänen mielipiteensä ovat aivan puppua ja voisi sanoa, että järjettömiä nykyajatusten mukaan.
Kuinkahan onkaan sattunut, että hän tässä Ukrainan kysymyksessä on selvästi - ainakin Elon mielestä - mitä viisain ajattelija. Jotenkin vain ihmetyttää, että kun Venäjää asia koskee, niin suuri viisaus on hänen hallussaan.
Minusta pitäisi kokonaisuutta katsoa, millaisesta ajattelijasta oikein on kysymys.
Mikään lännestä tuleva, Ukrainaa tukeva, ei Elolle kelpaa. Totuus on Venäjällä, hallelujaa!

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Jouko Viitala,
Keskustelua pitäisi edistää. Sitä edistäisi, jos puhuisit itse asiasta. Mitä väärää tietoa on Ron Paulin kolumnissa? Kerro nyt ihmeessä.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Entä voisitko sinä kertoa, mikä todistaa sen oikeaksi?

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Mistä tietää, milloin tiedotus on totuudellista raportointia ja milloin tarkoitushakuista disinformaatiota?

Entä mikä erottaa provokatiivisen sotilasoperaation jalosta vapaustaistelusta?

Milloin voimaa käyttävä hallinto saa nauttia työrauhaa maan sisäisiä asioita hoitaessaan, ja milloin se syyllistyy yleisinhimillisten oikeuksien loukkaamiseen?

Mistä voin tietää, että vastaukset ylläoleviin kysymyksiin ovat vilpittömässä mielessä annettuja?

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Tuomo Kokko,
Maailmassa on vain paljon tosiasioita. Totuuden erottamisessa auttaa ns. maalaisjärki.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Minua askarruttaa, miksi vain Mikko Elon siteeraamat tekstit ovat tosia, kaikki muu valheellista propagandaa? Kaikki esitetyt kysymykset kuittaat vastakysymyksellä "kerro nyt mikä Ron Paulin kolumnissa ei ole totta?"

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Raimo,
Etkö Sinä jo tuon jankutukseen jälkeen kirjoita itse asiasta.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

No jos ei mikään muu kelpaa kuin olla kanssasi samaa mieltä, niin taidan vain jatkaa "jankuttamista". Jos sallitaan.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #110

Raimo,
Sallitaan toki. Sinulla on terävä kynä, mutta entä ne tiedot?

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #112

Niin mitkä tiedot? Kuten sanoin, minä en voi tietää, onko Ron Paulin kolumnissa siteeksikään totta, etkä sinäkään voi sitä tietää. Uskoa voit.
Tuossa blogisi viimeisessä kappaleessa on muutamia entä jos -kommentteja. Niihin voisi lisätä, että entä jos Putin olisi vain antanut Krimin olla rauhassa ja Ukrainan hoitaa itse omat asiansa.

Jukka Nieminen

Oivaan kirjoitukseen saisi jatkoakin pohtimalla noita talouspakotteita jotka niin ikään olivat ja ovat Yhdysvaltain käsialaa. Niiden vaikutukset EU:lle itselleen - ja erityisesti suomelle - tuntuu olevan jonkinlainen tabu poliittisessa ilmapiirissä. Epäselväksi on vaan ruvennut tulemaan, halutaanko sillä heikentää Venäjää vai EU:ta. Sillä EU itse on menettänyt amerikkalaisvetoisten talouspakotteiden myötä jo 21 miljardia ja hävinnyt vientiään venäjälle 11%. Ironisinta on että samaan aikaan USA:n vienti Venäjälle on noussut 7%.
Tästä voi todeta kerrymäisesti että there is no business like pakotebisnes.

mutta on se tullut selväksi että Ukraina on jäänyt amerikkalaisen imperialismin jalkoihin. Kaavahan on hyvin tuttu: mennään jonnekin, lietsotaan ja aseistetaan ääriaineksia, nostetaan valtaan joku arkkiroisto, pommitetaan kaikki säpäleiksi, varastetaan luonnonvarat ja sekoitetaan varoiksi kumppanitkin samaan soppaan. sitten kun kaikki on yhtä kivikautta, häivytään vaan paikalta muina miehinä ja mennään sekoittaan jonkun toisen maan asiat. Tätähän amerikka on tehnyt viimeiset 60 vuotta, ja mihin se siitä muuttuisi.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Jukka,
Hyvää arviointia. Ei Stubb ole vähääkään huolestunut Suomen työttömyydestä tai taloudesta, kunhan vain Venäjä kärsii. Karsinan talous on kuitenkin jo romahtanut ja väki alkaa kyllästyä pelkiinmlupsuksiin. Mitään muuta ei tule kuin lupauksia.
Muuten, Suomen media puhuu koko ajan ruplan romahduksesta. Se on kuitenkin pientä verrattuna Ukrainan hryvnian romshdukseen. Viime vuonna hryvnia menetti arvostaan 50% suhteessa dollariin ja tänä vuonna vielä 40% lisää. (Hesari 24.2.2015).

Jukka Nieminen

Totta! Moniko muuten tiesi että sitä mukaa kun kotimainen naudanliha on vientikiellossa Venäjälle, on esim chicagolainen pihviliha vallannut sikäläisiä markkinoita? Tämä näin esimerkkitapauksena miten nämä pakotteet toimii reaalipolitiikan saralla.

Mitä tulee Ukrainan hvyrniaan, niin se on lähinnä surullisenkuuluisa tapaus. Tällä hetkellä luottoluokitus on CCC eli roskapankkiluokassa. Ulkomaanvelan suhdeosuus on noussut 10 miljardista jo 40 miljardiin ja vuosittain ukrainalaisten elinkustannukset nousevat keskimäärin 25-35%. Palkkoja on jäädytetty, sosiaaliohjelmat lakkautettu ja kokonaisia virkamieskuntia lopetettu (opettajat ym). Tosin näistä säästyneet rahat on menneet sotimiseen.
Sotimisesta tuli muuten mieleen että Poroshenko on tätä kirjoittessa arabiemiirikuntien liitossa pummimassa aselastia. Varmaan vaan rauhanturvatarpeita aatellen? sillä eihän se aio suinkaan keväällä taas hyökätä, saada takkiinsa neljännenkin kerran ja sen myötä länsimaat saa taas uuden verukkeen pakotteille.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #115

Jukka,
Hyvää tietoa erityisesti niille, jotka nyt odottavat kieli pitkällä, että Minskin rauhansopimus epäonnistuisi. Eiköhän jotakin provokaatiota saada aikaan sodan aloittamiseksi.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala Vastaus kommenttiin #115

Tietääkseni myös Venäjä on ainakin kahden luottoluokitusfirman arvionnissa roskalainaluokkaa?

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #121

Jouko Viitala,
Venäjän tilanne on jotenkin hallittavissa, Ukrainan talous on romahtanut eikä ollut kovin hyvä ennen vallankaapaustakaan. Venäjän luottoluokituksen pudottamista voidaan pitää poliittisena.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Kaavahan on hyvin tuttu: mennään jonnekin, lietsotaan ja aseistetaan ääriaineksia, nostetaan valtaan joku arkkiroisto, pommitetaan kaikki säpäleiksi, varastetaan luonnonvarat ja sekoitetaan varoiksi kumppanitkin samaan soppaan. sitten kun kaikki on yhtä kivikautta, häivytään vaan paikalta muina miehinä ja mennään sekoittaan jonkun toisen maan asiat. Tätähän amerikka on tehnyt viimeiset 60 vuotta, ja mihin se siitä muuttuisi.

Myös venäjä hallitsee tämän,teksti lienee suoraan fsb;n valloituskirjasta ?-mihin se siitä muuttuisi ?

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Onkohan Jari Pirppu oikein tutustunut tuohon FSB:n valloituskirjaan? Itse en ole. Mistä saisin?

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Caius,
Kiitos linkistä. Siinä Obama itse myöntää Amerikan osallisuuden vallankaappaukseen.

Käyttäjän AskoGabrielTuurna kuva
Asko Tuurna

Mikko Elo kirjoitti: "toisten maiden asioihin puuttumisen, estäminen, on ensiarvoisen tärkeää."

Noin vuosi sitten Venäjän duuma hyväksyi päätöksen, joka salli Putinin Venäjälle Ukrainan sisäisiin asioihin puuttumisen. Miksi et ole nostanut siitä meteliä? On naurettavaa sekin, että syytät Ukrainan kriisistä 1) USA:ta 2) NATO:a 3) EU:ta samaan aikaan kun ihalemasi Putinin Venäjä tappaa ja raiskaa naapurimaataan ja valehtelee maailmalle tapahtumista miten lystää, vaikka tutkimusten mukaan valtaosa ukrainalaisista tahtoo länsi-integraatiota.

Moni vasemmistolainenkin varmasti toistelee sitä, että Mikko Elo olisi erittäin vaarallinen ilmiö Suomessa, ellei Neuvostoliitto olisi jo romahtanut.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Asko Tuurna,
Sinulla näyttävät vellit ja puurot menevän sekaisin. Missä minä olen ilmoittanut ihailevani Putinia? Minä ihailen ja suorastaan rakastan tosiasioita. Se ei näytä olevan Sinun ihanteesi.
Ensinnäkin Venäjä ja Ukraina ovat veljeskansoja, kuten esim. Suomi ja Viro. Toiseksi, Sinulla eikä kenelläkään muullakaan ei ole todisteita Venäjän puuttumisesta Ukrainan tilanteeseen, vain jyrkkiä mielipiteitä.
Kun Ron Paul puhuu "interventionismista", hän tarkoitta USA:n toimimista maailmanpoliisina Irakissa, Afganistanissa jne. Mitä on tuloksena? Sama kuin Ukrainassa: ruumiita, köyhyyttä, kurjuutta.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Jälleen kerran, kyllä Venäjällä on oma osuutensa Ukrainan ruumiisiin. Mielestäsi Venäjällä ei asian kanssa ole mitään tekemistä, noinhan tuo on tulkittava!

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Jouko Viitala,
Ilman vallankaappausta olisi tuskin ruumiitakaan.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala Vastaus kommenttiin #125

Oletko sitä mieltä, että jos Maidania ei olisi ollut ja edellinen presidentti olisi vallassa, Ukraina oli todellinen paratiisi. Epäilen suuresti!

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Ihailet ja rakastat tosiasioita. Kenen tosia? Eikö ole totta, että Venäjällä oli jotain tekemistä Ukrainalle kuuluvan Krimin valtauksessa? Ukrainan tilanteeseen on siis sinun mukaasi sekaantunut Nato, USA ja EU, mutta Venäjä on täysin statisti, niinkö?

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Raimo,
Nyt on kysymys kriisin alusta, jossa amerikkalaiset näyttelivät pääosaa. Ilman vallankaapausta Krimiä olisi tuskin liitetty Venäjään, joka sekin tapahtui kansanäänestyksen jälkeen. No, tietysti Sinä sanot, ettei kansanäänestys ollut laillinen. Oliko Hrusthevin Krimin lahjoittaminen Ukrainalle v.1954 laillinen?

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Annetaan nyt Nikitan jo levätä rauhassa. Voisitko ihan vain vastata kyllä tai ei, oletko sitä mieltä, ettei Venäjällä ole osaa eikä arpaa Ukrainan tapahtumissa?

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #127

Raimo,
Ilmeisesti osaa, mutta paljon vähemmän kuin USA:lla, joka suunnitteli ja toteutti vallankaappauksen. Ilmeisesti myös Venäjällä on suurempi intressi puuttua veljeskansansa asioihin kuin 10 000 km:n päässä asuvilla amerikkalaisilla.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Krimin lahjoittaminen Ukrainalle oli yhtä laillinen tai laiton kuin Porkkalan palautus vuonna 1956. Jos Hrushtsevin "suojasäätä" ruvetaan kyseenalaistamaan, suomalaiset ovat nesteessä.

Käyttäjän AskoGabrielTuurna kuva
Asko Tuurna

Minulla on liian monta hyvää syytä nimittää Mikko Eloa valehtelijaksi, joka nuolee Putinin Venäjän pyllyä ilmeisesti siinä toivossa, että Venäjä valtaa maamme ja nimittää sitten nukkehallituksen, jota johtaa Mikko Elo (SDP).

Mikko Elo Kirjoitti: "Toiseksi, Sinulla eikä kenelläkään muullakaan ei ole todisteita Venäjän puuttumisesta Ukrainan tilanteeseen, vain jyrkkiä mielipiteitä."

Ettäs kehtaaat!

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Asko Tuurna,
Sinäpä vasta mies olet. Missä ne todisteet ovat, kun niitä ei kukaan muu ole vielä pystynyt esittämään? Ihmemiehiä Suomessa näyttää riittävän ja jaksavat inttää asiaansa.
Minä sanon, kuten Ron Psul:I am not Pro-Putin, I am not Pro-Russia, I am Pro-Facts. Faktat löytyvät Ron Paulin kolumnista.

Käyttäjän PetriKRundelin kuva
Petri K Rundelin

Kokonaisvaltaisen tutkailun loppupäätelmä:

USA rahoittaa Ukrainan länsiasenteen kehittymistä, ja
EU neuvottelee Ukrainan lähentymisestä kohti EU:ta,
ja niihin liittyvistä pakollisista muutoksita Janukovitsin kanssa.

Ukraina ei pystynyt suostumaan Janukovitsin ollessa
vallassa valitsemaan EU:n rahoitusta, ja sen sisältämää
pakettia, johtuen pääosin maan suuresta idänkaupasta Venäjän kanssa.

Samaan aikaan myös Putinin painostaessa mm. kauppasuhteilla päätti Janukovits
tarttua lopulta valitsemaan Venäjän paketin, mukaanlukien lainan tätä kautta.

Tästä johtuen USA masinoi maidanin, ja Janukovitsin paon.

Johon Venäjä reagoi turvaamalla Krimin niemimaan asevarastot levottomuuksien
välttämiseksi, sekä äänestyksen turvallisuuden käyttäen KRIM:llä jo olevia sotilaitaan.

Itä-Ukrainaan hän ei ehtinyt mukaan, ja tuolla pääsi leimahtamaan
Ukrainan oikeiston johdolla itäosissa levottomuuksia vapautusliikettä/venäjä-
mielisiä vastaan.

Venäjä alkoi auttaa idässä Venäjämielisiä, ja länsi Kiovan puolta.

Eli syynä kärhämään olivat Venäjän kehittyneet kauppasuhteet WTO:n kautta, sekä lännen 7v. panostuksen ja neuvotteluiden kariutuminen Ukrainan kanssa.

Ja USA:n mielestä, Venäjän olisi ehkä pitänyt jättää Ukrainan lainasta
neuvotteleminen väliin, vedoten USA:n tukemaan WTO jäsenyyteen.

Mutta Venäjä olisi kärsinyt tästä niin kaupallisesti, kuin NATO poliittisesti,
ja päätti tarjota omaa lainaohjelmaansa Janukovitsille.

Sekä EU:n, että Venäjän paketti sisälsi toisenpuolen kauppasuhteiden vähentämistä.

-PR

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Enpä noinkaan usko asioiden menneen. Kauniisti Venäjän kannalta kirjoittelet!

Käyttäjän PetriKRundelin kuva
Petri K Rundelin

Puolueettomana olen koittanut tutkia asiaa, puun ja kuoren välissä Janukovits jokatapauksessa oli idän ja lännen välissä.

-PR

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Pertti K. Rundelin,
Minusta tuo on hyvä ja erittäin todennäköinen yhteenveto tapahtumien kulusta. Joistakin osista emme saa koskaan lopullista tietoa.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Faktoja ei näissä aiheissa ole saatavilla. On vain huhupuheita. En ihmettelisi, vaikka Ron Paulin juttu olisi totta. Mitä ihmeellistä siinä on jos katsoo USA:n kirjoitettua historiaa? Jos tässä maailmassa tapahtuisi jotain isoa, missä USA:lla ei ole mitään tekoa tai Euroopassa tapahtuisi jotain, missä EU ei ole millään tavalla osallisena, pitäisin sitä hyvin kummallisena.

Yhtä kummallisena kuin sitä, että Putin ei tukisi Itä-Ukrainan kapinallisia.

Nämä pelaa isoa peliä. Kokoajan kaiken taustalla tapahtuu asioita, joita ei iltalehdessä lue. Me emme tiedä niistä mitään, mutta näemme niiden seuraukset ja rationalisoimme ne parhaamme mukaan.

Mitään faktoja minullakaan ei ole mistään. Ei voi olla. Ja mikä tahansa internetissä esitetty fakta ei ole fakta niin kauan kuin se on vain internetissä. Netissä kaiken voi väärentää.

Valokuvat, videot, ihmiset. Kaikki. Olemme kaikki yhdessä tässä mikä-mikä-maassa, joka lähinnä heijastelee todellisuutta.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Antti Ukkonen,
Minusta Ron Paulin kolumni on niin lähellä tosiasioita kuin vain voi olla. Sitä paitsi, ja tämä on todennettavissa, Obama myönsi Fareed Zakarian GPS-haastattelussa, että USA neuvotteli vallan siirron ennen ajanukobitshin pakoa.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Obama sanoi haastattelussa jotain, minkä voi tulkita monella tapaa, eli poliitikkomaisesti ei suoraan yhtään mitään.

Mitä ne tosiasiat ovat? Millä niiden totuusarvoa voi punnita.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #145

Antti Ukkonen,
Obama sanoi CNN-kanavan Fareed Zakarian GPS-haastattelussa:"...we brokered to transition the power..", eli "me järjestimme vallan siirron". Tämä vahvistaa sen, mitä Ron Paul kirjoittaa.

minnam ahonen Vastaus kommenttiin #151

"...we brokered to transition the power..", eli "me järjestimme vallan siirron".

Tuo on Elolta ensinnäkin virheellinen lainaus ja lisäksi myös virheellinen käännös.

Jos joku toimii neuvottelussa välittäjänä, kuten Merkel, Hollande ja Putin Minskissä (they brokered a deal, aswell), niin ei silloin todellakaan sanota että he "järjestivät sopimuksen".

Kun paavi Francis auttoi välittämään USAn ja Kuuban lähentymistä, ei kai nyt kukaan tosissaan väitä että paavi järjesti sopimuksen USAn ja Kuuban välille?

http://time.com/3637901/pope-francis-cuba-obama/

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

”Fuck the EU!” (USA:n apulaisulkoministeri Victoria Nuland)

US-Diplomat Victoria Nuland: "Fuck the E.U."
http://www.youtube.com/watch?v=64ZiM0S0BYM

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Ilona,
Kiitos linkistä. Sekin vahvistus USA:n osallisuudesta vallankaappaukseen.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

On varsin merkillistä, että Venäjä on huolissaan omasta turvallisuudestaan geopoliittisesti, jolla nyt perustellaan Venäjän Ukrainan toimia, jos maalla on tiettävästi 20.000 kpl ydinkärkiä toimintavalmiudessa maan turvallisuuden takaamiseksi ?

Näillä Venäjän ydinkärjillä voitaisiin tuhota kokonaisen maapallon elämä usempaankin kertaan

Kuka Venäjälle olisi täten mahdolliseti hyökkäämässä ja miksi - edes Ukrainasta käsin ?

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Lauri Kiiski,
Sinulla näyttää olevan suuri tarve liioitteluun. Äskettäin julkaistun selvityksen maailmassa on kaikkiaan noin 20 000 ydinkärkeä, joista USA:lla 9000 ja Venäjällä 8000.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Mikko Elo

Kun kerran Ron Paul on oikeassa, niin mitä kansainvälistä lakia tai sopimusta USA ja EU ovat rikkoneet.

Valtioiden välillä voi tehdä kenenkään tai minkään estämättä sopimuksia tai liittoja niin kauan kuin toista osapuolta ei painosteta poliittisesti tai aseellisella voimankäytöllä uhaten.

Jankovitsh oli allekirjoittamassa lännen kanssa assosiaatiosopimusta, mutta käytyään Venäjällä Putinin juttusilla, hän perui sopimuksen. Kansa teki tästä omat johtopäätöksensä ja aloitti mielenositukset Maidanilla. Kuinka monta amerikkalaista tai eu:n kansalaista oli aseellisesti tekemässä vallankaappausta ?

Kaikkien jäsenten on pitäydyttävä kansainvälisissä suhteissaan väkivallalla uhkaamisesta tai sen käyttämisestä minkään valtion alueellista koskemattomuutta
tai poliittista riippumattomuutta vastaan tai menettelemästä muulla tavalla, joka
on ristiriidassa kansainvälisen oikeuden määritelmiä.

Missä ja kuka on tässä poikennut esimerkiksi YK:n peruskirjan säädöksistä. Putin Moskovassa vai Obama Washingtonissa ? Sitä Ron Paul ei referoi.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Ilkka Varsio,
Kyllä kai vieraan valtion vallankaappauksen järjestäminen on mitä suurin rikos kansainvälistä oikeutta vastaan. USA:n osuuden myöntää kuin sattumalta presidentti Obama CNN-kanavalla Fareed Zakarian haastattelussa, jossa hän sanoo"we brokered to transition the power...".

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Ilkka Varsio,
Kyllä kai vieraan valtion vallankaappauksen järjestäminen on mitä suurin rikos kansainvälistä oikeutta vastaan. USA:n osuuden myöntää kuin sattumalta presidentti Obama CNN-kanavalla Fareed Zakarian haastattelussa, jossa hän sanoo"we brokered to transition the power...".

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Ilkka Varsio,
Kyllä kai vieraan valtion vallankaappauksen järjestäminen on mitä suurin rikos kansainvälistä oikeutta vastaan. USA:n osuuden myöntää kuin sattumalta presidentti Obama CNN-kanavalla Fareed Zakarian haastattelussa, jossa hän sanoo"we brokered to transition the power...".

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Mikko Elo

Kyllä minulle voi yhdenkin vastauksen laittaa.

No, kukaan ei sitten ole vetänyt Yhdysvaltoja kansainväliseen oikeuteen, kun noin vahvat näytöt on.

Mistä sinä muuten keksit kaivaa amerikan mantereelta yhden populistin ja vannoa hänen kaikkitietävään teoriaansa. Eikö löytynyt ketään lähempää, vaikka jotain tunnettua kansainvälisesti palkittua asiantuntijaa. Terveiset myös Antti Harjulalle.

Minusta vedit todistelullasi vesiperän käyttämällä tätä Ron Paul. Kuvastaa arvostelukykyäsi.

Ron Paul is a luntic. Tutustu nyt huolella Ron Paulin mielipuolisiin salaliittoteorioihin. Kannattaa lukea hänen mielipiteitään seuraavasta artikkelista. Ei ole kaverilla kaikki kunnossa. Vetää yli hilseen kaikki aikaisemmin tuntemani asiantuntijat.

http://ronpaulsupporters.com/ron-paul/

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Varsio: "No, kukaan ei sitten ole vetänyt Yhdysvaltoja kansainväliseen oikeuteen, kun noin vahvat näytöt on."

USA ei taida tunnustaa kansainvälisiä oikeuksia jos niissä on mahdollisuus heidän joutua tuomiolle. Eihän Milosevic aikoinaan saanut Clintonia edes todistajanaitioon Den Haagiin. Eikä oikeudenmukaisuutta, demokratiaa ja vapauksia hamuamaa n.s. kansainvälistä yhteisöä saati n.s. länsimaista arvoyhteisöä, johon meidänkin kaikkine hyvine aikomuksinemme katsotaan kuuluvan, ole saatu sitä pakottamaan yhteisiin oikeuskäytäntöihin.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Ilkka Varsio,
Kovillepa ottaa tämä Ron Paulin kolumni, joka kertoo, mitä Ukrainassa todella tapahtui. Mikä siinä kolumnissa on niin väärää tietoa, että Sinulla on kahvi mennyt väärään kurkkuun? Sano nyt edes joku yksityiskohta, joka ei pidä paikkaansa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kysyn vaan, miksi presidentti Putin ei ole matkustanut Washingtoniin kehottaakseen erottamaan presidentti Obaman hallinnon laittomasti ?

Onko syynä Putinin syvä kunnioitus länsimaista demokratiaa kohtaan ?

Antti Harjula

Ilkka Varsio. Jätetään Ron Paul rauhaan ja otetaan tilalle vaikkapa Stratfor http://www.washingtonsblog.com/2014/12/head-stratf... ja/tai Oliver Stone https://www.facebook.com/TheOliverStone/posts/9013... ja yltä Obama, joka myöntää vallankaappauksen. Oliko se vallankaappaus vai ei?

Näitä seuraavia kohtia voi myös pohtia. Jos ne osottautuvat perättömiksi. niin olen vain iloinen.

Novaja Gazetan uutinen kertoo, että FSB on ollut ajan tasalla ja lukenut Federal Business Oppoturnitiesia;) https://www.fbo.gov/?s=opportunity&mode=form&id=2b... ja päätellyt, että jotain on tekeillä.

Tulisiko seuraavasta mieleen jääviys kysymyksiä? Miten Hunter osasikaan aavistaa businestilaisuuden ja löysi juuri oikean yhteistyökumppanin. http://www.boilingfrogspost.com/2014/08/05/bfp-exc...

Onko tarkoitus hakea yhdysvaltalaiyrityksille lisää markkinoita?
http://www.theecologist.org/News/news_analysis/252...

Näiden tuotteiden epäillään aiheuttavan autismia
http://www.anh-usa.org/half-of-all-children-will-b...

Euroopan Unionin ja Yhdysvaltojen välisen vapaakauppasopimuksen solmiminen toisi nämä terveysvaikutteiset elintarvikkeet myös meidän pöytään.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Antti,
Hieno kommentti ja hyviä linkkejä, eli täysin päinvastoin kuin Ilkka Varsio alla esittää. Ilkalle kelpaa vain Venäjän syyllistäminen. Siihen kelpaavat vaikka Novojo Gazetan mielikuvitukselliset trollijutut.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Mistä Elo tietää, että nämä Novoja Gasetan jutut ovat trollijuttuja. Hän uskoo pelkästään Venäjän virallisia juttuja, jotka tehdään hyvin tarkasti Kremlin valvonnassa.

Entäs mitä Elo sanoo siitä, että em lehden toimittajista 6 on vuoden 2001 jälkeen murhattu. Sekö on sitä vapaata tiedonvälitystä, että toimittajan henki on koko ajan uhattuna.

Suomessa Elokin saa kirjoittaa mitä haluaa, ilman että henkeään tarvitse milläään tavalla pelätä.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Antti Harjula

Kyllä me voimme Ron Paulin jättää rauhaa. Minua on ainostaan häirinnyt teidän uskomaton luotto Ron Paulin erinomaisuuteen ja ainoaan oikeaan johtopäätökseen Ukrainan kriisin syistä ja seurauksista.

Ron Paul ei ole oikea solisti Putinin kannattajien laulukuoron edessä. Ron Paul on räikeä esimerkki populistisista kannoistaan lukemattomissa merkittävissä Yhdysvaltojen sisäisissä ja kansainvälisissä kriiseissä tai onnettomuuksissa.

Koko Ron Paulin kirjallinen tuotanto perustuu ääriajatteluun ja sisältää mielettömiä salaliittoteorioita. Rakas kohudosenttimme John Bäckman teorioineen on lammas Ron Paulin rinnalla tai palstalle ilmestynyt Kari J Mattila jolla näyttää olevan oikea tieto hallussaan.

Olen edelleen sitä mieltä, että Ron Paulin teorioilla ratsastavat ja niitä blogeissaan käyttävät, oikeana perusteellisena tietolähteenä, tekevät vain vahinkoa blogin kirjoittajan arvostelukyvylle ja uskottavuudelle.

Jos ulkomailta haluaa mielipiteen saada niin ei meidän tarvitse mennä kuin Moskovan torille ja kysyä kuka aloitti Ukrainan vallankaappauksen niin saamme vastauksen. "Obama ja Merkel ja heidän natsi- ja fasistikätyrinsä."

Antti Harjula. Lopuksi kannattaa muistaa pysyä aiheessa eikä levittää aiheeseen kuulumattomia linkkejä harkitsemattomasti keskusteluun.

Jussi Snagel

Katsokaa tämä! https://www.youtube.com/watch?v=o_WBo4sfmi4
Aika arvostetulta Ron Paul vaikuttaa, ja median mielestä ilmeisen pelottava.

Toimituksen poiminnat