MikkoElo

Oligarkilla oma pataljoona Ukrainassa - tätäkö "demokratiaa" Suomi puolustaa?

Suomessa on arvosteltu Venäjää monin tavoin.  Päivittäin kuulemme, kuinka "arvaamaton", "aggressiivinen" tai "korruptoitunut" Venäjä on.  Tästä "informaatiosta" pitää huolen Yle ja muu valtamedia.

Sen sijaan Ukrainan "demokratiasta" tai talouden syöksystä ei Suomessa paljon puhuta.  Kun puolustamme Ukrainaa, puolustamme muka "läntisiä arvoja".  Onkohan asia tosiaan näin? Jokainen voi itse päätellä alla olevasta tekstistä.

 

Oligarkki Kolomoiskilla oma pataljoona

 

Oligarkki Kolomoiski on Ukrainan kolmanneksi rikkain mies, kertoo ranskalainen päivälehti "Le Figaro" 25.3.2015.  Hänen vuositulonsa ovat 1,3 miljardia dollaria, ja nämä tulot ovat peräisin öljy-yhtiö UkrNaftasta.  Kolomoiski omistaa yhtiöstä 43%, ja loput omistaa valtio.  Kolomoiski on kuitenkin estänyt vähemmistöosuudellaan valtiota saamasta osinkotuloja, joten yhtiö on lähinnä hyödyttänyt häntä, ei valtiota.  Tämä ei ole kaikki, vaan Kolomoiskilla on oma yksityisarmeijansa, jonka avulla hän on pitänyt Dnipropetrovskin alueen Kiovan hallinnassa.

Eilen (29.3.2015) Helsingin Sanomat julkaisi Ukrainan kaoottista tilannetta koskevan artikkelin.  Sen mukaan presidentti Poroshenko on "käytännössä" erottanut Kolomoiskin Dnipropetrovskin pormestarin tehtävästä.  Asia on hämärästi ilmaistu.  Mitä tarkoittaa "käytännössä erottanut"?  Kolomoiski on kuitenkin vaarallinen mies Kiovan hallinnolle.  Hänen arvioidaan voivankin siirtyä kapinallisten puolelle, ja se on myrkkyä Kiovalle.

 

Ukrainalaiset odottivat korruption kitkentää Maidanin jälkeen - mitään ei ole tapahtunut

 

Maidanin tapahtumien jälkeen ukrainalaiset odottivat maan demokratisoitumista ja korruption kitkentää.  Juuri mitään ei ole kuitenkaan tapahtunut, ja kansalaiset alkavat menettää kärsivällisyytensä.  Helsingin Sanomissa Jussi Niemeläinen kirjoittaa (29.3.2015):"Uudistusten tie on kivinen.  Maassa ei ole koskaan ollut riippumatonta oikeuslaitosta...". Maan talous on kuralla, ja nyt odotetaan EU:n ja muiden tahojen tukirahoja, kaikkiaan jopa 60 miljardia euroa.  Taitaapa Suomikin päästä maksumieheksi.  Helposti Ukrainan korruption kitaran uppoavat suomalaisilta saamatta jääneet lapsilsärahat ja eläkeindeksin korotukset, mutta saammehan me puolustaa Ukrainan "läntisiä arvoja"!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (83 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Sehän on todellista demokratiaa, ilman ryhmäkuria.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Pekka,
Kyllä paltaljoonassa taitaa olla vielä kovempi ryhmäkuri kuin Suomen eduskunnassa.

Pekka Iiskonmaki

#4
Kyllä minä vertasin asiaa SDP:n Punakaartiin. Siellä ei ollut ryhmäkuria.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #6

Pekka,
Eiköhän kannattaisi pitäytyä nyt vain Ukrainan "demokratiaan". Ne ovat lähempänä tätä päivää.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #8

#8
Ukrainan tilanne muistuttaa Suomen tilannetta vuonna 1918. Siksi vertaus on perusteltu.

Venäjä yrittää taas murtaa pienemmän naapurinsa nuoren itsenäisyyden omalla armeijallaan ja Ukrainan punakaartilla.

Kiovassa valtaa pitävät natsit, joten niitä vastassa on siten loogisesti ajatellen punakaarti.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #9

Pekka,
Kiovan vallanpitäjistä olen samaa mieltä, vaikka nimitystä voidaan tietysti miettiä. Natsit ovat jo menneisyyttä, mutta mitään tekemistä Ukrainan "demokratialla" ei ole läntisten arvojen kanssa. Kyllä kai kyse on yksinkertaisesti USA:n halusta toimia maailmanpoliisina, mutta se alkaa käydä kalliiksi, kun "poliisia" tarvitaan joka puolella maailmaa. EU tukee Yhdysvaltoja, vaikka ei oikein ole varma, ovatko amerikkalaiset nyt oikealla asialla. Ainakin Suomessa pääsevät kuitenkin kaikki Venäjä-vastaiset voimat ääneen.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #11

Moskova sanoo Kiovassa olevan fasistinen sotilasjuntta.

Sen vastakohta on Ukrainan Punakaarti ja Puna-armeijan perillinen. Amerikkalaisia joukkoja ei ole Venäjällä, eikä Ukrainaissa.

Mikko Elon perustelut ontuvat kuin entinen Erikson.

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Kovasti oikeistolainen porukka Suomessa tutuu tykkäävän Ukrainan kapitalismista. Ainakin reippaasti enemmän kuin Venäjän kapitalismista. Tässä on hienoinen ristiriita oikeistopoliitikkojen ideologian kanssa. Mutta ei tämä mitenkään outoa ole. ;)

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Juhani,
Näin se on. Tarkoitus pyhittää keinot. Jotenkin minut on kuitenkin yllättänyt se sinisilmäisyys, jolla suomalaiset johtavat poliitikot Suhtautuvat Ukrainan kriisiin. Eiköhän se Kiovan hallinnon mädännäisyys selviä vähitellen Suomellekin.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Me tarvitsemme koko Ukrainan," uhoaa separatistijohtaja Aleksandr Hodakovski. Näyttää siltä, ettei sota Ukrainassa ole vielä kunnolla alkanutkaan.

http://lenta.ru/articles/2015/03/30/khodakovskiy/

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Jouni,
Eipä ole Suomessa juuri puhuttu Ukrainan oligarkkien omista armeijoista. Ne ovat arvaamattomia, kuten Kolomoiskin tapaus osoittaa.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Silloin siellä jossakin osui Simo Häyhä satoja kertaa puun oksalta käsin, nyt ovat EU:n suomalaiset sotilasneuvojat Ilkka Salmi ja Georgij Alafuzoff mukana tuloksena 5000 kuollutta torakkaa Donbassissa, eikä mikään ole meillä muuttunut: vanhatestamentillinen rautanyrkki; iske oikeaan, viillä vasempaan, minne vain käteni sinua ohjaa, minä Herra olen puhunut; rahan valta ja omaisuusarvon kasvattaminen yli ihmisarvon, vaikka moni osaisi lukea.
Suomalaiset kirjailijat liikkuvat samoissa piireissä poliitikkojen kanssa nauttimassa kustantajien ja rahamiesten seurasta. Kartanoita vertaillaan, siteerataan Kordelinia ja Armfeldt mainitaan toisinajattelevien investointipankkiirien parissa. Donbassin kaatuneista torakoista vaietaan.
"Viehätysvoima on sitä, että osaa kuulla myönteisen vastauksen, vaikka ei olisi esittänyt selvää kysymystäkään", kirjoitti Albert Camus, universaali ihminen.
Donbassin väki on saamassa oikeuden omakieliseen hallintoon. Suomalaiset konsultit Astrid Thors etunenässä korvattiin italialaisilla.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Heikki,
Monet poliitikot toivat Abert Camus'n kuvaamalla tavalla: he vastaavat myönteisesti, vaikkeivät ymmärrä edes koko kysymystä.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Kun kenties maailman rikkain mies, Vladimir Putin, jonka omaisuudeksi on arvioitu noin 200 miljardia euroa, häärää vihreine miehineen itsenäisen valtion alueella ja valtaa sen osia, niin on siinä kohteen kuin kohteen demokratia koetuksella.

Käyttäjän ArvoPelttari kuva
Arvo Pelttari

Tässä tappelussa ei ole helppo valita puolia, mutta seuraavien käppyröiden jälkeen ei taistelut Ukrainassa ihmetytä:

http://www.oecd.org/media/oecdorg/directorates/dir...
Varallisuuserot nousseet julmasti.

Ja talouskasvu... sitä ei ole ollut:
http://www.reinisfischer.com/img/ukrainevspolandgd...

Ja vielä russofobeille fanikuva Azov-pataljoonasta:
http://4.bp.blogspot.com/-84UBCE21q04/VH-s7aS_0xI/...

Ja tällähän otettiin nyt Putin-trollin virka-asema, vielä kun palkkaakin siitä sais! ;-)

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Raimo,
Nyt Sinä esität omia lukujasi ja arvioita. Kuka on arvioinut Putinin omaisuuden. Kun Ukrainalla ei ole koskaan ollut puolueetonta oikeuslaitosta, ei sillä koskaan ole ollut demokratiaa. Ukraina on klaanien maa, jota johtavat klaanien päälliköt, joita nykyään kutsutaan oligarkeiksi.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18791653.ab

Entä kuka on arvioinut Kolomoiskin tulot? Tekeekö tuo esittämäsi oligarkkimalli Ukrainasta jotenkin vapaata riistaa?

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Raimo,
Tieton Kolomoislin tuloista on peräisin Le Figaro-lehdestä 25.3.2015. Le Figaron tieto on taas peräisin Forbesilta, jonka tietoja ei yleensä epäillä.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Aah, on löytynyt yksi, jonka tietoja ei yleensä epäillä.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

"Suomessa on arvosteltu Venäjää monin tavoin. Päivittäin kuulemme, kuinka "arvaamaton", "aggressiivinen" tai "korruptoitunut" Venäjä on. Tästä "informaatiosta" pitää huolen Yle ja muu valtamedia."

Jos Ukraina onkin epädemokraattinen, se ei tee Venäjää yhtään sen demokraattisemmaksi kuin kuin mitä se nyt on.

On ymmärrettävää, että media kirjoittaa enemmän Venäjän ongelmista kuin Ukrainan. Onhan Venäjä naapurimme ja paljon merkittävämpi meille kuin Ukraina.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Pekka Pihlanto,
Miten Venäjä on uhka Suomelle, ja miksi on ymmärrettävää, että Suomessa kirjoitetaan päivittäistä puppua Venäjästä. Nyt on kysymys geopolitiikasta, eikä Suomell ole mitään tekemistä Ukrainan kriisiin kanssa. Nyt vain kaikki Venäjän vihaajat Suomessa käyttävät tilaisuutta hyväkseen, jotta saataisiin päivän annos Venäjä-vastaista propagandaa.
Pidän suurena virheenä sitä, että Suomi on Venäjä-pakotteissa mukana, sillä siitä kärsii vain Suomen kansa. Ei Venäjä ojennu Suomen propagandalla, eikä Suomen kansa taivu Nato-jäsenyyteen.
Paasikivi sanoi, ettei Suomen pidä enää koskaan asettua suurvaltojen konfliktin osapuolien pelinappulaksi.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Toivottavasti olet oikeassa.

Asiantuntijat ovat vähemmän optimitisia.
Esim.: http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-14275390469...

Reijo Tossavainen

Venäläisten joukot Itä-Ukrainassa ovat palkkasotilaita, pääosin Kaukasukselta. Tämä kannattaa huomioida Elon laskuopissa.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Eihän siellä edes ole venäläisiä. Kuulemma.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Raimo,
Mistä Sinulla on noin tarkat tiedot? Yhtäkään luotettavaa todistetta venäläisten sotilaiden läsnäolosta ei ole pysytty näyttämään. Miten on muuten sen malesialaisen koneen laita? Kuka sen ampuikaan alas?

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #25

Tarkat tiedot????? Mistä?
Mitä tulee malesialaiskoneeseen, en voi mitenkään tietää, ampuiko sen alas Igor vai Pavel. Tiedätkö sinä sitten?
Hollantilaiset alkavat tosin olla jo hajulla. Tietenkin epäilys on täysi ankka.

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-14277838122...

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #25

Eikös kuitenkin eräs joukko vahingossa suunnistanut Ukrainan puolelle?

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Reijo Tossavainen onkin viisas mies, kun on istunut kokonaisen vaalikauden eduskunnassa. Siltä pohjalta kannattaakin jo puolustaa Suomen onnetonta ulkopolitiikkaa. Mistä Tossavainen kaikki tietonsa on saanutkin? Savitaipaleelta?

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Sattuipa silmiin juuri tullut uutinen Ukrainasta.

Venäjän Ääni: "Ukrainassa saattaa alkaa kolmas, entistä verisempi maidan. Täällä on ihmisiä, jotka ovat valmiit tarttumaan aseisiin minä hetkenä vaan, sanoi Oikea sektori –ääriliikkeen johtaja Dmitri Jarosh.

Ukrainan nuoriso on valmis tarttumaan aseisiin. Kolmannen maidanin alkaessa he eivät vain istuisi teltoissa, varoitti Jarosh.

Hänen mukaan uusi maidan saattaa olla paljon verisempi kuin edellinen."

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Rauno,
Tämä on todella nykypäivän Ukrainassa. Todellisuudessa korruptoituneet klaanipäälliköt vaihtuivat entistä korruptoituneisempiin vallanpitäjiin. Kyllä EU on koko ajan USA:n vetämänä puolustanut aivan väärää politiikkaa. Koskahan EU alkaa tehdä oikeita johtopäätöksiä?

Antti Jokela

Ukraina ei tosiaankaan ole länsimainen demokratia. Siksipä Maidanilla osoitettiin mieltä ja siksipä IMF ja muut lainoittajat ovat asettaneet tiukat ehdot lainoille. Jos ukrainalaiset pystyvät uudistuksiin, niin maasta kehittynee ajan saatossa länsimainen demokratia ja omillaan toimeen tuleva valtio. Onhan se onnistunut monessa muussakin Itä-Euroopan maassa. Toinen vaihtoehto on palata Venäjän syleilyyn ja tyytyä nykyiseen oligarkiaan.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Antti Jokela,
Se, että EU on USA:n johdatuksella tehnyt aivan vääriä johtopäätöksiä, ei ole Venäjän vika. Kysymys on geopolitiikasta, jossa maailmanpoliisi USA ei keinoja kaihda. Ukraina joko selviää tai on selviämättä omin voimin. Ei siinä tarvita EU:ta eikä USA:ta. Jotenkin alkaa käydä sääliksi Suomen poliittisten johtajien ja valtamedian asema, kun puolustetaan Ukrainaa muka läntisten arvojen takia. Kaikkein pahinta on, että Suomen kansa pannaan kärsimään EU-pakotteista Venäjälle, kun maan johto tekee karkeita virhepäätöksiä.

Antti Jokela

Venäjän karhun syleilyssä Ukraina on ajautunut nykytilaansa. Nyt kansalaiset haluavat kokeilla toista vaihtoehtoa. Vertailukohtana monille on Puola, joka on ponnistanut suurin piirtein samoista lähtökohdista neljännesvuosisadassa aivan eri tasolle sekä elintason että demokratian suhteen.

EU on auttanut muitakin Itä-Euroopan maita. Miksi ei siis autettaisi Ukrainaakin, jos se on valmis tekemään kotiläksyt, joita EU:hun liittyminen edellyttää?

Käyttäjän perttikostiainen1 kuva
Pertti Kostiainen Vastaus kommenttiin #26

Taikka sitä osaa joka haluaa. On aivan selvää että itäiset osat eivät halua tätä lännen autuutta. Miksi ne pitäs siihen pakottaa? Ja minä en haluaisi työntää tuonne latiakaan, ne kuitenkin menee noiden rosvojen taskuihin.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #34

Pertti,
Siksi länsi, Lähinnä IMF, eli kansainvälinen valuuttarahasto, haluaa lykätä Ukrainan avustajien kokousta, joka oli suunniteltu huhtikuulle, jotta saataisiin selvyys Ukrainan tilanteesta. Uusi Maidan on todennäköisesti tulossa. Näin kertovat tämän päivän uutiset.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #26

Antti Jokela,
Siitä tässä juuri on kysymys. Ukrainaan tarvitaan aivan uusi sukupolvi johtajia. Kaikki, sekä entiset että nykyiset, johtajat ovat syvällä korruptiossa. Minusta on suorastaan kauhistuttavaa, että puhut Ukrainan EU-jäsenyydestä. Kyllä siinä avustamisessa uppoaisi EU samalla kertaa. Pieni Sumikin maksaa miljardi euroa siitä, että saimme entiset kommuniistimaat EU:n jäseniksi v.2004, ja kaiken kukkuraksi Romania ja Bulgaria v.2008.

Antti Jokela Vastaus kommenttiin #39

En tarkoittanutkaan että Ukrainan EU-jäsenyys olisi aivan lähiajan kysymys. Olet varmaan oikeassa siinä, että sukupolvenvaihdosta kaivataan.

Jossain vaiheessa oli muistaakseni puhetta siitä, että korruption vastaisen taistelun johtoon voitaisiin nimetä ulkomaalainenkin. En tiedä onko tämä vielä agendalla, mutta saattaisi olla hyvä idea, että joku ulkopuolinen laittaisi homman alkuun ja ukrainalaiset jatkaisivat siitä. Venäjällähän korruption vastaista taistelua johtaneita henkilöitä vastaan on nostettu syytteitä lahjusten vastaanotosta. Tietenkään siitä ei ulkopuolinen voi päätellä olivatko hoitaneet tehtävänsä liian hyvin vai huonosti, mutta se osoittaa ettei tehtävä ihan helppo ole. Yksi näistä syytetyistä pomoista, Boris Kolesnikov, muuten hyppäsi sitten ikkunasta kuolemaan kesken kuulustelujen.

Mauri Skön Vastaus kommenttiin #26

Antti Jokela, eikö Ukrainaa olisi parempi verrata Baltian maihin kuin Puolaan? Sotivatko Baltit muuten toisessa maailmansodassa?

Antti Jokela Vastaus kommenttiin #62

Toki, mutta viittasin siihen, että ukrainalaiset vertaavat olojaan ennemminkin Puolaan, koska yhteistä historiaakin on. Vertailu Baltian maihin toisi kuitenkin saman tuloksen: demokratia ja elintaso ovat niissä parantuneet. Tässä esimerkiksi ostovoimakorjattujen bruttokansantuotteiden kehitys muutamassa maassa (1990/91 -> 2012):

- Puola: 4600 -> 16 800 eur
- Ukraina: 4800 -> 5 900 eur
- Viro: 5500 -> 18 600 eur

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Eiköhän niin Elon kuin muidenkin kannattaisi antaa Ukrainan olla ja keskittyä
Suomen talousongelmien ratkaisujen edistämiseen.

En jaksa ymmärtää, että tuo Venäjän masinoima, - ainakin suureksi osaksi -
asia ohittaa Suomen omat ongelmat!

Jos kommentoida halutaan, niin tässäkin olisi hyvä aihe! Naapurin totuudesta, että eipä se kaikki tieto vallan oikeata taida olla!

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-14276812526...

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Tuskin me täällä voimme hyväksyä juttua luotettavaksi.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Raimo,
Kerro nyt, miten Ukrainan asiat liittyvät Suomeen. Mikä osapuoli pieni Suomi on tässä sotilaallisten suurvaltojen USA:n ja Venäjän kiistassa?

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Onko yleensä mikään , joka kritisoi naapurimaata luotettava? Ei ainakaan joidenkin mielestä? Ei kaikki sentään ole länsimaiden manipulointia!

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #41

Jouko,
Kyllä Ylen ja muun valtamedian päivittäiset "tietoiskut" Venäjästä ovat enemmän tai vähemmän hatusta vedettyjä. Valtamedia kuitenkin aliarvioi kansan ymmärtämiskyvyn. Ei Suomen kansa kuitenkaan taivu esim. Nato-vouhotukseen. Se on medialle ja johtaville poliitikoille myrkkyä.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Jouko Viitala,
Nyt olemme samaa mieltä. Suomen poliittisen johdon olisi ajat sitten pitänyt keskittyä oman maan taloutemme kohentamiseen. Venäjä-pakotteet iskevät Suomen talouteen kovalla kädellä, mutta siitä ei Suomen hallitus Stubbin johdolla näytä kantavan huolta. Tulee jo mieleen, pitäisikö hallituksen toimet saada tavalla tai toisella lailliseen tutkimukseen. Ei mikään kuviteltu EU:n etu voi ajaa Suomen omien lakien ohitse. Suomi on edelleen itsenäinen valtio, ja sen kansa päättää viime kädessä siitä, ketkä tätä maata johtavat. Uskon, että kansan tuomio vaaleissa on kova.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Mites on Ukrainan laita? Eikös sekin ollut/ole itsenäinen valtio Krimeineen päivineen? Ja itsenäinen valtiohan kaiketi saa itse tykönään päättää, veljeileekö lännen vai idän kanssa.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #36

Raimo,
Kyllä, mutta lännen tehtävä on katsoa, minkälaisten konnien kanssa yhteistyötä tehdään. Ukraina on kaaoksessa ja talous raunioina. Ei kannattaisi niin kovasti suitsuttaa "läntisiä arvoja", kun puhutaan tämän päivän Ukrainasta.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Eiköhän noita konnia ole Ukrainan naapurissakin aivan riittämiin. Uskoni tuon alueen päättäjien rehellisyyteen on kyllä täysin hävinnyt. On konnia ja vielä suurempia konnia! Koskee niin Ukrainaa kuin Venäjääkin!
Jos tuntuu siltä, ettei Suomenkaan päättäjiin oikein voi luottaa, niin miten sitten tuon alueen?

Mauri Skön

Eiköhän näitä oligarkkeja löydy ihan omastakin takaa.

http://jormajaakkola.fi/

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Jouko Viitala,
Kyllä poliitikkoja kannattaa epäillä niin Suomessa kuin muuallakin. Totuus näyttää hämärtyvän entistä enemmän. Se näkyy kansan luottamuksessa poliitikkoihin. Luottamusta ei kerta kaikkiaan ole.
Kyllä Ukraina kuitenkin Euroopan tasollakin yksi epädemokraattisimmasta ja eniten korruptoituneita maista. En minä noin suoralta kädeltä tiedä yhtään muuta eurooppalaista maata, jossa keskenään taistelevat klaanit hallitsevat maata.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Minä kyllä Venäjänkin luen noihin epädemokraattisiin ja korruptoituneisiin maihin.
Vaikka Suomessa on vikansa, niin hurja ero esimerkiksi noihin kahteen maahan kuitenkin on!
Ainakin siinä, että vaalit teknisesti ovat rehelliset, ääntenlaskenta on niin rehellistä kuin se inhimillisesti voi olla.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Jouko Viitala,
Vaalit ovat rehelliset, mutta ovatko poliitikot rehellisiä?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ei entiset eikä nykyiset ole rehellisiä, sillä he ovatkin poliitiikkoja.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #73

Aimo Remekselläkin on oikeus mielipiteeseensä.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Ukraina on venäläisyyden kehto.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Antti.
Kyllä ukrainalaisuuteen liittyy monta muutakin tekijää. Natsi-Saksakin on jättänyt jälkensä Ukrainan historiaan.

Pekka Iiskonmaki

#47
Kyllä Natsi-Saksa jätti jälkensä Neuvostoliittoon. Sitä ei enään ole. Se kaatui viiveellä.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Pekkahan on vitsimies. Kyllä huumorikin on joskus paikallaan, vaikkei se olekaan kovin tavallista politiikassa.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Jotenkin tulee näitä kommentteja selaillessa mieleen viime perjantaisen Hesarin julkaisema Tapani Heikan mainio kolumni maailman parhaiten koulutetuista idiooteista tarkoittaen suomalaisen peruskoulun läpikäyneitä. (Hänen isänsä on eläkkeellä Espoon piispan virasta.)

Olen näet kantapään kautta oppinút seuraamaan korkeasti koulutettujen teologien tietämystä, sillä suomalaisia hallitaan sekä kummitustarinoilla että edestä päin titteleillä kuten aaseja porkkanoilla, esimerkiksi "maailmanpolitiikan asiantuntija", "toisinajattelija", "filosofi".

Sdp:tä ovat viemässä ties minne Ilkka-piispa, Veli-Mikael ja Isä-Mitro samalla tavalla silmät ja korvat ummessa kuin useimmat kommentaattorit jotka hokevat Venäjän uhkaa kun pitäisi henkisesti itsenäistyä Ruotsista.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Heikki,
Ongelma vain on, että tämä Taneli Heikkakin on käynyt peruskoulun itse. Laskeeko hän itsensä idiootteihin? Muuten, poliitikot ovat huijareita, jotkut enemmän kuin toiset, mutta eivätkö nämä kirkon miehet ole vielä suurempia huijareita?

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Ovat toki, huijauksen seurauksena tavalliset ihmiset ovat täällä kaikkein sietämättömmpiä, muuttuen "Rooman kävijän" seurassa sananmukaisesti paimenen lampaiksi vielä EU-aikana.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Mikä mahtaa olla Itä-Ukrainan joukkojen laillisuus ja siellä sotivien venäläisten vapaaehtoisten? Saanko minäkin mennä vapauttamaan Neuvosto-Karjalaa?

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Manu,
Minun puolestani voit hyvinkin yrittää lyödä päätäsi Karjalan mäntyyn.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Kiitos, oikein valtiopäivämiehen lupa. Tervetuloa vaalitarkkailijaksi, kun järjestän kansanäänestyksen vapauttamallani alueella.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #59

Manu,
Tulen mielelläni. Taitaa vain aikaa kulua.

Pekka Iiskonmaki

#53
Karjasta ei kunnon mäntyjä enään löydy, joihin päätään hakata. Petroskoissa tahtoivat muuttaa Suomeen ja osa jopa liittyä.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Pekka,
Meillä taitaa olla Suomessa tarpeeksi köyhiä, joten tänne tuskin kannattaa muuttaa. Miljoona köyhää suomalaista riittää.

Jukka Nieminen

Tämä oligarkki Kolomoiski on jostain syystä kyennyt ylittämään jopa länsimaiden uutiskynnyksen. Lieneekö syynä että sen pitäs tällä hetkellä olla washingtonin uusi paras ystävä?
mutta asiallisesti ottaenhan oligarkkien yksityisarmeijat ovat ukrainassa laajempi ilmiö, ja lähes kaikilla on omat yksityispataljoonansa. Tämä hajanaisuus lienee syynä ukrainan sotaliikkeiden alkeellisuuteenkin, sillä yhteisoperaatiot ovat olleet mahdottomuus.
Tietenkin pitää muistaa että oligarkki on vain synonyymi sanalle mafioso.

Kun täällä on verrattu ukrainan tapahtumia punaisten ja valkoisten sotaan niin monella tapaa vertaus ontuu. Lähin vertailukohta olisi varmaankin 1920-luvun chigago jossa gangsterien keskinäinen välienselvittely ja toisen reviirille työntyminen eli alueloukkaukset olivat arkipäivää. Tai kenties tämäkin vertaus ontuu koska Kiovan hallinnoimat alueet muistuttavat jo keskiajan feodaalikuntia.

Mikä lienee Ukrainan todennäköisin tulevaisuuskin. se hajoaa lukuisiksi pikkualueiksi joita sitten kutsutaan liittovaltioksi. Luonnollisesti näiltä alueilta tullaan sitten joskus johtamaan euroopan huume- ja ihmiskauppabisnestä mutta se on sitten sen ajan murhe.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Jukka,
Sinulla on tulevaisuusvisio, joka näyttää todennäköiseltä. Tätäkö Suomen pitää puolustaa ja samalla vaarantaa meille elintärkeät suhteet Venäjään? Ei taida Suomen ulkopoliittinen johto saada suurta kiitosta kansalta toiminnastaan. Vaalit näyttävät. Saattaa tulla suuria yllätyksiä.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Jukka,
Vielä yksi huomio. Se, miksi Kolomoiski ylittää uutiskynnyksen lännessä, riippunee siitä, että hän on 3.rikkain oligarkki Ukrainassa, ja UkrNafta edustaa 33% koko Ukrainan pörssin arvosta.

Mauri Skön

Ei ole Saksasta tullut sitten Hitlerin niin tärkeätä vierasta kuin tänään. Hitler oli käydessään maailman tärkein mies, Merkel tärkein nainen.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Mauri,
Merkel tuli Stubbin avuksi. Merkel on maltillisempi kuin Stubb - ja kunnianhimoa vähemmän kuin Hitlerillä.

Käyttäjän heikkituhkanen kuva
Heikki Tuhkanen

Viimeaikaisia uutisia kun Euroopasta seuraa, niin EU on taka-alalla ja Merkel edessä. Niinistökin kyselee Merkeliltä!, että puolustaskohan EU Suomea tarvittaessa.
Ei liene epäselvää kuka EUta johtaa. Onnee vaan meille. Taas ollaan Saksan kelkassa...

Sergei Kompaneitsev

Hei pojat. tässä on hyvä esimerki, kuka on ukrainaan joukkono ja pataljoonaan sisältö. suomen mediat ei näyttää semmostaa.
http://ok.ru/dk?cmd=logExternal&st._aid=Discussion...

Antti Jokela

Hyviäkin uutisia Ukrainasta: nuoret saavat valtaa, valtion yritysportfoliota laitetaan kuntoon ja isänmaallista henkeä löytyy työskennellä pienellä palkalla tai vaikka kokonaan ilman.

http://www.bloombergview.com/articles/2015-03-30/3...

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Antti,
Kyllä nämä ovat kovin pieniä askeleita läpikorruptoituneessa ja kaaoksessa elävässä maassa.

Käyttäjän MikkoPunkari kuva
Mikko Punkari

Ukrainan tilanne tulisi nähdä suuremmassa geopoliittisessa kontekstissa sillä siinä maa on vain pieni sillanpääasema. Mitä sellaista Euroopassa on sitten tapahtunut mikä selittäisi Ukrainan tilanteen? Venäjä on varsin nopeaan tahtiin takavarikoinut oligarkkien omaisuutta, he ovat menettääneet rahastusautomaattinsa ja myös poliittisen valtansa. Nämä miljardöörit ovat jo pitkään asuneet Israelissa, Lontoossa, Sveitsissä NY:ssä, Suomessa, jne. Vastavetona he; Hodorkovski, Kasparov, Berezovski (rip), Nemtsov (rip) jne. perustivat Solidaarisuus-liikkeen minkä tehtävänä on järjestää Venäjällä vallankaappaus ja palautta oligarkit valtaan.
Oligarkit ovat 1917 Venäjän vallankumouksen tehneiden länsimaisten (kasaari)juutalaisten (sionistien), bolsevikkien (kommunistien) jälkeläisiä. Tuo vallankumous tehtiin USA:n rahoittamana ja myös tämä uusi suunnitelma on täysin sen tukema. USA:n sionistinen johto haluaa siis uuden bolsevikkivallankumouksen. Mutta miten?
Juutalaisilla ei ole Venäjällä edes oma puoluetta ja siis Venäjän oppositiosta ei ole kyse. Hodorkovski kertoi ranskalaiselle lehdelle hänen kannatuksensa olevan alle 2% Venäjällä - mutta totesi, että vallankaappauksen seurauksena hänestä voisi tulla maan presidentti.
USA:n strategiana on ollut aloittaa prosessi Ukrainasta - siksi se rahoitti kaappausta 5 miljardilla dollarilla. Kaikki maassa vierailleet USA:n ja EU:n edustajat ovat olleet sionisteja. USA:n valitseman Kiovan juntan jäsenet ovat sionisteja kuten myös Kolomoisky. Monilla heistä on Israelin passi. USA:lla ei ole ollut vähäisintäkään aikomusta puuttua Ukrainan oligarkkien korruptioon - päinvastoin juuri heitä on tuettu ja nostettu valtaan. Etnisiä ukrainalaisia itse ei ole maan hallinnossa.
USA tietää, että NATO:n saaminen Ukrainaan ei sitä auta Venäjän vallankumouksessa, mutta entisen NL:n oligarkkien ja globaalien sionistien yhdistäminen ensin Ukrainassa olisi se tie, millä päämäärä olisi saavutettavissa. Venäjällä, ukrainalaisilla ja koko maailmalla on siis erittäin vaarallinen vihollinen nyt käsissään.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen
Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

En ole mikko, mutta RUK:n käyneenä epäilen vapaaehtoisen rivimiehen asiantuntemusta kenraalien asiassa.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Se on selvää, että me täällä olemme paljon asiantuntevampia kuin he siellä.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö Vastaus kommenttiin #80

Vähän niin kuin kadunmies ennustamassa säitä?

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #81

No ei ihan, mutta kyllä se kadunmieskin näkee sataako vai paistaako, kun on paikanpäällä.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö Vastaus kommenttiin #82

Aivan, mutta se ei olekaan ennustamista jonkin pilviveikkosen tarpeiden laskemisesta, vaan tietoa joka perustuu omien aistien välittämiin havaintoihin.

Sdp:lle on muuten koulutettu uusi tohtoristason näkijä Pilvi-nimeltään, haastanee ennustajana keskustan häkäpönttömiehen joka tosin on vaihtanut sähköautoon, ettei paljastuisi vaalien alla löydöksi osoittamaan, että uskonto ei ole täällä suinkaan oopiumia pelkästään rahvaalle.

Toimituksen poiminnat