MikkoElo

Natomaa Kreikka jää euroon -USA päättää troikan avulla

 

Paljon on aikaa ja rahaa tuhlattu Kreikan kohtalon vatvomiseen.  Se on ollut todellista "vatulointia".  Itsekin uskoin, että EU voi todella päättää itse jäsenmaansa kohtalosta, kunnes vähitellen minulle valkeni, ettei EU päätä Natomaan kohtalosta, vaan päätöksen tekee USA troikan avulla.  Troikassahan on mukana EU, EKP ja kansainvälinen valuuttarahasto IMF.  IMF:ssä ylivoimaisesti suurin omistaja on USA ja päättää tietysti sen kannasta, vaikka pääjohtaja onkin ranskalainen Christine Lagarde.

 

Suomessakin on aivan oikein pahoiteltu Kreikan kansan kohtaloa.  Kreikassa on monia ongelmia, jotka ovat vuosikymmenien mittaan muotoutuneet.  Verojen maksamista ei kukaan halua, ja verojen kerääminen onkin ollut retuperällä.  Korruptio on myös laajaa, ja se on syönyt koko poliittisen järjestelmän uskottavuutta.

 

Aivan oma lukunsa on Kreikan puolustusmenot.  Ne ovat yli 7 miljardia euroa vuodessa, eli lähes kolminkertaiset Suomeen verrattuna.  Kreikan puolustusmenoja maan poliitikot ovat puolustaneet, koska Kreikalla on huonot suhteet toiseen Nato-maahan, eli Turkkiin.  Myöskään USA ei ole halunnut ymmärrettävistä syistä puuttua tähän.  Amerikkalaiset myyvät myös runsaasti aseita Kreikalle. Kuin muodon vuoksi pääministeri Tsipras on nyt ehdottanut 300 miljoonan euron karsimista puolustusmenoista kahden seuraavan vuoden aikana.

 

Perussuomalaisetkin osaavat pelin politiikan - nyt Kreikan avulla

 

Vaikka Kreikan kohtalo näyttää jo selvältä, kokoustaa euroryhmä koko työn ja jatkaa taas parin tunnin kuluttua.  Suomessakin suuri valiokunta piti kokouksen, jonka päätöksen piti olla salainen.  Totta kai asia vuodatettiin julkisuuten siten, että persit olivat erittäin kriittisiä, ja Suomi kriittisin kaikista euromaista.  Tämä on juuri sitä poliittista peliä, josta persut ovat syyttäneet "vanhoja puolueita".

Lopputuloksena on kaiken todennäköisyyden mukaan se, että Natomaa Kreikka pysyy eurossa ja EU:ssa, koska isäntämaa USA niin haluaa.  

Rahat Kreikalle otetaan Euroopan vakausmekanismista (European Stability Mechanism), jonka 500 miljardin euron pääomasta Suomi on sitoutunut maksamaan 14,1 miljardia.  Tällöin Suomen vastuut todellisuudessa lisääntyvät.  Todetaan myös, että Suomi vastusti loppuun asti, mutta asiasta ei voitu äänestää.

Kreikkaa koskeva peli saa tänään todennäköisesti loppunäytöksen, joka ei ole kunniaksi Suomen poliitikoille eikä koko EU-järjestelmälle.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (56 kommenttia)

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Mikko Elo

Mitä mieltä itse olet suuren valiokunnan kannasta. Onko Persuilla valiokunnassa enemmistö ?

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Ilkka Varsio,
Eihän persuilla ole valiokunnassa enemmistöä, mutta julkisuuteen on vuodatettu vain heidän kantansa. En ole nähnyt äänestysten tuloksia.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Ilkka Varsio,
Ei Kreikan paikka ole eurossa eikä EU:ssa. Paras vaihtoehto olisi Kreikan eurojäsenyyden ainakin väliaikainen jäädyttäminen, jotta nähtäisiin, pystyykö Kreikka todellisiin uudistuksiin.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Jos amerikkalaiset todella pelastavat Kreikan, persujen pitäisi tehdä johtopäätökset ja suksia kuuseen hallituksesta.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Jouni,
Olen samaa mieltä. Persut pelaavat peliä, joka ei siedä päivänvaloa. Mutta mikä saa Timo Soinin pois ulkoministerin paikalta. Arvioni mukaan ei mikään. Kaikki selitetään parhain päin:emme me, mutta ne muut...

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #27

Mikko Ahola,
Tuo "Audipersut" on hyvä uudissana.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Saaliinjakajat ovat jo Kreikan kiinteistömarkkinoilla. Viimeinen hetki myydä ja kadota rahoineen euroalueelle.

Osajien kärkijoukoissa Venäjän oligarkit ja Kiinan mafiosot.

http://investing.einnews.com/article/275452196/PZ8...

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Ilkka Varsio,
Eiköhän niitä rahan tekemisen osaajia löydy kaikkialta.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Suomen onni on, että meidän naapurimaamme idässä on rauhantahtoinen Venäjä.

Säästyneillä puolustusmäärärahoillamme voimme tukea Kreikkaa sen ahdingossa, mihin imperialistinen Nato on sen ajanut.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Pekka Toivonen,
Tiedän, että kommenttisi on ironiaa, mutta onhan se ihmeellistä, ettei Kreikan valtaviin puolustusmenoihin ole puututtu. Siksi ei, ettei USA halua siihen puututtuvan.

Juha Kuittinen

Perussuomalaiset ajoivat poliittisen näkemyksensä justiinsa nappiin. Jyrkkä ei- kanta tuotiin vahvasti esille ja asiaa on ainakin mediassassa haisteltu hallituskysymyksenä.

Puolet euromaista samoilla linjoilla kuin Suomi. Kolmatta tukipakettia Kreikalle on vaikea uskoa tulevaksi.

Kreikkalla on edessään Grexit.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Juha Kuittinen,
Voisimme vaikkapa virtuaalisesti lyödä vetoa grexitistä. Jos Kreikka lähtee eurosta, se lähtee EU:sta. Silloin on jo Natojäsenyyskin vaarassa, eikä USA salli sitä. Monta kiemuraa vielä, mutta lopputulos selvä alusta alkaen:Kreikka jää euroon. EU on vain USA:n jatke.

Jouni Nordman

Voi jenkeissä olla hyvin vaikeata puuttua asioihin, sillä Saksan ja Ranskan salakuuntelu tapaukset voivat olla liian lähellä että jenkit voivat puuttua asiaan. Sillä jenillä on todellinen uhka radikalisoituva Eurooppa, jolle se ei halua yhtään bensaa heittää liepeille.

Se mikä on lopputulos joka on näkyvissä on vasemistolaisen talouspolitiikan alas ajo, josta Kreikka tulee olemaan esimerkkinä miten euron kanssa eletään. Poliittinen suunta EU:saa tulee siirtymään entistä enemmän talouspainotteiseksi, jolloin Ruotsin, Tanskan ja Puolan tulee hyvin vaikeata saada kansan äänestyksessä vaadittava määrä kannatusta. Sillä EKP:n tulevaisuus tule lähestymään sisar pankin Atlantin toisella puolella.

Sellainen asia joka pitää ottaa huomioon luottamus pulasta, että milloin on voinut luottaa demokraattisen valtioon, joka kysyy kansalta mielipidettä heidän talouden hoidosta, sillä kun teet sen kerran, niin pelko että teet sen toisen kerran on olemassa.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Jouni Nordman,
Jenkit tekevät EU:n kanssa, mitä haluavat.USA pitää Saksaa edelleen sodan hävinneenä maana, jonka liittokansleria ja mediaa heillä on oikeus salakuunnella.

Jouni Nordman

Valitettavasti jenkit eivät voi Saksan parlamenttia kääntää, sillä hekään eivät halua Saksan valtapuolueksi euro kriittistä puoluetta, eli peli kenttä on jopa jenkeissä liian iso, sillä liian monessa maassa tämä asia on sisäpolitiikka, johon jenkit eivät voi vaikuttaa. Sillä hekin joutuvat katsomaan isoa kuva, jossa voi olla yhtenä skenaariota Kreikan auttaminen eurosta ulkona olevana, jolloin myös voivat vaikuttaa sen sisäpolitiikka voimakkaasti.

Eli jenkit ovat siinä viisaita, että he laativat strategiat paljon pidemmälle, jolloin he myös osaavat laatia suunnitelmat ja niihin eri vaihtoehdot. Jolloin he myös voivat laskea suuremman pahan riskinä Kreikan pois eurosta.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #20

En tiedä, mikä mies on Jouni Nordman, mutta täysin epärealistisia käsityksiä riittää. Ei USA päästä Kreikkaa pois EU:sta ja Natosta. Sen ymmärtää jo varsin pienellä älykkysosamäärällä.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #37

Mikko Elo

Eivät kaikki EU maat ole Nato maita eivätkä kaikki Nato maat ole EU maita. Nato toimii maissa joiden poliittinen kuva, perinteet, ihmisoikeudet, oikeuslaitos ja uskonto voivat olla molemmista ääripäistä. Mikään ei estä Kreikkaa olemasta edelleen Nato maa, vaikka se ei olisi enää EU jäsenvaltio. Tietenkin Kreikka voi potkaista Naton pihalle ja valita uuden kumppanin kenraalien tueksi Turkin uhkaa vastaan, vaikka sekin on Natomaa.

Elättelet ilmeisesti mahdollisuutta, että Venäjä tulee tilalle jota USA pelkää tapahtuvan ?

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #44

Ilkka Varsio,

Tsipras on pelannut kovaa peliä, mutta Putin on ilmeisesti vielä kovempi. Putin on tajunnut tilanteen eikä luvannut Kreikalle mitään. Kreikka on geopoliittisesti sellaisessa tilanteessa, ettei USA:lla ole kerta kaikkiaan halua luopua Kreikasta.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #46

Mikko Elo

Niin Kreikan rajoilla on etelässä Välimeri, jota hallitsee Nato laivasto, idässä Nato maa Turkki, lännessä Nato maa Italia, pohjoisessa Nato maat Albania ja Bulgaria.

Venäjä ei sotilaallisesti hyödy Kreikasta. Venäjä hyötyy ainoastaan purkamalla vastapakotteet joillon venäläiset saavat taas vihanneksia ja hedelmiä. Se tarkoittaa sitä, että pakotteiden aiheuttama ylituotanto helpottuu muissa Eu maissa kun kreikkalaiset tuotteet häviävät markkinoilta.

Jos joku Kreikkaan haluaa mennä se on Kiina tai itseasiassa sa jatkaa investointeja entistä vapaammin, eikä sotilaalliseti vaan tyhjentämään maan luonnonvaroista ja valtaamalla logistiikan. Putinilta ei Venäjän talousahdingon takia niitä rahoja löydy.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko Vastaus kommenttiin #47

"Venäjä ei sotilaallisesti hyödy Kreikasta. Venäjä hyötyy ainoastaan purkamalla vastapakotteet..."

- Saatat olla oikeassa, mutta Putin ei ole enempää talous- kuin rauhanpoliitikko. Hän on osoittautunut varsin puhtaasti valtapoliitikoksi, jolle Kremlin leiriin rekrytoitu Kreikka olisi epäilemättä meriitti - hänen omissa silmissään.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #54

Putin on realisti. Kreikka pysyy Natossa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Eurooppa persujen vankina: "The country's eurosceptic True Finns party is poised to bring down the two-month old government if it gives its assent to a new Greek rescue." (The Telegraph)

http://www.telegraph.co.uk/finance/economics/11734...

Jouni Nordman

Olipas mukava lukea poliittisesti korkea tasoista tekstiä, jossa analysointiin, eikä kauhisteltu kuin Suomen medioissa.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Jouni,,
Näyttää persujen pelottelu muka hallituksen kaatumisella menevän läpi kansainvälisessä mediassakin. Stubb, joka sanoo hallituksen olevan yksimielinen, etteivät persut jätä hunajspurkkia, eli hallitusta, vaikka mitä tapahtuisi.

Jouni Nordman

No, nytten ei ainakaan voi peruja takinkääntäjiksi sanoa, sillä käyttivät hallituksessa vaanaseman asema hyväksi, sillä voi monella kokkarit ehdokkaalle kiristää hammasta äänestyksessä.

Toisaalta kansainvälinen lehdistö haluaa antaa kokonaiskuva lukijoilleen, jolloin varsinkin Cameronin porukoissa kyllä löytyy ymmärrystä Suomelle, sillä Kreikan vetkoilu tekemätömyydessä, kuvaa todella hyvin demarien näköalatomuutta talouden pidosta viimeisen neljän vuoden aikana, jolloin ainoa mitä säästetään oli museoituja hyvinvointivaltion raunioita.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #21

Jouni Nordman,

Sinun höpinöitäsi on vaikea ymmärtää. Persut haluavat näyttää nyt niin kriittisiltä, niin kriittisiltä. Totuus on kuitenkin se, että he haluavat myös syödä hunajaa ja pysyä hallituksessa. Soini on jo kääntänyt niin monessa asiassa takkinsa, että saumat repeilevät.

Jukka Nieminen

Mulla on ollut tähän sellainen hatara yleiskuva että amerikalle sopii vallan mainiosti, että kreikka on koko ajan syömässä EU-maiden ylijäämää koska se pitää Euroopan heikkona. ja heikko eurooppa on paremmin kontrolloitavissa kun vahva. Joten jenkit ei missään nimessä anna tilanteen jatkua kun nykyisellään.
Tämä näytelmä missä tässä on seurattu on justiinsa sitä - näytelmää. Tarkoitettu vain yleiselle tasolle mutta todellisuudessa Kreikka tulee saamaan kevyesti kolmannen tukipakettinsa... ja neljännen... ja viicennen.

Kreikkalaiset on vaan keksineet lieventää ehtoja. Poroshenko vissiin näyttänyt huonoa esimerkkiä, tekeehän ne ukrainassakin mitä huvittaa ja amerikkalaiset silti käskyttää eurooppalaisia lappaan sinne rahaa kun mustaan aukkoon. Kreikka on tätä samaa mutta isommassa mittakaaavassa.

Kotimaan kentällä kyse on perusuomalaisten kunniasta. Tietenkin ne alistuu kolmanteen tukipakettiin mutta se pitää antaa tavalla jossa saadaan pelastettua omat kasvot. Julkisuudessa olevan veivaamisen lopputulos on kyllä nyt jo selvä.

Oli ihan hyvä pointti tuo asekauppa. Lihoaja on todellakin USA;n sotateollinen kompleksi ja Kreikka ei jää suinkaan ainoaksi. USA on höystänyt venäjä-pelotellullaan itä-euroopankin maita nostaan puolustusbudjettejaan n. 7% amerikkalaisaseiden vastineeksi. Eihän nekään niitä pysty maksaan. Strategia on että jenkit myy kalliita asejärjestelmiä joka samalla köyhdyttää EU-maita. Homman onnistuminen vain vaatii lojaaleja päättäjiä ja kun puhutaan tän mittaluokan hommasta, ei joku Soini siinä paljon paina. Se saa puhelun Washingtonista ja kokee damaskoksentien kääntymyksen, ellei oo jo kokenut.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Jukka,
Sinun analyysistäsi voi olla vain samaa mieltä. Ei lisättävää eikä poisotettavaa.

Käyttäjän FreeThinking kuva
Jukka Heikkinen

Haluavatko yhdysvaltojen päättäjät, ottaa itselleen saman taakan johon kreikkalaiset ja heidän hallituksensa ovat joutuneet epäluotettavina toimijoina. Ainakin mitä yhdysvaltalaisten kommentteja kreikkalaisten luotettavuudesta velkojen maksajina, talouden hoitajina, heitä pidetään epäluotettavimpina ainakin eurooppalaisista. Jos yhdysvaltojen päättäjät haluavat ajaa Kreikan pysymistä eurossa ja EU:ssa he pistävät oman päänsä pölkylle.

Kreikka pistetään jäähylle vähintäänkin sen viiden vuoden ajaksi, mitä on ehdoteltu, arvailtu. Voi vain arvailla kuinka vaikeaa päätöksen teko tulee olemaan, koska yksimielistä päätöstä ei tulla näkemään EU johtajilta. Millä tavalla asia ratkaistaan jää nähtäväksi? Voi olla, että neuvotteluja ja kokouksia joudutaan jatkamaan hyvinkin pitkään, vaikka olisi jo olemassa olevia suunnitelmia kuinka Grexit toteutetaan, niin tuskinpa siellä täydellistä toimintasuunnitelmaa on olemassa, jolla Kreikka humanitäärisesti autetaan, mistä rahoitus, miten Kreikan pankkeja jatkossa autetaan vai otetaanko ne holhoukseen ja kenen holhoukseen.

Täältä löytyy näitä yhdysvaltalaistoimittajien arvioita ja kansalaisten kommentteja.

http://www.nytimes.com/2015/07/12/business/greece-...

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Jukka Heikkinen,
Arviot ovat arvioita, mutta USA ei jätä Natoliittolaistaan pulaan. USA:lla on oikeus painaa rahaa, ja velkaakin on maalla ihan omaksi tarpeeksi. EU:sta on vähitellen tulossa USA:n liittovaltio.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Eikö meidänkin olisi siinä tapauksessa syytä liittyä Natoon?

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Raimo,
Mehän olemme jo EU:ssa, josta on tulossa USA:n 51.osavaltio.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #24

Suomi ei sitten (lähi)tulevaisuudessa uutena USA:n osavaltion jäsenvaltiona pysty ilmeisestikään kieltäytymään automaattisesta Nato-jäsenyydestä.

P.S. Lännen hyökkäys itään saattaa jälleen kerran lähteä Suomen maaperältä. Tällä kerralla rinnallamme täällä Pohjolassa taistelevat aseveljet saattavat hyvinkin olla kreikkalaisia, joiden mahtiarmeijaa mekin olemme olleet osaltamme rahoittamassa omien puolustusvoimiemme kustannuksella.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #26

Pekka Toivonen,

Sinä näytät elävän aivan omassa bittimaailmassasi, mutta on Sinulla totuuden hiukkanenkin kommenteissasi. Suomi saa olla todella maksamassa Kreikan pankkien pelastamista ja Nato-armeijan kustannuksia, yhteensä 21 miljardia euroa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #33

"Mehän olemme jo EU:ssa , josta on tulossa USA:n 51. osavaltio."

( Valtiopäiväneuvos Mikko Elo )

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Raimo,

Sano yksikin hyvä syy, miksi meidän tulisi liittyä Natoon. Sekö toisi Suomeen onnen ja autuuden? Suomen pitäisi mahdollisimman nopeasti vetäytyä EU:sta ja liittyä Eftaan Norjan, Sveitsin ja Islannin seuraksi.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #34

Sinä itse sen tuossa yllä jo sanoit; "USA ei jätä Natokumppaneitaan pulaan."
Siinä syytä kerrakseen.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #35

Raimo.

Siihen pitäisi lisätä "pitkäaikaisia kumppaneitaan". Raimo, mitä mieltä siitä, että Nato toisi Suomelle onnen ja autuuden?

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #39

Onnesta ja autuudesta en mene sanomaan, kysymys on turvallisuudesta. Ja ennen kuin ehdit kysyä, että sano nyt Raimo, miten Venäjä meitä uhkaa, niin vastaan, että palovakuutuskin kannattaa ottaa ennen palon syttymistä. Ja silti toivoa, ettei se koskaan syttyisi.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #48

Raimo,
Tässä meillä on keskeinen erimielisyys: Suomen paras palovakuutus on liittoutumattomuus Paasikiven opin mukaan: neljä kohtaa1) hyvät suhteet naapureihin 2) ei koskaan enää suurvaltojen konfliktien pelinappulaksi 3) ystävät läheltä, vihamiehet kaukaa 4) ulkopolitiikka kulkee sisäpolitiikan edellä

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #49

Nuo neljä kohtaa ja Natojäsenyys eivät ole toisiaan poissulkevia.

Käyttäjän FreeThinking kuva
Jukka Heikkinen

Voit uskoa omaan näkemykseesi ja tietoihin, joihin uskomuksesi perustuu, mutta EU:sta ei tule yhdysvaltojen liittovaltiota jo senkin takia, että siellä on vielä enemmän sitä velkaa, jonka maksamiseen sitten tämä sinun 51 osavaltio joutuisi osallistumaan.

Arviot perustuvat niihin ”todenperäisiin” tietoihin, joita on saatavissa ja näiden tietojen perusteella tehdään arvioita mikä tuleman on. Toivottavasti Juha Sipilä pystyy tekemään prosessikaavioita niistä seuraamuksista mihin kukin vaihtoehto johtaa tämän ongelman ratkaisussa ja selvittämään myös muille osallistujille niitä. Mutta tämän päivän aikana ei tulla saamaan yksimielistä päästöstä asiasta (oma arvio), koska prosessin kulku ja sen seuraamukset täytyy kaikille olla yksiselitteisesti selvät ennen kuin päätöstä voidaan tehdä. Ja tälläkin on omat seuraamuksensa, kuten ehkä osan Kreikan pankkien romahtamisesta.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Jukka Heikkinen,
Juha Sipilä voi tehdä vaikka kuinka monta prosessikaaviota ja Sinä arvioida prosessia. Poliittinen totuus vain on yksinkertainen: USA ei päästä Kreikkaa pois EU:sta, eurosta eikä Natosta. Sipilältä ei juuri asiaa kysytä, mutta saahan Suomi olla maksumiehenä tässä näytelmässä, yhteensä 21 miljardia euroa.

Käyttäjän JuhaMerentie kuva
Juha Merentie

Olet Mikko oikeassa. Jo Haanpään Iisakki Vähäpuheinen tiesi, että Hitler ja Stalin olivat vain juoksupoikia. He molemmat saivat ohjeensa maailman suuresta sotakonttorista. Mistäpä muualta kuin USA:sta. On hyvä että joku uskaltaa paljastaa jenkkien karmeat juonet. Juuri ne kaatoivat Neuvostoliiton, hajoittivat Jugoslavian, sotkivat Syyrian asiat jne. Nyt ne uhkaa pientä rehellistä Kreikkaa. Tutkimustöissäsi voisit vielä paljastaa, kuka on se henkilö,joka siellä on kaiken takana. Se joka määräilee Lagardea ja muita.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Juha,
En osaa ottaa kantaa siihen, olivatko Hitler ja Stalin vain juoksupoikia. Todennäköisesti eivät, mutta toisen maailmansodan jälkeen USA pyrki maailmaherruuteen ja onnistui siinä. Neuvostoliitto hajosi ja siinä meni paljon muutakin. Tuli EU, ja Euroopassa eli kuvitelma Unionista, joka kilpailisi USA:n kanssa. Näin ei ole tapahtunut, mutta nyt ilmeisesti mannerlaatat ovat hakemassa uutta asentoa. Siinä USA käy nyt kuolinkamppailuaan Kiinan noustessa ja Venäjänkin alkaessa haastaa sotilaallisena suurvaltana. BRICS on uusi kirjainyhdistelmä, joka kokonaisuudessaan saattaa murtaa USA:n yksinvallan. EU:sta siihen ei ole.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Juha,
Vielä toinen kommentti. Christine Lagarde, ranskalainen, on vähän samassa asemassa kuin EKP:n pääjohtaja Mario Draghi, italialainen. Molemmat ovat pääjohtajan nimikkeellä, mutta Lagadea ohjaa Obaman hallinto ja Draghia Saksan keskuspankki.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"kuka on se henkilö,joka siellä on kaiken takana. Se joka määräilee Lagardea ja muita."

- Minulle se on nettikeskusteluissa tehty selväksi. Hän on David Rockefeller, joka muutamia viikkoja sitten aloitti jo toisen satavuotisjaksonsa Maailman Valtiaana!
https://fi.wikipedia.org/wiki/David_Rockefeller

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Tuomo,
Hyvä, että huumori kukkii.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kreikan paikka on NATOSSA ja EU:ssa mutta ei enää Eurossa.

Suomen paikka on NATO:ssa - tervetuloa valtiopäiväneuvoskin Nato riveihin tänne - Isänmaan turvallisuus on uhattuna jatkuvasti ja se ei ole enää miljardi sinne toine tänne vaan paljon vakavampi asia -

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1981...

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Petri Hirvimäki,
Kerropa nyt, miten itänaapurimme on uhannut Suomea. Sano jotain konkreettista, älä jotain yleistä höpinää Ukrainasta, jonka kanssa meillä ei ole mitään yhteistä.

Käyttäjän FreeThinking kuva
Jukka Heikkinen

Voisiko tämä olla todennäköisin syy miksi Kreikkaa ei päästetä pois eurosta?
“The bigger problem, though, is that Greece might show them there's a better life without the common currency.”
Pelko siitä, että tulisi vapaaehtoisesti lähteviä valtioita, eikä euro zonea pystytä pitämään yllä.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Jukka,
Tuo on varmasti tärkeä näkökohta, mutta mielenkiintoista on myös, ettei kukaan puhu IMF:n kannasta, vaikka se on tärkeä osa troikkaa. Ilmeistä on, että USA vain ilmoittaa kantansa välikäsien kautta. Siksi Suomenkin kanta muuttuu koko ajan.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Siksi Suomenkin kanta muuttuu koko ajan."

- Mitä tarkoitat? Vastuiden kasvattaminen on torjuttu hallitusohjelmasta (toukokuu) alkaen, ja siitä meikäläiset ministerit ovat pitäneet kiinni.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Tuomo Kokko,
Et ole tainnut Seurata Suomen koko päivän muuttunutta kantaa. Tämä oli suora lainaus Stubbin lausunnosta tänään.

Käyttäjän JuhaMerentie kuva
Juha Merentie

Ei tarvite muualta huumoria hakea. Saksan ja Ranskan pankit pakottivat ottamaan 300 mrd lainaa! Ei siinä logiikkaketjussa järki päätä pakota. Kas kun ne sitten antoivat 100 mrd anteeksi. Siinäkin jokin kapitalistien juoni. USA:n salaliitto on jo niin laaja ja paha, että se pelkästään naurattaa. Onneksi on viaton, rauhantahtoinen ja taloudellisesti väkivahva
Venäjä.

Toimituksen poiminnat