MikkoElo

Tämänkö Ukrainan takia suomalaisten pitää kärsiä?

 

Suomalaisten turvallisuusuhista puhuttaessa tuodaan aina esimerkkinä Ukrainan kriisi.  Kuitenkin suomalaisilla, ja muillakin, on varsin puutteelliset tiedot siitä, mitä Ukrainassa todella tapahtuu.

 

Julkisuudessa (Helsingin  Sanomat 13.7.2015) olleiden tietojen mukaan äärioikeistolaisen "Oikean sektorin" joukot ovat ovat hyökänneet paikallisen kansanedustajan Myhailo Lanion joukkoja vastaan.  Tähän asti "Oikean sektorin" joukot ovat taistelleet Ukrainan joukoissa ns. separatisteja vastaan Itä-Ukrainassa.  Nyt "Oikea sektori" uhkaa presidentti Petro Poroshenkoa ja sanovat vievänsä vallankumouksen loppuun.

 

Tällainen on siis se "demokraattinen" Ukraina, jonka takia Suomenkin talous kärsii Venäjälle asetettujen pakotteiden takia.  Oligarkeilla on omia joukkoja ja nyt myös jopa kansanedustajilla, joita äärioikeistolainen joukkio uhkaa.  Todellisuudessa Ukraina muistuttaa yhä enemmän klaaniyhteiskuntaa, jossa korruptio rehottaa, eikä demokratiasta ole tietoakaan.

 

Kansainvälinen valuuttarahasto IMF on luvannut avustaa Ukrainaa 40 miljardilla eurolla ja antanutkin maalle jo 4,5 miljardia euroa, mutta uhkaa nyt sulkea rahahanat, koska Ukraina on perääntymässä lupaamistaan uudistuksista.  Suomikin on IMF: n maksumiehiä, ja suurin omistaja on USA.

 

Pitäisiköhän Suomen uhkakuvaa vähitellen muuttaa?  Eiköhän suurin uhka Ukrainalle ole maan sisäinen valtataistelu, jossa ei puhuta demokratiasta, vaan rahasta ja vallasta? Koskahan Suomi ja EU heräävät todellisuuteen?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (92 kommenttia)

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

"Kuitenkin suomalaisilla, ja muillakin, on varsin puutteelliset tiedot siitä, mitä Ukrainassa todella tapahtuu."

Tuosta lauseesta suomalaiset voisivat vaikka loukkaantua. Kaikki eivät tosin ole lisensiaatteja, mutta tietoa, oikeaa, väärää ja tarkoituksenmukaisesti väritettyä on nykyisin tarjolla pilvin pimein tyhmempienkin analysoitavaksi.
Mistä lähteestä sinä Mikko sen ainoan oikean totuuden ammennat?

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Raimo,
Tämän päivän tietoni ovat peräisin Helsingin Sanomista (13.7.2015). Hesaria ei yleensä pidetä Ukrainavastaisena, vaan pikemminkin Venäjävastaisena.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Olen ymmärtänyt, että Hesari ja Yle ovat arvoasteikossasi totuudeentorvien häntäpäässä.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #5

Raimo,
Joskus Hesari yllättä totuudenmuksisilla jutuilla Ukrainasta, mm. Jussi Niemeläisen kuvaus Ukrainan korruptiosta joitakin viikkoja sitten. YLE ei juuri koskaan yllätä. Samaa peetä jauhaa päivittäin.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto Vastaus kommenttiin #6

Elo varmaan voisi sitten kertoa, mikä media antaa Ukrainan tilanteesta totuudenmukaisen kuvan? Russia Today?

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #8

Minun tietolähteeni ovat Hesari, YLE ja muu suomalainen valtamedia, sekä terve järki. Maalaisjärki auttaa usein havaitsemaan, ihon suuntaan media haluaa viedä lukijat ja kuuntelijat.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto Vastaus kommenttiin #40

Tulkintasi suomalaisesta mediasta ovat mielivaltaisia. Niillä ei ole mitään tekemistä terveen järjen tai maalaisjärjen kanssa. Ilmeisesti venäläinen virallinen media kuten Russia Today on mielestäsi puolueetonta uutisointia.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #6

Toisin sanoen: sinulla on jossain muualla absoluuttisen totuuden lähde, johon Yleä ja Hesaria vertaat. Missä?

Oikean sektorin ja Dmytro Jaroshin pyrkimykset ovat olleet koko maailmalle tuttuja ainakin 28.1.2014 julkaistusta Timen haastattelusta lähtien. Yhtä selvää on, että myös Zahartshenkon separatistijoukot ovat kertoneet julkisesti aikovansa marssia Kiovaan ja valtaavansa koko maan.

Vain jälkimmäisillä on ulkomaista tukea.

Olisiko EU:n hyväksyttävä sellainen toimintalinja, että demokraattisia pyrkimyksiä ei saa tukea keskellä Eurooppaa, jos maassa on totalitaristisia liikkeitä?

Seppo Vaara Vastaus kommenttiin #23

Absoluuttista totuutta ei tietenkään tällaisessa asiassa ole olemassa. Kaikki osapuolet näkee asian omalta kantiltaan omia agendojaan peilaten. Jos tällaisessa informaatiopätistössä haluaa saada objektiivista kuvaa tilanteesta joutuu sen eteen näkemään vaivaa.

Tässä hyvä blogi aiheesta:
http://larevisora.puheenvuoro.uusisuomi.fi/187790-...

Suomalaisen "totuuden" tilasta kertoo hyvin se että tähän saakka Ukrainan äärioikeistosta puhumalla on saanut Venäjän trollin leiman otsaan. Monet muutkin pahimmat skenaariot ovat siellä toteutuneet / toteutumassa. Juuri ne joita ei pitänyt tapahtua kun maa liittyy länsimaiseen arvoyhteisöön. Venäjän syyksi näitä alkaa olla yhä hankalampi vierittää.

Mauri Skön Vastaus kommenttiin #54

30-luvulla Hitleriä arvostelevat leimattiin juutalaisten kavereiksi.

Seppo Vaara Vastaus kommenttiin #63

Leimaamalla keskustelu ei koskaan etene.

Kannattaa lukea ajatuksella tämä artikkeli:
http://vastavalkea.fi/2015/07/12/uutisointi-inform...

Käyttäjän HannuValtonen kuva
Hannu Valtonen Vastaus kommenttiin #23

Absoluuttinen totuus ei ole koskaan joukkojen yhteinen totuusnäkemys. Absoluuttinen totuus todentuu vain yksilön tietoisuudessa ja sekin on imuroitu puhtaaksi kaikesta mikä ei sovellu minuuden maailmaan.

Minkä takia EU, tai joku muu yhteisö pyrkii rakentamaan jonnekin demokratiaa. Niin pitkälle, kuin silmä siintää, ei ole yksikään ulkoapäin rakennettu demokratia lähtenyt lentoon. Maailma olisi parempi paikka elää, jos demokratian vientimaat keskittyisivät omien demokratioidensa hoitoon.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #6

Mikko Elo

Minä ole ihaillut aina näitä blogeja joissa vedetään aina joku asia tikun nokkaan. Nyt korruptio Ukrainassa.

Kaikella kohtuudella voisi esittää tulokset tutkimuksista korruption suhteen hiukan laajemminkin. Samalla voisi seurata maan ihmisoikeuksien ja oikeuslaitoksen tasoa. Niistä voi moni yllättyä.

Ukraina on todella korruptoitunut maa. Näyttää siltä, että entiset neuvostotasavallat ovat siellä häntäpäässä. Kaikki.

175 maan listassa Ukraina on sijalla 142, Venäjä sijalla 136. etc.

http://www.transparency.org/cpi2014/results

Suomi on vertailussa sijalla 3. Suomen ja pohjoismaiden korkeasta sijoituksesta täytyy olla tosi ylpeä ja kiitollinen. Olemme jostakin syystä pystyneet pitämään Venäjän korruptoituneen yhteiskunnan mentaliteetin Suomen itäisen rajan takana.

Venäjän tilanteesta meidän pitää olla huolissamme. Venäjä on itärajamme takana.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #24

Ilkka Varsio,

Kerro nyt vihdoinkin konkreettisesti, miten Venäjä on uhka Suomelle. Se on ydinkysymys. Miksi muuten minun pitäisi puhua Venäjästä, kun kerrotaan ukrainalaisten sisäisistä valtataisteluista. Onko se muuten mielestäsi normaalia, että rikkailla ja jopa kansanedustajilla on omat asejoukot? Sekö on demokraattisen maan tunnus?

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #36

Mikko Elo

En minä kyllä sanonut, että Venäjä on sotilaallinen tai suoranainen uhka Suomelle. Meidän pitää olla vain huolissamme Venäjän ihmisoikeustilateesta, poikkeuksellisen pahasta korruptiosta, oikeuslaitoksesta ja sananvapaudesta sekä Venäjän taloudellisesta tilanteesta.

Venäjä ei siis juurikaan poikkea Ukrainan sisäisestä tilanteesta. Kremlissä on vain kiillotetut puitteet. Se ilmeisesti riittää sinulle.

Olen aivan varma, ettei Venäjällä ole mitään hyökkäystarvetta Suomeen. Venäjällä ei ole siihen koskaan mitään syytä eikä se olisi Venäjän kannalta poliittisesti edes viisasta. Sanoisinko että Venäjä joutuisi sillä tempulla hylkiömaiden listan ykköseksi. Epävakaan maan kimppuun sillä kyllä oli rohkeutta, mutta se maksaa ja se näkyy jo Venäjän taloudessa. Jos kärsijää haetaan se löytyy Venäjältä.

Venäjän talous on niin heikko, että Suomen vienti tulee Venäjälle selvästi vähentymään myös muissa tuotteissa kuin Putinin asettamissa pakotteissa EU:lle. Satutteko tietämään, että Suomen vienti USA:han on tänä vuonna suurempaa kuin Venäjälle.

On sanomattakin selvää, että naapurimaan huono kehitys ja taloudellinen tilanne herättää rauhattomuutta. Venäläisillä suurilla valtionyhtiöillä on suuria vaikeuksia maksaa velkojaan. Esimerkkinä Gazprom joka ei ole pystynyt maksamaan kaasuvelkojaan Turknemistaniin.

http://www.4-traders.com/GAZPROM-OAO-6491735/news/...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kuin nappia painamalla tulee Janne Hildeniltä ja Mikko Elolta samansuuntaiset blogit samana aamuna.

Janne Hilden

Ajatella. Montako samansuuntaista blogia on esim. Kreikan tilanteesta? Laske
ihmeessä :)

Ja minä tein omani jo eilen illalla - hieman myöhässä olet. Eikö sinua vasemmistolaisena huoleta Oikean Sektorin toiminta?

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Sini,
Eikö se ole hyvä, että totuus kerrotaan useammastakin suusta?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Tuleeko mahdollinen trolli-korvauskin samasta kukkarosta ?

Janne Hilden Vastaus kommenttiin #10

Keksitkö tuon tuoreen läpän ihan itse?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #11

Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa.

Janne Hilden Vastaus kommenttiin #15

Ihan suuntaat tuon kalikkasi vain Hesariin/Iltalehteen, Kiyv Postiin, jne. jne., jotka ovat tilanteesta uutisoineet.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #10

Hurmoshenkiset tekevät ilmaista talkootyötä Totuuden Tiltuina.

Janne Hilden Vastaus kommenttiin #12

Onko sinulla mitään sanottavaa kyseisen blogin aiheeseen, vai ihanko tykkäät vain jauhaa jotain toisarvoista?

Mauri Skön Vastaus kommenttiin #12

Sini, mitenkähän Hitler sai suuren osan ihan tavallisia saksalaisia vihaamaan juutalaisia sydämmensä pohjasta?

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #10

Pekka Toivonen on ehkä -ymmätämättä sitä itsekään - vitsimies. Kerro Pekka lisää vitsejä!

Seppo Vaara Vastaus kommenttiin #10

Kannattaa lukea tämä kirjoitus ajatuksen kanssa ennen kuin seuraavan kerran kevyesti leimaa ketään näin vahvalla syytöksellä.

http://vastavalkea.fi/2015/07/12/uutisointi-inform...

Käyttäjän AndreiVologodski kuva
Andrej Kokov

Iltalehti: "Ukrainalaislähteet kertovat, että yhteenotto alkoi, kun joukko Oikean sektorin taistelijoita tunkeutui paikalliselle urheiluklubille, jonka omistaa alueelta valittu kansanedustaja Mihailo Lano. Tämän pyssymiehet olivat puolestaan yrittäneet ajaa äärioikeistolaisia ulos.

Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan Lano on jo 1990-luvulta lähtien ollut alueen järjestäytyneen rikollisuuden keskushahmoja. Hän tuki aiemmin presidentti Viktor Janukovitšia, mutta kannattaa nyt uusia vallanpitäjiä."

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015071220026840_...

Rikolliset ovat vallassa ja/tai aseissa ja tappelevat eduista ja omaisuuksista. Sinänsä ei mitään uutta, vastaavia tilanteita pitkin Poroshenkon Ukrainaa on ollut kymmeniä helmikuun 2014 vallankaappauksen jälkeen. Ja tietoa Ukrainan vallankaappauksen luonteesta on ollut saatavilla varsinkin englanninkielisistä lähteistä. Kumma juttu kun suomalaismedia jätti nämä aiheet järjestelmällisesti pimentoon.

Seppo Vaara

IMF:llä ymmärtääkseni on rankkoja vaatimuksia Ukrainalle talouden liberalisoinnista lainaehtoina, mutta ei mitään mainintaa äärioikeiston suistumisesta (korjatkaa toki jos olen väärässä).

Elämme äärimmäisen omituisia ja pelottavia aikoja.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Seppo,
Näin on. Elämme omituisia ja pelottavia aikoja. Noita hurmos-ja revanshihenkisiä ihmisiä on Suomessakin uskomaton määrä.

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius

On lähes mahdotonta yrittää rakentaa toimivaa demokratiaa ja oikeusvaltiota kun maata horjutetetaan kaikin mahdollisin tavoin ulkopäin. Krimin kaappaus ja keinotekoisten, vailla legimiteettiä olevien "kansantasavaltojen" luominen ovat tätä toimintaa. Oikean sektorin kannatusluvut ovat vaatimattomia, mutta sen olemassaolo antaa Kremlin ohjaamalle venäläismedialle perusteen syyttää Kiovan hallintoa fasistijuntaksi.

Maidanin tapahtumien suuri kuva oli se, että Ukrainalaisten enemmistö halusi eroon bysanttilaisesta ja läpikorruptoituneesta hallinnostaan. Sitoutuminen Venäjän kanssa olisi merkinnyt tämän jatkumista ja sementoitumista. Sisäänpäin kääntyvälle ja etupiiriajattelun käyttöön ottaneelle Venäjän johdolle uutinen oli huonoin mahdollinen. Pelko vastaavien tapahtumien toistumisesta myös Venäjällä oli estettettävä keinolla millä hyvänsä.

Nykyisen tilanteen jatkumisen edunsaajia ovat uutisessa mainittuja rikollisjoukkioita, kannatusta lisääviä ääriryhmiä molemmin puolin rajaa. Edunsaajia ei löydy tavallisten kansalaisten joukosta kummaltakaan puolen rajaa ja heidän elinolosuhteet kurjistuvat edelleen. Kremlille tämä sopii mainiosti ja pitää uhan kaukana punaiselta torilta.

Seppo Vaara

Tämä sotku olisi siivottu nopeasti jos EU toimisi kuin rauhannobelistin odottaisi toimivan ja painostaisi Kiovan neuvottelupöytään, pakottaisi sen suitsimaan ääriliikkeet ja siivoamaan oma pesä korruptiosta.

Mikään mitä Maidanilla vaadittiin ei ole toteutunut. Sekin löyhä liittyminen länteen mikä on tapahtunut on tuonut mukanaan vain uusliliberalistisen markkinatalouden vyönkiristyksineen joka on romahduttanut viimeisetkin talouden rippeet.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Ilmeisesti et ole lukenut ainoatakaan EU-johtajien lausuntoa viime vuoden helmikuusta viime viikonvaihteeseen. EU-johtajat ovat toistuvasti vaatineet etenemistä korruption kitkemisessä ja ääriliikkeiden suitsimisessa, sekä käytännön toimia itäukrainalaisten itsehallinnon edistämiseksi:

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/u...

Ai että "pakottaisi"? Tarkennetaan: haluatko, että Nato-joukot nimenomaan puuttuvat asiaan?

Seppo Vaara Vastaus kommenttiin #59

Ei ole tullut vastaan EU-johtajien lausunnot missä Ukrainan äärioikeiston toiminta tuomittaisiin.

Linkkaamasi artikkelin olen lukenut. Hienoa että Merkel ja Holland vaatii Minskin sopimuksen noudattamista Kiovaltakin. Tästä muuten Putin on puhunut monesti.

Käyttäjän HelenaSaukonp kuva
Helena Saukonpää

Ihmeellistä näissä keskustelussa on se,että itse tiedoista tai tietofoorumeista ei näytä olevan joillekin henkilöille mitään väliä, vaan he hyökkäväät,leimaavat trolleiksi jne. ja väheksyvät tiedon välittäjää vastaan samoin välitettyä tietoa jostain joka ei heidän pirtaansa sovi ja joka ei ole senhetkisessä asiassa mainittuna osana !?
Jos tiedot,olivat ne kenen henkilön esittämiä tahansa ,perustuvat todelliseen tapahtumaan tai omaan autenttiseen kokemukseen asiasta ,ymmärtäisin agression,ennakkoluuloisen suhtautumisenkin ja jopa puolustelun mutta pelkän asian pohtimisen tai jonkun artikkelin välittämisen
vuoksi henkilökohtaiseen vähättelyyn tai hyökkäykseen en näe syytä.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Lue Elon viesti numero 6 tästä keskustelusta:

"Raimo,
Joskus Hesari yllättä totuudenmuksisilla jutuilla Ukrainasta, mm. Jussi Niemeläisen kuvaus Ukrainan korruptiosta joitakin viikkoja sitten. YLE ei juuri koskaan yllätä. Samaa peetä jauhaa päivittäin."

Tuon perusteella voidaan sanoa, että Elo käyttäytyy kuin totuuden ylipappi. Hän kyseenalaistaa Hesarin ja YLE:N uutisoinnin, mutta hän ei tarjoa mitään vaihtoehtoista tiedonvälityksen kanavaa, josta tulisi totuudenmukaisia uutisia.

Ukrainan tilanne on kiharaisempi kuin Elo väittää. Ukrainalla on ongelmana niin vieraan vallan sekaantuminen sen sisäisiin asioihin, jonka seurauksena Ukraina on menettänyt maakunnan tälle vieraalle maalle ja lisäksi kyseisen vieraan vallan kätyrit ovat perustaneet omia pikkuvaltioitaan Ukrainan alueelle.

Juuri tuollainen toiminta osaltaan vahvistaa ukrainalaista äärioikeistoa. Vastavasti tämä vieras valta syyttää Ukrainaa fasistiseksi, joten kyse on oravanpyörästä. Luultavasti nykyään tavalliset ukrainalaiset pelkäävät kaikista eniten tätä vierasta valtaa, joka on kohdellut heidän maataan mielivaltaisesti.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Kyllä tämä Petri Luosto yrittää tehdä mustasta valkoista. Ydinkysymyksistä on:Miten Ukrainan kriisi uhkaa Suomen turvallisuutta? Onko Ukrainassa kaikki hyvin? Demokratia toimii eikä korruptio kukoista? Onko kuitenkin Ukraina se "korruption kuningaskunta", joksi Ylen kirjeenvaihtaja Kerstin Kronvall sitä nimitti joitakin viikkoja sitten?

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #28

Minä en ole nähnyt vielä kenenkään väittävän, että Ukrainassa kaikki olisi hyvin. Ei edes puolet. Siellä on ihan varmasti korruptiota, kuten Venäjälläkin, mutta oikeuttaako se, että jollakin valtiolla menee huonosti, naapurivaltion puuttumaan sotilaallisesti sen asioihin ja valtaamaan alueita? Et kai sinäkään Mikko ole sentään niin sini- tai punasilmäinen, ettet näe Venäjän osuutta?
Mitä tulee Ukrainan tilanteen välittömään uhkaan meille, se vain osoittaa millaisen naapurin kanssa meillä on yli tuhat kilometriä yhteistä maarajaa. Vaikka pienet vihreät miehet eivät juuri nyt olekaan asemissa rajan takana, luottokelpoisuusluokka on melko alhainen.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto Vastaus kommenttiin #28

Missä olen yrittänyt tehdä mustasta valkoista? Jos väität tuollaista, niin todista väitteesi?

Ukrainan tilanne on huono, eikä sitä yhtään helpota vieraan vallan sekaantuminen sen sisäisiin asioihin. Suosittelisin herra Eloa lukemaan ETYK-sopimuksen kymmenen valtioiden välisiä suhteita määrittelevää perusperiaatetta (ns. Helsinki Accords) läpi:

https://en.wikipedia.org/wiki/Helsinki_Accords#Art...

Tämän jälkeen kysyn, kuinka montaa noista periaatteista Venäjä on rikkonut Ukrainassa? Toiseksi kysyn, hyväksyy Elo sotilaallisen voiman käyttämisen valtioiden välisten riitojen ratkaisemisessa, koska niin Krimin kuin myös itäisen Ukrainan kriisin suhteen juuri siitä on kysymys. Venäjä on kummassakin tapauksessa ajanut omia etujaan käyttäen sotilaallista voimaa.

Elon kannattaisi lukea myös tämä Helsingin Sanomien uutinen läpi:
http://www.hs.fi/ulkomaat/a1436582306291

Kymmeniä venäläissotilaita karkasi Venäjän armeijasta, koska he eivät halunneet joutua itäiseen Ukrainaan. Jos tuo uutinen pitää paikkansa, niin osoittaa karulla tavalla, että Venäjän asevoimat toimivat itäisessä Ukrainassa. Samalla se osoittaa, että tavalliset venäläissotilaat ovat Putinin hallinnolle tykinruokaa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #28

Ruohonjuuritasolla voidaan todeta, että ukrainalaisia on jälleen ensi viikolla saapumassa Suomeen sankoin joukoin suomalaiskulakkien maatiloille poimimaan mansikoita.

Rauhanomaisissa merkeissä Suomen rajan ylittävät ukrainalaistyöläiset ovat lämpimästi tervetulleita !

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Helena,
Hyvä kommentti. Eiväthän nämä vastustajat juuri välitä tosiasioista. Tämäkin blogikin perustui Hesarin tietoihin. Ainoa lisäys oli retorinen kysymykseni:kannattaako tuollaisen maan takia Suomen kansan kärsiä?

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Juuri näin Jaakko!

Tämä Mikko Elohan se on aika veli-kulta on... pitääkö Hirvimäen alkaa haastamaan Eloa oikein kunnolla? Ettei vaan kyse olisi tästä - valistakaa minua jotka Elon paremmin takavuosilta tunnette (linkki aukeaa kommenttiin kun odotat hetken):

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1981...

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius

Mitä Mikko Eloon tulee, niin en toistaiseksi ole löytänyt riviäkään hänen kirjoittamaa teksiä, jossa Venäjän toimintaa olisi kyseenalaistettu saatikka oikein arvosteltu. Korjatkaa, jos olen väärässä. Haastaminen on hankalaa, koska vastaukset ovat usein niitä näitä.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Mikko Elohan on häpeäksi suomalaiselle sosiaalidemokratialle, joka tätä maata on sentään yhdessä rakentanut ja joka myös osallistui isänmaan suuriin talkoisiin 1939-1945.

Ehdotankin Mikolle uutta puoluetta, IPUtinisti puoluetta, jossa hänenlaisilleen on kovasti käyttöä. Lisäksi palveluksista tulevalle uudelle "isänmaalle" saa rupladollareilla ihan kelpo korvauksen.

Mikä uskomattoman hieno tapa yhdistää kapitalismi, sosialismi ja valtaholismi!

Anna mennä Mikko - http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1969...

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #21

En tiedä, mille puolueelle Petri Hirvimäki on häpeäksi. Itse olen tuonut Suomen SOS.dem.puolueelle noin 130 000 ääntä kunnallis-,eduskunta-ja presidentinvalitsijamiesvaaleissa. Olen ollut 24 vuotta kansanedustaja ja kolme kertaa valitsemassa tasavallan presidenttiä. Demokratiassa vaalit ratkaisevat. Montako ääntä Petri Hirvimäki on saanut eri vaaleissa? Odotan todella vastausta.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #26

Kiitos Mikko - en ole hyväksi oikein millekään puolueelle erityisesti, mutta kaikkille yhteisesti. Ja mitä tulee hyvin lyhyeen uraani kansanedustajaehdokkaana niin pakko todeta, että olet melkein 1000 kertaa minua visionäärisempi kansan nöyrä palvelija sillä matematiikalla jota esität.

Täällä hieman lisää - komenttini eräälle toiselle kansan nöyrälle palvelijalle toisesta puolueesta... aika lailla samantyylinen kysymys;-)

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1978...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #26

Suomen tasavallan presidentti valittiin viimeisen kerran valitsijamiesten välityksellä vuonna 1988.

Tämän jälkeen vaaleissa on noudatettu kansanvaltaista suoraa demokratiaa. jonka ansiosta valitsijamiesten poliittinen, ajoittain häikäilemätän kaupankäynti lopputuloksen suhteen päättyi.

Jokainen meistä muistaa valitsijamiesten aikaiset presidentinvaalien " mustat hevoset", joiden käyttö edusti demokratian irvikuvaa.

Vuonna 1956 Juho Kusti Paasikivikin vedettiin mukaan presidentinvaalien toiselle kierrokselle "mustana hevosena", mutta tipahti kolmannelta kierrokselta.

P.S. Paasikivi kuoli vielä myöhemmin samana vuonna 86 vuoden korkeassa iässä.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Jaakko Wilenius,
Montako kertaa Sinä olet arvostellut Ukrainaa tai EU:ta Suomen taloutta kuristaminen pakotteiden takia? Minun oppini on Paasikiven oppi: Suomen on syytä pysyä suurvaltojen konfliktien ulkopuolella ja yrittää elää sovussa suuren naapurinsa kanssa. Ystävät läheltä, vihamiehet kaukaa. Mistä olet eri mieltä?

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius Vastaus kommenttiin #27

Mikko Elo,

Hankala minun on syyttää EU:ta tai Ukrainaa talouspakotteista ja Paasikiven opit tulkitsen vähän toisella tavalla.

Ystävyyden eräs piirre on mahdollisuus olla myös eri mieltä asioista. Näin se toimii esim. Ruotsin kanssa. Nöyrän alamaisen asenne taas ei sitä salli.

Jari Rauhala Vastaus kommenttiin #35

Tuo on ihan oikein sanottu Wilenius: Ystävyyden mahdollisuus olla myös eri mieltä asioista".

Ilmeisesti Eu-valtiot eivät ole ystäviämme. Pienellä Suomella ei ollut mahdollisuuksia olla eri mieltä vielä pienempien Latvian ja Viron kanssa ETYJ-vieraiden suhteen + muut. Ja mitä ilmeisimmin USA ei ole ystävä EU:lle. Varapresidentti Biden ilmoitti julkisuudessa, että Euroopan johtajat eivät halunneet pakotteita, olivat siis eri mieltä, mutta Bidenin sanoin:"Meidän oli painostettava heitä siihen."

Mutta ei hättää Wilenius, Natoa ei ilmeisesti voi tavoitella ilman toisenlaista käsitystä niin Paasikiven linjasta kuin ystävyyden käsitteistä.

Seppo Vaara Vastaus kommenttiin #47

Emme tosiaan taida olla EU:n ystäviä kun emme edes ilmiselvässä asiassa uskalla olla pienimpienkään EU-maiden kanssa eri mieltä ja tehdä niin kuin olisi ilmeisen järkevää. Vrt Etyj-gate.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #58

Kukaan ei voi olla itsensä ystävä, naapurin kyllä.

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius Vastaus kommenttiin #47

Pakotelistalla olevien venäläisten ETYJ vieraiden maahantulon estäminen oli kuitenkin EU-päätös ja sitä myötä myös oma päätös. Eivät nämä mitään kansanäänestysasioita ole, mutta Taloustutkimuksen mukaan 50 % suomalaisista kannatti ja 15 % vastusti päätöstä joten siltäkin puolelta aika vahva mandaatti oli olemassa.

Kyllä minä Paasikiven ansiot tunnustan mutta ehkä vähän toisella tavalla kuin blogisti.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #35

Kyllä suomalaiset ovat niin uhonneet Venäjälle, että Suhteemme kaikilla aloilla - politiikassa, taloudessa, kulttuurissa - ovat vaarassa. En myöskään ymmärrä, miten Paasikiven oppeja voi tulkita monella tavalla. Ne ovat varsin yksiselitteisiä.

Käyttäjän KajRisberg kuva
Kaj Risberg Vastaus kommenttiin #35

"Ystävyyden eräs piirre on mahdollisuus olla myös eri mieltä asioista. Näin se toimii esim. Ruotsin kanssa. Nöyrän alamaisen asenne taas ei sitä salli."

Ruotsin? Näköjään tulkitset Paasikiven omalla tavallasi. Paasikiven oppi tarkoittaa pysyttelemistä suurvaltojen ristiriitojen ulkopuolella. Ruotsin kanssa voidaan kränätä mistä huvittaa, se ei ole minkäänlainen suurvalta, edes Suomeen verrattuna.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Kertokaa te muut nyt minulle, mikä suuruus tämä Petri Hirvimäki on. Onko hän poliitikko vai vain muutoin suuruuden hullu, eli megalomaaninen?

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #33

Mitä Raimo tarkoittaa kysymyksellään? Ei oikein aukea.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #38

"Kertokaa te muut nyt minulle, mikä suuruus tämä Petri Hirvimäki on. Onko hän poliitikko vai vain muutoin suuruuden hullu, eli megalomaaninen?"

No minäpä kerron, että avautuu. Se liittyy suoraan tuohon sinun lausumaasi. Miksi meidän pitäisi tuollaisia kertoa, mitä väliä sillä on, mikä suuruus tai pienuus on Petri Hirvimäki? Ihminen, otaksun, joka on asioista eri mieltä kanssasi. Sekö kaihertaa?

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #41

Raimo,
Kyllä henkilöiden taustalla on merkityksensä. Täysin tuntemattoman suuruuden uhoaminen ei vain tunnu kovin uskottavalta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #70

! Niin se varmaan meni Bresnevin aikaan. Että ei ollut ksnsalaiskeskustelua.

Jukka Nieminen

"Kertokaa te muut nyt minulle, mikä suuruus tämä Petri Hirvimäki on. "

No mitä olen miehen kirjoituksia seurannut niin tuntuu olevan kansalaisaktivisti ja vähän sellainen "yhden miehen puolue". paljon asiaa ja energiaa sen toitottamiseksi mutta me muut varmaan nivotamme sen osastoon "hörhö".

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #39

Jukka Nieminen - voi olla että tulee suolaista silmänurkkiin kun lukaiset;-) Onnen kyyneleitä - http://www.ambrosia.fi/images/eliikeagenda2015.pdf

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Mikko kiitos - Oli pakko suositella! Varopas vaan Mikko - isäni on maailmaluokan kuvanveistäjä, äiti sairaanhoitaja, pikkuserkku on Mami Pekkarinen ja itse tälläinen 2000-luvun sekatyömies ja 48-vuotiaana kahden ja kohta kolmannen lapsen isä.

Olen saanut vain tarpeekseen tästä jatkuvasta sisällissodasta ja ylipolitisoitumisesta mikä meillä on - Oy Suomi Ab tulee pahasti yksilön silmille.

Nato on askel oikaan suuntaan - Nato ei ole USA, ei edes EU:n jatke. Nato on maailman paras turvallisuusratkaisu Suomelle.

Noin teknisesti.

Mitä tulee muihin juttuihin - mustavalkoinen sosiaalidemokratia, keskustalaisuus, kokoomuslaisuus tai persuilu ei ongelmaa nimeltään valtaholismi tule koskaan ratkaisemaan.

Tarvitaan jotain paljon enemmän!

Sinulla tulee olemaan isoja haasteita kategorisoida minua mihinkään.

Sitä paitsi olen varmaankin enemmän "puoluekonsultti" kuin mikään poliitikko - tai mistä sitä tietää jos sellaisesakin vois tulla ihan uusi suuntaus tulevaisuudessa?

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1952...

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #52

Petri Hirvimäki,
Ei tuolla taustalla kannattaisi kovasti uhota. Tiedot poliitikastakin ovat kyseenalaisia, kun esim. väität, ettei Nato ole USA. Ei toki sananmukaisesti, mutta mitä olisi Nato ilman USA:ta. Ei mitään.
Suomen poliittinen keskustelu on lähes olematonta, eivätkä ihmiset tiedä paljon politiikasta, kuten näkyy Sinunkin kommenteistasi. Politiikka on silti hyvä harrastus.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #71

Mikko Elo,

Juho Kusti Paasikiven isä oli renki ja Urho Kaleva Kekkosen isä oli puolestaan tukkisälli.
Juho Kusti syntyi savusaunassa ja niin syntyi Urho Kalevakin.

Näistä taustoista nousi Paasikiven-Kekkosen linja !

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #71

Mikä ihme mun taustassa oli vikana? Mikä? Muun ymmärrän mitä heität mutta aika kornia alkaa väittämään että taiteilija ja poliitikkosukua oleva kaveri ei voisi olla ihminen, joka tajuaa milloin 1+1 voi olla enenmmän kuin 2?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #71

"Nato ilman USA:ta. Ei mitään."

Mikko, sinun kommentistasi taas näkyy, ettet ole perillä asevoimien vahvuuksista. Kyllä Nato on enemmän kuin "ei mitään" ilman USA:akin.

Tässä muutamia vuoden 2013 lukuja sotilasmenoista (ensi vuoden puolustusbudjetit nousevat useissa eurooppalaisissa Naton jäsenmaissa):

Nato yhteensä 931 215 milj.€
Nato Eurooppa 245 460 milj.€
Venäjä 79 898 milj.€
Kiina 171 080 milj.€
Suomi 2 751 milj.€

(https://fi.wikipedia.org/wiki/Nato#Asevoimien_vahvuus)

Suomen ja Venäjän suhde näyttää olevan n. 1:29 Venäjän hyväksi.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula Vastaus kommenttiin #52

Petri, ei Natolla ole sotavoimaa ilman USAA. Tämä on fakta. Naton logistiikka on myös riippuvainen USAN ammushuollosta. Tiesitkö sitä?

Jukka Nieminen

Hyvä kirjoitus mutta varsinaisesti ei mitään uutta auringon alla. Nämä ryhmittymät kun ovat olleet tukkanuottasilla alusta asti, johtuen maan poliittisesta valuviasta. Vallankaappauksenhan rahoittivat ja organisoivat lauma oligarkkeja ja sen toteuttivat käytännön tasolla uusnatsit. Molemmat katsovat tietenkin olevansa oikeutettuja johtamaan maata ja konflikteja käydään tämän tästä - on käyty jo toista vuotta.

Se että tämä nyt edes joskus vuotaa länsimediaankin on vahinko joka johtuu ilmeisesti kreikan kriisiin keskittymisestä ja toisekseen länsimaiden intressit ukrainassa hitaasti hiipuvat. Koska länsimaaat - yhdysvallat että saksa - ovat masinoineet itä-ukrainan sodan, on tapahtumien syyt ja seuraukset olleet länsimediassa tietenkin sotasensuurin alaista tietoa, mutta aina jotain sentään on tihkunut, jos ei muuta niin sputnikin kaltaisten tietolähteiden kautta jotka on yllättäneet asiallisella ja todenperäisellä uutisoinnillaan ukrainan tilanteesta.

Valitettavaa kehitystä ei tapahdu ainoastaan ukrainassa - joskin se on paljon dramaattisempaa ja sisältää inhimillistä kärsimystä. Myös kotimainen vääristelevä media muokkaa vääristelevät mielikuvat ja ajan saatossa siitä muodostuu kvasihistoriaa. Väitteet krimin miehityksestä tai venäjän roolista itä-ukrainassa saattavat olla useimpien huulilla mutta on silti hyvä takaraivossaan tietää etteivät ne ole totta. On vain hillitön Kiovan juntta joka on onnistunut sekoittamaan suurinpiirtein jokaisen asiansa ja länsimaat ovat tälle taputtaneet koko ajan.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Jukka,

Uutta on se, että suomalainen media tuo esille Ukrainan roistovaltion luonteen. Toinen huomio, josta mainitset, on se, että suomalaisille syötetään propagandaa, miten Venäjä toimillaan uhkaa Suomeakin, kun todellisuudessa suurin uhka on Ukrainan sisällä. Kyllä tämä Suomen valtamedian propaganda näyttää uppoavan kansaan kuin kuuma veitsi voihin.

Jari Rauhala

Se on alkanut avautumaan, tarkoitan suomalaisen valtamedian ja "kokoomus" vetoisen poliitikkojen yhteistyö eli propaganda tai miksei informaatisota, molemmat käy näin maallikon silmiin.
Kysymys, edellisen lisäksi kuuluukin, että miten muu länsimedia on samassa "juonessa" mukana?

Keijo Räävi

Mikko vetää taas mutkat suoriksi.

Tuo Oikean sektorin ja Kiovan välinen kahakka liittyy tupakan salakuljetukseen. Ei siis mikään sisällissotaan viittaava tapahtuma.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Tämänkö Ukrainan takia suomalaisten pitää kärsiä?

Ja tämänkö venäjän(avoimen militaristinen,valloitushaluinen,baltiaa painostava,krimin ryöstänyt,itäukrainassa sotiva,,malesialaiskoneen tiputtanut etc etc)edessä meidän pitäisi nöyristellä,,,poiketa eu-linjauksista,,hyväksyä ilmatilaloukaukset,,ja vielä pitää kotimaan"ymmärtäjät"kärsiä,,,!

Jukka Nieminen

Jari Pirpun on hyvä tietää muutama tasapainottava seikka:

a) Ja tämänkö venäjän(avoimen militaristinen,valloitushaluinen

Venäjä ei ole osoittanut kriisin aikana minkäänlaista valloitushalua ketään kohtaan.

b)baltiaa painostava

venäjä ei ole millään lailla painostanut baltianmaita ko. ajankohtana

c)krimin ryöstänyt

Krimi ryösti itse itsensä

d) itäukrainassa sotiva

Paitsi ettei sodi

e)malesialaiskoneen tiputtanut

Paitsi ettei tiputtanut

f) meidän pitäisi nöyristellä

Pikemmin venäjää on kohdeltu kuluvan vuoden aikana niin törkeillä tavoilla kuin se vain on ollut mahdollista

g) hyväksyä ilmatilaloukaukset

valtaosa ilmatilaloukkaukista tuntuu olevan ukkospilvien väistämistä

muuten meni oikein, mutta mitään ei mennyt oikein.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Herra Nieminen,minusta tuntuu että tasapainotin blogia huomattavasti,,,!

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo Vastaus kommenttiin #44

Jari Pirppu,
On merkillistä, että väität blogini tarvitsevan tasapainottamista, vaikka kaikki esittämäni faktat ovat todennettavista monista lähteistä, esim. Hesarista.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Tuntuu, että kaikki Niemisen kommentit aasta geehen meni ukkospilviä väistellessä.

Jukka Nieminen Vastaus kommenttiin #45

"Tuntuu, että kaikki Niemisen kommentit aasta geehen meni ukkospilviä väistellessä."

Jeps. olen tässä huomannut että varsin monella on luulo että on olemassa totuudesta erilaisia versioita. on niinku länsimainen versio ja sit on olemassa joku venäläisversio, vähän sellainen arvopohjainen maailmankatsomuksellinen puolesta ja vastaan -argumentointi.

mutta eihän se oikeasti noin ole. On olemassa puhdas kliininen totuus joka nojaa puhtaasti jääkylmiin tosiseikkoihin. Asioihin jotka voidaan todistaa läpikotaisin tai todistaa valheiksi. Myönnän että olen jo pitkään koettanut provota jengiä ryhtymään keskustelmaan tosiseikkojen eikä arvokatsomusten pohjalta. mutta nää "venäjä miehitti krimin" -tyypit kyllä jaanaa tota vaikka loputtomiin mutta väistelee kaikki asiakeskustelut kunnes taas jossain kohtaa alkaa jaanaamisensa.

Miksi? tietääkö ne ittekkin ettei ne väitteet kestä päivänvaloa? mutta jos on näin niin mitä ihmeen mieltä on silloin levitellä perättömiä tietoisesti eli valehdella ja uskotella itselleen asioita jotka ei ole totta. se on mun silmissäni vähän tolkutonta puuhaa sillä kyllähän tervepäinen ihminen kai totuutta koettaa aina hakea, vaikka itselle ei olisi niin mieleenkään.

Käyttäjän MikkoElo kuva
Mikko Elo

Jukka,
Kommenttisi 43 on erinomainen ja nojaa todennattaviin tosiasioihin. Keskustelu Ukrainasta ja Venäjästä on nyt niin tunnepitoista, etteivät Venäjävastaiset henkilöt paljon piittaa tosiasioista.

Käyttäjän IlkkaVuori kuva
Ilkka Vuori

Tähän nyt ihan lyhyesti: Saatte kyllä etsiä ihmisen luomaa totuutta niin kauan, kuin elonpäiviä riittää; ei se totuus silti löydy.
Eli: aivan turhaan jauhatte mielipiteitänne siitä, kuka tai mikä maa on oikeassa.

Antti Harjula

Yhdysvaltojen rooli Ukrainan kriisissä jää pimentoon. Se toteuttaa Etelä-Amerikassa ja Lähi-Idässä hyväksi havaittuja toimintamalleja keskellä Eurooppaa Ukrainassa. It's okay?
http://slavyangrad.org/2015/07/11/is-ukraine-a-mod...

Käyttäjän HannuValtonen kuva
Hannu Valtonen

EU poltti jo kerran näppinsä Krim-Ukraina linjalla. Pitääkö rynniä vielä suoraan päin tiiliseinää. EU:n politiikkojen ymmärrys on todella huonolla tolalla. Todentuu myös Kreikkakomediassa. Ellei EU:n politiikkojen ymmärrystaso millään nouse, niin harkitaan asioita sitten muulla tasolla.

Ainakaan meidän suomalaisten ei ole syytä terhennellä noissa asioissa. On noissa omissakin aivan riittoisasti puuhaa.

Maailman kaikkein ongelmaisin asia on Isikse ja sen verkoston toiminta ja laajentuminen. Lukuisa määrä terrorismikonflikteja on eripuolilla maailmaa ja samalla politiikot vai roikkuvat lillukan varsissa. Eikä Suomikaan kovinkaan pitkään kykene olemaan terrorin ulkopuolella.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Mikolta terveen kriittinen blogi, josta puuttuu se median iskostama ja hyvin kansalaisiin uponnut "totuus".

Jukka Niemiseltä erinomainen kommentti (43).

Haluaisinpa nähdä niiden naamat, kunhan totuus siitä lentokoneen alasampumisesta kerrotaan (jos kerrotaan). Median antamaa kuvaa jutusta nyt kuitenkin moni pitää ainoana totuutena.

Käyttäjän VilleVarjo kuva
Ville Varjo

Haluan sanoa Mikon puolesta että hänen poliittinen taustansa ja osaamisensa on tosiasiallisesti varsin mittava. Kaikki on todennettavissa virallisista asiakirjoista. Esimerkiksi nykyhallituksen ministereistä ei löydy montaakaan, jonka kokemus olisi verrattavissa Mikon kokemukseen.

Ihmisen persoonan tai puoluekannan arvostelu on turhaa, mutta taustoista ja nimenomaan siitä, millaisesta osaamistaustasta asiat lähtevät, kannattaa olla kiinnostunut. Yleensä vankka osaamistausta ja pitkä kokemus on kuitenkin viime kädessä se, millä saadaan aikaiseksi jotain konkreettista. Pelkkä innostus ja luulot harvoin vievät kovin pitkälle.

Esimerkiksi ministereistä Soini on ollut ulkoministerin tehtävästään huolimatta yllättävän vaisu, ja samanaikaisesti vaikuttaa siltä, että Stubbin osaaminen EU-politiikassa onkin selvästi parempaa. Kokemus taitaa tässäkin olla se mikä toimii. Kuvitelkaapa Stubbin paikalle Kanerva tai Tuomioja - saattaisi olla että noidenkin entisten ministerien puheenvuorot ja suhtautuminen olisivat hyvin samankaltaisia Stubbin puheenvuorojen kanssa.

Jälleen kerran - ennen kuin saan arvioita omasta taustastani - tulkoon kerrotuksi, että olen rakennusalan DI ja pitkän linjan yrittäjä ja ammatiltani rakennuttaja. Olen RKP:n jäsen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Vieläkin naurattaa Elon tapa ruveta mollaamann kanssakeskustelijan taustaa kun tämä ei ole samoilla linjoilla kuin blogisti itse. Farssinomaista.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Valtiopäiväneuvoksen tukihenkilönä häärää lisäksi itse Che Guevara ( käyttäjän profiilikuva ) eli " Seppo Vaara".

Blogistin uskottavuus on todella koetuksella. Tukikommentointien trollaushenkisyys ei todellakaan ole eduksi valtiopäiväneuvokselle.

Saattaahan kyseessä tietysti olla yhdessä sovittu vitsi.

Käyttäjän IiroKoppinen kuva
Iiro Koppinen

Isäni ja hänen taistelutoverinsa olivat todella pahoillaan joutuessaan sodassa talvipakkasissa motittamaan nuoria syyttömiä ukrainalaispoikia, jotka Venäjä eli Stalin lähetti pirullisesti kuolemaan olosuhteissa joihin eivät olleet tottuneet. Stalin myös yritti päästä eroon ukrainalaisista järjestämällään holomodor-nälänhädällä 30-luvun alussa. Jos ukrainalaiset lopen kyllästyneinä nousevat Venäjän järjestämää läpikorruptoitunutta ja väärillä äänillä valtaan luikerrellutta nukkehallitusta vastaan, on Venäjän seuraava siirto Krimin kaappaus (Krimi kuului Ukrainaan mm. ensimmäisen itsenäisyyden aikana ja Katariinan valtakunnassakin se oli ukrainalaista maata) sekä hyökkäys Itäukrainaan paikallisten bandiittien kanssa. Venäjä jatkaa sotaa hybridisotana esim levittämällä roskaa näistä banderistien todellisesta merkityksestä trollitehtaista käsin joiden lonkerot ulottuvat selvästi myös Suomen kamaralle. Virolaisen poliisinkin kaappasivat, mutteivät vielä suomalaista, jotta saadaan nämä kotitrollit jatkamaan. Sitten: Abhaasia, etelä-Ossetia, Transnistria; joskus vielä Suomi.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Jos "Oikea sektori" uhkaa presidentti Petro Poroshenkoa miksi Suomen uhkakuvaa pitäisi vähitellen muuttaa? Mikä logiikka tässä on?

Kysyt ” Tämänkö Ukrainan takia suomalaisten pitää kärsiä?”

Eihän Suomen talous kärsi "epädemokraattisen" Ukrainan takia. Etkö muista, että talouspakotteet asetettiin Venäjälle sen rikottua kansainvälistä oikeutta Krimillä.

Käyttäjän SamuliKetola kuva
Samuli Ketola

Mikko Elo
On hienoa, että joku ylläpitää dialogia maamme kansainvälisistä suhteista. Olen kanssasi samalla kannalla suuresta kansallisesta linjasta, mikä meidän aikanamme sai nimen Paasikivi-Kekkosen ulkopolitiikka. Parhaat tulokset on mielestäni aina saatu naapurien kanssa kynällä ja kädenpuristuksella. Kiva olisi jos vastasit minulle tähän :)

Jorma Lehmonen

Kiitoksia Mikko jälleen asiallisesta kirjoituksesta. Tosiasioiden tunnistaminen ja tunnustaminen tuntuu kadonneen jälleen kerran. Kaikki paha nähdään idässä ja jopa poliittinen eliittimme on sortumassa tähän hullutteluun.

Venäjä on uhka mikäli rakennamme siitä uhan , muutoin se on mahdollisuus joka auttaa maamme jälleen talouskasvuun.

Voisit vielä Mikko hieman tutkia (kun sinulla on kanavat) kuinka monta työtöntä nämä EU:n keksimät naurettavat pakotteet ovat luoneet maahamme (vienti pudonnut 1/3:n viimevuodesta). Kuinkas se EU on nämä meille kompensoinut: Ei mitenkään.

Mummolan seinällä luki: Oma tupa, oma lupa.

Käyttäjän SamuliKetola kuva
Samuli Ketola

Ups. Nyt näyttää sille, että Mikko Elo ei pääse kommentoimaan enää tätä viestiketjua? Mikä on ongelma? Tietääkö US tekninen tuki, tai vastaava toimittaja ?

Toimituksen poiminnat