*

MikkoElo

Kaikki blogit puheenaiheesta Päihdehoito

Minnesotan villit ja vapaat

Minnesota on USA:n osavaltio, jonne suomalaisia maahantunkeutujia ja heidän jälkeläisiään on asettunut poikkeuksellisen runsaasti. Lieneekö sillä mitään tekemistä minkään asian kanssa, mutta sattumaa tai ei, niin Minnesotassa on myös syntynyt maailman tehokkain malli, jolla alkoholismia ja muuta päihderiippuvuutta voi hoitaa.

Miten näin on päässyt käymään? 

Melkoista sekoilua Porin päihdehuollossa

Toivottavasti saavat järkeä toimintaan niin, että ihmiset saavat asianmukaista hoitoa. 

Välillä tuntuu siltä, että ongelmat haluttaisiin lakaista maton alle, sillä tavalla ne ei poistu mihinkään. 

Välillä on hyvä valvoa toimintaa. Päihdekupla puhkeaa ja paljastuu vääriä toimintatapoja. Onko sen ulkoistaminen sitten aina se paras ratkaisu, sitä en tiedä. Pääasia olisi ihminen saa apua, eikä olisi vain pelinappuna.

"Porissa tapahtuneen päihdelääkäritoiminnan ulkoistamisen taustalta paljastuu asioita, jotka eivät kestä päivänvaloa.

Voodoo lapsi, oletko kokenut?

Jimi Hendrix täytti eilen 74 vuotta. Tai siis olisi täyttänyt, jos ei olisi kuollut 27-vuotiaana, vuonna 1970. Juhlistin Jimin syntymäpäivää kuunnellen YouTubesta Hendrixin tuotantoa.

"Velipoika lähti Ruotsiin siellä juopot hoidetaan..."

Ehkäisevän päihdetyön viikko

Tällä viikolla vietämme ehkäisevän päihdetyön viikkoa. Se on jo perinteeksi muodostunut teemaviikko jolloin päihdealan ammattilaiset valistavat näkyvästi kansaa päihteiden vaaroista ja kertovat hyviä käytännön ohjeita päihteettömämpään elämäntapaan. Nämä ammattilaiset tapaamme tällä viikolla mediassa, kouluissa, työpaikoilla, toreilla ja turuilla.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä