MikkoElo

Kaikki blogit puheenaiheesta Korruptio

Poliittinen trollaaminen vs. Aktivismi

Poliittinen trollaaminen on aikamme kuva. Tämän voimme vain havaita "trumputin" meemien tulvasta.

Myöskin aktivismi tai ehkä yleisesti "toisinajattelu" on yleistymässä. Yhteiskunta on siis murroksessa, mutta mitä murretaan ja onko parempaa muurata tilalle?

Kaipa tällä tavoin tekemästä politiikasta näytelmää kuten salatut elämät, politiikan ulkoasu on sopeutunut meemien maailmaan internettiin. Täällähän, ne äänestäjät ovat: eivät enää toreilla.

Sergei Magnitski aika vankilassa

Kirjanpitäjä, asianajaja Sergei Magnitski teki jotain erinomaista kun oli arestissa vankilassa, hän kirjoitti kaikki asiat ylös.
Hänen tapa tulla toimeen vihollisuuden kanssa vankilassa, pahinkohtelun kohtelussa.
Oli kirjoitta ylös kaikki henkirikokset mitä hän koki.
Hän oli vankilassa 383 päivää, ja kirjoitti 450 rikos valitusta siitä mitä koki. Kuka teki mitä, missä, milloin ja miksi. Vangin vartijat antoivat hänen kirjoittaa.

Teksti käänetty Englanti Suomeksi, YouTube Videolta. 

https://youtu.be/AbVXo7dRC6I?t=26m32s

 

Poliittista turbulenssia ja paljastuksia - järiseeköhän pian

Vuosien aikana on kertynyt tutkimuksia suomalaisesta "järjestelmäkorruptiosta", jonka kansa oli haistanut ja jota osa protestoi äänestämällä Perussuomalaisia. Nyttemmin uusia puolueita on syntynyt sekä Suomen talouden ja politiikan pöhöä paljastunut kiivaalla tahdilla. Tässä muutama tietolähde löytöihin, jotka pureutuvat suomalaisen yhteiskunnan rakenteelliseen mädännäisyyteen.

 

Syyttäjä: Kunta maksoi Kemiönsaaren kunnanjohtajan synttäriskumpat

Kemiönsaaren Örö-seminaarin jälkiselvittely saa yhä kummallisempia piirteitä. Viime huhtikuussa Kemiönsaaren kunnanjohtaja Anneli Pahta teki tutkintapyynnön Transparency International Finlandista ja sen puheenjohtajasta.

Andrés Manuel López Obrador, AMLO, on Meksikon vastavalittu presidentti

Ensiksi onnittelut myös Suomessa asuville meksikolaisille, jotka äänestivät López Obradoria kuuden vuoden pestiin.

Kuuntelin López Obradorin puheita ja mies on tehnyt erittäin hyviä, mutta aika suuria lupauksia. López Obrador tarjosi ilman muuta meksikolaisille kauniin unelman paremmasta Meksikosta, jossa ei ole muun muassa korruptiolle tai väkivallalle sijaa. ”Meidän kaikkien hyväksi, köyhät ensin”. Obrador tiivisti ajatuksensa muutamaa tuntia sitten pidetyssä voittopuheessaan.

Jotain mätää THL:ssä?

IS-reportaasi: Joukko lääkäreitä pitää THL:n rokotetutkimusta haitallisena (IS 1.7.2018) raottaa sermiä niiden henkilöiden arkeen, jotka heittävät noppaa siitä kuka elää ja kuka kuolee:

Ahdistaako totuus, miljardit bisnesenkeleiden rysään ilmasta

"Huippututkijoiden tiukka arvio: Suomen on vähennettävä päästöjä jopa 100 prosentilla"

"Eri tieteenalojen asiantuntijoista koostuva ilmastopaneeli vaatii Suomelle nykyistä kunnianhimoisempaa ilmastopolitiikkaa. Suomen pitkän aikavälin päästötavoiteohjelma aiotaan saada valmiiksi jo tällä hallituskaudella." = Yle:n surullinen uutinen kertoo näiden yksittäisten "huippututkijoiden" tasosta. 

 

Hitas on korruptioaltis järjestelmä

Helsingin asuntopomo junaili edullisen hitas-huoneiston sukulaiselleen – "Virastossa vallitsi pelon ilmapiiri" (HU 13.08.2018) vahvistaa sen, että maan tapa ylettyy myös Hitas-asuntoihin. Tämän epäilyn muutama Hitas asunnoissa asuva on minulle omien kokemuksiensa pohjalta esittänyt. 

Yleisradion toiminta EU:n komission arvioitavana

Eduskunnassa oli käsittelyssä Yleisradion hallintoneuvoston kertomus yhtiön toiminnasta vuonna 2017 (linkki). Kovin montaa puheenvuoroa asia ei nostattanut ja miksi olisikaan, kun kansanedustajilla ei käytännössä ole mitään todellista roolia suhteessa Yleen. Suhde on pikemminkin käänteinen, kun Ylen hallintoneuvoston ja hallituksen puheenjohtaja ovat Ylen vietävissä (linkki).

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä